[KV] Ezért kellene mindenkinek beoltatnia magát

A következő posztot azoknak szánom gondolatébresztőnek, akik már most eldöntötték, hogy nem fogják beadatni a SARS-CoV-2 vírus elleni védőoltást, de egyébként jó/törődő/hazafi/stb. embernek tartják magukat. (Tl;dr a vége felé található.)

Nos, azt már tudjuk, hogy szerencsére felülmúlta a várakozásokat a legtöbb vakcina, simán elérték a 90% feletti hatékonyságot az eddigi adatok alapján. miközben nem okoztak súlyos mellékhatást. Azonban egy nagyon fontos részletről nem nagyon esett szó eddig, bennem is csak pár hete tudatosult, ahogy meghallgattam egy podcast-ot az mRNS vakcinákról, amiben az egyik kérdés pont erről szólt: mivel egy világjárvány közben fejlesztették és tesztelték a vakcinákat, egyszerűen nem volt lehetőség/idő arra, hogy kisgyerekeknél, terhes nőknél és babájukat szoptató édesanyáknál is tesztelni tudják. Ők teljesen kimaradtak a nyugati vakcinák (orosz/kínairól nincs infóm) teszteléséből, ami érthető is: a gyártók előbb biztosra akartak menni, hogy a felnőtteknél rendesen működik a megoldás, mielőtt a kockázatosabb populációt is megvizsgálják. Tehát jelenleg ~0 adatunk van arról, hogy a fenti csoportnál biztonságos-e az oltás. Lehet, hogy alaptalan a félelem, lehet, hogy nem, nem tudjuk. Ezért a kutatók/hatóságok azt mondják, hogy "nem ajánlják" számukra az oltást (itthon sem), mást nem is mondhatnának.

Pedig a statisztikák azt mutatják, hogy például a terhes nőkre kimutathatóan veszélyesebb a vírus. Több terhes nő hal bele a betegségbe, illetve több terhes nőt kell intenzív kezelésben is részesíteni. Ez azért is lehet, mert a terhesség alatt a nő immunrendszerének egyik része azzal van elfoglalva, hogy megakadályozza a másik részét abban, hogy a magzat, mint egy "idegen test" ellen termeljen antitesteket (illetve van még sok egyéb hatás, a terhesség egy bonyolult folyamat). Úgy kell tehát ebben az állapotban a terhes nőnek egy vírusos fertőzés, mint üveges tótnak a hanyatt esés.

A terhes nők intenzív kezelése meg nagyságrendekkel nagyobb szívás a kórházaknak is, mert még több szakképzett személyzetre és felszerelésre van szükség. A "gyorstalpalón" (már bocsánat a kifejezésért, nem rosszindulatból írom) nem lehet erre a speciális feladatra kiképezni embereket, így e téren még jobban limitált az ellátórendszer kapacitása. A mesterséges lélegeztetés, illetve a lecsökkent oxigénszaturációs szint meg nincs jó hatással a magzatra. Sajnos már itthon is elhunyt egy 29 éves terhes nő, a babát azonban legalább sikerült megmenteni.

Szóval egy jelentős csoport nem is fog mostanában kapni jó eséllyel oltást, csak azután, hogy rajtuk is letesztelik a vakcinát, ami talán még fél vagy 1 év, vagy több, ki tudja. Mit jelent ez a közeljövőre nézve? Azt, hogy a kisgyerekeket, a várandós- és kisbabás édesanyákat úgy tudjuk csak megvédeni, ha mi, a felnőtt lakosság többi része, jövő tavasszal, amikor meghalljuk a hívószót, felállunk a home office-os fotelünkből és besétálunk szépen, maszkot viselve és távolságot tartva a kijelölt oltóközpontba a zsír új ingyenes oltásunkért. Majd 3 hét múlva megtesszük ugyanezt a második, booster oltásért, amely után már immunissá válunk a vírusra.

Ahhoz azonban, hogy meglegyen a nemzet szintjén is az immunitás, és vissza tudjunk állni valamennyire régi megszokott életünkhöz, népsűrűségtől függően akár 60-70%-os átoltottságra is szükség lehet. Tehát minden bevethető emberre szükség lesz, mivel az immunrendszer-betegséggel küszködők mellett most ideiglenesen kiesnek a kisgyermekek és a várandós-kisbabás édesanyák is a beoltottak közül. Rajtuk csak mi segíthetünk, senki más.

Szóval kedves oltásellenes olvasó, aki idáig eljutott a blogban: tök irreleváns, hogy miért vagy oltásellenes, de ha bármennyire is jó/hazafi/stb. embernek tartod magadat, és nem szeretnéd, hogy több terhes nő haljon meg ebben a hülye járványban, akkor rakd félre arra 3 hétre a kétségeidet a védőoltással kapcsolatban, ameddig azt a két adagot megkapod majd jövő év elején. Nem lesz benne csipp és az eddigi adatok alapján biztonságos, legfeljebb egy kis múló lázzal és izomfájdalommal jár az oltás helyén. Ennyi kockázatot bőven megér, hogy jövőre ne kelljen több terhesen elhunyt nőt eltemetni. Ne legyél pont te az a barom, aki fél órás facebookos "kutatás" után kijelenti, hogy nincs is járvány, emiatt elutasítja az oltást és lehet pont ő adja át majd a vírust egy terhes nőnek, aki belehal.

Ha oltásellenes vagy, a fentiek se hatnak meg semennyire, de emellett szar embernek is tartod magadat, akkor meg legalább valamiben maximálisan egyetértünk...

Tl;dr: Mivel valószínűleg a kisgyerekek, a várandós nők és a kisbabát szoptató édesanyák sem fogják megkapni tömegesen belátható időn belül a SARS-CoV-2 elleni védőoltást, ezért kérjük szépen minden oltásellenest, hogy rakja félre 3 hétre az agylágyulását és oltassa be magát, amint csak lehet, hogy meglegyen a kellő átoltottság a lakosságban és ne haljon meg több terhes nő egy megelőzhető betegségben.

Megjegyzés: terveim szerint fogok majd írni az mRNS vakcinák működéséről is, már amennyire meg tudom érteni azt. Elöljáróban: elképesztő mennyiségű munka van ebben is, mintha úgy jutnánk el a Marsra, hogy mellékesen még egy orbitális hajógyárat is pikk-pakk összedobnánk, hogy ne kelljen az űrhajókat a felszínről indítani. És bizonyára mindenki hallotta, hogy egy külhoni magyar kutatónak (Karikó Katalin) is jelentős szerepe van benne. Ha túl leszünk végre ezen a járványon és pár év múlva megkapja a megérdemelt Nobel-díját, én nagyon büszke leszek rá.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 12. 24., cs – 00:33

Én úgy tudom, hogy vényköteles dolgokat a magyar törvények értelmében tilos reklámozni. Nem vagyok szakértő, csak javaslom, hogy nézz utána, nehogy véletlenül törvénybe ütközőnek minősüljön a bejegyzésed!

Ilyen alapon semmilyen hatóanyagról sem jelenhetne meg betegtájékoztató anyag.

Egészen pontosan vényköteles vagy támogatott gyógyszert illetve gyógyászati segédeszközt tilos reklámozni. Mármint konkrét terméket. Ezért pl. beteglapokban soha nem szerepelhet gyógyszernév, mindig hatóanyagra kell cserélni, ha a t. szerző elfelejtené.

Ebben az esetben a teljes kormányt be lehet perelni hogy törvénybe ütköző dolog tesz, hiszen ők is azt fújják hogy az oltás jó meg ilyesmi, azaz „reklámozzák”.

Különben meg szerintem a topiknyitó nem reklámozott semmit, ő inkább kifejtette az egyéni véleményét arról, hogy szerinte ezért meg azért a hazafiság fogalma bizonyos értelemben kiterjed erre az élethelyzetre. Engem meglepett az állítása, de nem tagadhatom hogy rejtezik benne egy sajátos logika.

Tudod, attól hogy valaki mélyen hisz abban hogy egy oltás nem okvetlenül szükséges NEKI, vagy sok más embernek is, meg attól hogy úgy véli, lehetnek mellékhatásai, ettől még simán beoltathatja magát. Nyilván ezzel felvállal bizonyos fokú kockázatot, s lehet hogy úgy véli, így a kockázata nagyobb, mintha a betegség elkapását kockáztatná. Ugyanakkor viszont társadalomban élvén az is elvárható hogy az ember néha extra kockázatokat vállaljon MÁSOKÉRT...

Szóval, én úgy vélem, ha NETÁN beoltatjuk magunkat mi „oltásellenesek”, ebből még nem következik szükségszerűen az oltásellenes nézetünk szemenköpése. Teljes nyugalommal lehet mondanunk - hiszen tényleg úgy volna! - hogy „soha a büdös életben be nem oltottam volna magamat ezzel a szarral, ha CSAK rólam lett volna szó!” De ugye nem csak rólam (rólunk...) van szó...

Azt se feledd el, oltásellenes nézeteink jelentős mértékben gyökereznek abban a tényben is, hogy a felesleges oltásokkal a gyógyszergyártók gennyesre keresik magukat. Nyilván eszünk ágában sincs fizetni érte. Igenám, de most az oltás ingyenes... Nyilván persze az Állam kifizeti a mi oltásunkat is a gyógyszergyártóknak, tudom. De akkor is kifizetné - mert előre megrendelte - ha ott penészedne össze millió éveken át a raktárban, felhasználatlanul. Akkor meg már olyan mindegy ebből a szempontból...

Ettől még nem mondom hogy én tutira beoltatom magamat, lásd a másik hozzászólásomat, amiben leírtam ez még kb fél évig úgyse lenne lehetséges, de most már tényleg nem tartom abszolút lehetetlennek.

soha a büdös életben be nem oltottam volna magamat ezzel a szarral, ha CSAK rólam lett volna szó!

Ezt nem teljesen ertem. A TBC es kanyaro elleni oltasok sem csak teged vedenek, hanem a vesetranszplantalt szomszed Marinenit is, akinek nem mukodik ugy az immunrendszere, ahogy kene (mert kilokodne). Szoval ez akkor olyan oltasellenes erveles, amelyik minden oltast beadat maganak, hogy masoknak jo legyen? (egyebkent pont az oltasellenesek miatt jelent meg ujra a kanyaro par fejlett orszagban)

A legtobb oltasnak meg mar lejart a vedettsege, nem sokkal az eloallitasi koltseg felett adjak, az eredeti fejleszto meg nem kap semmi jog/szabadalmi dijat. Egyszer kifejlesztettek, reg megterult, es ennyi. Nem hiszem, hogy ez lenne a legnagyobb uzlet.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Valószínűleg az zavar téged össze, hogy azt hiszed, én általában véve ellenzek minden oltást. HOLOTT EZ KORÁNTSINCS ÍGY!

A szememben az oltások 2 nagy csoportra oszthatóak.

1. Bizonyítottan jól működő, bevált, hasznos oltások, valamely rendkívül súlyos és (oltás nélkül) rohadtul halálos (netán nem halálos de bénulást vagy elhülyülést okozó) betegség ellen. Ilyen az általad említett TBC és kanyaró is. Eszem ágában sincs ellenezni ezen oltásokat!

2. Olyan oltások, melyeket valami többnyire ad-hoc módon kreált, abszolút nem létező vagy elenyésző kockázatot jelentő betegség ellen fejlesztenek ki, aztán nagy hype-ot generálva körülötte (és részben a döntéshozók megvesztegetésével) beadatják az embereknek, nem okvetlenül erőszakkal, inkább alaposan megijesztve őket. Ilyen volt például a madárinfluenza. De ilyen tulajdonképpen a közönséges influenza ellenes oltás is, aminél mára már közismert hogy lényegében alig ér valamit, mert a kutatók mindig „megjósolják” melyik vírustörzsek jönnek MAJD ami ellen kifejlesztik az oltást... aztán ez a tippjük néha tényleg be is jön. Igen gyakran azonban egyáltalán nem...

Én a 2. csoportba tartozó oltásokat ellenzem csak. És mielőtt belekötnél, vagy más kötne bele, máris feldobom a magas labdát: igen, ÉN döntöm el magam, melyik oltás tartozik ebbe a csoportba, annak ellenére hogy semmiféle mikrobiológiai végzettségem sincs!

Van ellenben ÉLETEM, ami felett nekem van jogom dönteni... és muszáj vagyok én dönteni, mert úgy látom a „hivatalos” orvostudományban egyáltalán semennyire se bízhatok meg. Teljesen átitatta már a profitérdek, s megvették a dokikat az orvoslátogatók - a gyógyszeripari cégek ügynökei - kilóra. Ott vannak ezek már az egyetemeken is, ők pénzelik a kutatásokat, stb. Azután hogy láttam miként vezette félre Ancel Keys a zsírok ártalmasságáról a tudóstársadalmat, s pláne azt látva hogy hiába lepleződött le a csalása évtizedek óta, mégis ugyanazt fújják a dietetikusok, azóta nem tudok hinni nekik, teljesen leégtek, kompromittálódtak előttem, „arcukat vesztették”, ahogy a keletiek mondják!

De személyes élményem is van: Amikor még Magyarországon éltem, depresszióval küszködtem. Mentem a dokihoz, felírt valami kurvadrága szert. SEMMIT SE HASZNÁLT. Felírt újabbat és megint újabbat, azok se használtak de legalább volt amelyiktől tele lettem csalánkiütéssel...

Azt egyikük se mondta hogy változtassak a táplálkozásomon. Pedig amióta Carnivore diétán vagyok, milyen érdekes, elmúlt a depresszióm... De ugye, az életmódváltást az olyan gonosz „sarlatánok” tanácsolják mint például Szendi úr, nekik akkor se szabad hinni ha jól dokumentált esetek ezreiben igenis beválik...

Szóval, én totál szkeptikus vagyok az orvostudományok egy óriási szegmensét illetően. Szerintem a mai dokik remekül értenek az érzéstelenítéshez, altatáshoz, jól tudnak törött csontokat összeilleszteni, nyílt sebeket fertőtleníteni, összevarrni, ilyesmi, és van még néhány más részterület is ahol sokat tudnak. De amikor igazán komplex dolgok kerülnek szóba, akkor vagy semmit se tudnak vagy alig valamit, ellenben tudatlanságukat bonyolult tudományos zsargonnal leplezik.

Arról se feledkezzünk el, egyetlen kibaszott szó nincs a Hippokratészi esküben arról, hogy az orvosoknak kötelező IGAZAT MONDANIUK!

Fenntartják a jogot rá hogy HAZUDJANAK a betegnek, ha ŐK úgy ítélik meg hogy a kedvezőtlen prognózist rosszul fogadná...

Na helyettem ne döntsön senki!

Szóval a bizalmatlanságomat ők érték el, hosszas és fáradságos igyekezettel...

Igenis, van amiben elismerem hogy jó munkát végeznek, de van amiben nem, s ez az oltásokkal kapcsolatban is így van: van amit hasznosnak tartok, de van amit nem.

