Viszlát!

A HUP annyira eltávolodott a szakmai témáktól, hogy nekem nem éri meg tovább olvasnom. Kár. :-(

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 07. 05., k – 22:21

Rendben, szia, sok sikert!
De tényleg ne olvasd tovább!
Majd tényleg sírunk mi is!

Ui ha tényleg csak ennyire tellett 17 év alatt, akkor zuhanjon le a Nimbus2000-ről a Harry Potter!

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerkesztve: 2022. 07. 05., k – 22:20

Ha csak tartalmat fogyasztasz, akkor ez ilyen.

Ha tartalmat generálsz, akkor tudod befolyásolni a médium irányát.

Jó pát órát naponta mindenképpen. Kívülről ez persze nem látszik, de ezért várom, hogy valaki megmutassa, tudja jobban. 20 éve várom. :D

Azt esetleg meg tudod mondani (meg, persze), hogy az összes tartalomból: node, comment mennyit hordtam össze itt én a 20+ év alatt? :D

trey @ gépház

Nem az elmúlt 20 évet kell nézni, mert az eleje valóban nagyszerű és egyedülálló volt. Elég az elmúlt egy évet és abból vegyük ki a politikai, nyaralós, órás bejegyzéseket.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Mondjuk az automata.  Óva intenék attól mindenkit, aki még nem próbálta, hogy lebecsülje a napi 3-4 tweet megkeresése, kiposztolása és kommentelése (tehát utógondozása) mögötti melót az év 365 napján.

Természetesen, emellett foglalkoznia kell a portálmesternek:

  • olvasók ügyes-bajos leveleivel
  • hivatalos szervek, civil szervezetek megkereséseivel
  • kapcsolattartás a kiadó, a hosting cég, az üzemeltető csapat közt
  • új tagok felvétele
  • régi tagok búcsúztatása (személyes adataik megfelelő kezelése)
  • jogi hercehurcák, feljelentések stb.
  • félbolondokkal levelezés
  • reklámok, hirdetések konvertálása, beszerkesztése, kitétele/levétele (megadott időre, hétvégén, nyaraláskor, ünnepnapon stb.)
  • ...

Szerintem ezekre azért készüljetek fel ;)

Tudom, tudom. Most jön a szokásos, "de hát ez semmmiiiiiii" ... Majd a félbolondokat, akik HUP forkokat indítottak és egy hét után elfogytak a picsába, kérdezzétek fel előtte :D

trey @ gépház

- Ha csak tartalmat fogyasztasz, akkor ez ilyen.

- Nem csak fogyasztott.

- Hanem?

 

Támpontok:

  1. hup.hu és tartalomfogyasztás mit jelenthet? Mi a hipotézés a jelenlétével kapcsolatban?
  2. a hipotézésnek való ellentmondás részemről mire utal, mit tehetett még, ami nem csak tartalomfogyasztás?
Szerkesztve: 2022. 07. 05., k – 22:36

Egyébként ha valakit tényleg ennyire zavar én azt nem értem, hogy kategóriánként simán össze lehet ollózni egy RSS csoportot magadnak abból ami érdekel, aztán onnantól nem látod a blog/pol cuccokat. Azért azt nem hiszem, hogy mondjuk az OpenSolaris kategória alatt fog megjelenni az n+1 "mindenki hülye csak én nem" téma.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

van egy olyan vetulete is a dolognak, hogy az ember meg se osztja a szakmai temait itt a hupon. Pl. hogy mit csinalt, mert flamen kivul kb. nem kap mast.

Igy az eredeti unixos-linuxos temakorbol lett egy kocsamahangulat, hogy ki milyen temaban szeret flamelni.

Szoval nincs itt mit osszeRSS-ezni, mert a komolyabb unix-linuxos temak megszuntek, a tobbi tema meg annyira szerteagazo, hogy nyomokban (se) tartalmaz linuxot.

