iPhone 16 @ Budapest

https://www.youtube.com/watch?v=GDlkCkcIqTs

Budapesten forgatta az Apple az új iPhone reklámfilmjét. Az Astoriánál kezdődik, oda-vissza keresztülszáguld Budapesten. A háttérben néha feltűnnek még meg nem épült felhőkarcolók, azért jó lenne ha ez így is maradna a jövőben. Megtudatjuk belőle, hogy a 4-es metró Keleti pályaudvari állomását apple-helyesen Union Station-nek kellene hívnunk. Illetve nem érdemes lecserélni a régi Suzuki Swiftet, helyette a pénzt inkább iPhonera érdemes költeni, ami így már értékesebb mint az autó amiben használják. :-) 

Hozzászólások

Megtudatjuk belőle, hogy a 4-es metró Keleti pályaudvari állomását apple-helyesen Union Station-nek kellene hívnunk

Latod, az Apple meg ilyen aprosagokra is odafigyel :)

Nekem is feltűnt az ismerős környezet.

Az ott a Hősök tere 1:03-nál?

Szerkesztve: 2024. 09. 10., k – 16:05

iPhone 16

2 3 komment :D

(abból egy kárörvendő ... érdeklődés iránta 0x00)

trey @ gépház

Ez az az eset, amikor a potenciális vevő magától keresi meg, és meg is nézi a reklámot. Nem ám úgy, mint a tévében, ahol undorral elkapcsol.

Szerkesztve: 2024. 09. 10., k – 16:56

a 4-es metró Keleti pályaudvari állomását apple-helyesen Union Station-nek kellene hívnunk

Biztos az én angol tudásommal van baj. Ezért megkérdezem: Miért? Mi ennek az oka?

Szerintem nem forditasnak szantak, a "union" a tipusa, nem a neve.

https://en.wikipedia.org/wiki/Union_station

(Nyilvan itt lenyegtelen, hogy a Keleti az valoban union-e, gondolom a MAV-on kivul nem sok tarsasag van ott, de nem tudom, nem ertek hozza.)

Elvesz a város karakteréből.

Budapest nagyon szép kilátással rendelkezik, nem kéne tönkrevágni.

A belváros meg még sötétebb lesz a sok felhőkarcoló miatt. (A pubom beergardenében eddig simán déltől este 7-8-ig lehetett élvezni azt a kevéske napot, ami a UK-ben van. Most, hogy felhúztak két magas épületet is, du. 2-3 és 4-6 közt teljesen kitakarják a napot).

Először, senki nem írta, hogy a (történelmi?) belvárosba kénének (ott nincs is hely ilyesmire). Ki lehetett volna jelölni erre jó régen helyet, valami kiljebb. Mittomén, a mai Göncz Árpád városközpont körül, vagy zöldmezősen kint a 17-18-23 szélén (M0 környékén), stb. (30-40 éve azért nem voltak ezek ennyire beépítve). De az a rész is jóval kevésbé volt beépítve 30 éve, ahol most a MOL torony van. Vagy a Csepel sziget északi része, vagy van egy rahedli rozsdaövezet a városba ami csak rohad (Bécsben is így van megoldva, a magasházas rész kiljebb van).

Másodszor, az, hogy mi szép, meg mi nem, az eléggé egyényi izlés kérdése. Szerintem egy szépen egy kupacon lévő "felhőkarcoló" (mert gondolom azért világrekorder felhőkarcolókat senki nem épített volna Bp-n, ilyen MOL torony magasságokról van szó, 25-30 emelet) jól mutatna.

(ha nekiállnánk túrni az arcaniumot, biztos vagyok benne, hogy ilyen sirámok, mint ami most van a magasházakkal kapcsolatban, voltak minden korszakban, mikor a földszintes házakat felváltották a bérpaloták, stb.)

Szerintem jól van az így, hogy Budapesten mérethatár van magasságra. Ebben már esett egy szépséghiba a MOL pöccsel. Teljesen jó megoldás lenne ha valamelyik elővárosban alakulna ki ilyen felhőkarcolós negyed. Akár Érden vagy a Csepel szigeten Budapest határán kívül. Úgy praktikus ha egymás közelében vannak ezek az épületek és nem szétszórva a városban, úgy ha felkapottá válik és sok iroda költözik oda kevesebbet kell utazni egymás cégei között. 

Miért lenne problémás a mai Budapest határain belül? Mert akkor ahogy már írták a monstrumok elvennék sok helyről a Napot. A város körutas, sugárutas szerkezete nem túl optimális felhőkarcolók sokaságának. Van rá megoldás, ahogy New Yorkban csinálták. Egész városnegyedeket bontottak le azért a XX. század első negyedében, hogy vonalzóval húzott négyzetrácsos utcaszerkezetre változtassák a város utcáit. Így a Napot kevésbé takarják ki totálisan a túlméretes felhőkarcolók egymás elől, sőt van Manhattanhenge is, ami nagyon poén. Ha ott jár valaki fel lehet keresni a Hess háromszöget, ami az említett nagy léptékű városrombolás egyik mementója. Budapesten szerintem nem kellene kipróbálni. Az sem lenne szerencsés ha az egymással rivalizáló kerületek össze-vissza szabályoznák az építési szabályokat. Van helye a toronyházaknak is, Budapest határain kívül. Az úgynevezett metropolitan területen. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

...vagy bárhol. Anno, amikor az Aréna épült, már feszegették(*), hogy mennyire rontja le a város szellőzését (vagy mennyire nem).

Nem tudom ki ismerős pl. NY-ban, a levegője nem a legjobb. Mondjuk érzésre még mindig jobb mint pl. Pesté.

 

*) És erre most nagyjából 0 találat van, szóval vagy hallucináltam, vagy a Google "felejt".

Még szerencse, hogy a szivárványos földbe ásott péniszgyűrű az nem Budapestet boldogítja, hanem csak az aberrált timikukit ott az USA-ban.

Én már most beálltam a sorba, hogy megkaphassam

hup.hu##article[data-comment-user-id="16401"]

hup.hu##article[data-comment-user-id="4199"]

Ha már telefon, ez egészen pofásra sikerült, egy nyaraláson talán ki tudná váltani a laptopot: https://telex.hu/techtud/2024/09/11/huawe-mate-xt-telefon-hajtogathato-…

Arra gondolok, hogy fényképezőgéppel való fényképezés után a képet meg lehet nézni nem csak egérmozin, illetve egy BT bill/egér kombóval akár szöveget írni, vagy SSH/RDP becsatlakozást elkövetni, ilyenek.

Kiváncsi vagyok, hogy ez a hajtogatás mennyire lesz strapabíró, pro: ebben az árkategóriában már biztosan nem gagyi; kontra: dehogyisnem, gagyi lesz ha más miatt nem, akkor a tervezett avulás miatt.

Én iPhone-ról váltottam Androidra és napi használatban nem hiányzik.