Akkor te nem vagy oltasellenes, csak a felesleges szerek, es ezek marketingje nem tetszik. Ezzel egyet tudok erteni, es a lakossag jelentos resze is egyetert. A legtobb orszagban ingyenes (vagy tamogatott) az influenzaoltas, de az embereket nem erdekli, nem mennek el emiatt dokihoz. A gyogyszerfejlesztes meg azert is nehez, mert nagyon keveset lehet tudni az emberrol, es azert is, mert nem egy egyseges celhardware van, hanem hetmilliard, es mindegyik kicsit maskepp mukodik. Persze profitot akarnak, de ugy, hogy valami hatasos szert sozzanak rad kozben, mert ha nem mukodik, akkor legkozelebb nem mesz hozzajuk, es a vegen a profit latja karat. Mondjuk az sem segiti a dolgukat, hogy mutans telamerrel redelkezo, majbeteg egereken kiserleteznek (a fenyoforgacs art nekik, abban tartjak oket), lehet, hogy nem ok lennenek a tokeletes kiserleti alany. Azt, hogy hazudhatnak a betegnek nagyon rossz gyakorlatnak tartom. (a rengeteg egyeb elonye mellett ezert is jobb a magan egyeszsegugyi rendszer, mert valaszthatsz olyan orvost, aki a rossz hirt is elmondja) Errol jut eszembe egy vicc:

Az orvos mar csak fel evet adott nekem, ugyhogy megoltem. A birotol mar 15 evet kaptam, szoval problema megoldva.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

> Ugyanakkor viszont társadalomban élvén az is elvárható hogy az ember néha extra kockázatokat vállaljon

Már h ki várná el? A terhes nők várják el szerinted?  Bizonyára akad ilyen is, de egyáltalán nem gondolom, hogy ez elvárásként általános lenne a részükről. Persze biztos hálásak lennének egy olyan szituációért, amiben állítólagos védettséget élveznének mások kockázatviselése árán, de h ezt elvárnák az egy hazugság. Legalábbis én biztos nem várnék ilyesmit, ha terhes nő lennék. Valójában a politikus várja el ezt a kockázatviselést mert hát ő éppen mindenhez is hülye, és azt gondolja felelős magatartásnak ha a tudomány képviselőinek hisz. A helyzet fonákja, hogy nem a tudomány képviselői fogják megválasztani :D 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem úgy értettem hogy konkrétan ez vagy az a terhes nő várná el, sőt úgy se értettem hogy a terhes nők várnák el általában, mint egy bizonyos csoport, vagy e csoport többsége.

Egyszerűen csak úgy a legteljesebb általánosságban elmélkedtem arról, hogy ha az ember egy közösség tagja - márpedig az ember mégiscsak közösségi lény, még a hozzám hasonló jobbára antiszociális Aspiek is, hát még a „normálisak”! - akkor elvárható tőle hogy bizonyos szituációkban előrébb helyezze a közösségi érdeket a saját egyéni érdekénél. Ennek egy fajtája az is, ha felvállal bizonyos jellegű extra kockázatokat, melyeket amúgy nem lenne szükséges felvállalnia ha kizárólag a maga önző/egyéni szempontjaira lenne tekintettel.

Ez az okfejtésem arra az alapra épül, hogy ha egy közösség tagjai mind így cselekednek - vagy ha nem is mind de többségük - akkor benne HOSSZÚ TÁVON mindenki jobban jár NAGY ÁTLAGBAN, mint ha mindenki csak szigorúan a saját egyéni érdekei szerint cselekedne mindig.

A terhes nőkről konkrétan nincs szó e gondolatmenetben, mint látod. Sokkal általánosabban fogalmaztam meg a „tételt”. Azon lehet vitatkozni, a konkrét jelenlegi helyzetre, a terhes nőkkel kapcsolatban, alkalmazható-e ez a logikai nézet. Ez az „utilitarista szempont”. Én afelé hajlok hogy igen, alkalmazható, bár természetesen nincs róla szó hogy ők maguk kérnének ilyesmit explicite. És én is csak hajlok afelé hogy alkalmazható rájuk, de nem vagyok sziklaszilárdan elkötelezve e nézet mellett. Én csak felvetettem, mint ami rendelkezik némi logikai alátámasztással. Annyival legalábbis hogy szerintem méltó a megvitatásra, a szóbahozásra.

Ugyanakkor viszont társadalomban élvén az is elvárható hogy az ember néha extra kockázatokat vállaljon MÁSOKÉRT...

Ezt nem valamelyik katonai toborzóiroda prospektusában olvastam? Ja nem, ezt írta valaki tavasszal a nyugdíjasokra utalva, hogy nem kellenek a vírus miatti korlátozások, inkább vállalják az öregek és betegek a kockázatot.

Köszönöm! Végre valaki nem másoknak akarja megmondani, hogy mit kell tenniük, hogy megoldódjon a probléma. Az oltásnál nehéz kérdés, mennyire szabad meghagyni a polgár döntési szabadságát, ezért kellene elsősorban felvilágosítani a tömegeket. Hogyan működik az oltás? Mik a mellékhatásai, ezek milyen arányban fordulnak elő? Mennyi idő amíg kialakul az immunitás és meddig tart? Aki már átesett a betegségen az is oltassa be magát? Véd-e az oltás az új típusú mutálódott vírus ellen? A beoltott megferőződhet-e, másokat megfertőzhet-e? Miben térnek el a különböző gyártók termékei? Melyik korosztálynak melyik javasolt? stb. Nem találkoztam ilyen összefoglaló tájékoztatással még, a vakcinainfo.gov.hu/miert-jo-a-vakcina egy vicc, pedig az emberek attól félnek amit nem ismernek.

Te a miniszerelnok.hu oldalon szoktad megézni, hogy melyik pártra kell szavazni?

 

- Facebook tiltja az oltásellenesség reklámozását

- Twitter is elkezdte tiltani

- Google jelentősen háttérbe sorolja az oltástagadó oldalakat

- ha kiállsz a nyilvánosság elé ezzel, akkor letartóztatnak

- youtube tiltja az oltásellenes videókat

 

Minthogy a kérdésben nincs szólásszabadság, így megbeszélni sem lehet a dolgokat, tehát innentől lényegtelen, hogy mi van a Google-ön.

Mind propaganda.

Márpedig a cenzúra nem segít.

 

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210103/szlavik-janos-az-oltasellene…

Viszonylag magas az oltásellenesek aránya az országban, ez lehet az oka annak is, hogy eddig mindössze ötezer egészségügyi dolgozót oltottak be - nyilatkozta az ATV-ben Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

 

A 130.000 egészségügyi dolgozóból 5.000 dolgozó után elakadtak, mert nem jönnek új vállalkozó szellemű jelentkezők.

Nem tök mindegy, hogy van-e cenzúra, vagy nincs?

 

A 4% annyira gyalázatos, hogy akár 0%-ra is kerekítheted.

Szerkesztve: 2020. 12. 24., cs – 01:00

Lesz ebből még lázadás is, nem is kicsi! Főleg ha megpróbálják Covid útlevélhez kötni a különböző dolgokat! Kb ez lesz az a pont ami abba az irányba löki az embereket, h Gődényt emeljék a pajzsukra. Kibaszott bukás lesz a vakcina és viszi magával a Fideszt is! És az esetleges hatósági keménykedés szikra a puskaporos hordón. '22-ben választás. Tudják ők pontosan mi a tét.  
Mindenkinek saját magával szemben van kötelessége elsősorban - a terheshenőzés egy aljas propagandisztikus eszköz. Lehet h tudós urak úgy képzelték el, hogy a veszélyeztetetteket nem lehet beoltani, ezért helyettük mindenki mást kívánnának beoltani - de sajna ez bizony a társadalom éles ellenállásába fog ütközni! Ugyanis ilyen társadalmi alkukat nem áll módunkban elfogadni tőlük! Talán szíveskedjenek a "löttyüket" azokon tesztelni akiknek szükségük van rá, már ha az érintettek egyáltalán hajlandóak velük együttműködni! 
 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

a terheshenőzés egy aljas propagandisztikus eszköz

Azt előbb megkérdezném, hogy nem hiszed el, hogy tényleg belehalt már terhes nő, vagy nem érdekel, hogy belehalt már terhes nő? Mert nagyon nem mindegy. Főleg, hogy magadat a megvilágosulás központjának tekinted.

 

Lesz ebből még lázadás is, nem is kicsi!

Nem, nem lesz. Amint elér a beoltottak száma egy kritikus értéket, azt fogják látni az emberek, hogy túlnyomó többségében olyanok halnak bele a betegségbe, akik nem voltak beoltva. Amikor valakinek meghal egy ismerőse, az első kérdés nem az lesz, hogy volt-e valamilyen alapbetegsége, hanem hogy be volt-e oltva. Amikor a saját szemükkel látják az emberek, hogy tényleg működik a dolog és nem váltak gyíkemberekké a beoltottak, akkor elmúlnak a félelmek és az extrém oltáselleneseken kívül szinte mindenki beoltatja majd magát, aki teheti, annak reményében, hogy végre normalizálódhat a helyzet.

 

viszi magával a Fideszt is

Ha a jelenlegi kormány nem tudja megállítani a járványt, az fogja inkább garantáltan megbuktatni őket.

Hát lehet h az intézményesült gonoszság hivatásos hipnotizőröket fog majd bevetni, akik a tv-n keresztül szuggerálják a jónépet az oltóközpontokba való indulásra.  Lényegében ez már most is beindult. Úgy van harsogva az oltásosdi,  h nincs tisztázva, mi a hozzá tartozó ígéret! Nincsen felelősség vállalva. Azaz megjelenik a derék oltóhad az ajtómban. Kérdésem, uraim mi az ajánlatuk? Úgy értem mi az ajánlatuk számomra, és mi a kötelezvényük a társadalom számára?  Hát milyen válasz kaphatnók? Valószínűségeket, statisztikákat. Mert az én ajánlatom viszont: vagy igazolják h nem nyomorult szélhámosok azzal, hogy számon kérhető ígérvényt tesznek, vagy helyben tekerem ki a nyakukat a csalásért!  És ugyan ez vár Önökre, ha nem teljesedik be, amit ígérnek!  Ez esetben kevés lesz a mentesüléshez a szakmai protokollok betartására hivatkozni! Tehát, ennek fényében szíveskedjenek nyilatkozni!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Én csak tapasztalati tényekkel szolgálhatok erre.... A lányom most 6. hónapos, szíve alatt hordja az első leendő kis unokámat. Tehát számomra éppen nem mellékes mi történik a vírussal.

Amit egyenlőre elmondhatok, az aggódás, és ama tényszerű állapot ellenére, hogy férj kőkeményen az első vonalban küzd, folyamatos ügyeletekkel és kiszállásokkal a vírussal, (mentő-, és egyben sürgősségi orvos is,) és novemberben a már ismert tünetekkel egy hétre ő is ágynak dőlt, bár a tesztjei negatívak lettek, egyenlőre a baba és anyukája jól vannak, nem kaptak el semmilyen kórt.

Márciusig még megesz azért a frász..., ha ott élnék közelükben, és lehetőségem lenne rá, biztosan beoltatnám magam én is. - De mint tudjuk ez nem a vállalásunkon múlik, lehet az átlag-feliratkozóknak is ősz lesz belőle, mire "szurira" vonulhatnak. (A vőm hétfőn megkapja a pfizer-t, ha lesz érdemleges infóm tőle, majd beszámolok róla...)

Hmm... Én alapból oltásellenes vagyok, de ezen amit írtál most azért elgondolkodtam. Mert valóban, azt azért én is elismerem, annak ellenére is hogy úgy vélem az emberek messze többségének a világon semmi szüksége (erre az...) oltásra, de azért tényleg akad egy olyan részhalmaz, akik jobban járnának ha beoltanák őket. Csakhogy e részhalmazon belül valóban van egy olyan részhalmaz amelyiknek bár jó lenne az oltás, de tényleg nem kaphatja meg ezért vagy azért, és ezeken tényleg csak a nyájimmunitás segítene...

Ne feledkezzünk meg azonban mégvalamiről. Egyelőre a dolog olybá tűnik, mire mindenkinek elérhető lesz az oltás, az saccperkábé fél év. Legalábbis azt nem tudom ezzel Magyarország hogy áll, de itt az USA-ban ez tűnik most a legvalószínűbbnek. Egyelőre még ha kezem-lábam törném az oltásért akkor se tudnám megkapni. Szóval mire ez kizárólag az én döntésemen fog múlni, még legislegoptimistább esetben is három hónap, de inkább fél év.

S ezalatt az idő alatt simán kiderül egy csomó olyasmi is, hogy mennyire biztonságos az oltás a terhes nőknek meg más efféle csoportoknak...

Ha az derül ki hogy nekik rohadtul nem biztonságos, na akkor istókuiccse, átgondolom mégegyszer hogy beoltassam-e magamat. Bár nekem már mindegy mert én már átestem rajta. De egye penész... Fogjuk rá hogy akkor nem tartom majd lehetetlennek... Úgy is felfoghatom hogy mindig utáltam Trumpot, most végre Biden lett az elnök akivel semmi bajom, ő is beoltatta magát, oké, illendő követnem az elnököm példáját (amennyiben nem republikánus...), még akkor is illik ha amúgy nem értek egyet vele, mert ha már megválasztottam melyik ország legyen a hazám akkor illik ezen ország azon szokásait is követnem amikkel netán nem értek egyet teljesen, oké, egye penész, különben se azért vagyok oltásellenes mintha a benne rejlő nanorobotokban hinnék...

De jelenleg, s még hosszú hetekig-hónapokig, ez csak szarpofozás, erről beszélni, mert ez perpillanat mindentől inkább függ csak nem az én egyéni döntésemtől.

"Hmm... Én alapból oltásellenes vagyok"

Nem ismertem eddig oltásellenest, de tényleg érdekelne mi zajlik le bennetek. Azt is bánjátok hogy csecsemő/gyermekkorban beoltottak dolgok ellen? vagy ez csak az "új" oltásokra vonatkozik?

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Ebben a topikban fentebb már kifejtettem részletesen, hogy szeriontem kétfajta oltás van: hasznos és nem hasznos. Nem vagyok nminden oltásnak az ellensége tehát. De nem fogom itt megint kirészletezni, akit érdekel, tekerjen feljebb és olvassa el ott.

Amúgy az itt emlegetett gyermekbénulás elleni oltás története elég érdekes, sokan nem ismerik. Lényegében egy hatalmas emberkísérlet volt, egészen minimális tudományos alátámasztással. Véletlenül épp sikerült, bejött, de könnyen másképp is alakulhatott volna...

A manapság menő analógia mentén: Covid? Gyermekbénulás? Vírusok úgy általában? Max kicsit köhögsz, C és D vitamin, erős immunrendszer ami majd mindentől megvéd, a többiek akik mást mondanak csak fizetett színészek

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Nem hiszek én mindenben, az a megtermett fehér köpenyes testépítő Doktor is megmondta, sőt már aláírásgyűjtésbe is kezdett az oltások ellen a kamupártjával vírusrealista társaival. Elég csak az ő és barátai vitaminjait szedni, sőt, külföldi szaktekintélyek könyvét hozta el amit rajta keresztül megvásárolhatsz ingyenesen publikált!

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Köszi, hogy elgondolkodsz rajta, nem is volt más célom ezzel a bejegyzéssel.

 

mire mindenkinek elérhető lesz az oltás, az saccperkábé fél év

Igen, addigra több adat lesz elérhető, de igazából semmi infót nem találtam arra vonatkozóan, hogy mikor tesztelik a problémásabb populációt. Mindösszesen azt olvastam, hogy a Pfizer elkezdett (talán) 12 évnél idősebb gyerekeket is tesztelni. A terhes nőknél még az is nagy probléma, hogy jóval kevesebb tesztalany van érthető okokból. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy végig tudnak vinni egy vállalható statisztikával rendelkező tesztsorozatot náluk. A normál lakosságnál ez most viszonylag könnyen elérték.

Mindenesetre arra kell gondolni, hogy egyetlen beoltott ember is megállíthat egy fertőzési láncot, aminek a végén egy terhes nő lehet.

 

Bár nekem már mindegy mert én már átestem rajta.

Egyébként ebben az esetben is van értelme az oltásnak, ugyanis lehet egy booster hatása is az immunrendszeredre, kb. mintha gyakorolnád a zsonglőrködést különféle labdákkal, hogy jobban menjen. Továbbá jó eséllyel egy picit másmilyen variánsú tüskefehérjét kapnál az oltással, mint amivel tavasszal találkoztál, ami lehet segítene abban az immunrendszerednek, hogy a SARS-CoV-2 későbbi, mutálódott variánsait is könnyebben felismerje és semlegesítse (új oltás nélkül).