De van itt azert retrocomputing (nevemteve), politika (Hevi, jakubovics, st3v3, nevergone), van itt gazdasagi joslatok (Oregon) amibol kb. mindig az ellenkezoje jon be, van itt tozsdei hencegesek, legujabb csucsmobil hipsztervonat utasa (trey). Szoval vannak itt temak, de linuxhoz mar nincs koze:)

Ebbol rakhatod az RSS-edet.:)

 

De ha korbenezel a neten, akkor mashol meg szarabb a helyzet (pl. magyar redditet ma veletlenul kinyitottam... elkepeszto), a forumok jo resze megszunt, es atkoltozott facebookra. Szoval meg igy is egy szinfolt a hup. Hulyek meg mindenhol vannak, kulonben maganyosnak ereznem magam:)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mondjuk nem tudom engem miért tettél a politikába (főleg első helyen). Topicot sose nyitok politikai témában és nem is igazán vagyok aktív bennük kevés kivételtől eltekintve.

Szerk:

"unix-flame" viszont jogos lenne.

Azon kevesek egyike vagyok, aki az egyetlen mérhető piaci részesedéssel bíró desktop unix-ot védi folyamatosan a hamisítvány, unix-like rendszereket propagáló trolloktól.

:)

"van egy olyan vetulete is a dolognak, hogy az ember meg se osztja a szakmai temait itt a hupon. Pl. hogy mit csinalt, mert flamen kivul kb. nem kap mast."

Ez kategória független. Lásd saját bejegyzésed amire válaszoltam.  :)

 

ps.: Pár hónapja azon gondolkodtam, hogy az olaszhoz hasonlóan ezt a témát is elköltöztetem innen. Látom, hogy itt sokakat sértenek meg a gondolataim. Mégha szándékomban sem áll megsérteni senkit, vannak olyanok -te is ilyen vagy- akik szeretik félreérteni vagy csak simán magukra venni az írottakat.

Amiatt gondolkodtam rajta, hogy ne fogjam vissza magam. Szarjam le, ha valakinek fáj, ha úgy gondolom megírom és kész. 

// Azok akik azt gondolják, hogy tévedtem nem vesznek valamit figyelembe. Állítottam valamit -> az állam beavatkozott -> nem az lett amit állítottam. Jogos, de az állam azért avatkozott be, mert ők is azt vagy hasonlót láttak amit én.  Tegnap is leírtam, hogy nyugaton recesszió van, ki lettem röhögve, erre ma már címlapon van.

Egy hely ahol informatikában dolgozó vagy azt kedvelő emberek kikapcsolódnak és beszélgetnek minden másról is, de őket érdeklő dolgokról. Ez elviselhetetlen? Munkahelyen kávészünetben mivan nálatok?

Ezt hadd tudjam jobban én, aki minden egyes nap itt voltam. Mindig is a flame ment, szakmai(bb) témák alatt is. Hogy több lett a politikai és közéleti téma? Lehet. De, ezt ti szavaztátok meg, ti kezdtétek el stb.

Hogy mik az arányok, az részben rajtatok is múlik.

trey @ gépház

De, ezt ti szavaztátok meg, ti kezdtétek el stb.

Ugye milyen rossz, amikor mások szavaznak meg valamit, de neked is együtt kell élned az eredményével? :)

Hogy mik az arányok, az részben rajtatok is múlik.

Ezzel viszont mélységesen egyetértek. Posztolok is mindjárt valami szakmait.

Ugye milyen rossz, amikor mások szavaznak meg valamit, de neked is együtt kell élned az eredményével? :)

Mármint kire gondolsz? Nekem ez nem rossz. Alkalmazkodtam. Azoknak rossz max. akik ezt szerették volna, mert volt valami várakozásuk ezzel kapcsolatban, de nem számítottak rá, hogy ellenvélemény is lesz.  🤷‍♂️

trey @ gépház

Nem vagyok azzal egyedül, ha szakmai kérdés jön és tudok válaszolni, akkor megírom. Elnézést, hogy a szakmában nincsenek olyan problémáim, vagy érdeklődésem nem olyan intenzív, ami kommunikációra késztetne. Volt amikor írtam az ERP-ről amit fejlesztek lassan 20 éve. Ez olyan pici szelete az informatikának, hogy meglepne, ha lenne itt 5 olyan ember, aki csinálja és szereti is. És ez az 5 ember közül lenne legalább 1, aki nem csak fejleszti, hanem tervezi és folyamatosan ficsőrökön agyal.   

