SUSE Linux 10.1 Final Release

Fórumok

Sziasztok!

http://suse.mirrors.tds.net/pub/opensuse/distribution/SL-10.1/iso/

SUSE-Linux-10.1-GM ISO-k, de sem a hivatalos web-lap, sem a distrowatch, sem semmi nem közölte, hogy kijött volna..

check it out now pls

Hozzászólások

igazából nem volt ilyen igéret, csak azt fejtegették, hogy a 7,9 GB isot érdemes-e kirakni. Úgy döntöttek nem érdemes. szerintem sem.
az hogy más szervereken így megjelenik, annak az az oka, hogy az isok jóval elöbb lemennek a mirrorokra csak a jogosultságok láthatatlanná teszik, hogy ne egyszerre kezdje mindenki tölteni egy helyről.

vannak akik a saját mirrorjuk népszerűsítése érdekében előbb feloldják ezt. ennek okát nem értem igazán...

A suse oldalon ez all:

"SUSE Linux 10.1 Final will be released on thursday, 11th of May."

szoval ma jon ki, erdekes meg a fo mirroron ( ftp.suse.com) nincs kint. Nem lehet hogy csak az RC3-mat nevezik at veglegesnek?

mindenesetre gyorsan lezuzom oket, mert ha bejelentik tuti fejreall az osszes ftp server. torolni gyorsabb mint tolteni.

csak este fogok, most melo helyen vagyok es nem erek ra :)

kozben megvan az i386-os dvd iso :)
ide x86_64 izot szedek es most mar jol belassult csak 100kb/sec :(

szerintetek mi lesz ha ra-update-elek a meglevo rendszerre, amiben mar eleve 3.5.2-es kde, packman-fele xine/mplayer van fent?

A packman miatt egy csomó függőséged lesz.... én nem tenném.
Ha szűzen 3.4.2 KDE OSS 10.0 van az upgrade akkor is iszonyú sokáig tud tartani. Tudomásom szerint a Novell/SuSE team "gyári" állapotra kínál upgrade-t A 3.5.2 KDE-rpm a 10.0-ra volt integrálva és a 10.1-ben sok új megoldás van és okozhat zavart.

hda1 swap
hda2 / (rendszer)
hda3 /home

És így nem okoz gondot a személyes beállítás.
Ha neked is így van akkor bocsi :-)
Ez így kényelmes és talán fájdalom mentes a user setup szemszögéből.
Karesz

Nektek se jön be az opensuse.org?

Ha torrenten teszik közzé, talán nem lenne ennyire leterhelve a szerver, meg a sebesség is jobb lenne. :(

Tudja valaki hogy van-e benne reiser4 tamogatas?
ugy hallotam dobtak :( a beta 4-tol

Érdeklődnék, hogy ez a verzió tud magyarul is ugyi?
Biztos béna vagyok, hogy ilyet kérdezek. :)

Na, elkezdtem mahinálni xgl-lel, mindjárt nem is megy, csak konzolban a gép. Valaki segítsen bitte. Amit változtattam: telepítettem egy friss ati-drivert, /etc/sysconfig/displaymanager-be a következő sorokat írtam át: DISPLAYMANAGER_XSERVER="Xgl"
DISPLAYMANAGER_XGL_OPTS="-accel glx:pbuffer -accel xv:fbo"
Ja, a kártyám radeon 9800, de ezt 9700nak ismerte fel.
xorg.conf-om videókártya része:
Section "Device"
BoardName "Radeon 9700"
BusID "1:0:0"
Driver "radeon"
Identifier "Device[0]"
VendorName "ATI"
EndSection

Úgy sejtem, hogy a xorg.confom hiányos, csak nem tudom, mit kell beírni.
Egyébként a gdm elindul, vagyis kép van, és megy a homokóra(vagy mi akar lenni). Remélem, minden adatot beírtam, ami kellhet.

Háát nem értem miért nem tesznek ki DVD-t. Sanjnálják azt a nyüves 8 GB-t?? Elég nehézkes CD-kkel songlőrködni, pláne ha az embernek kevés helye van az asztalon. Én a Gentoo-hoz is inkább csináltam egy distfiles mirrort meg egy binhost-ot mint hogy ott szenvedjek CD-zsonglőrködéssel. Amig Debbyztem dettó így volt.