Nekem amúgy nem azzal van bajom hogy az oltásban benne van a tüskefehérje egy része, bánja a fene, attól nem félek. Ha csak ezen múlna nem izgatna a dolog. De mi van a mindenféle segédanyagokkal?! Amennyire tudom az efféle oltások gyakran tartalmaznak például higanyt és alumíniumot! A higanyról eleve tudjuk hogy méreg, az alumíniumról sokan nem tudják, de én mélyen hiszek benne hogy az, mert tudod ugye a Carnivore diétám is arra épül hogy az ősember így meg úgy, hogyan élt stb, na és akkoriban tiszta fémes alumínium még egyszerűen nem létezett, így a szervezetünk nem tud mit kezdeni vele! Én már hónapokkal ezelőtt kiidobtam emiatt minden alumínium edényemet és evőeszközömet is. Igen, a villákat és kanalakat is! Ahol csak lehet, öntöttvas eszközöket használok, ahol meg nem lehet ott rozsdamentes acélt vagy fát. Kanalam és villám is van amit direkt rendelésre gyártattam kovácsmesterrel kovácsoltvasból. Rém ronda, de legalább baromi tartós, és így nem kell alumíniumot ennem...

Erre most engedjem hogy benyomják egy tűvel a vérembe?!

S egyáltalán, értsd meg kérlek, az emberekben nem sok a bizalom az oltáshoz már amiatt se, mert nincs tisztességes, becsületes tájékoztatás kábé semmiről se, minden hatóság kamuzik, továbbá, olyan rohamléptekben ment a fejlesztés és engedélyeztetés ami tényleg minden csak nem bizalomgerjesztő. Én itt az USA-ban például szinte naponta jutottam hírekhez, Trump hogyan próbálta presszionálni a fejlesztőket és a hatóságokat hogy rukkoljanak ki valamivel még a választások előtt. Ennek természetesen politikai oka volt.

Messze több lenne a bizalmam az egész iránt ha ez nem egy választási évben történik.

Szóval itt nekem tényleg nem az a bajom hogy belém akarnak dugni egy kis tüskefehérjét, mert az nekem csak annyi lenne hogy vállat vonok és leszarom az egészet. De nem csak erről van szó. Sajnos.

"tiszta fémes alumínium" - Erről csak annyit, nagyóka egész hosszúra nyúlt életében alumíniumból készült edényeket használt a napi főzésekhez, sütésekhez.

(Szinte csak ilyen lábasokra, fazekakra emlékszem a konyhaszekrényében.) Ebből fakadóan neki biztosan nem lett semmi baja és valószínűleg a családnak, azaz nekünk sem. Hogy minél kevesebb oxidréteg legyen az edényeken, vasdrótból készült mosogató eszközzel kaparászta tiszta fénylőre a fémet a napi akár többszöri mosogatáskor.

Tehát ne félj az alumíniumtól.., jó fém az!!  :)

Eloljaroban: nem vagyok alapvetoen oltasellenes, csak a teszteletlen oltasokkal van bajom. A legtobbnel van egy 5-10 eves fejlesztesi ido, a hosszu tavu mellekhatasok miatt. Itt ez nem tortent meg (feltetelezve, hogy nincs idogepuk), ilyen prealfa allapotban van az osszes. A chipet egyebkent nem tartom valoszinunek, a tapellatassal problema lenne (a tekercs nagy, az akku meg nagyobb). A virus letezik, facebook accountom nincs, es ha valaki szerint az 5G okozza, az azert lehet, mert a 4G halozatok mar megsutottek az agyat. :)

Sok erdekes dolgot irtal, nezzuk sorban:

miközben nem okoztak súlyos mellékhatást

Mar ha a fulladasos halalt enyhe mellekhatasnak tekintjuk. But there is one concern: 1.6% of the American population, or roughly 5 million people, have experienced a severe allergic attack, called anaphylaxis, and may have a severe reaction to the vaccine. (egy random cikk, ahonnan masoltam, de nem itt olvastam rola eredetileg, epipen+vaccine-re van par talalat). Szoval a Pfizer keszitmenyet csak korhazban adhatjak be, es epipent kezelni tudo szemelyzettel, mert kulonben az egeszseges, beoltott emberek 1.6%-a belehalhatna az allergias reakcioba. Mikozben a virusnal a fertozottek valami 0.2%-a hal bele, ahhoz kepest ez az 1.6% nekem tul magas. A korosztalyomban raadasul a 0.2% is a toredekere esik vissza. Az orosz vakcina ugye az alkohollal veszik ossze, a tobbirol meg nem olvastam eleget, de meglepne, ha jobb lenne. Meg a kinai lehet a legjobb, mert volt 3 honap elonyuk a fejlesztesre, es gondolom az elso perctol kezdve az ujgur koncentracios taborok lakoin teszteltek. :-/ (ja, es ha ok csinaltak laborban, akkor meg tobb idejuk lehetett, de ezt a gondolatot nem folytatom inkabb, mert meg rammelegszik az alufoliasapi)

Akarmilyen vakcinarol van szo, ha veges eroforras (nem tudnak mindenkit egyszerre beoltani), erdemes priorizalni, es a legveszelyeztetebbeket venni elore. Ezek az idosek es a betegek. Ertelmes orszagban oket vennek elore, de nem vagyok benne biztos, hogy ez az. Ha 80+ lennek, akkor a 10 ev alatt kialakulo mellekhatasokat leszarnam, tobbet szamitana a vedettseg. 38 vagyok, (tudtommal) nem vegstadiumu rakos, nem vezelyeztetett, igy a fontossagi sorrend nalam epp forditott.

A terhes nők intenzív kezelése meg nagyságrendekkel nagyobb szívás a kórházaknak is, mert még több szakképzett személyzetre és felszerelésre van szükség. A "gyorstalpalón" (már bocsánat a kifejezésért, nem rosszindulatból írom) nem lehet erre a speciális feladatra kiképezni embereket, így e téren még jobban limitált az ellátórendszer kapacitása.

Ellenben a villamoson randomban osszeeso, frissen beoltottakkal tudnak foglalkozni. (vagy a korhazban varni fognak 2 napot, hogy hatha elojon valami allergias reakcio?) Raadasul a teljes lakossag 1.6%-a sokkal tobb embert jelent, mint ahany terhes no a COVID miatt intenzivre kerul (a fertozottek jelentos resze tunetmentes, aki nem, annak is egy toredeke jut korhazba, es azoknak is csak egy kis resze intenzivre.. es azoknak is a nagy resze idos, nem 20-35 kozti, terhes no).

besétálunk szépen, maszkot viselve és távolságot tartva a kijelölt oltóközpontba a zsír új ingyenes oltásunkért

Mar ugy erted, hogy a megyeszekhelyen levo korhazba, mert a varhato allergias reakciok, es az oltoanyag kezelesehez szukseges infrastruktura (-90 fokon szallitando-tarolando, bar ezt talan szarazjeggel kb. meg lehet oldani) miatt valoszinuleg az lesz az oltohely.

Tehát minden bevethető emberre szükség lesz, mivel az immunrendszer-betegséggel küszködők mellett most ideiglenesen kiesnek a kisgyermekek és a várandós-kisbabás édesanyák is a beoltottak közül. Rajtuk csak mi segíthetünk, senki más.

Ilyenkor kar, hogy kiment a divatbol a lohaton vivott harc, es vele egyutt a chevalier (vagy hogy irjak). Szerencsere eleg oreg a lakossag, szoval a nyajimmunitas joreszt elerheto a valoban veszelyeztetettek (es par Windows Insider Program resztvevo fiatal onkentes) beoltasaval. Szoval nyugodtan szaporodhat a nepessegnek az a tajekozott, magas IQ-ju resze, akik egy vilagjarvany kellos kozepet talaltak a csaladalapitasra legmegfelelobb idopontnak. Darwin bacsi szelesen mosolyogna, ha meg elne.

En a reszemrol a teszteletlen vakcinanak a mar ismertte valt mellekhatasait is soknak tartom, es akkor az evek mulva kialakulorol meg nem is tudunk semmit. Ha a sajat dontesemen mulik, vagy kihagyom, vagy varok vele amig lehet, es lesz eleg adat (a priorizalas miatt valoszinuleg amugy is ez tortenne). Karikonak egyebkent gratulalok a munkajahoz, bar ha kulfoldon erte el, biztos o sem jo hazafi. Egyebkent a Marsexpediciohoz is bizonyos feltetelek mellett (pl. mukodo urlift) esszerubb modulonkent felhuzni az urhajo darabkait, es fent osszerakni, mint egyben kiloni. Az ISS is igy, modulonkent hizott ekkorara, es nem egyben lottek fel.

Nem valoszinu, hogy egy terhes not pont en fertoznek meg, joreszt HO-ban vagyok, itthon. Ha valami miatt be kell mennem, akkor bringazni szoktam, nem kohogom ossze az embereket a BKV-n. Bevasarolni persze eljarok, ezt direkt a minel kisebb tomeg miatt a hajnali 1-3 oras savban tettem, amig a Karpat-medence Geniusza be nem tiltotta. Jo buli par oraba osszesuriteni azonos embertomeget, de hat ennyit az "ertelmes orszagrol".

Meg a vegere be akartam linkelni egy regi hirt. Volt egy cikk, hogy feminaci szervezetek tiltakoztak a patriarchatus ellen, mert hogy a nokre maskepp hatnak gyogyszerek, mint a ferfiakra, hogy nem eleg no jelentkezik onkentesnek, terhes nokon meg egyaltalan nem tesztelnek semmit, es hogy milyen durva mar ez az elnyomas. Sajnos nem talalom, pedig vicces volt.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

A legtobbnel van egy 5-10 eves fejlesztesi ido, a hosszu tavu mellekhatasok miatt.

Egy vakcina fejlesztése leginkább motiváció és pénz kérdése. Most mindkettő bőven megvan, így a fejlesztés/tesztelés/gyártás normál esetben egymást követő szakaszait bizonyos szinten tudták párhuzamosítani amivel éveket lehet nyerni (nem kell várni pl. arra, ameddig összekalapozza a gyártó a pénzt egy új gyár építésére). Igen, 10 év után jelentkező mellékhatásokat nem lehet vizsgálni 1 év alatt, de nem is mindenkinél jelentkezik 10 év alatt az esetleges mellékhatás, hanem valakinél fél év alatt elő fog jönni. Ezért tesztelték több tízezer emberen az oltást, hogy legyen elég statisztika. Minden nap többet tudunk és eddig még nem jelentkezett igazolt súlyos mellékhatás pedig az első emberek már talán 9-10 hónapja is megkapták, egy nagyságrenddel több tesztalany már legalább 8-9 hónapja, stb. Ha valamit nagyon elrontottak volna, arról már tudnánk. Ha még emlékszel rá, volt 1-2 súlyos eset tesztalanyoknál, amikor protokoll szerint leállították a tesztelést és kivizsgálták, hogy van-e köze az oltáshoz, de nem találtak összefüggést. Én a COVID-19 ritkán, de igazoltan jelentkező hosszútávú kellemetlen mellékhatásaitól jobban tartok, mint egy vakcinától, amit minden szempontból a biztonságra és hatékonyságra terveztek. Az evolúciónak nem voltak ilyen megkötései, amikor random mutációk révén létrehozta ez a vírust.

 

and may have a severe reaction to the vaccine.

May-en a hangsúly. Természetesen ha már korábban volt heves allergiás reakciód, akkor mindenképpen kérdezd meg az orvosodat, hogy mit javasol, kérlek ne egy random blog/cikk alapján dönts ilyenről. Az orvos tudni fogja, hogy milyen összetevőket alkalmaztak az adott vakcinában és meg tudja mondani, hogy arra voltál-e korábban allergiás vagy nem. Meg igazából belefér, ha az igazoltan allergiásokat teljesen kihagyják az oltásból, _feltéve_ ha a többiek beoltatják magukat.

 

Ellenben a villamoson randomban osszeeso, frissen beoltottakkal tudnak foglalkozni.

Ilyen eseteket pont a COVID-19 okozott Kínában, mert néha nem váltott ki fulladásos tüneteket miközben lecsökkent a betegben az oxigénszaturáció. A heves gyógyszerallergia általában gyorsan jelentkezik. Egy rokonommal történt már ilyen egy új fájdalomcsillapító bevétele után nem sokkal, mentőt is kellett hozzá hívni, de szerencsére átvészelte az esetet. Ő pont emiatt gondolkodik az oltáson is, és megérteném ha emiatt kihagyná. De mint mondtam, ha kimarad pár ilyen ember beoltása, az még bőven belefér optimális esetben, erről szól az egész posztom!

38 évesen az immunrendszered még elvileg tök jó állapotban van, simán meg kell birkóznia az oltással. Illetve ha kiderülne mégis, hogy allergiás vagy egy összetevőre, nem ez lenne a legjobb alkalom arra, hogy kiderüljön? Hiszen karnyújtásnyira lesz a segítség.

 

erdemes priorizalni, es a legveszelyeztetebbeket venni elore

Ez is egy stratégia, de van másmilyen is. Ha azokat oltják ne, akik szuperterjesztővé válhatnak, pláne tünetmentesen, azzal közvetlen a terjesztési láncot szakítjuk meg. Valahol emiatt pont a fiatal, szociálisan legaktívabb korosztályt oltatnák be a frontvonalbeli személyzet után, bár nem tudom, hogy a gyakorlatban is alkalmazni fogják-e ezt.

 

akik egy vilagjarvany kellos kozepet talaltak a csaladalapitasra legmegfelelobb idopontnak.

Ne szülessen szerinted inkább egyetlen gyerek sem addig, ameddig egy végeláthatatlan járvány tart?

 

En a reszemrol a teszteletlen vakcinanak a mar ismertte valt mellekhatasait is soknak tartom

Már egy kis láztól és izomfájdalomtól is megijedsz? Fogorvoshoz elmersz menni? Vakbélműtétre bemennél, vagy egyből a temetőbe vitetnéd magadat?

 

Nem valoszinu, hogy egy terhes not pont en fertoznek meg

Mindenki ezt gondolja, aztán már egy terhes nő meg is halt. Ha nem is jársz szülészetre, te is könnyedén részese lehetsz annak a fertőzési láncnak, aminek a végén egy elhunyt ember lesz. Holott, ha beoltatnád majd magadat, akkor jó eséllyel pont te lennél az a névtelen hős, aki megállítja a később fatálissá váló vírusterjedést egy lácban. Igazából most is ezt csinálod a HO-szal és bringázással. A vakcinával pedig mindezt a jó gyakorlatod úgy is tudod folytatni, hogy visszaáll a normális élet.

 

Volt egy cikk, hogy feminaci szervezetek tiltakoztak a patriarchatus ellen

Abban teljesen egyetértünk, hogy ez elsőre irtó nevetségesen hangzik, de tényleg egy valós probléma! Az orvostudomány hagyományosan fehér férfiakra van optimalizálva, pedig a populáció fele alapból nő. Nagyon fontos lenne, ha lehetőleg a lakosság minden "variációját" jobban ismerné az orvostudomány, hiszen az nem csak fehér férfiakból áll.

valamelyik videoban volt hogy a fejlesztesi ido nagyresze varakozas: kifejlesztenek valamit, utana ledokumentaljak, beadjak a hivatalba, ok "ulnek" rajta nehany honapot, ha elfogadjak akkor mehet tovabb a teszt fazis, annak a vegen kiertekelik, ujra beadjak a hivatalba, stbstb. most egy kicsit parhuzamosan mennek a dolgok: mikozben kutatja, irjak a doksikat, es a kutatasi fazisban is mar adjak be folyamatosan a hivataloknak, ok se ulnek rajta hanem egybol atnezik, mikozben megy a test1, mar keresik az embereket a test2-re, stb

es a vakcina fejlesztest se most kezdtek 0-rol, mar volt es sars 1-esunk, ott is jo sok mindent kikutattak, csak utkozben lealltak a vakcinaval, mert mar nem erte volna meg. de most ujra elo lehetett venni azokat a doksikat, es megnezni hogy mennyire hasznlahato. ez is csomo idot sporol meg.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

> Szoval nyugodtan szaporodhat a nepessegnek az a tajekozott, magas IQ-ju resze, akik egy vilagjarvany kellos kozepet talaltak a csaladalapitasra legmegfelelobb idopontnak. Darwin bacsi szelesen mosolyogna, ha meg elne.

