E-mail küldés kínába...

 ( Tsab | 2005. október 22., szombat - 12:13 )

E-mail küldés kínába...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hello!

A cégnek ahol dolgozok fontos lenne hogy tudja tartani a kapcsolatot a kínai partnerekkel de egyszerüen az e-mailek egy része nem érkezik meg kínába:

-invitel szolgáltatja a netet és exim4 van a debian szerveren ami küldi a mailokat. éveken át jól működött nem is lett babrálva mígnem elkezdtek jelentkezni ezek a problémák

-áttértünk arra hogy inviteles mail szerverről küldtünk maileket mivel van ott is mailcímünk tehát smtp.invitel.hu-ról ami szintén nem érkezett meg kínába

a legroszabb hogy nincs visszajelzés hogy nem megy el csak a bonyodalmak. A kolléga utánanézett és látta hogy fekete listán van az inviteles ip címűnk.

Mi ilyenkor a teendő?
ha smtp.invitel.hu-ról küldünk akkor is tartalmazza az ip címünket a mail vagy csak a mailszerverét?
a fix ip előfizetése megoldana valamit?

kinaban cenzurazzak az internetes forgalmat

(persze minket tekinthetnenek barati orszagnak, hiszen itt is olyan part van hatalmon, amely jogorokose egy a kinaihoz hasonlo, a (szolas)szabadsagot hatalomfeltesbol sarbatipro bandanak)

Ha nincs sok level, akkor erdemes gmail-rol, vagy hasonlo meretu nemzetkozi ingyenmailos rendszerrol feladni oket. onnan mar kelloen sokan kuldenek emailt kinaba, hogy legyen emberuk figyelni a Nagy Kinai Firewall eppen mit tilt, es mit enged:)

esetleg egy kinai freemailt regisztralni innen. az mar belul van a falon:)

csak kerdes van -e aki ismeri a csingcsung betuket :)

Jó ötlet a kínai free email cím használata. Csak használj valami módszert arra, amivel egyértelműen azonosítod magad, nehogy fake rendeléseket küldjön a nevetekben valami poénos emberke. A digitális aláírás talán még kínában is elfogadott, ha egyébként nics titkosítva a mail.
Itt egy jó összefoglaló linkgyűjtemény külföldi free emailekről, van ami már nem létezik, de a többség ok,
[url]http://www.fepg.net/foreign.html[/url]

egyebkent nalunk is volt kinaval szopas kb. juniusban. csak akkor mi nem kaptunk leveleket, mert a kinai server volt blacklisten.

köszi a tanácsokat, még egy olyan kérdésem lenne hogy ha küldök egy mailt smtp.mailserver.hu-ról akkor tartalmaza-e az az email az ip címemet?

köszi még1x

Csaba

[quote:64742aa723="Tsab"]köszi a tanácsokat, még egy olyan kérdésem lenne hogy ha küldök egy mailt smtp.mailserver.hu-ról akkor tartalmaza-e az az email az ip címemet?

köszi még1x

Csaba[/quote:64742aa723]
igen

[quote:1bb2a618a8="snq-"](persze minket tekinthetnenek barati orszagnak, hiszen itt is olyan part van hatalmon, amely jogorokose egy a kinaihoz hasonlo, a (szolas)szabadsagot hatalomfeltesbol sarbatipro bandanak)[/quote:1bb2a618a8]

Nem értem, hogy egy szakmai portálon mi a fenének kell nézeti eszmefuttatásokat leírni? Arra nem gondolsz, hogy ezzel másokat esetleg sértesz? Én nem húzom sem ehhez, sem ahhoz a párthoz, nekem mindegyik által képviselt dolgok között van szimpatikus és kevésbé az, de kérlek, hogy ezeket a gondolataidat NE írd ide, mert nem ide való!

[quote:ca92dda3ab="snq-"]kinaban cenzurazzak az internetes forgalmat

(persze minket tekinthetnenek barati orszagnak, hiszen itt is olyan part van hatalmon, amely jogorokose egy a kinaihoz hasonlo, a (szolas)szabadsagot hatalomfeltesbol sarbatipro bandanak)[/quote:ca92dda3ab]

Ez nem egy [b:ca92dda3ab]szakmai[/b:ca92dda3ab] portal?

Rhiannon

[quote:88be8f0323="Tsab"]köszi a tanácsokat, még egy olyan kérdésem lenne hogy ha küldök egy mailt smtp.mailserver.hu-ról akkor tartalmaza-e az az email az ip címemet?

köszi még1x

Csaba[/quote:88be8f0323]

nem, de ha még tartalmazza is az sem számít, csak a MUA IP-je.

[url]http://babelfish.altavista.com/[/url]

egész jól lefordítja az oldalakat...

már volt hogy kellet, és bevált :D