Orbán-Gyurcsány-MZP vonal jobban érdekli a huppereket. 
Engem meg: befektetés, cégvezetés, informatika, tipográfia, fotózás, tekerés, görkori, olvasás 
Informatikai tudásom itt kevésbé releváns. Mit csináljak, hogy jó hely legyen neked a hup? Töröljem magam?

+1

Objektív kérdés-válaszra ott a Stack Overflow. Hamarabb, pontosabb választ szoktam ott kapni IT kérdésekre. Nekem a HUP hozzáadott értéke pont a szubjektív dolgok, amikor leírod pl az ERP-val kapcsolatban, hogy hát igen, de... És ezek az "igen, de" dolgok tudnak igazán érdekes lenni. 

A befektetés szintúgy. Ha ETF-eken maszturbálást akarok látni, ott a kiszámoló komment szekció. Engem rendszeresen kiröhögnek újabban, amiért a vagyonom jelentős része van állampapírban. Megpróbálom néha elmagyarázni, hogy több piacon (ingatlan, stb) is a jó beszállót várom, de erre vagy nem jön értelmes válasz (ez a jobbik eset), vagy jön valami az inflációról. Ezért volt mondjuk jó megerősítés olvasni a múltkori blogot a relatív többletről, mert látom, hogy van legalább még egy boomer fasz, aki hasonlóan gondolkodik, ráadásul a kitettsége is nagyobb, mint nekem. :)

Objektív kérdés-válaszra ott a Stack Overflow.

Jajj... X(

Hamarabb, pontosabb választ szoktam ott kapni IT kérdésekre.

Akkor varázsló vagy. Eddig én bármit kérdeztem, a következők egyike történt:
- Lezárták, hogy duplikált topik, de be nem linkelték volna, hogy minek a duplikátuma, nehogy elolvashassam.
- Lezárták, hogy duplikált topik és még be is linkelték a másikat, de abban sem volt megválaszolva a kérdés.
- Teljesen másra válaszolnak, mint amit kérdezek.
- Nem csak azt kérdőjelezik meg, ahogyan csinálni akarsz valamit, hanem konkrétan magát, amit csinálni akarsz és helyette valami bődületes ökörséget javasolnak. (Vö.: Hogy kell kikapcsolni win10 alatt az auto-update-et? Használj Linuxot!)
- Egyáltalán nem válaszolnak.

Írni az érintett experteknek - akik kipipált kódot küldtek be - nem lehet, amíg nincs meg az ötvenes "reputációd", ha meg beírsz a topikba, akkor öt percen belül már moderálva van a kérdésed.

eltávolodott a szakmai témáktól

Kikapcsoltad a flame-t? :)

Ha a blog felhígulására gondolsz akkor elnézést abban én is ludas vagyok.

hogy nekem nem éri meg tovább olvasnom

LOL, itt szakadtam be a röhögéstől. :D

trey @ gépház

Ezek - Zizi és társai - szerint azok, amiket te publikálsz, nem szakmai kontentek. Vagy nem olyan szakmai kontentek, amik nekik megfelelnének.

(nyilván tudom, hogy van itt bőven szakmai kontent, csak basznak ahhoz hozzászólni vagy azokkal foglalkozni ... lásd még: https://hup.hu/mi_ne_legyen )

trey @ gépház

Én azon gondolkodom ilyenkor mindig, hogy aki így bejelenti a távozását, azt mi motiválja? Úgy érzi jól megmondta? Esetleg abban bízik, hogy trendet csinál és mások is követik? Mi a holdkóros értelme van ennek?

Tényleg érdekel a motiváció. Ha valakinek van ötlete, írja le!

trey @ gépház

+1 ezt én sem értem. Ha ki is fordul már a bele attól, ami itt van (még meg is értem), kit érdekelnek a belei (engem biztos nem)? Mondjuk neked ez is egyfajta visszajelzés az oldallal kapcsolatban, de ennyi idő alatt nem esett még le neki, hogy téged az ilyesmik nem érdekelnek? ;)

Csak mellékesen mondom hogy Zizi benne van a magyar top-top-top körben ami az infra/cloud engineer/network/Linux irányt illeti - mivel hogy többször dolgoztam vele együtt itt-ott, onnan tudom. A büdös életben nem láttam még ilyen munkabirású és tudású embert, pedig jártam már 10 év alatt én is néhány helyen.