Ki kellene ezt pontosan számolni, de eléggé valószínű, hogy az evolúciós sikeresség - értsd kb: várható szaporodóképes utódok száma - szempontjából előrébb lesz az, aki bevállalja az utódot pandémia alatt is, mint aki nem. Gondolj bele, egy nőnek van néhány termékeny éve, ezalatt lehet X gyereke. Ha a pándémia miatt eltolja a gyerekvállalást 1-2 évvel, akkor várhatóan kevesebb gyereket szülni. Illetve minden eltolt évvel növekszik mindenfajta Covidtól független kockázat is.

Összességében simán lehet, hogy téged nevet ki Darwin bácsi, nem azt aki a pándémia ellenére is bevállalja a terhességet. Mivel éppen a gyerekvállalás az evolúciós siker kulcsa, ezért nagyon nagy veszélynek kell lenni ahhoz, hogy a gyerek nem-vállalás legyen Darwin szempontból a nyerő stratégia.

Tipikus tévedés egyébként ez a Darwin díjazósdiban - és más topikban is zavart már -, hogy sokszor az egyébként butának tűnő viselkedés éppenséggel nem rontja a leszármazás esélyét. Például amikor valaki a termékeny évei után csinálja ki magát, akkor az nem Darwin díjas, nem lett kevesebb utódja attól.

Például ha egy nő PhD-t csinál, arra nem mondják, hogy Darwin díjas, pedig a PhD-vel statisztikailag egy rakás gyereket veszít. Ellenben egy anti-vaxxer-re azt mondják, hogy Darwin díjas, miközben ezzel statisztikailag kevesebb gyereket veszít, mintha 5 termékeny évét egy egyetemen töltenené az Alabama-béli kisváros szülészete helyett. Igaz, hogy felesleges kockázatot vállal, de ez még mindig sokkal kevesebb - Darwin szempontjából -, mint ha eleve nem is szülne gyereket. Teccikérteni?

Nekem pandémia alatt született gyermekem, október 20.-án. Előtte 8 évig nem született.

 

Valakinél úgy megy, hogy nekiugrik és másnapra kész a gyermek, másoknál meg nem így megy. Ha valakinek egy csöpp esze van, 20 éves befektetést nem az utolsó 1 év alapján ítél meg.

 

Általában az elhalasztott gyermekek nem szoktak megszületni. A 2008-as gazdasági válság után visszaállt a szülési kedv oda, ahol előtte volt. A kiesett gyermekek soha nem születtek meg.

Covid-19 a vírus neve. Nem volt még vírus itthon, de már erősen valószínűsíthető volt, hogy átjön Kínából. Bizonytalanra született, semmit nem lehetett tudni, fogalmunk se volt, hogy árt-e a vírus a terhes nőknek. Nagy kockázat volt, nem tudtad, hogy épp mit hazudoznak Kínában.

Az idei adat szerintem jobb lesz, mint tavaly, de jövőre nagy gond lesz.

Szerkesztve: 2020. 12. 24., cs – 07:51

Helyes, mindenki menjen alfa/béta telsztelőnek. Aztán 5-10 év múlvva majd elválik mivel oltatom be magam :D

Fedora 38, Thinkpad x280

5-10 ev mulva - hacsak valami torvenyt nem hoznak - valoszinuleg nem kell beoltatnod magadat. A SARS elozo valtozata es a MERS is eltunt masfel-ket ev utan. Tobbek kozt azert sem fejeztek be akkor a vedooltas fejleszteset ellenuk, mert nem volt ertelme (haborunak vege lett, nem akartak robbantgatni). Ez a jelenlegi koronavirus annyira varatlanul jott, hogy 17 even belul ez a 3. ilyen. Most remelhetoleg befejezik, es ha 10 ev mulva jon a kovetkezo, mar csak kicsit kell alakitani a vakcinan (ahogy az influenzaval is szoktak), es addig lemehetnek a komolyabb tesztek.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ja, a fő kérdés nálam is, hogy maga a harmadik generációs mRNS technológia hogy működik nagy népességen. Több tíz millió ember, 5-10 éven át követve, nevezhetjük bétatesztnek :). Pl. mi van, ha bugos a szoftver, és néha előállítanak pár priont? Szerintem ilyeneket lehetetlen előre megmondani. De erősen remélem, hogy beválik a dolog, mert sok más betegség gyógyításában is bevethető lesz.

Ha így állunk hozzá, akkor pont az immunrendszered az alfa-tesztelő, mivel egy korábban nem látott vírust kell legyőznie éles helyzetben, hibázásra nincs lehetőség. Aki oltást kap, annak az immunrendszere előre kapott egy tuti tippet arra, hogy miként kell legyőznie azt. Mintha mennél vizsgázni de nem volt időd felkészülni és lenne 30 tétel, húzni kell a tanár asztalára lerakott kártyákból. Az előtted párral lévő vizsgázó kilesett egy kártyát és előre megmondja neked hogy melyik tétel az. A hátralévő fél órát azzal töltöd el, hogy felkészülsz maximálisan az adott tételből. Kb. ezt jelenti az oltás, a kilesett tétel címe pedig "Hogy semlegesítsük a SARS-CoV-2 vírust a tüskefehérje támadásával".

Tudomásom szerint koronavírus nem 2018 ban jött létre. Egyelőre jobban bízok a saját immunrendszeremben, mint egy sebtében osszdobott kotyvalékra. Amiről tudomásom szerint semmilyen hosszútávú tesztjei, hatásai nem ismertek, mivel nem is lehetnek, egy pár hónapos kotyvaléknak. Szóval teszteljék másik, nekem elég a saját sok sok éves immunrendszerem.

Úgyhogy mindenkti eldöntheti, miben bízik jobban, a saját immunrendszerében, vagy egy pár hónapos kotyvaléknak.

Fedora 38, Thinkpad x280

pár hónapos kotyvalék

Sőt, némelyik kifejlesztése még kevesebb időt vett igénybe, mint korábban... mert előtte több évtizedes munkával kidolgozták az ehhez szükséges technológiát.

Ha annyira bíznál az immunrendszeredbe akkor nem félnél annyira az oltásoktól, amik a vírus egy fehérjéjét tartalmazzák csak. Meg jó eséllyel azt is az oltásoknak köszönheted, hogy most ezeket le tudod írni, mivel nem halt meg idejekorán valamelyik felmenőd egy megelőzhető betegségben.

mert előtte több évtizedes munkával kidolgozták az ehhez szükséges technológiát.

Ez nem jelent semmit. Az autózás 100 éve van, ehhez képest a mai napig évekig tart egy új modell bevezetése, tesztelése. És a legtöbbnél még a kiadás után is adódnak gondok. Ott van a rakétatudomány. 40-50 es években kezdődött. Ember is volt a holdon. Viszont ha jól tudom azért a mai napig nem triviális, hogy csak úgy rakéták repkedjenek. 

Ha annyira bíznál az immunrendszeredbe akkor nem félnél annyira az oltásoktól, amik a vírus egy fehérjéjét tartalmazzák csak.

Hát valszeg nem csak azt, különben nem mellékhatások lennének, hanem ugyanaz lenne max, mint amikor bekapod a vírust. A másik, hogy az immunrendszer kezdődik az emberi bőrrel, orral stb. A vírus nem egyből vénába kerül stb. Ez kb olyan mintha alkoholista aki bírja a piát, egyszer csak mondjuk vénába kapná. Kíváncsi lennék hogy akkor is csak részeg lenne-e, vagy meghalna. Pedig csak ugyanaz az alkohol volt amit nap mint nap megivott  ;>

Fedora 38, Thinkpad x280

Az autózás 100 éve van, ehhez képest a mai napig évekig tart egy új modell bevezetése, tesztelése.

Ebben a kontextusban több tízezer "töréstesztet" elvégeztek már az oltásokon, tudják az adatokból, hogy mennyire védi az utasokat a kasztni. Rakétát fellőni valóban nem triviális, de ma már elég hétköznapivá vált. Tele van szemetelve a Föld környéke műholdakkal. A SpaceX épp telepakol egy NEO pályát kis, internetet szóró műholdakkal. Pár évtizede ezt még nem tehette volna meg.

 

A vírus nem egyből vénába kerül stb.

Valóban, el kell előbb jutnia egy olyan helyre, ahol van ACE2 receptor, hogy megkezdhesse a sorozatgyártást. De az immunrendszered már korábban is felismerheti a betolakodót és ha már az oltás által tudja mit kell vele tenni, akkor nagy előnyre tesz szert. Ha akkor kell szaladgálniuk szegény hírvivő-sejtjeidnek nyirokcsomótól nyirokcsomóig megkérdezve az összes T-sejtet, hogy "srácok, ki a franc tud ez ellen gyártani gyorsan valamit", amikor már ezerrel folyik a vírus sokszorosítása, azzal lehet akkora hátrányba kerül az immunrendszered, amit már csak nagy károk árán tud behozni, ha sikerül egyáltalán. Számtalan esetben (leegyszerűsítve persze) ez történt.

Az alkoholos példa meg nem túl jó. Az oltás kb. annak felelne meg itt inkább, hogy "megtanítanák" a májat egy korábban ismeretlen, "finom", de mérgező vegyület lebontására, így azt is lehetne kapni ezentúl a kocsmákban.

Akkor maradjunk annyiban, hogy te beoltatod magad, és mondjuk beszámolsz ha éppen megvakulnál vagy tudja a franc (ugye senki se tudja, a hosszú távú mellékhatásokat), valamint én se oltatom be magam, aztán majd beszámolok, hogy mi a szitu ha elkapom. Bár az se kizárt, hogy nem estem-e át már rajta. 

Fedora 38, Thinkpad x280

nincs ezzel semmi gond, nem kotelezo az oltas. viszont mivel te tovabbra is terjesztheted a virust, ezert otthon kell maradnod.

de mondhatnank azt is hogyha valaki nem vallalja a kozosseg szempontbol hasznos (es szukseges) megoldast, akkor ha baj van es _kovid miatt_ korhazi ellatas szukseges, ne varja el a kozossegtol hogy allja a koltsegeket, hanem fizesse sajat maga a szamlat! ugy gondolom ez igy lenne fer.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

de mondhatnank azt is hogyha valaki nem vallalja a kozosseg szempontbol hasznos (es szukseges) megoldast, akkor ha baj van es _kovid miatt_ korhazi ellatas szukseges, ne varja el a kozossegtol hogy allja a koltsegeket, hanem fizesse sajat maga a szamlat! ugy gondolom ez igy lenne fer.

Egyetértek! Sőt, már korábban is kinyilvánítottam, hogy semmi kifogásom egy ilyen megoldás ellen.

Hát persze, hogyne. Elvileg ha mindenki beadatja a védőoltást akkkor mit számít ha terjesztem ? Ugyanis aki nem adatta be az nem fél, aki meg már beadatta mitől fél ? 

Tudomásom szerint a dohányost is ellátják meg kezelik akkor is ha tudőrákos, ott senki se pampog, hogy nem álljuk a kezelést stb.

Fedora 38, Thinkpad x280

Speciel az én véleményem igenis az hogy nem kéne állni a dohányosok kezelésének költségét. Legalábbis a tüdővel és légcsővel kapcsolatos betegségekét, szóval azokét amik összefüggésbe hozhatóak a dohányzással. RÉGÓTA MONDOM EZT, sokszor megemlítetem már itt-ott.

És tényleg, minek adni neki? Egy jó tüdeje már volt, ő baszta el önként, szabad akaratából, úgy kell neki, több neki nem jár. Mert minek? Hogy azt is tönkretegye fél éven belül?

Ha veszek egy kisgyereknek egy játékautót és direkt összetöri, lehet hogy nem büntetem meg érte, de hogy újat nem veszek neki, az aztán teljesen biztos!

Ha az új tüdő hiánya miatt a dohányos meghal, akkor ez van, működik a természetes szelekció és kész. Még azt se mondom hogy sajnálni fogom: sőt, arra gondolok, eggyel kevesebben büdösítik a levegőt körülöttem, jaj de jó!

A dohányos szokjon le a dohányzásról és kész. Ez a megoldás. Ha én le tudtam mondani a szénhidrátok zabálásáról, ő is le tud mondani a nikotinról. Ugyanis bebizonyították, hogy a szénhidrátok (gyakorlatilag tehát a cukor) ERŐSEBB függést idéz elő mint a nikotin!

Én mégis megcsináltam. Ha én képes voltam rá, más is képes rá, ha mégse teszi az a szememben csak kifogások keresése.

__NEKEM__ a dohányosok bizony semmit nem fizetnek kárpótlásként, jóvátételként, holott illene, mert rengeteg helyen vagyok kénytelen beszívni az ocsmány bűzüket, ami az __ÉN__ egészségemet is rongálja!

Ezek után teljesen jogosnak érzem hogy az én adómból ne finanszírozzák az __Ő__ gyógyításukat, hanem az én adóm maradjon meg arra az esetre ha __nekem__ van szükségem valami műtétre vagy akármire, vagy ha nem is okvetlenül nekem, de legalább más olyasvalakinek aki nem rongálja az én egészségemet a környező légterem (vagy akármiféle légtér) szennyezésével!

Ha úgy vélik a dohányosok, ők bőven megfizetik az adójukkal az akármit meg a mindent, abban benne vagyok, legyen regisztrációhoz kötve a dohánytermék vásárlása: csak az vehesse meg akinek van dohányzó igazolánya! Az igazolvány ingyenes lenne, nagykorúnak kötelező kiadni ha kéri. Viszont akkor ő nyilvántartásba kerül hogy dohányos. Ekkor külön számlán lenne vezetve mindaz amit ő befizet TB adóba meg a dohánytermék nmegvásárlása által jövedéki adóba, s ha valami egészségi baja adódik, addig lenne annak gyógyítása a számára „ingyenes”, amíg telik rá az e számlán levő pénzből...

Szerintem mindjárt kiderülne, nem is fizetnek a dohányosok olyan sokat...

Bár még így is igazságtalan lenne a rendszer, mert még így se lenne kompenzálva az amit a dohányos NEKEM árt meg a többi nemdohányzó embernek a bűzfelhőivel.

Hogy már ne is beszéljek arról, a sokmilliárd cigaretta mennyivel járul hozzá a globális felmelegedéshez, stb.

Nézd, engem úgyse győzöl meg soha. A covidot se gyűlölöm jobban mint a dohányzást. Semmit. Illetve egyvalamit igen, s ez a marihuána. Azt azért gyűlölöm jobban mert sokkal büdösebb.

nem mindenki vedett: van nehany %, aki ugyan beadtak de naluk nem hatasos a vakcina. szinten van akinek nem adhato be, mert allergias ra/nem tesztelt _meg_ (mint itt a babasok), de ez belefer, nem tehetnek rola, a kozossegi szolidaritasba belefer. viszont ok nem vedettek, igy a tobbieknek kell vedeniuk oket.

a dohanyosok (bar szvsz nekik is allniuk kene az ahhoz kapcsolodo korhazi kezeles koltseget) a jovedeki adon keresztul azert hozzajarulnak a kozosbe (megha nem is kozvetlenul a OEPhez). illetve ott mar kialakult a tobbiek vedelme: csak adott helyen lehet dohanyozni.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

a dohanyosok ...... illetve ott mar kialakult a tobbiek vedelme: csak adott helyen lehet dohanyozni.

