HUP vasgyűjtés - helyzetjelentés

Címkék

Amint azt észrevehettétek, a főoldalról eltűnt a HUP vasgyűjtésről szóló cikk. Ennek az oka az, hogy a gyűjtést felfüggesztem.

Kérek mindenkit, hogy egyelőre NE küldjön további támogatást a vasgyűjtés projekthez (természetesen aki szeretné támogatni az oldalt, azt nem akarom lebeszélni :-). Az ok amiért ezt kérem a következő:

Jelentkezett egy (pontosabban több) cég (is), amely megvásárolná a HUP számára a kiírásban szereplő szervert. A tárgyalások annyira előrehaladott állapotban vannak, hogy úgy fest, hogy megkapjuk a gépet. Nem szeretnék feleslegesen pénzt gyűjteni, ezért felfüggesztem a gyűjtést. A gyűjtést csak abban az esetben indítom újra, ha valamilyen oknál fogva a géphez mégsem sikerülne hozzájutni.

Hozzászólások

Ez tök jó. :) Pont ma akartam lekocogni az OTP-be, de hát ha nem kell a pénzem, akkor nem kapjátok meg. :)))

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

vegyetek szorgos kis drupalhekkeret a HUP Summer O'Code keretében a befizetett kis vagyonkánkon ;)

Hát ha sikerűlne eljutni oda a portálnak ,hogy legyen egy pici karbantartási tartalék kerete és nem akor kell elkezdeni szervezni az alkatrészre a gyűjtést amikor már megpatkolt a gép az tényleg jó lenne.

Femerült, hogy az új szerverbe (SQL backend) kellene még egy diszk a RAID10-hez. Az is, hogy a jelenlegi gépbe (ami lehetne a frontend) jól jönne még RAM (jelenleg 1 GB van benne). Az is lehet, hogy az új gépbe nem 3, hanem 4 GB RAM menne. Ezeket mind meg lehetne valósítani a pénzből. Ezek azért maradtak el, mert így is horror ára volt a gépnek. Viszont ha messze tervezünk, akkor nem nagyon van értelme kisebb géppel számolni.

Én azt mondom, hogy várjuk ki a végét, és tervezzünk akkor, ha a meglesz a szerver.

--
trey @ gépház

Gratulálok,

de kicsit azért csalódott is vagyok.
Most "megmutathattuk volna", és talán részben meg is mutattuk miért szerethető a free softver mozgalom és annak intelligens és szép tagjai :)

Nekem egyébként az lett volna a taktikám, hogy kicsi összegeket utalok, de minden hónapban egészen addíg amíg össze nem jön a zsé.

Hajrá HUP!

"de kicsit azért csalódott is vagyok."

Én is gondoltam erre. Szerintem nem kell annak lennünk.

"Most "megmutathattuk volna", és talán részben meg is mutattuk miért"

Ha szeretnétek, visszamondom az adományt, de akkor be kell perkálni a gép árát hamar :-)

"szerethető a free softver mozgalom és annak intelligens és szép tagjai :)"

Igen. Bár kiemelném, hogy a HUP nem igazán szabad szoftveres oldal. :-) De mégis az, mert felvállalta, hogy foglalkozik azzal is. Mivel más nem nagyon foglalkozik vele, így egybeforrt azzal is. :-) Tudunk azonosulni azzal is.

--
trey @ gépház

végre cégek is felfogták h segítsenek szegény rendszergazdáik információközpontján :D
volt főnököm el sem tudta képzelni h mi érdekes van ezen az oldalon...

Nno, akkor ezt most este elsörözzük, mese nincs.

Trey, szerintem az eddig összegyűlt pénz legyen a tied, ha már megvan a szerver. Rengeteget dolgoztál már évek óta a portálon és a hup -hoz nem elég a szerver, te is kellessz hozzá...

andras.dhost.hu

rulez. pont ma küldtem az újabb ke$$-t. B-)))

na nem baj, nagyon helyes, ha lesz egy kis céltartalék képzés és nem mindig null forint körül áll a büdzsé.

hup rulez

Nagyszeru, igy valoban lehet tartalekot kepezni gondolva a jovore is.

