suse 10.1 chello net + rpm csoportos telepítés

Fórumok

Lenne egy nagy gondom:
Feltelepítettem a suse 10.1-et
a chello-s netet a suse 10.0-ában úgy tudtam beállítani, hogy beleírtam az /etc/init.d/network-ba valahova a közepére, hogy ifconfig eth0 hw ether [mac cím] ezután mindig működött, ugyanez a mac cím megadás a 10.1-ben nekem valahogy nem megy, és még úgy sem, ha root alatt beírom, hogy:
/etc/init.d/network stop
ifconfig eth0 hw ether [mac cím]
/etc/init.d/network start

ez az egyik problémám.

A másik:
a 10.1-en ha egy adott könyvtárból szeretnék telepíteni RPM csomagokat, hibát ír ki(amikor telepítési forrásként akarok kiválasztani egy rpm csomagokat tartalmazó könyvtárt), 10.0-án működött:
a telepítési forrás hozzáadásánál kiválasztottam a helyi könyvtárat és működött is, de 10.1-en így sehogy sem akar. a ZEN telepítővel meg csak egyenként lehet és ha van valami függőség (pl kell neki valami ***.so.0), azt nem tudja kijavítani.

szóval ha tudtok valami megoldást a suse 10.1 alatti mac cím megadásra és a csoportos rpm-csomag telepítésére(YAST2-vel), annak nagyon örülnék. másképpen visszatérek 10.0-ára.

(amúgy meg kezd a suse is a winfosra hasonlítani: minnél nagyobb a verziószáma, minél tovább fejlesztik, annál szarabb lesz)