Mese habbal. NEM TARTJÁK BE. Tapasztaltam. Rengetegszer.

Egyáltalán, ha leszállsz egy vonatról a pályaudvaron, sűrű füstben kell kibotorkálnod onnan, mert a rohadék bagósoknak az első dolga az hogy rágyújt a leszállás után, és mind egyszerre. S ez még a jobbik eset mert sokan már a peronon rágyújtanak.

Amíg Magyarországon éltem, rengeteg jó munkahelyről azért kellett lemondanom, mert munkásbusz vitt volna oda, de a rohadt mocskos bagós állatok persze dohányoztak a munkásbuszon is amit nem bírtam. Tudod te mi az amikor vagy negyven ember egyszerre szívja a bűzrúdját egy olyan zárt térben, s te együvé vagy zárva velük egy teljes órán át?1

Mert ŐK NEM BÍRJÁK KI cigi nélkül EGYETLEN ÓRÁT SE!

És akkor ez szerintetek nem addikció?! nem kábítószer?!

És amikor szóváteszem, majdnem megvernek, s fel vannak háborodva hogy „nekem kell alkalmazkodnom a többiekhez”. És flegmán odavetik válaszként hogy „szokj rá te is akkor nem érzed majd büdösnek”.

Ja. Szóval rongáljam ÉN IS az egészségemet mert ők azt teszik!

Gyűlölöm mindet, feneketlenül. És a dohánycégeket jobban gyűlölöm mint a Microsoftot pedig az nálam már ritka nagy szó...

Nem, nincs megoldva a nemdohányzók védelme. Hiába van törvény, ha nem tartatják be tűzzel-vassal. Az lenne az igazi hogy aki rágyújt tiltott helyen, már az első alkalommal fél év elzárással és teljes vagyonelkobzással lenne büntetve (a fél év alatt talán le is szokna ha nem kap cigit a dutyiban...), második alkalommal pedig negyven korbácsütés, és az orra hegye lecsípése egy nagy fogóval, hogy örök szégyenbélyeget kapjon!

Harmadik alkalommal meg szimplán főbelőni. Humánusak vagyunk, így nem lenne kínhalál, de a főbelövést főműsoridőben mutatná be a televízió, elrettentő példaként.

És mindennek a költségét a dohánygyártók fizetnék. Rájuk lenne terhelve.

Még jobb lenne szimplán betiltani a dohányzást cakpakk. Egyetlen nemzedék idejét kéne csak kibírni valahogy akik most már rászoktak. Nekik szar lenne, a többieknek és a jövő nemzedéknek áldás. És a cigarettacsempészeket helyben főbelőni a tettenéréskor statáriálisan. Ezellen, a dohányzás ellen kéne harcolnia Orbánnak akkora vehemenciával mint Brüsszel ellen...

Én már kifizettem a részemet mikor bő 35 éven keresztül vonták s vonják tőlem a havi százezer forintokat havonta amiért kapok kb. évi két háziorvosi ellátást.

Amúgy szerintem is ha valaminek lenne értelme, akkor a saját számlás nyugdíjszámla mellett a saját tb számla lenne. Ami mondjuk örökölhető lenne.

Keresztül - kasul van finanszírozva a TB: a TB járulék (adó) nem fedezi a költségeket, ezért más adókat és egyéb forrásokat is ide csoportosítanak.

Valahol olvastam, hogy adott ellátás magánszolgaltáltatól átlagosan négyszer annyiba kerül, mint amennyibe a társadalombiztosításnak állami keretek között. 

A vírusfertőzés elleni oltások nem tartalmaznak vírust, csak egy patternt amire az immunrendszered le tudja gyártani a megfelelő mintázatot, valamint az immunrendszer emlékezni fog arra hogy már "látott" ilyen mintát és a jövőben azonnal tud majd gyártani. A covid oltás a valódi vírusra hasonlító, a vírus sejtfalba hatoló részének mintázatát tartalmazza, amit ha kivéd az i. r. akkor tünetmentesen lehet átvészelni. Ha jól értem amit idáig olvastam a témában. 

"több évtizedes munkával kidolgozták az ehhez szükséges technológiát"

Bocs , ha jól tudom a mRNS féle technológiát még "élesben" nem próbálták. Szóval ez a gyógyszergyártóknak kiváló alkalom, hogy kipróbálják. Lesz pár százmillió beta teszterük.

Szóval csak nyugodtan próbáljátok, harcra fel, előre engedlek.

Nem leszel előrébb vele.

Az biztos, hogy az oltás nem toxikus, ez azonnal kiderült volna.
5 - 10 év múlva olyan hosszútávú negatív hatások jöhetnének elő, mint mondjuk a daganatos betegségek gyakoriságának előfordulása.
Nem fogják tudni egyértelműen összekötni az oltással - jellemzően most sem tudjuk megmondani, hogy adott típusú rák előfordulása miért emelkedett az elmúlt években.

Max nem akarják megmondani. A mai világban mikor még arról is tudnak lassan, milyen budipapírral törlöm ki ne mondják már, hogy az AI nem mutat ki semmit.  Anno csernobil után nagyon megnőtt a pajzsmirigyes betegségek száma. Ugye most a covid idején az olaszoknál északon jobban aratott a halál, mert ott nagyobb az ipar nagyobb a légszennyezés stb. Szóval csak akarás kérdése.

 

Így simán lehet statisztikázni, hogy X beoltott között megnött X rák, vagy akármi más (lehet az akár arcidegbénulás stb mind1).

Fedora 38, Thinkpad x280

"Ugye most a covid idején az olaszoknál északon jobban aratott a halál, mert ott nagyobb az ipar nagyobb a légszennyezés stb"

Ez megmaradt hipotézis szintjén, tudtommal.
Ezt várom a 10 - 15 év múlva előjövő hatásoktól is (egyáltalán nem biztos, hogy lesznek).

Szerintem manapság is látszik, hogy a nagy városokban előknél jóval több a légzőszervi probléma mint mondjuk a vidéken, vagy hegyekben előknél. Persze nem csak légszőszervi gondot okozhatnak, hanem csillió mást is (allergia stb).

Ez van, jobb szeretünk kényelemben élni mint egészségesen, mind1 mit mondanak a zöldek, kékek akárkik.  De, ez már egy másik szál :>

Fedora 38, Thinkpad x280

Ez igaz. Viszont nem art hozzatenni, hogy azt füstöt elég régóta szivjuk, mert mindeki ugy fűtött kb 30 évvel ezelőttig,  valamint akkor még kb fa vagy max szén elégétését jelentette. Ma egy nagyváros levegőjében meg bőven rosszabb cuccok vannak, mint ami a fa/szén égetésével járna.

Fedora 38, Thinkpad x280

a fat lehet majdnem olyan jol elegetni, mint a gazt.

Van mar kondenzacios faelgazosito kazan is.

Az allitasod jelen pillanatban igaz, de ennek nem kellene torvenyszeruen igy lennie.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2020. 12. 24., cs – 09:20

En nem vagyok oltasellenes, de ugy erzem "hivtal", mert volt mar itt par Covid vitank.

Egy masodpercig se haboznek rajta, ha elotte kapnek egy T cell response-os tesztet (mert csak abbol derul ki, hogy tenyleg tul vagyok-e rajta, a sima antitest nem eleg).

De valoszinuleg ha a sima antitestes lenne negativ, akkor is elfogadnam, hogy "jojjon".

Nagy szerepet jatszik az is, hogy ha oltas utan mehetek mindenhova. Azert beoltatni magam, hogy utana nap is haza kelljen ernem 6-ig, 8-ig, vagy ne hagyhassam el a kornyeket, az nem palya. (Bar tudom, hogy van par konteos akinek meg pont az immunity passport a baja).

Meg egy megjegyzes:

"úgy tudjuk csak megvédeni, ha mi, a felnőtt lakosság többi része, jövő tavasszal, amikor meghalljuk a hívószót, felállunk a home office-os fotelünkből és besétálunk szépen, maszkot viselve és távolságot tartva a kijelölt oltóközpontba a zsír új ingyenes oltásunkért"

Van egy olyan erzesem, hogy mostanra annyira ellustult a lakossag egy resze, hogy csak akkor fog oltast kapni, ha "felcsongetnek hozza beadni". :( Es nem is feltetlen oltasellenesek, hanem pont a lo tuloldalarol, a "mi van ha megfertozodok az odaut alatt" Covid-talibok kozt is boven lesznek ilyenek.

Meg egy talan megnyugtato statisztika: rengeteg anti-lockdown ismerosom van. De a legtobben kozuluk oltaspartiak, keves az oltasellenes. Meg olyat is ismerek tobbet, aki erosen anti-mask, de az oltasert elsok kozt fog jelentkezni.

Portugál bíróság kimondta, hogy egészséges embereket jogellenes karanténban tartani.

https://www.bitcoinbazis.hu/megbizhatatlanok-a-pcr-tesztek-a-karanten-p…

Ha egészséges vagy, akkor nem korlátozhatnak a mozgásodban. Ebből még lehet nagy pereskedés Európában.

 

Ha az állam kötelezővé teszi az oltást, onnantól az állam a felelős, ha a történet rosszul végződik, lehet perelni.

Igazából sumákolás folyik mindenhol, az állam a munkáltatóra próbál nyomást gyakorolni, hogy verje keresztül az alkalmazottain.

Kérdés, hogy a munkáltató megteheti-e a munkaszerződés módosítása nélkül.

 

Igazából kötelezni akarnak oltás felvételére, de úgy, hogy a felelősség 100%-ban az enyém legyen, ha elpatkolnék miatta. Ez folyik, követelőznek, de felelősségvállalás nincs.

Ha egészséges vagy, akkor nem korlátozhatnak a mozgásodban

helyes! alahuztam a lenyeget.

de ez most is igy van: aki felmutat negativ tesztet, az mehet "barhova" (bejohet a hataron, stb). amig viszont nincs negativ teszt, addig nem mondhatja hogy egeszseges. a kerdes majd hogy az oltottak az egeszsegesnek fognak-e szamitani.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szerkesztve: 2020. 12. 24., cs – 09:24

engem ezek a kerdesek foglalkoztatnak:

 

1. Mi van a mellekhatasokkal? Nev szerint oltas utan elajulnak, fel arcuk lebenul vagy a szemuk ezentul nem egyszerre pislog. (biontech-pfizer)

 

Azt mondjak hogy a legtobb esetben(90%) egy ev mulva elmulik? Ezt hogyan tudjak kijelenteni, amikor ennyi idejuk nem is lehetett tesztelni?

 

2. Egy vakcina kifejlesztese 10+ ev. Es nem feltetlen a gyarto miatt, hanem a burokracia utvesztoi miatt. Ezt a tarsadalom eddig elfogadta, erre lett trenirozva.

 

Milyen lepeseket hagytak ki? Miket sporoltak meg? Eddig is feleslegesek voltak?

A tobbi vakcinaval a tarsadalom kisebb reszet oltjak be, most meg mindenkit (felnott lakossag is!) beoltanak. Nem pont most kene meg jobban tesztelni?

 

3. Az en eletkorom es egeszsegi allapotomban eddig kisebb kockazat nem beoltatni magam, mint az oltas nem vart mellekhatasaival eletem vegeig kuszkodni.

Miert nem akarjak meghagyni ezt a szemelyes szabadsagot az embereknek? A sajat egeszsegukben miert nem donthetnek az emberek?

 

4. Nem ugy volt, hogy eloszor a politikusokat oltjuk be, hadd hulljon a fergese?

Oszt' mindenhol azt latom hogy kamu oltasokkal videozgatjak magukat (kupak rajta a tun, a tunek nincs hegye, az injekcio ures, sos vizet kapnak, stb, stb).

 

5. Az oltas eletem vegeig nyujto vedettseget ad, vagy ezentul fel evente ismetlo oltasra kell jarnom? Esetleg azert, hogy nehogy kiujuljanak a mellekhatasok?

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"Miert nem akarjak meghagyni ezt a szemelyes szabadsagot az embereknek? A sajat egeszsegukben miert nem donthetnek az emberek?"

 

Ha oltás-igazolvány lesz, akkor a sajátjáról dönthet, de a többiekéről nem. A többiek pedig simán korlátozhatják őt.

Kellene alternatív terület is, ahová oltottan nem léphetsz be. Kizárólag így igazságos.

Megfelezed az országot, egyik az oltottaké, másik az oltatlanoké.

 

Oltatlan területre kizárólag egyéni felelősségvállalás mellett mehetnél be, oltott területre meg negatív teszt alapján.

1. Mi van a mellekhatasokkal? Nev szerint oltas utan elajulnak, fel arcuk lebenul vagy a szemuk ezentul nem egyszerre pislog. (biontech-pfizer)

Hol olvastál ilyeneket? UK-ban két heveny allergiás reakciós egészségügyi dolgozó volt, de alapból tudtak róla, volt náluk mindig EpiPen (megjegyzem ők tudták, hogy milyen kockázatot vállalnak és mégis vállalták az oltást). USÁ-ban 270k oltásból 6 eset. Ez valóban valós, de kicsi kockázat, ami remekül kezelhető helyben, mindenki gyorsan rendbe jött.

 

Azt mondjak hogy a legtobb esetben(90%) egy ev mulva elmulik? Ezt hogyan tudjak kijelenteni, amikor ennyi idejuk nem is lehetett tesztelni?

Ezt legfeljebb a korábban beteg emberek antitestjeinek hosszútávú mérésével és a regisztrált újrafertőződések keresésével lehet becsülni, de szerintem ők se tudják pontosan, csak a víruscsaládra jellemző tulajdonságokból extrapolálnak. Ha emlékszel még, tavasszal abba kapaszkodott a nyugati világ, hogy a melegebb időjárás megállítja a vírust, mint az influenzát. Ez nagyon nem jött be, szóval sok az ismeretlen. Egy év múlva nyilván többet fogunk tudni, hogy lesz-e szükség évenkénti oltásra. Egyelőre jöjjön az első.

 

2. Egy vakcina kifejlesztese 10+ ev. Es nem feltetlen a gyarto miatt, hanem a burokracia utvesztoi miatt. Ezt a tarsadalom eddig elfogadta, erre lett trenirozva.

Ezt itt már kifejtettem. Volt motiváció és pénz a folyamatok párhuzamosítására. Nem azután kezdték el felépíteni a gyárakat, hogy megkapta az engedélyt a vakcina. Éveket lehet ezzel spórolni.

 

Miert nem akarjak meghagyni ezt a szemelyes szabadsagot az embereknek? A sajat egeszsegukben miert nem donthetnek az emberek?

Ha egy szigeten élnél egy kisebb közösségben és kollektíve úgy döntenétek, hogy nem akartok oltás, cserébe se ki se be nem megy senki többé a szigetről, azt megtehetnéd. Onnantól, hogy egy nagyobb közösség tagja vagy nem létezik a járványokat tekintve olyan, hogy "saját egészség", csak közegészség. Az meg elvárható, hogy indirekt ne öljék meg egymást az emberek amiatt, mert nem akarnak egy kis kockázatot vallani annak érdekében, hogy másokra veszélyes járványt megállítsanak. Mi van akkor, hogy jön egy újabb járvány, ami csak a fiatalokra veszélyes és az öregek mondják azt, hogy "na akkor le vagytok most tojva, ha korábban meg ti tojtatok ránk"? Ezt az önző jövőt kell elkerülni a köz érdekében.