Az hogy most igy döntött és leirta az egy másik kérdés - amúgy elég sok szakmait irt erre a portálra, ha nem figyeltél, épphogy a te bajod, érdemes volt.

Trey általános véleménye tömören (ha jól értem): a közösségre bízta az irány meghatározását, a közösség pedig a jól ismert állapotot tudta és tudja kihozni a lehetőségből. Van tehát egy adottsághalmaz, amivel a HUP tagok a saját hatáskörükben kezdhetnek valamit, értékeset, építőt, vagy haszontalant, rombolót. Lehet, nem nyavalyognod kéne, hanem minden egyes hozzászólásod előtt alaposan átgondolni, mit teszel közzé. Lehet, ezt kellett volna csinálnod az elmútnyócévben :) is. Neked, és mindenkinek, akinek nem tetszett és tetszik ez a fajta HUP. Senki nem tud a másik helyett tisztességesen viselkedni. Senki nem tud a másik helyett, a másik látásmódjában szakmai tartalmat gyártani. Mutassatok példát! Felesleges hülyeségek irkálása helyett legyetek "jók" és szakmailag termékenyek! (A nyünnyögő butaságaitokat megelőzendő: nekem nem kell, mert én tudtam hiteles nicket választani.;)

:)

Jobb helyen aki elmegy, attól megkérdezik, miért teszi. rosszabb helyen meg lesz@rják/nem értik miért... Egy szerintem szakmailag elismert és jó kolléga most lelép a hup-ról, mert az indexes polidilit egyre többször alulmúló színvonallal nincs megelégedve. Röviden az lehet a motiváció, hogy a site főfütyköse is értesüljön róla, hogy a lovak közé dobott gyeplő nem jó irány.

Jobb helyen aki elmegy, attól megkérdezik, miért teszi.

Ez szöget ütött a fejembe. Tudnál néhány adekvát példát mondani?

BTW: itt felesleges lett volna, hisz a postban leírta, hogy miért megy:

A HUP annyira eltávolodott a szakmai témáktól,

Természetesen, én ezzel nem értek egyet, de vitatkozni nem fogok. 

trey @ gépház

Jogod van nem egyetérteni azzal, hogy a hup a szakmai portálból a tartalom jelentős részében az Index fórum polidilijének a szintjére süllyedt, viszont ez látszik, ez érezhető.
Tudom, ez hoz forgalmat, hát legyen, de ezzel többen úgy vagyunk, hogy akkor érdemi szakmai tartalmat fölösleges is idehozni, mert az n+1 troll úgyis politikát csinál belőle...

Ezek szerint példa nem lesz. Kár.

Ez a "hoz forgalmat" honnan akadt be? Előtte 1x évig miért léptem fel a politikai szarok ellen, ha akkor is fogalmat hozott volna? Nekem egyelőre senki sem mondja meg, hogy milyen tartalom legyen a HUP-on. Nekem személy szerint nincsenek forgalmi céljaim, nem is fogalmazott meg senki felém forgalmi elvárásokat.

Honnan vesztek ennyi hülyeséget? Ha holnaptól az lenne az akarat, hogy legyen innen kitiltva a politika zéró tolerancia és ban mellett, nekem az is tök mindegy lenne. De ez tényleg segítene? Hogy ne lehessen szabadon beszélni? Hol húzod meg a szakmai témáknál a határokat? Hogyan ellenőrzöd a betartását?

