Ismertek jó fejvadász cégeket, ahová érdemes regisztrálni?

Fórumok

Sziasztok!

Ti milyen fejvadász cégeket ismertek? Hová érdemes regisztrálni? Tudtok nekem példákat mondani, vagy tippeket? Esetleg, ha volt tapasztalatotok egyikkel-másikkal, akkor szívesen hallanék róla.

A dolog apropója az, hogy - bár a felsőfokú végzettség megszerzése még folyamatban - családi okok miatt kénytelen vagyok levelezőn tovább folytatni a PTM-et és állás után nézni mellette, mert édesapám halála óta nagyon nehéz helyzetben élünk, muszály volna besegítenem, vagy legalább magamat kivonni az egyenletből költségvetésileg... na, de mindegy.

Szóval, a lényeg, hogy kb. 3-4 éves Linux, 1 év vegyes (Linux - Windows) rendszergazdai és webdizájneri, webes alkalmazás fejlesztői gyakorlattal szeretnék valamilyen állást találni. Nagyon sokféle szerveroldali és egyéb alkalmazást ismerek, és innovatívan, ötletesen állok hozzá a feladatokhoz. Nagyon szeretnék végre egy olyan állást, ahol egy valamivel nagyobb rendszert felügyelhetek. Akit érdekel az önéletrajzom, emailben tudom elküldeni. Ismerősök szerint negatívumom, hogy eddig nem volt amolyan "rendes" mindennapi benntülős melóm, hanem csak olyan, ahol távolról is lehetett végezni a dolgom és csak akkor kellett megjelenni ha baj volt (az pedig ritkán fordult elő, mert jól meg volt oldva a dolog)... Azért remélem, hogy ez utóbbi nem nagy hátrány, mivel mostmár "igazi", mindennapos főállást szeretnék találni. Mondanom sem kell, a fizu mennyisége nagyon fontos volna, de persze megértem, ha ennyi tapasztalattal, egyetemi papír nélkül még nem kereshetek olyan sokat.

Hozzászólások

Szia!

Iratkozz fel egy allás hírlevélre...
pl: jobmonitor.hu (hosszabban:allas.lap.hu)
Beírod, hogy milyen fajta munkáról küldjenek levelet (így megúszol egy csomó számodra érdektelent, illetve a böngészést).
Nekem is bejött, most hétfőn kezdtem az új munkahelyemen...

Hm. Közben nézegetem az allas.lap.hu-n a különféle helyeket... azt hiszem az első az lesz, hogy egy valamirevaló önéletrajzot össze kell hozni a hétvégén.

Fejvadászokról jut eszembe: Egy ismerősöm itjobs.hu-val próbálkozott, de nem nagyon jött be neki. Másokról nem tudok még semmit.

Még önéletrajzod sincs? :-) Akkor ideje nekikezdeni, amúgy pedig mindenhol regisztrálj, veszteni valód nincs, max. lesz állásod.
És légy kitartó, mert a napi sok cv küldözgetés is csak hetek múlva érik be. Azt veszed észre, hogy reggeltől estig hivogatnak az interjúk miatt, de addig semmi. Nekem ez a tapasztalatom.

MOst olyat írok, hogy meg fog mindenki kövezni...
A wordnek nagyon jók az önéletrajz sablonjai...
Illetve és keresnék a neten CV mintákat is. ( A HVG-n voltak.)
És, ha a leendő cég fóbiás, kérni fog motivációs levelet is. Ilyet is keresnék a neten, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni.

A legtöbb helyen magyarországon az un. vegyes típusú önéletrajzot szeretik. Ez egy kicsit más, mint az a bizonyos Európai típusú: Az iskolákat tömörebben szokták megfogalmazni, hiszen ha mondjuk az van az önéletrajzodban, hogy BME infó, akkor azért tudják, miről van szó, tök felesleges információ például az egyetem pontos címe. Szóval ez az Európai önéletrajz jól hangzik, csak nem a magyar valóságra találták ki.