 

4. Nem ugy volt, hogy eloszor a politikusokat oltjuk be, hadd hulljon a fergese?

Ha tényleg igazuk lesz a konteósoknak és érkezik a csipp, akkor megígérem, hogy ha még lesz saját öntudatom persze, akkor bevallom, hogy hülye voltam. :)

 

5. Az oltas eletem vegeig nyujto vedettseget ad, vagy ezentul fel evente ismetlo oltasra kell jarnom?

Erről volt szó már fentebb, jelenleg nem tudjuk. Függ attól is, hogy mennyire mutálódik a vírus. Sajna ameddig nem állítjuk meg a járványt, addig a vírusnak nagyon sok lehetősége van mutálódni, így akár több oltásra is szükség lehet az évek során. Szóval kissé furcsán fordított a helyzet, mert pont az oltáselleneseknek kéne ütniük az asztalt, hogy oltsanak be most gyorsan mindenkit, hogy később ne váljon évenkénti rutinná a dolog a mutációk miatt. Én is utálok oltást kapni, voltam tőle már egyszer 1-2 napig lázas, fájt a helye, stb. Nem szeretnék én sem minden évben kapni egy újat. Szurkolok, hogy ne kelljen, de az az igazság, hogy ez közösen kollektíve mindenkin múlik most, amit sokan képtelen felfogni.

"Az en eletkorom es egeszsegi allapotomban eddig kisebb kockazat nem beoltatni magam, mint az oltas nem vart mellekhatasaival eletem vegeig kuszkodni."

Gondolom azt akarod írni, hogy arra van kissebb kockázati esélyed, hogy nem halsz meg (egyébként nem), a közepesen súlyos (és fölötte) tünetekre még jó eséllyel pályázhatsz, a hosszú távú kockázatai pedig elég hervasztóak a covid esetében :)

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Szervusztok !

Elvileg a jövő héten kapom meg az első védőoltásomat.

RaptoR figyelmébe ajánlanék egy cikket:

https://www.nature.com/articles/s41541-020-0159-8

Alapvetések gimnáziumi biológiai tananyag szinten ( 1984-ben érettségiztem ) :

Normál sejt-működés: a sejtmagban összetömörített állapotban levő DNS egy része kibontásra kerül, mely szakaszról készül egy komplementer másolat ( mRNS), majd ez a riboszómának nevezett sejt organellumon átíródik fehérjévé ( aminosav láncolattá ). Ez a fehérje akár nukleinsav-másoló funkcióval is bírhat.

Vírusműködés általánosságban: a vírus nukleinsav bekerül a sejten belülre, ahol egyrészt „binárisan le-copy-zza” saját nukleinsav készletét, másrészt ezen belül lehetnek fehérje kódok is, mely „burkolatként” szolgál a vírus genetikai állomány hordozására ( pl: hepatitis vírus kapszidja). A kész vírusmásolat kikerül a sejtből, és „új célpontot” keres. { biológiai értelemben ez nem egy „intelligens tevékenység”, hanem kulcs-a-zárba véletlenszerűen kapcsolódik más sejtekhez. Minél nagyobb a vírus kópiaszáma, annál nagyobb az esélye, hogy valahol megtalálja a célpontját }

az immunrendszer működése jelen esetben: ha nem szerepel a „tolerálandó molekulák listáján”, akkor fellépek ellene.

mRNS vakcina működése {covid ellen}:

  • vegyünk egy vírusra jellemző reprezentatív szakaszt – jelen esetben a tüske-fehérje

  • keressük meg a vírusgenomban a tüske-fehérje aminosav szekvenciáját reprezentáló (ribo)nukleinsav sorozatot

  • készítsük el ennek komplementer messenger-RNS kópiáját.

  • Ezt a messenger-RNS-t kell bejuttani a sejtbe, hogy a riboszomákon kellő mennyiségben kerüljön legyártásra a tüske-fehérje, amely kijutva a sejtből előbb-utóbb érintkezésbe kerül a szervezet immunrendszerével, és megkezdődik az ellenanyag legyártása.

Ezek után, ha bekerül egy „teljes” covid vírus a szervezetbe, akkor a víruson levő tüskefehérjét idegenként felismerve – ehhez kapcsolódva a teljes vírust elkapja, még mielőtt jelentős számban -betegséget okozva- elszaporodnának a vírusok.

orosz vakcina”: erről csak hallomásból vannak információim, de kb ez lehet a lényege:

  • vegyünk egy ( de igazából kettő ) „ártalmatlan” vírust: adeno-5 és adeno-25

  • módosítsuk a genetikai állományát oly módon, hogy a megfelelő helyre beleillesztjük a covid tüskefehérje kódját

  • innen kezdve a vírus „megfertőzi” a gazdaszervezet célsejtjeit, és a „hagyományos” módon a riboszómák „legyártják” a tüskefehérjét, amely a sejtből kikerülve a fent említett módon és végeredménnyel kiváltja az immunválaszt a covid-vírus ellen ( IS )

  • úgy következtetek, hogy mivel itt „TELJES” adenovírus kerül beadásra, ezért nem csak a tüskefehérje, hanem az adeno 5 | 25 vírus ellen is kialakul védettség – tehát ezért van az, hogy a második oltást nem azzal a vírussal végzik, mint az elsőt.

  • Ez utóbbi folyománya, hogy más vírus elleni védőoltásnál nem biztos, hogy lehet használni az 5/25-ös adenovirust, mert már védekezhet ellene a szervezet. Az influenza vírusokhoz hasonlóan itt is „mutánsokat” kell alkalmazni a későbbi – más védőoltásokhoz használt- készítmények előállításakor.

Röviden ez lehet az oltás működésének alapja. De mint az informatikában, itt is egy bonyolult struktúrába nyúlnak bele, és mivel a „hardver-környezet” rendkívül nagy változatosságot mutat, előfordulhatnak nemkívánatos események.

Remélem, hogy ez elenyésző mértékű lesz a covid okozta egészségkárosodás / halálozás mértékéhez képest, ezért sikeresen használható a járvány megfékezéséhez.

Zárógondolatként annyit fűznék hozzá, hogy amikor még nem álltak rendelkezésre védőoltások, arányaiban sokkal több ember betegedett meg/ halt meg a fertőzések miatt.

PS: 1994-ben a CRUEL /számítógép/ vírusról adtam közre egy cikket az Új Alaplap című folyóiratban, míg 1996-ban a SOPRON vírusról ugyanitt. ( eredeti közleményeknek tekinthetőek ). Emellett több tucat „DOS-os vírus”-hoz is hozzájutottam, többé kevésbé ezeknek is tanulmányoztam a programkódját.

Én 1 hete jelentkeztem az orosz Covid-19 vakcina magyarországi önkéntes oltási kísérletére.
Tegnap 09:00-kor kaptam meg az oltást, és most szerettem volna tudtára adni mjindenkinek, hogy da teljesen bjiztonságos, njincsjenek mjellekhjatásak sömmit nyet erzek mjindön rengybjen χoρoshό я velam és чувствую себя немного странно и я думаю, что вытащил ослиные уши!

Nem kell antivaxxernek lenni ahhoz, hogy ne ertsek egyet a posztoddal (szvsz. undorito).

Isten hozott a propaganda vilagaban, avagy dolgok, amiknek nem kell utananeznem, mert BIZTOSAN megtortent legalabb egyszer:

* Tiltsuk ki a bevandorlokat, mert az egyikuk megold egy terhes not

* Tiltsuk be a dohanyzast, mert terhes noket veszelyeztetunk a cigifusttel

* Tiltsuk be az alkoholt, mert a ferfiak reszegen verik a noket

* Kotelezzuk az embereket, hogy csak gyalog kozlekedjenek, mert az egyik auto elutott egy terhes not

* Tiltsuk be a fegyvereket, mert az egyikkel megoltek egy terhes not

* Engedelyezzuk a fegyverviselest, mert a no meg tudta volna vedeni magat, ha lett volna fegyvere.

* stb...

Azt gondolod jobb ember vagy, hogy valaki tragediajan keresztul mas embereket kotelezel a vilagnezeted elfogadasara?

Lambda calculus puts the fun into functional programming

Igen, ez szokott a leghülyébb érvelés lenni, amit most produkáltál. Ugyanis van egy lényegi különbség a fentiek meg e járvány között. A járvány exponenciálisan terjed! A fentiek lokális események, amiket máshogy kell kezelni és már most is kezelik őket különféle mértékben és hatékonysággal. Ha lelősz egy terhes nőt, akkor jó eséllyel életed végéig börtönbe kerülsz, ezáltal a tragédia ugyan megtörtént, de meg lett szüntetve a forrása, nem fog most hirtelen mindenki lövöldözni az országban.

Ha nem tűnt volna fel, ennél a járványnál nem így van, másfél hónapnyi kijárási korlátozás kellett ahhoz is, hogy egy picit csökkenjen a napi halálozási szám. Nem tudom miért lenne az egy világnézet, ha szeretném, hogy a dolgok kicsit normalizálódjanak, ami ha hiszed, ha nem, nem fog menni oltás nélkül. Nagyon sok idő kellene ahhoz egyébként, hogy meglegyen a természetes immunitás, nem bír ki annyit az ország.

nem az oltásokkal van a baj, és még csak nem is az orvosokkal, de még csak nem is az oltásellenesekkel.
a hiteltelen, önmagának is ellentmondó, mindenbe beleavatkozó, mindent felülíró, mindent jobban tudni vélő, arrogáns, néphülyítő propaganda, és az azt irányító hivatal a probléma.

Ebben akár még egyet is lehetne érteni veled, - de, sajnos a mindenkori "ellentábor" legalább olyan hangosan veri a tamtamot a rendelkezésre álló eszközeikkel. És a kormányzat egyszerűen abban hisz, hogy "nagyobb hangerőre kapcsolva" túlkiabálhatja azokat. Sajnos a kifinomult, intelligens füleknek ez bőven sok, de megkockáztatom, az országban nem mi vagyunk többségben.

A mai napon a Szt. László Kórházban megkaptam az első ( Biontech / Pfizer BNT162b2) oltásomat.

Szorítunk neked, hogy semmi, - még átmeneti sem, - bajod ne legyen. (Még annyi sem, mint páromnak a Pneumovax-tól. - Neki 3 napig dagadt, - feszített, - és fájt válltól könyékig a karja. De utána természetesen rendbe jött...) - Aki oltásellenesen szemléli, annak ez példaértékű bátorságpróba!  :)

A -70 fok az a tartós tárolás hőmérséklete.

Úgy kell logisztikázni, hogy a beadás előtt "háztartási hűtőben" minél rövidebb ideig legyen a vakcina.

A beadott vakcina hőmérsékletét nem éreztem, de sem a szúrás, sem az utána levő közeli idő nem volt fájdalmas.

Arra fel kell készülni, hogy a későbbi órákban fájdalom lép fel, de NEM javaslom, hogy bármiféle fájdalomcsillapítót vegyünk be vagy borogassuk.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Kemotaxis

A fájdalom azért jön létre, mert az "őrjárat" kémiai riadót fúj, odacsődíti az immunrendszer résztvevőit. Tehát a gyulladáscsökkentők / borogatás pont az immunválasz kialkulását hátráltatja.

A mai napon a Szt. László Kórházban megkaptam a második ( Biontech / Pfizer BNT162b2) oltásomat.

 

UPDATE: 01.19 10:06

semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam.

Az oltás helye az elsőhöz képest kevésbé fájdalmas, de ez jelzi, hogy dolgozik az immunrendszerem.

Szerkesztve: 2020. 12. 29., k – 21:25

Diktatúra az, amikor embereket köteleznek, hogy részt vegyenek egy 280 nap alatt kifejlesztett oltóanyag letesztelésében. Mengele sem csinált mást a koncentrációs táborban, igazából csak tesztelt.

Demokrácia az, amikor bárki mérlegelheti a kockázatokat és maga dönthet, hogy szüksége van-e kísérleti egészségügyi oltóanyagra, vagy nem.

Ráadásul jogod van a megfelelő vakcinát kiválasztani, elolvasni a hatásmechanizmusát és a lehetséges mellékhatásokat is.

 

Hozzátenném, hogy nem tiszta, hogy miért kell beoltani magukat, akik már átestek a COVID-on. Nem elég jó a COVID által kialakított immun védelem? Tök érthetetlen kommunikáció az egész.

Ne mondják már, hogy az oltóanyag erősebb hatást csinál, mint a COVID!

Ehh, mikor vált ilyen "menővé" az ostobaság? Külön piros mini-horogkereszt jár azért, hogy náci orvosokhoz hasonlítottad azon kutatók ezreit, akiknek a munkája nyomán ilyen gyorsan elkészült egy életmentő vakcina.

 

egy 280 nap alatt kifejlesztett oltóanyag

Legalább nézz utána, hogy miért sikerült most ilyen gyorsan kifejleszteni az oltást, volt már róla szó itt is. Normál esetben évekig semmi nem történik magával a vakcinával, csak papírtologatás megy. Ez a vakcina is olyan mértékben lett tesztelve, mint az összes többi, csak normál esetben senkit sem érdekel egy vakcina fejlesztése. Most hirtelen a nagyon okosak úgy érzik, hogy jobban értenek a vakcinafejlesztéshez, mint akik évtizedek óta ezzel foglalkoznak.

Te mit gondolnál arról, hogy ha hirtelen a te szakterületedhez tartozó dolog válna ilyen népszerűvé és jönnének a nagyon okosak okoskodni, hogy fél órás FB-os "utánaolvasás" után jobban tudnak mindent. Nem néznéd őket tök hülyének? Dehogynem! Most alkalmazd ezt a vakcinafejlesztésre.

 

Nem elég jó a COVID által kialakított immun védelem?

Ez sok mindentől függhet. Ha jön egy újabb vírus variáns, akkor az oltást 1-2 hónap alatt utána lehet állítani és erősebb védelmet adhat, mint egy korábbi természetes úton kialakult immunitás. Illetve egy oltás úgy fejlesztenek, hogy erős immunválaszt váltson ki, ami természetes úton lehet nem minden esetben történik meg, függhet attól, hogy milyen módon küzdötte le a szervezet a vírust.

Persze eldöntheted, hogy beadatod-e az oltást (tök mindegy melyiket a hatékonyak közül), vagy sem. De majd a munkáltató is eldöntheti, hogy alkalmazzon-e nem beoltott embereket, vagy sem, ezzel kockáztatva, hogy a cégen végigsöpörjön a járvány és be kelljen zárni (ideiglenesen) a boltot. Ha nyaralni mész külföldre, a célország eldöntheti, hogy kér-e vakcinát, vagy sem. Stb. Ez van. Ha annyira csóró vagy, hogy nincs egy saját szigeted, vagy legalább egy jachtod, akkor el kell fogadni, hogy a közösségi együttélés nincs ingyen.

> De majd a munkáltató is eldöntheti, hogy alkalmazzon-e nem beoltott embereket

 

Tömegével kell ellenállni, mondjuk egy 40% körüli kirúgási hullám kellő erővel fog hatni a kormány felé is.

Nagyobb kárt kell csinálni, mint a COVID, akkor leállnak.

 

Emellett létrehozni oltatlan munkahelyeket is, ahol a munkavállalónak beleegyezési nyilatkozatot kell aláírnia, hogy oltatlan emberek között dolgozik, ezért pedig a felelősséget személyesen kell vállalnia.

Tömegével kell ellenállni,

Tökéletesen igazad van de a nővéreknek és az orvosoknak kellene így csalakednie egyszerüen kilépni ja azt nem lehet akkor "lebetegedni."

Tudod mit jelent hogy az egészségügy csökkenti az ellátás színvonalát?

Beviszed a gyereket perforált vakbéllel közlik veled de jó, hogy jött a mama is mivel nincs altatóorvos kedves mama fogja le a bal kezét a papa meg a jobbat azt indul a műtét, így gondolod? Ez ugye belefér a  személyesen felelősség válalásodba?