Csütörtökön utaltam 50 000 HUF-ot, remélem megjön, mert a számlámról levonták.
Korábban volt arról szó, hogy a wikihez képeket is lehet feltölteni a szerverre, nemcsak külső hivatkozásként. Remélem ez is megvalósul majd az új rendszeren.

Köszi!

"Korábban volt arról szó, hogy a wikihez képeket is lehet feltölteni a szerverre, nemcsak külső hivatkozásként. Remélem ez is megvalósul majd az új rendszeren."

A mostani tervek szerint kétszer annyi hely lesz az új szerveren (~ 140 GB), mint most. Abból futni fogja ilyenre is.

--
trey @ gépház

Ha van szociológusi, esetleg statisztikusi babérokra törő társunk, legyen szíves segítsen választ találni a következő kérdésemre:

Nem ismerem ez ilyen tárgyú előzetes felmérések és a tényleges adakozásból befolyt összeg általánosságban elfogadott/elvárt arányát, de mi most akkor alul- vagy felülmúltuk a statisztikai átlagot? (ha jól számoltam, több mint 2,3 milla jött össze a felmérésben)

tetemes

nos ez 32,1%-os megvalósulás a jelenlegi adatok alapján. Ám önmagában ez így nem mutat semmit. Az lenne az érdekes, hogy aki jelölt, az valójában mennyit fizetett. Ebből lehetne számolni olyasmit, hogy egy ember átlagosan mennyire tartja be/tér el az önmaga által szabott fizetési igérvényt/igérvénytől.

Csak ugye ehhez nincs meg a szükséges kiinduló adat.

A kérdésedet nem lehet normálisan megválaszolni (imho), ugyanis nincs megfelelő viszonyítási alap. Csak akor lehetne viszonyítani, ha x honlapon lemenne egy kérdőív, majd utána szintén konkrétan befizetésekre kerülne sor. Ha van egy ilyen adatbázis, akkor utána jöhetnek a statisztikusok.... .)

Nem vagyok szociológus.
Kérdés, hogy mennyi ideig folyt a szavazás és a gyűjtés?
A szavazáskor ki mikorra ígérte a pénzt ugyebár.
Pl én direkt nem is szavaztam semmire.
Aztán mégis küldtem. De nem az első napon :) Gondoltam ha nélkülem is összejön az összeg, akkor inkább másra fordítom azt; de mivel nem jött össze küldtem egy közepes összeget.

Ne izélj mán', szerintem senki nem akar számon kérni senkin semmit. Mondjuk én spec arra sem emlékszem, hogy bármit is bejelöltem volna.

...csak valahol azt hallottam, hogy pl spam-ként szétküldött ilyen-olyan ajánlatot tevő levelek kb 2%-ára érkezik válasz. Persze az is lehet, hogy ez csak évekkel ezelőtt volt igaz, és mára már 0,01%, de attól még érdekelt, hogy erre is van-e egy ilyesmi adat.

Ohohó! Ha ingyé lesz a vas, akkor a pénzen lehet hozzá venni Windózt és jogtiszta IIS-t meg SQL szervert. És még a Drupál portolására is jut pénz. Minőségi hardverre minőségi szoftvert!

A cegekkel valo elorehaladott targyalas mit jelent? Ugye nem azt, hogy tele lesz az oldal reklammal, vagy hogy vegul "dragabb" lesz mint ahogy elindult?

Olyan ajánlat lett elfogadva, ami semmilyen elkötelezettséggel sem jár (nem többel, mint amennyit a mostani szerver miatt adott az oldal).