Ezek a lényeges kérdések.

trey @ gépház

Ez szerintem hülyeség. Nagyon megosztott a társadalmunk, így lényegében bármit írsz, az politika. Írhatsz egy város linuxos átállásáról, megjelenik a közbeszerzés fogalma, s máris politika. Banolojuk, aki írt erről a linuxos projectről? Ha szó esik okostelefonok GPS-éről és hálózati kapcsolatáról, a Google, Facebook, Microsoft egyre agresszívebb adathalászatáról, a privacy sértéséről, az is politika. Mi legyen? Írjuk le, hogyan működik a tranzisztor, mert az talán nem politika? Arra meg ott a Wikipédia.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Amiket felsoroltál, az a belefér kategória, de a hazai pártpolitikának a sekélyes és üres adok-kapok részét tényleg nem kellett volna ideengedni. Egy dolog, ha a mindenkori kormány belengeti, hogy átállunk Linuxra, majd megjelennek öltönyös emberek egy nagy amerikai "operációs rendszer" gyártó cégtől, mire a kormányt hirtelen lenyűgözi az említett cég "Digitális Otthon" programja (ahol a tévé nézi a nézőt) és nem lesz semmi az átállásból (ez konkrétan meg is történt úgy 10 éve) és ezt kivesézik itt, de az, hogy a Fidesz épp melyik törvénybe rakott valami libtard-szopató ideológiai trollkodást, vagy az ellenzék épp milyen amerikai szocio-szarságot akar megint már letolni a jónép torkán az tényleg off-fórum.

Úgy tekintek a HUP-ra, mint egy közösségi helyre. Nem zavarnak az offtopic témák addig, amíg azok önálló topikot alkotnak. Akkor kellemetlen, ha egy alapvetően szakmai téma lesz szétoffolva teljesen oda nem illő politikai, vagy egyéb trollkodással.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Semmi gond. Ez megoldható. Mármint, hogy x naptól kezdve a politikai tartalom a flame kivételével mindenhonnan - komment, blog, egyéb fórum - figyelmeztetés nélkül törlésre kerül.

Az egyébként megvan, hogy tegnap délután óta nyílt úgy 3 politikai téma a HUP-on, hogy itt sem voltam?

https://hup.hu/node/178666

https://hup.hu/node/178665

https://hup.hu/node/178664

trey @ gépház

Semmi gond. Ez megoldható. Mármint, hogy x naptól kezdve a politikai tartalom a flame kivételével mindenhonnan - komment, blog, egyéb fórum - figyelmeztetés nélkül törlésre kerül.

Ezt egyszer már megígérted.
Ahogy azt is, hogy a tévesen a flame-be rakott nem politikai anyázós topicokat (windóz sux és tsai.) átteszed valamelyik másik csoportba.

Az egyébként megvan, hogy tegnap délután óta nyílt úgy 3 politikai téma a HUP-on, hogy itt sem voltam?

Ki mondta, hogy csak te csinálod?

Szerintem blogban mehet. Akár flame-ben, közösségi kerekasztalban. De mindenképp önálló topic-ként. Ezzel nincs baj. Azért nem érzem problémának, mert cím alapján ki-ki el tudja dönteni, olvassa-e a tartalmat, hozzászól, vagy sem.

A gond az, ha valaki nyit egy topikot iptables szabályokkal kapcsolatban, majd pár hozzászólással lejjeb kialakul egy olyan szál, hogy Gyurcsány vagy Orbán a nagyob g.ci. Ez viszont romboló, mert talán megbújik a válasz a hozzászólások között a megfelelő iptables szabállyal, meg annak elmagyarázásával, hogyan kell ezt jól csinálni, de a zaj viszi az ember idejét, elvonja a figyelmet, fárasztó, nem odavaló.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem jobb, amit trey mond, hogy csak a flame-ben legyen. Amikor a flame group szűrése lehetővé vált és sok ember be is kapcsolta, egy csomóan elkezdték a blogjukban tolni a libtard hittérítést, hogy véletlenül se lehessen szűrni. Maradjon csak a flame-ben, más ne is legyen ott, csak ez a hülye pártpolitika.

Maradjon csak a flame-ben, más ne is legyen ott, csak ez a hülye pártpolitika.

Akkor annak nem az a neve, hogy flame, hanem az, hogy "Politika, közélet". Ezzel pedig létrehozol egy topikot, ami után egyáltalán nem mondhatod, hogy te bátorítottad ide a politikát. 

trey @ gépház

Oda se neki. Ha nem kell azt olvasnom lépten nyomon a valóságtagadó oltásfasisztáktól, hogy megyek a haláltáborba, mert nem kérek bilgéc szarjából, akkor nekem se lesz ingerenciám, hogy itt írkáljak a témában...mert FYI: a kovid topikokat sem én hoztam ide, hanem jöttek a Big Pharma csicskásai ide is az oltatlanokat szarozni, meg agyat mosni.

