Láthatatlanná váló könyvtárak dvd-n?

Fórumok

Adva van egy sziklaszilárd SuSE 9.3-as gép, aminek LG combo meghajtójában van egy dvd kb. 100 könyvtárral és 1300 fájllal. A dvd smbd-vel meg van osztva, és egy másik, szintén SuSE 9.3-as gépen fel van mountolva.
A két gép veszi sorban a dvd-n lévő fájlokat, és (elég huzamos) konverzió után átrakja őket egy másik helyre.

A gond az, hogy kb. az 1000. fájl óta egy menetben mindig csak kb. 20 db. fájlt tesznek át, mert a maradékot nem találják, egyszerűen eltűnnek azok a mappák a dvd-ről, amiben azok a fájlok vannak. Ha az "eject" paranccsal kidobatom, majd visszahelyezem a dvd-t, akkor megint előtűnnek, és a másolás megint halad kd. 20 fájlnyit előre. (Qrva bosszantó: este otthagyom a két gépet, hogy reggelig végeznek a maradék 300 fájllal; reggelre kelve meg látom, hogy már megint csak 20-at mentek előre, aztán végiglazsálták az egész éjszakát. Így lesz az egyéjszakás projektből 15 éjszakás...)

Mi a fene lehet ennek az oka, azaz hogyan tűnhetnek el a dvd-ről hirtelen olyan fájlok, amik fizikailag rajta vannak?

Kernel: 2.6.11.4-20a-default
smbd: Version 3.0.12-5-SUSE

Más hasonló ügy ugyanezen gépekkel: ha a helyi gépet újraindítják anélkül, hogy előbb a távoli gépen leválasztanák az innen samba-val felmountolt dvd-t, akkor a dvd drive a továbbiakban teljesen meghülyül: a helyi gép újraindítása után csak a dvd-n lévő fájlok töredéke látszik, a fájlok és mappák többsége egyszerűen eltűnik. Ez addig tart, amíg a távoli gépen végre le nem mountolják a megosztott dvd-t.
Azaz, végeredményben a távoli gépen, ill. annak felhasználóján múlik, hogy a helyi gépen helyesen látszik-e az itt betett (és megosztott) dvd tartalma.

Ennek így kell működnie?

Hozzászólások

Szerintem a CD filerendszer típusával van gond. A samba-t nem kellene belekeverni a dologba, mert a Lin és a Win eltérően kezeli a CD-t.

ELaci