Annyival jár maximum, amit akkor is megkapna a támogató cég, ha nem kérné (logó a főoldalon + a támogatók oldalon való szerepeltetés), mint ahogy az a kiírásban szerepelt. Az oldalon semmilyen reklám sem lesz.

--
trey @ gépház

trey, bra,

ha jól tudom, a jelenlegi szerver, amiből frontendet akarunk csinálni, nem vmi márkás pre-built cucc, hanem mond6ni saját szerelés, nem?
Elég szép pénz összejött szerintem, nem lehet akkor azt is kicsit felfejleszteni? Mondjuk új alaplap+nagyobb proci+megfelelő mennyiségű memória?
Vagy ez már nem férne bele úgy, hogy némi (100-200k) céltartalék még maradjon vész esetére (lásd vinyó halál)? (A hozzászólásokat nézve a legutóbbi adatokhoz még legalább 100-at hozzá lehet számolni.)

Ha túl lesz a HUP ezen az ezen az egészen, egy örömsörözés igen jó 5let lenne ;-p

"ha jól tudom, a jelenlegi szerver, amiből frontendet akarunk csinálni, nem vmi márkás pre-built cucc, hanem mond6ni saját szerelés, nem?"

Intel Server Building Blocks-ból összerakott, a no-name-nél jobb szerver.

"Elég szép pénz összejött szerintem, nem lehet akkor azt is kicsit felfejleszteni? Mondjuk új alaplap+nagyobb proci+megfelelő mennyiségű memória?"

Az új szerverbe kell még egy diszk, lehet, hogy memória se ártana több. Ezekre mindenképpen jó lenne áldozni a pénzből. A jelenlegi szerverre a bővítés (RAM) ráférne. Valószínűleg meg lehet majd oldani.

"Vagy ez már nem férne bele úgy, hogy némi (100-200k) céltartalék még maradjon vész esetére (lásd vinyó halál)?"

Kiderül. De ezeket már feljebb leírtam, úgyhogy nyílt kapukat döngetsz :-)

"(A hozzászólásokat nézve a legutóbbi adatokhoz még legalább 100-at hozzá lehet számolni.)"

Akár 200-at is, mert várok még egy helyről nagyobb (~150k körüli) összeget.

"Ha túl lesz a HUP ezen az ezen az egészen, egy örömsörözés igen jó 5let lenne ;-p"

Itt a nyár, bármi lehet. :-)

--
trey @ gépház

hasonló gondolatok vannak a fejemben. megtoldva

-semmi közöm az alapítvány pénzéhez, de a vinyóhalál stb a backend - nél egyelőre tárgytalan, mivel új gépről van szó, garanciával... így ez a "rész" most kiesik, az új gépnél legalábbis

-szerintem is jó ötlet lenne egy új "frontend" gép. garanciális megközelítésben hosszú időre meg lenne oldva a portál működésének sok feltétele.

-ha semmiképpen sem lenne pillanatnyilag felhasználva a ~750k, akkor én biz lekötném középtávra. azzal az alapítvány is jól jár, meg az összeg évente visszanyeri azt a fix 5%-ot, amivel a HUF fixen mélyrepül...

> Jelentkezett egy (pontosabban több) cég (is), amely megvásárolná a HUP számára a kiírásban szereplő szervert.

Ha esetleg így alakul, olyat nem lehetne, hogy több cég összeadjon, mondjuk két szervert? Lenne egy mirror is, erős vason.

es mit kernek ezek a cegek a tamogatasert cserebe?

trey,

ugye azért fogod még frissíteni a ke$$-o-métert?

kíváncsi vagyok, hol fog megállni. B-)

Én is szeretném látni, hogy hol állunk. Amennyiben az a bizonyos cég ténylegmegveszi/vette a gépet, kérlek, hogy az általam küldött pénzt -Trey barátom belátása szerint- oda tegyétek, ahol a legjobb helye van.
Persze tudom, hogy úgyis oda kerül, de ha ezt nem írom le, akkor nem alszok nyugodtan. :)