Szavaztam. Ugyanúgy.

Itt sem tudtok már ketten sem megegyezni. Már eldöntöttem, újraszavaztatom a kérdést. Kíváncsi leszek az eredményre.

hogy Gyurcsány vagy Orbán a nagyob g.ci. Ez viszont romboló, mert talán megbújik a válasz a hozzászólások között a megfelelő iptables szabállyal, meg annak elmagyarázásával, hogyan kell ezt jól csinálni, de a zaj viszi az ember idejét, elvonja a figyelmet, fárasztó, nem odavaló.

Ezt olvasói segítség nélkül (bejelented, ha ilyet találsz) lehetetlen szűrni. Tudod mennyi komment születik egy hónapban?

trey @ gépház

Nem akarok házmester, feljelentgető lenni. Mindamellett szégyenszemre szerintem én is belecsúszom ebbe a hibába. Nem rosszindulatból, hanem azért, mert valaminek kapcsán eszembe jutott valami, leírom, s a kölcsönös válaszolgatások szép lassan egyre offtopikabbak lesznek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Borítékolható, hogy az eredmény az lesz, hogy maradjon. A két tábor gyűlöli egymást és inni akarják egymás vérét, itt is. Illetve pontosítsunk, a fideszesek gyűlölik az Orbán-fóbiásokat, a "liberálisok" meg a "nácikat", de mivel rajtuk kívül mindenki más "náci"...

Mondjuk az érdekelne, hogy ki nevezte bármikor is a HUP-ot kizárólag szakmai portálnak. Szakmai abban az értelemben, hogy a szakmában dolgozók érdeklődnek elsősorban az itteni témák iránt. De nem abban az értelemben, hogy a szakmában dolgozók kizárólag szakmai dolgokról beszélhessenek, vagy kelljen beszélniük.

Eleje óta van flame, offtopik stb. kategória. Régen is voltak flame-ek, ma is vannak. Úgy érted, hogy ezeket meg kellene szüntetni?

trey @ gépház

Beszélgetés helyett legyen térdelés! De szigorúan egyedül, mert ha egy nő előtt, felé fordulva térdelsz, az szexuális zaklatás. Ha körülötte, de neki háttal térdelsz, akkor az szexizmusból fakadó, kirekesztő nő-/humánfóbia. Ha a közelében – de nem előtte –, felé fordulva térdelsz, az az előző kettő együtt, és nagyon kiszolgáltatottnak érzi magát. Ráadásul azt sem tudhatod, ki nő, és ki nem. Ma már a dús szakáll nem zárja ki, hogy az illető ne lehessen nő. A HUP-ra lefordítva: legyen minden topik privát, és csak az író olvashassa, és a szabályzat szerint ne írhasson semmi másról az őt térdelésre hajtó motiváción kívül.

:)

és kösz a halakat!

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2022. 07. 06., sze – 08:24

Trollgyanús, nyári clickbait!  :)  - (Esetleg a "kannásbor" ebben a melegben...)

- Pedig így megöregedvén, már csak két oldalt "találok" a weben, amire naponta többször is érdemes ránézni, egyik a HUP!

:)  (Mert a remény hal meg utoljára..)

Olvtárs sajnos kihagyta a nyilvánvalót!

Viszlát!

És kösz a halakat.

Nagyon jó, hogy ezt így bejelentetted! Különben nem vettük volna észre!

Szerkesztve: 2022. 07. 09., szo – 22:06

> Viszlát!
Én szeretném a legjobban, de ez nem így működik. Te is nagyon jól tudod, hogy nem mehetsz innen sehova!
Pláne, hogy a metaversum kezd megerősödni!

https://hup.hu/comment/2561806#comment-2561806

^ "Ha egyszer veterán lesz valaki a hupon, akkor onnantól nincs kiszállás."

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Valaki segitsen mar, hogy ki volt OP?