Szóval az megvan hogy nekik kell dolgozni azért mert mások nem voltak képesek megfékezni, valamiért azt vettem észre ha nincsenek sikerek akkor kiégnek az emberek. Most a COVID osztályok nem hozzák a megszokott sikerességet intenzíven többen halnak meg mint előtte. Igazán nincs gyógyszer ápolás van. (ami már előtte sem volt a topon)

Azért ez nem ilyen fekete-fehér ügy ám. Tegnap olvastam, hogy akit beoltanak, az is képes lesz elkapni és TOVÁBBADNI a vírust, s ez bizony máris megszünteti azt a korábban a HUP-ra beírt érvet, hogy azért oltassa be magát az is aki nem akarná amúgy, hogy ezzel megmentse a terhes nőket meg más efféle extrém rizikós csoportok tagjait. Íme a cikk:

https://hvg.hu/itthon/20201228_falus_oltas_koronavirus

Egyáltalán, hiába érvelsz azzal, hogy de az oltás igenis biztonságos. Honnan tudod? Ott voltál a fejlesztésnél? S ha ott voltál is valamelyiknél, ott voltál MINDEGYIKNÉL?

Nem tudhatod. Ez a te részedről is csak hit. Annyi azonban bizonyos hogy az emberek HITETLENSÉGE bizony nem nélkülöz egyes objektív alapokat: nevezetesen, eléggé köztudott hogy a kormányok állandóan hazudnak. Eleinte kisebbíteni akarták a covid jelentőségét - így tett Kína is, így tett Trump is, sőt a minap derült ki hogy milyen érdekes, Oroszországban háromszor akkora a halálos áldozatok száma, mint eddig híresztelték!

Persze politikai okok miatt kamuztak a kormányok, de az eredmény az hogy az emberekbe belénevelődött a hit, hogy a vírus nem is olyan nagyon veszélyes, mert hiszen ezt mondják a hatóságok is! És tényleg, nem lehet olyan veszélyes ha a halálos áldozatok száma nem is olyan sok!

Most meg hirtelen az ellenkezőjét kommunikálják hogy de a vírus hű de veszélyes, és oltassa be mindenki magát. Persze ezt is politikai (meg esetleg pénzügyi...) okokból teszik.

Na most akkor mégis, minek higgyünk, mikor hazudnak?!

Értsd már meg kérlek hogy ez nem tudományos kérdés. Ez POLITIKAI kérdés, mert az embereknek nem tudósok üzennek hanem politikusok, de ha tudósok teszik is, úgyis mindenki azt véli, az a tudós a politikusok zsebében van. Vagy esetleg megfélemlítették. Mindegyikre volt már példa nemegyszer.

És a politikusoknak a legtöbb ember NEM HISZ. Igazából még az se aki rájuk szavaz, mert legfeljebb azt hiszi ez a politikus a kevésbé rossz választás. DE ATTÓL MÉG Ő IS HAZUG.

Ha az embereknek állandóan hazudnak, az eredmény nem az lesz hogy az emberek elhiszik a hazugságot, hanem az hogy CINIKUSAK LESZNEK, s immár SEMMIBEN SE fognak hinni!

Mint azonban minden rosszban van egy csepp jó, van ebben is: ez rákényszeríti az embereket hogy elkezdjenek a saját fejükkel gondolkodni. Hiszen ha senkinek se hihetnek, akkor csak a maguk döntésében bízhatnak...

Hiába győzködöl tehát bárkit az oltásról. Többre mennél vele ha azt próbálnád elhitetni hogy a politikusaink drága jótét lelkek és igazmondóak, és nem a maguk hasznát nézik hanem a közösségét, a polgárokét akik megválasztották őket... mert előbb EBBEN kéne hinnünk ahhoz hogy aztán elhiggyük amit az oltásról mondanak...

De ugye te is tudod hogy hiába kezdenéd el ezt terjeszteni a politikusokról, senki se hinne neked mert a tapasztalatok kurvára másra utalnak...

Fogalma sincs a probléma lényegéről.

 

Jön Bill Gates, meg a WHO és úgy gondolják, hogy a kutyájuk vagyok és akkor oltatnak, amikor akarnak. Nos, nem.

Alapjáraton nem vagyok oltásellenes, de az mRNS-t először talán majmokon kellene kipróbálni.

A gyengített kórokozóval nem is lenne bajom, ugye a COVID-ban jobban bízok, mint az mRNS-ben.

 

A problémám emberi jogi. Jön egy kis nátha, erre rögtön kötelező jelleggel oltást akarnak mindenkibe, ha kell neki, ha nem.

 

- portugál bíróság ítélete: egészséges embert nem zárhatsz karanténba (ezen az egész oltási igazolványnak bukni kellene).

- egészséges ember elbocsájtása az állásából, kijárási korlátozása jogellenes (hol vannak a jogvédők ilyenkor?)

- ha átestél a COVID-on, akkor is kell oltás (itt van ez az idióta Merkely, a COVID után 2 hónapra olttatna)

- gyermekekre nem veszélyes, de már beszélnek róla, hogy ők is oltva lesznek (akkor minek?)

- az emberek 50%-ára nézve teljesen veszélytelen, de olttatni kell (minek?)

- beoltottad magad, de mégis maszkot kell viselni (minek?)

- nincs bizonyíték a maszk viselés hatásosságára

 

A fő problémám emberi jogi. Jogodban áll egy ideiglenes engedéllyel rendelkező oltást visszautasítani, de az államnak nincs joga téged mozgásodban korlátozni, ha egészséges vagy.

 

Elvi probléma és emberi jogi kérdések miatt nem fogom beolttatni magam, nem azért, mert kételkedem a vakcina hatásfokában. Ha valami nem kötelező, akkor élhet a polgár azzal a lehetőséggel, hogy nem veszi igénybe. Én ezt fogom tenni és mindenkit erre biztatok. Ha szükséged van oltásra, akkor vedd fel, ha inkább nem akarod, kényszerből ne tegyed. Ilyenkor ki kell menni az utcára balhézni, ha a politikusok visszaélnének a hatalmukkal.

Olyat mondok neked hogy ledöbbensz: Ami engem illet, én még csak nem is kételkedem igazán a vakcina hatásosságában! Nem azt mondom hogy okvetlenül elhiszem amit erről mondanak, tuti hogy igyekeznek ezt is szépíteni, de azért szerintem itt nem tudnak olyan igazán óriásit hazudni. Ha azt mondják a vakcinára hogy 90 százalékban hatásos, akkor erről elhiszem hogy hatásos lehet úgy 70, talán 80 százalékos mértékben is.

Engem nem ez izgat, hanem a mellékhatások. Például azt senki nem közölte eddig, mi a hordozóanyag. Márpedig a vakcinákba gyakran kevernek például alumíniumot, holott az IDEGMÉREG, mert az evolúció során soha nem találkozott a szervezetünk még fémes alumíniummal, így nincs felkészülve rá. Én például ki is dobtam minden alumínium lábosomat és evőeszközömet. S erre most engedjem hogy belenyomják az alumíniumot a vérembe?!

Vagy lehet benne higany. Az is méreg, ez még közismertebb mint az alumínium ártalmas volta.

De ha más van is benne: nem közölték hogy mi.

És egyáltalán, tudjuk hogy ez a nagyon öregekre és a metabolikus szindrómában szenvedőkre (azaz cukorbetegekre, túlsúlyosakra/kövérekre, stb) veszélyes főként. Mármint, nem azt mondom hogy aki nem ilyen az nem betegedhet meg, mert hogy a fenébe ne! De ők NEM FOGNAK BELEHALNI. Megbetegedhetnek, igen. de akkor ez nekik tényleg csak olyasmi lesz mint az influenza. Velem is így volt, illetve, még „kellemesebb” azaz kevésbé szar volt mint az igazi flu.

Na és miért van annyi metabolikus szindrómás polgár? A SOK SZAR KAJA MIATT. Mert tömnek minket az ultrafeldolgozott ételekkel, a sok cukorral, meg mesterséges édesítőszerrel, az állítólagos növényi olajokkal (el ne hidd, hogy az növényi, az egy IPARI PANCS!) a mindenféle MESTERSÉGES élelmiszerszínezékekkel (az agyam megáll, amiatt mérgeznek minket hogy az ételnek szebb legyen mindössze a SZÍNE!), állagjavítókkal, csomósodásgátlókkal és ki tudja még mi mindennel...

Ez mind lerontja az egészségünket, beleértve az immunrendszerünket is. Nem AZONNAL, kell hozzá pár évtized, de lerontja. Kivételesen persze lehetnek olyanok is akiknek sokkal hamarabb megy gallyra az immunrendszerük. Aztán csodálkoznak hogy jön egy picit is erősebb influenza, ez a "Covid", és ettől elpatkolnak azok, akik amúgyis meghalnának nem sokkal később, azaz pár hónap múlva, mert amúgyis dögrováson vannak már az egyéb bajaik miatt - bár erről nem mindegyikük tud.

Ellenben ha azt ennénk amire evolúciósan kialakultunk, azaz NORMÁLIS ételeket, elsősorban természetesen húst, mármint IGAZI húst és nem mindenféle ipari pancsot vagdalthúsok meg felvágottak meg más efféle kutyulmányok képében, akkor nem volna metabolikus szindróma, és észre se vennénk hogy van Covid. Mindenki úgy tudná, hogy jött egy újabb „influenza”, semmi baj, hát kellemetlen kissé de majd túléljük mint a többivel is volt, legfeljebb kicsit többet tüsszögünk az idén, no problem. Az orvosok, a professzorok pedig esetleg megírnák egy szakcikkben hogy ez az influenza azért mégse a régi, valami más alfaj, adjunk neki külön nevet, mondjuk azt hogy "Covid"... de ez marhára nem érdekelné az egyszerű polgárokat, mert ők nem olvassák azokat a szaklapokat. És minek is, a tünetek ugyanolyanok, ez tehát egy influenza gyakorlati értelemben, legfeljebb 3 nappal tovább köhög tőle az ember és kész ennyi!

A baj tehát NEM a coviddal van hanem az ÉLETMÓDUNKKAL! De arról bezzeg senki se beszél, hogy azt meg kéne változtatni, mert az a gazdasági elit hatalmasságainak érdekeit sértené!

lassan 1 eve "bohockodunk" itt a HO-val, kijarasi korlatozassal, zart boltokkal/mozikkal/kocsmakkal. ezek utan azt mondod hogy aki nem oltja be magat az is ugyanugy maszkaljon mindenkfele, mintha az elotte levo 1 evet tokre feleselgesen szoptuk vegig? jovicc :D

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

A mRNS technológia nem új, csak ilyen nagy tömegben és nagy nyilvánosságot kapottan most került széles réteg számára ismertté..

Majmokon bevizsgálni az oltást: Különböző fajok másként regálhatnak: pl kutyát halálra lehet mérgezni csokoládéval; az az abrak, amit egy szarvasmarha gond nélkül elfogyaszt, az a lónak halálos is lehet.

Járványügyben nincs demokrácia -- ez a közösség érdeke. ( illetve egyetlen demokratikus dolog van a járványban: társadalmi és vagyoni helyzettől jelentős részben függetlenül érinthet mindenkit )

Bíróság: az orvosi ténykedés jórészt a természet törvényei ellen irányul, az miért nem piszkálja a "jogvédők" csőrét ?

Az, hogy egészséges vagy, az egy bizonytalan dolog. Csak utólag lehet kimondani, hogy az X nap lappangási idejű betegségnél NOW() - X-day előtt nem voltál tüneteket produkáló beteg;

Maszkviselés: budapesti tömegközlekedéssel járok dolgozni, orvosaim nem észlelték, hogy megbetegedtem volna ( én magam sem ). Bent az igazolt covidos betegek kórtermében (arc)pajzs vagy szemüveg és (részemről) dupla maszk; sokszor köhögtek rám. ( vagy spontán ellenálló vagyok a betegséggel szemben, vagy a maszk segített a védelemben)

Lehet, hogy az ACE-gén polymorfizmust ebben az esetben is vizsgálni kellene ? ( vérnyomáscsökkentő kezelésnél okozhat problémát ezen variancia )

Az egy dolog, hogy 50%-nál nem tudjuk, hogy okozott-e komolyabb problémát ( majd egy év múlva egy mellkas CT + légzésfunkciós vizsgálat kideríti)

Fordítsuk meg az ÜLÉSpontot: ha te lennél a súlyosan érintett 50%-ban, nem várnád el a másik 50%-tól, hogy oltassa be magát, mert a te egészségedet kockáztatja a járvány továbbterjesztésével?

( úgy emlékszem, hogy Romániában skarlát járvány volt az elmúlt években, mert jónéhány okostojás nem oltatta be a gyermekét, azután pedig nézett, hogy a kórokozó miért sértette meg az ő jogait )

Az, hogy valaki be van oltva / kialakult a védelem, akkor jó eséllyel nem lesz beteg, DE: "tünetmentes hordozó" lehet 1-2 órát 1-2 napot, és a nem beoltott egyénre átadva a kórokozót megbetegítheti. Ezért kell még az oltottaknak is viselni a maszkot egy darabig.

GYerekeknél is hasonló a helyzet, hogy tünetmentes hordozó lehet; de hátha felnőttkorára is marad valamennyi védettség ebből az oltásból.

Részben más hozzászólásokra is reagálva:

Munkavédelem: egy felelősségteljes munkáltató a dolgozói kollektíva érdekeit tartja szem előtt; ha már a munkavállalók ragaszkodnak a kollektív szerződés-hez, ugyanígy ragaszkodjanak a kollektív védőoltáshoz is; az egyik a munkavállalói jogaikat védi, a másik az egészségüket.

 

"NEM ISMEREM AZ OLTÁS HATÁSMECHANIZMUSÁT:" fentebb leírtam a lényegét, ill fentebb szerepel a https://www.nature.com/articles/s41541-020-0159-8 hivatkozás: azért minimum célirányos felsőfokú végzettség + ezen a szaterületen és határterületein való jártasság  szükséges ahhoz, hogy megértsd.

ezzel az erővel ne használj okostelefont sem, mert szinte minden héten kiderül valamelyik applikációról, hogy sumákol.

kérdésem: egy gépjárműbe való menetkamera (dashcam) androidos programjának miért kell hozzáférés a telefon névjegyzékéhez ?

A XXI. században gyártott autók teljes müködését ismered ? vagy csak beindítod az autót és közlekedsz? pedig törvényileg deklaráltan veszélyes üzem a gépjármű vezetés.

 

Aluminium: korábban a rendszeres "gépi" művesekezelteknél ( hemodialízis ) okozott problémát, ha a "mosófolyadék" aluminiumot tartalmazott. De itt is hónapokon-éveken át történt a kezelés; 500 mL/min mosófolyadék áramlási sebességnél szorozva 240-300 perc kezelésenkénti idővel azért összevethető, hogy dialízis során mennyi aluminium kerülhetett a szervezetbe, szemben az oltásban esetlegesen levő aluminuium.

Higany: a fogászatban amalgám ( higany/ezüst) tömést alkalmaz{n/t}ak; elkerülhetetlen, hogy abból ne szívódjon fel valamennyi higany; szerintem az oltásban sincs több.

 

ZÁRÁSKÉNT: ha csak az oltóanyag yártók szándékosan nem manipulálják negatív irányba a készítményt, akkor nincs mitől tartani. Ha mégis sumákolnának, előbb-utóbb lesz bosszúálló.

> ZÁRÁSKÉNT: ha csak az oltóanyag yártók szándékosan nem manipulálják negatív irányba a készítményt, akkor nincs mitől tartani. Ha mégis sumákolnának, előbb-utóbb lesz bosszúálló.