Szeretnem kiprobalni az uj Suse-t, de nem tudom, hogy:
- Eleg az elso CD a telepiteshez? Tudom utana folytatni a cuccok felrakasat netrol?
- Az elso CD-rol bootolva at tudom allitani a halokartyam MAC cimet?
Valakinek esetleg van errol infoja?

Zizi

Hát az első kérdésre igen a válasz azt hiszem, de kérj minimal installt. Nézd meg a suse mappa alatti rpm-eket a CD-n ha van xorg, akkor szerencséd van jó esélyel lesaz grafikus felületed. Ha nem, akkor gáz. Elvileg asszem a Yast a custom csomaggválogatásnál szokja jelezni a CD-szerinti hovatartozást. Régen Süsültem már, nem vagyok biztos a dolgomban. De egy hónapon belül valszínű lesz egy suse telepítésem, majd jegyzetelek :D

A második kérdés: Ha arra gondolsz, hogy a rescue system-be bootolva tudod-e, hát az ha jól emléxem nem. A Yast rendszer meg asszem nem elhagyható úgyhogy a telepítés alatt csak akkor, ha a Yast lehetőséget kínál rá, amúgy nem.

nagyon brutal az ez xgl cucc !!!! foleg ahogy lehet rangati az mplayer-t lejatszas kozbe :)

Ha nem megy az atlatszusag akkor ezt nezd meg, mert megy, csak nem tudod hasznalni :) a doksi vege van par shortcut erdemes elolvasni.

http://www.novell.com/coolsolutions/feature/17174.html

Ha KDE -ben nem megy a taskbar, akkor xgl kikapcsol, majd a taskbar tulajdonsagainal beallit hogy "mutat minden ablakot minden desktoprol" vagy vmi ilyesemi a neve, nem tudom pontosan, mert nem latszik ha megy az xgl.

Allondonan tekeri a vinyot a hatterbe, nem tudja vki mi a rakot csinal?

Nekem meg mindig beragad az egér, vagy meg se jelenik a mutató.

Gondolom a töltögetést valami buta csoda kereső motor végzi, valahol írtak, hogy lesz, nem tudom miért eröltetik ezeket. Lassan már többet tölt mint az XP. :(

Mi a különbség az OSS és a NONOSS Suse verziók között?

Hello

Most raktam föl az új suset 10.1.
És bármilyen külső rpm-et próbálok telepíteni yastal most pl ksmoothdockot, azt írja hogy : A következő csomag nem található azu adathordozón:(a programm neve). DE kivétel nélkül mindennel ezt csinálja. Mi lehet a gond? Válaszoljatok létszi mert sürgős!

Jaja ezzel én is találkoztam. De én azt hittem a web install műve.

Valaki nem tapasztalta kde-ben xgl ki gnome-ba belépek ott xgl bekapcs utána kde be vissza indul mintha mi sem történt volna betöltődik az asztal ikonok háttér... aztán mintha gnome ba lennék háttér és ikonok gnome osra változnak, csak a menü marad kde minden más gnome, még a társítások is.

Azér ez egy kicsit nagy hiba...
A parancs amit megadtál úgy néz ki hogy müködik,de kell a programnak egy libexpat.so.0,amit ugye tartalmaz az expat, az expat pedig fel van telepítve. De a ksmoothdock nem találja...

MOst mitcsináljak?

Több problémám is van a 10.1 el:

pl egy pár napja azt játsza, hogy ez a "szoftver frissítése" rendre kifagy. Ez lenne a YOU utódja?

A másik meg, hogy nem tudom normálisan beállítani a telepítési forrásokat (packman, guru), valmi aláírást hiányol. Vagy ezekkel nem kell foglalkozni, mert nem hivatolos szervereek?

Az 5 db CD-ről telepítve, full instalt kértem, (kijelöltem minden csomagot telepítésre) és elakadt a telepítés mert hiányolt egy csomagot. Ezt kétszer játszottam el, majd az 5 db CD-iso-ból barkácsoltam egy DVD-isot. Arról telepítve a full telepítés is felment hiba nélkül.