Persze azt nehéz megmondani, hogy melyik cég milyen formátumú önéletrajzot preferél (jó ötlet megpróbálni felhívni a megcélzott helyek HR-esét, és rákérdezni az ilyen dolgokra). Én általában az alábbi a formátumot használom, ezt szokták "vegyes típusúnak" nevezni:

"Név:
Születési hely, idő:
Lakcím:
Telefonszám:
E-mail cím:

Szakmai tapasztalatok: Microsoft Magyarország Kft.
Teljes migráció levezénylése Windows-ról, UHU Linuxra

Iskolai végzettség: Foxi-Maxi Egyetem
Ruhatár kar
Büfé szak
2003-

Szimat Szörény Szakközép
Nemesborzova
1999-2003

Nyelvvizsga: Szuahéli, középfokú "C" típusú

Jelenleg a Foxi-Maxi Egyetem Ruhatár karán, Büfé szakon tanulok, nappali szakon. Személyes okok miatt azonban úgy döntöttem, hogy tanulmányaimat levelező tagozaton folytatok, és teljes állást vállalok. Tanulmányaim során megismerkedtem a Linux valamint a Windows alapú rendszerek menedzselésének fortélyaival, széleskörű tapasztalatokkal rendelkezem a rendszerfelügyelet valamint a webes alkalmazások és a webdesign területén. Tanulmányaim mellett vállaltam informatikai rendszerek kiépítését, és távfelügyeletét. Ennek során sokféle szerveroldali és egyéb alkalmazást ismertem meg. Innovatívan, ötletesen állok hozzá a feladatokhoz. Nagyon szeretnék végre egy olyan, teljes munkaidős állást, ahol egy nagyobb rendszert felügyelhetek."

A formázást persze itt nem igazán tudom megcsinálni, de az nyilván, értelemszerűen, hasonlóan, mint az Európai típusúnál.

Lehet, hogy ezt az utolsó részt inkább a motivációs levélben érdemes leírni - szóval ezért érdemes beszélni a HR-essel, hogy ő milyen formátumot preferál. Valamiért nálunk sokan még mindig nem szeretik azt a stílust, hogy előnyeim: és akkor jön egy felsorolás tömör kulcsszavakkal, ez valahogy távol áll a magyar gondolkodásmódtól.

Ja, és soha ne írj le semmi negatívat magadról. Tehát olyasmit, hogy "ilyet még soha nem csináltam", "ahhoz nem értek annyira", mert ezek teljesen felesleges információk, a munkaadót az érdekli, hogy mit tudsz, ha azt is leírod, hogy mi nem megy annyira, akkor nem őszintének gondol, hanem hülyének.

Inkább abban törekedj őszinteségre, hogy mindent leírsz tömören, amit tudsz, és ami a megcélzott állás szempontjából fontos - ez se kevés, sőt, bőven elég.

Remélem, nem hagytam ki semmit, ami fontos...

Sziasztok!

Nem tudom, hogy hallottatok-e rólunk, ha nem akkor elmondanám, hogy mi kifejezetten IT területre specializálódott fejvadászok vagyunk.

Ajánlom szíves figyelmetekbe: www.opportunity.hu

Bármilyen kérdéssel forduljatok hozzám bizalommal (e-mail: szandra.horvath@opportunity.hu)

Üdv

Tipp: szemelj ki egy ceget es tovabbitsd a leveled a fonokhoz/osztalyvezetohoz stb. is. Ne csak a HR-esre es a fejvadaszra bizd magad. Sok esetben ez rovidebb ut.

Az a problema, hogy a fejvadaszok tobbsege nem ert az informatikahoz, meg fogamli szinten sem, az elmult 2 honapban vegigbongesztem a mai magyar allaspiacot szoftverfejlesztesi teruleten, de szinte alig volt olyan fejvadasz aki tudta, mit szeretnek, es nem csak tovabbitotta az allasajanlatokat felem amiben szerepelt hogy java. A legjobb az volt, ahol miutan rajott az egyik fejvadasz, hogy ertek a dolgokhoz, megkert, hogy par mondatban magyarazzam el neki, hogy mi micsoda is. Majd tartottam neki egy kiseloadast a szerver oldali technologiakrol. Azert ennel egy kicsit tobbet varnek el, hiszen iszonyat penzeket kapnak utanam. A masik fejvadasz ceg, meg ugy dontott, hogy XY ceg fele nem kuldi el az oneletrajzomat, mert ugy gondolja nem vagyok eleg tapasztalt. Fel is huztam magam, be is adtam direkbe a ceghez, mint kes a vajon ugy mentem at az allasinterjukon.
Mindenkepp erdemes azert fejvadaszcegekhez is beadni, hiszen vannak allasok, amit csak ott hirdetnek meg, de tul sokat nem lehet varni toluk, gyakorlatilag max csak eloszurest vegeznek, de azon csak az elmebeteg orultek akadnak fenn.

Nekem olyan volt, hogy ugyanazt az állást több fejvadász is mondta. Persze a maguk ködösítős módján. Az első esetben elmentem az interjúra, de túl favágó meló lett volna én pedig inkább kevesebb pénzért, de kedvemre valót akartam melózni. Majd egy héttel később egy másik fejvadász is elkezdte a telefonba ugyanazt a ködösítést, csak akkor a legapróbb részletet is tudtam és ledöbbentettem amikor fel is soroltam neki :O
--
unix -- több, mint kód. filozófia.
Life is feudal

Hát nem tudom máshol ez, hogy megy. Én pl addig nem csinálhattam semmit amíg nem kaptam az informatikai irányultságomon felül egy átfogó képzést. Magyarul először kiokosítottak, hogy ne fordulhasson elő olyan, hogy ül itt egy szakember és az interjúztatónak meg még arról sincs fogalma hogy mi az a Java.
Lehet, hogy áltlánosságban vannak negatív tapasztalatok, de egy cég pl. mi nem engedheti meg magának, hogy specalizálódik egy területre és nem ért hozzá. Gyanítom, hogy mindannyian éhen haltunk volna.
Szerintem persze mindenki úgy keres állást ahogy tud, de szerintem senki ne maradjon távol egy interjútól azért mert az egy fejvadásznál van.

Azert jobb, ha kozvetlenul a fonokot keresed meg, mert o tudja jobban, hogy mire lenne szuksege - ill. el tudod hitetni vele -, es vegul is o bolint ra a dologra. Igy, ha erdekled, bentrol is tud valami tenni az ugy erdekeben. Masfelol pedig ott lesz az asztalan az oneletrajz - marha foglalkoznak ilyen formaban a jelentkezesekel -, es valamivel tobb az esely, hogy nem dobjak egyenesen ki, vagy kerul be valami elfelejtett adatbazisba, ahonnan masfel ev utan elokerul, mert pont jo lennel varrogep szerelo menedzsernek.

üdv

nem volt időm végigolvasni a hsz-okat,
de nekem ezek beváltak:

fejvad.cégek:

grafton.hu
itjobs.hu

honlapok:

profession.hu
jobpilot.hu

sok sikert!

ui: kell írni egy kafa CV-t 2 nyelven, interjúra meg "business-look" és nyert ügyed van!

Szia!

Nézz ba hozzánk, www.hsakft.hu
Szívesen fogadjuk szakmai önéletrajzodat is!

job @ hsakft.hu

Üdv!

Bessenyei Csilla

sziasztok!

sok IT pozim van, így ha gondoljátok, megbombázhattok önéletrajzokkal és próbálom mindenkinek megtalálni a "nekivalót" ;)

Norka
norka@madein.hu

Pető Nóra
Aktiva Személyzeti Tanácsadó Kft.
www.aktiva.hu (ami néha nem megy...)