 

https://internetfigyelo.wordpress.com/2020/04/19/bill-gates-egy-tomeggy…

 

India: 496.000 gyermek kapta el a gyermekbénulást oltás miatt. A WHO is elismerte, hogy a gyermekbénulások száma az oltás után a négyszeresére nőtt.

 

Kenya:

2014-ben a kenyai Katolikus Orvosi Szövetség azzal vádolta a WHO-t, hogy egy tetanuszosként hirdetett oltáskampányban szándékosan, egy sterilizáló kampányt hajtottak végre, az akaratuk ellenére beoltott kenyai nők millióin. Független laboratóriumok megtalálták ugyanis a sterilitási formulát minden megvizsgált vakcina esetében.

 

Érdemes elolvasni a cikket. Gates, a kis Dr. Mengele.

akit beoltanak, az is képes lesz elkapni és TOVÁBBADNI a vírust

Ez így pontatlan. Most én is azt mondom, hogy nem fekete-fehér az ügy. Ha nem is zárja ki 100%-ig a vakcina a terjesztést (vizsgálják éppen), az biztos, hogy lecsökkenti valamekkora mértékben, hiszen az immunrendszer megtanulta miként győzze le a vírust, így nem veszteget egy percet sem a saját antitest kifejlesztésével. Ha pl. csak 10%-kal csökkentené a vakcina a terjesztést, annak is nagy hatása lenne az exponenciális terjedés miatt.

 

Egyáltalán, hiába érvelsz azzal, hogy de az oltás igenis biztonságos. Honnan tudod? Ott voltál a fejlesztésnél?

Ez elég hülye érv. Te talán ott voltál a repülőgépek fejlesztésénél? Mégis fel mertél szállni egyre, amikor kiköltöztél (ok, mondjuk mehettél saját fejlesztésű hajóval is, meséld el, ha így volt légyszi).

 

Nem tudhatod. Ez a te részedről is csak hit.

Én a tudományba nem "hiszek" olyan értelemben, mint egy vallásos ember a vallásában. Én értem a tudományt, látom milyen módszerekkel és követelményekkel dolgoznak, hiszen én is ezeket használtam a kutatásaim során. A tudomány nem fél megmondani hol bizonytalan vagy hol vannak a korlátai. Vegyünk egy aktuális példát. Ezt a vakcinát több tízezer emberen tesztelték a 2. fázisban. Mit jelent ez? Annyit, hogy 10k nagyságrendben nem jött elő komoly mellékhatás. Se többet, se kevesebbet. Ezt hívják vállalható kockázatnak, mivel a vakcina társadalmi nyeresége bőven lekörözi az esetleges gondokat. Ugyanez a helyzet ha pl. eltöröd a karodat és csinálnak egy röntgent. Akár rákot is kaphatsz a sugárzástól, de mégis vállalni szokták, mert a nyereség bőven megéri ezt a kockázatot. Semmi nincs ingyen az életben.

 

Ez POLITIKAI kérdés

Odaát Trump tényleg politikai kérdést csinált belőle, ami nagyon szomorú, mert ki tudja hányan haltak meg emiatt. Barmok sajna mindenhol vannak, ilyen magasan is. Bár aki Trumpnak - figyelembe véve a múltját - bármilyen tudományos jellegű dolgot elhitt, az alapból sík hülye. Abban teljesen igazad van, hogy nagyon nehéz hiteles forrást találni manapság e témakörben, mert annyi hülyeséget kiabálnak összevissza. Kis pozitívum valóban, ha emiatt kritikusabbak lesznek az emberek, bár egyelőre nem tapasztalom.

Amikor van egy jatek, aminek mindenki legalabb nagyjabol erti a jatekszabalyat, azt lehet kozosen jatszani. Ha jossz es szisztematikusan felrugod az osszes szabalyt, amit eddig ismertek, majd lenezoen odakopsz felejuk, hogy mekkora hulyek, mert te sokkal jobban tudsz "jatszani", akkor ne csodalkozz, ha nem szeretnenek egyuttmukodni.

Lambda calculus puts the fun into functional programming

Így van. És sajnos a politikusok egyre inkább felrúgják a „játékszabályokat”. Most nem akarok kifejezetten orbánékra célozgatni ezzel, bár elismerem hogy utálom őket... de ez sajnos az egész világra jellemző lassan, lásd Trump, Putyin, Kína, a Brexit hazugságai, stb. Mindegy melyik országról van szó, szinte naponta derülnek ki súlyos dolgok egyes politikusokról, és gyakran a felelősségre vonás is elmarad. ha mégis megtörténik, évekkel, évtizedekkel az eset után, amikor a konkrét esetre már senki nem is emlékszik, így az emberekben nem az marad meg hogy „megkapta a büntetését tizensok évvel később”, hanem hogy „megúszta, hiszen már 5 év is eltelt és még mindig nem sittelték le”.

Szóval a bizalomnak vége, konyec, kampec és end.

Lehet, LEHET hogy ebben a konkrét esetben az oltással kapcsolatban kivételesen igaza van a politikusoknak MOST, de ebben senki se lehet biztos, a rizikó pedig elég nagy, s a körülmények pláne nem bizalomgerjesztőek, még akkor se ha eltekintünk az olyan videóktól amiken oltóanyag nélküli fecskendőket és csodálatos módon eltűnő injekciós tűket látunk. Mely utóbbiról még azt se lehet látni hogy legalább az oltás ELŐTT a helyükön lettek volna...

De oké, tegyük fel ezek manipulált videók voltak, vagy ki lehet magyarázni őket valahogy. Még ekkor is olyanok a körülmények amik a legjámborabb kormánypárti hívőkben is súlyos kételyt ébresztenének. Hogy mást ne mondjak, a kormány végig akadályozta a tisztánlátást a járvánnyal kapcsolatban, mert nem közölte megfelelő bontásban az adatokat, kamuzott jobbra-balra, stb.

Semennyit. Tragediak eddig is voltak, es ezutan is lesznek. Onjelolt mindenttudok, es politikusok valtoztattak a jatekon. A posztodban is erezheto propagandaval.

Mi valtozott?

* Tarsadalmilag elfogadott lett, hogy ne latogasd meg a szuleidet, mert "elkapjak a virust" (az, hogy demenciara karhoztatod oket, az ugy tunik nem erdekes)

* Barmi ami szembe menne a hivatalos kozlessel az "remhirterjesztesnek" minosul es atkutathatjak a hazadat miatta

* Google/Facebook/Twitter nyiltan cenzuraz mindent, amivel nem ertenek egyet. Meg buszkek is ra, mert a "jo cel erdekeben teszik".

* Par eve elkepzelhetetlennek tuno kijarasi tilalom van, es az emberek orulnek neki

* Betiltottak a bekes gyulekezest, es ezzel egyutt barmilyen tuntetest. Az emberek eljeneznek.

* Rombolni szabad, es tamogatott. Ha a lezarasok ellen szolalsz fel, akkor naci vagy.

* Kidobtuk a p*csaba a tobb mint 100 eve bevett szokast, hogy megvizsgaljuk a halal okat. (Ezt tapasztalatbol mondom)

* Kutatokat, orvosokat, akar gyogyszereszeket, akik akar csak felhivjak a figyelmet a jelenlegi helyzet mellekhatasaira (stressz, depresszio, gazdasagi valsag), vagy anomaliaira, nyilvanosan megalaznak.

* Elfogadott lett a tragediak, es termeszeti csapasok politikai celu felhasznalasa. (ld. NHS karacsonyi reklamja)

Biztos van meg, de meguntam a potyogest.

Szerinted ezek kozul melyik a virus mellekhatasa?

Lambda calculus puts the fun into functional programming

Semennyit.

Nincs több kérdésem. :) Ugyanazt nézzük, de egészen más látunk benne. Téged nem érdekel egyáltalán a járvány, mert nem tartod veszélyesnek magadra nézve (illetve nem tudod mit jelent a matematikában a kitevő). Én sem tartozom a rizikós korosztályba, de engem mégis érdekel és elfogadom, hogy ennek kezelése bizony nincs ingyen. Én is utálom az összes korlátozást, de belátom, hogy szükségesek az oltásokig. Ha meglesz a kellő átoltottság, de a kormány továbbra is fenn akarja tartani a korlátozásokat, akkor hidd el, szóvá fogom tenni.

Kritikát mindig érdemes és szükséges is megfogalmazni, de nem úgy, ahogy a Gődény-társaság teszi. Az nem kritika, hanem egy átverés, hogy lépj be a pártjukba, vedd meg a "mindenre jó" vackukat.

Szovegertesbol 1es. Leulhetsz. A virus nem valtoztat a jatekszabalyokon. Az emberek teszik. Ezen nincs mit vitatni. Szerinted miert van tulterhelve az egeszsegugy? Mert kreten donteseket hoz mindenki. Mert panikolnak. A haziorvosunk ha tusszentessz radhivja a mentot, meg akkor is, ha nem vagy a veszelyeztetett korcsoportban. Ha mas problemad van, akkor meg ne zaklasd, mert az nem prioritas.

Téged nem érdekel egyáltalán a járvány

Ezt mire alapozod? En ugy fogalmaznek, hogy a jarvanyon kivul mas is aggaszt.

Én is utálom az összes korlátozást, de belátom, hogy szükségesek az oltásokig

Szoval szerinted szukseges dontes este 8-tol reggel 5-ig kijarasi tilalmat rendelni? Milyen alapon? A fiatalsag akkor szokott bulizni? Ottalvos a buli mar nem letezik? Azt is figyelembe veszed, hogy az emberek javaresze munka utan jar vasarolni? Hogy van egy ketto oras intervallum, amikor a tomeg vasarolhat? Ez ertelmes?

Van statisztikad arrol, hogy mennyit segitettek a korlatozasok? Mert a korabbi kommentjeid alapjan nem sokat.

Ha meglesz a kellő átoltottság, de a kormány továbbra is fenn akarja tartani a korlátozásokat, akkor hidd el, szóvá fogom tenni.

Es ezzel a mozdulattal te is be leszel skatulyazva az antivaxxerek koze. Have fun. Hogyan fogsz tuntetni? Be van tiltva.

Kritikát mindig érdemes és szükséges is megfogalmazni, de nem úgy, ahogy a Gődény-társaság teszi

Akkor a logikus lepes az, hogy martirt csinalunk belole? Mert per pillanat, kedves Godeny ur nagyban terjesztheti a f*szsagait meg nagyobb publicitassal. Gratula.

Lambda calculus puts the fun into functional programming

Szovegertesbol 1es. Leulhetsz.

Ez baromira unalmas. Ha szövegértési problémáim lennének, nem tudtam volna alapkutatással doktori fokozatot szerezni. Ha hülyén fogalmazol meg valamit és nem jön át esetleg, arról nem én tehetek.

 

A virus nem valtoztat a jatekszabalyokon. Az emberek teszik.

A fukushimai földrengést követő cunami se változtatott a játékszabályokon, hanem az emberek? Egy óriási hurrikán se változtat a játékszabályokon, hanem az emberek úgy döntenek kollektíve, hogy érdemes odébb költözni egy kicsit? Az ausztráliai bozóttüzek se változtattak semmit? Pedig az elől nem csak az emberek, hanem az állatok is menekültek, amennyire tudtak. Ok, az emberek hozzák meg a döntéseiket, de egy természeti katasztrófánál igen beszűkül a lehetőségek halmaza.

 

Szerinted miert van tulterhelve az egeszsegugy?

Mert több lett hirtelen a járvány miatt az intenzív ellátásra szoruló beteg. Nem az egész egészségügy van leterhelve, hanem a COVID19 betegeket ápoló része. A szakemberek száma azonban korlátos, egy fogorvost nem lehet hirtelen átképezni intenzíves lélegeztetésre két hét alatt.

 

A haziorvosunk ha tusszentessz radhivja a mentot, meg akkor is, ha nem vagy a veszelyeztetett korcsoportban.

Egy tüsszentés miatt nem kerül kórházba az ember. Azt gondolod, hogy az intenzívek hipochonderekkel vannak teli, akik bepánikoltak a járványtól? Ilyen hülyének nézed az orvosokat, hogy nem tudják kiválogatni azokat, akik tényleg komoly segítségre szorulnak?

 

Ezt mire alapozod? En ugy fogalmaznek, hogy a jarvanyon kivul mas is aggaszt.

Nem úgy jött le eddig a hozzászólásaidból, mintha különösen érdekelne, úgy fogalmaztál, hogy "Tragediak eddig is voltak".

 

Szoval szerinted szukseges dontes este 8-tol reggel 5-ig kijarasi tilalmat rendelni?

A cél az volt, hogy csökkentsék a találkozások számát, ezáltal a fertőzési láncokat megállítsák. Ha munka után az emberek lemennek egy zárt légterű kocsmába és egymást túlordibálva beszélgetnek, az a járvány terjedésének segít. A kijárási korlátozás azok miatt kell, akik szarnak az egészbe és tömeges szabadtéri bulikat/meccsnézéseket szerveznének, aztán meg elvárnák, hogy kezeljék őket is a másfél napokat ügyelő ápolók. Ha azt mondanák, hogy "lehet kimenni este is, de légyszi csak szabadtérbe és egy helyen max 5-en legyetek", én be tudnám tartani, feltételezem te is, de sokan nem. Pláne télen.

 

Van statisztikad arrol, hogy mennyit segitettek a korlatozasok?

Eddig egyik hullám se csökkent addig, ameddig nem rendeltek el korlátozásokat, azaz nem csökkentették e módon a találkozások számát. Vagy szerinted mitől stagnált/csökkent picit most a fertőzések és halálozások száma? Elkapta a vírust a karácsonyi hangulat és megpihent pár napra? Nincsenek csodák.

 

Es ezzel a mozdulattal te is be leszel skatulyazva az antivaxxerek koze. Have fun.

Miután be leszek oltva anti-vaxxer leszek? Nem tudom követni a logikád. :)

 

Hogyan fogsz tuntetni? Be van tiltva.

Ha növekszik a beoltottak száma és lenyugszik a járvány, miért tartaná fenn a kormány a nagyon szigorú intézkedéseket? Mindenki baromira utálja az egészet, egy rakás szavazatot vesztenének. Mikor volt legutoljára lezárás egy influenzaszezon miatt? Sosem, mert az nem ennyire fertőző, elbírja az ellátórendszer. Az a cél, hogy a COVID19 is csak egy lezárások nélkül kezelhető betegség legyen. Ezért mondogatják ezt a magic 60%-os átoltottságot.

 

Mert per pillanat, kedves Godeny ur nagyban terjesztheti a f*szsagait meg nagyobb publicitassal.

Azt olvastam én is, hogy lefoglalták a gépét és most gyűjtést szervez, hogy vehessen újat. :) Ezt nem tudom miként lehetne hatékonyan kezelni. A FB-nak hála mindig meg fogja találni az erre fogékony közönséget.

Ha szövegértési problémáim lennének, nem tudtam volna alapkutatással doktori fokozatot szerezni

Autizmussal is lehet doktorit szerezni, aminek az egyik tunete, hogy mindent szo szerint ertenek. Your point?

A fukushimai földrengést követő cunami se változtatott a játékszabályokon, hanem az emberek?

Kepzeld... nem. Tragediak tortennek. Sajnalatos, de miota ember el a foldon, kuzdunk az elemekkel. Az ozonviz mitoszunk az egyik pelda erre. Az emberek arrogansak, hiuk lesznek, majd jon egy katasztrofa, ami helyrerakja oket. Gatakat emelunk, kobol epitunk hazat es kontrollalt tuzekkel megelozzuk az erdo/bozottuzeket. Mind resze "a jateknak". A katasztrofa is. Foldanya nem valtoztat a sajat viselkedesen.

A szakemberek száma azonban korlátos, egy fogorvost nem lehet hirtelen átképezni intenzíves lélegeztetésre két hét alatt.

A korhazak 40%-a szabad volt November elejen. Magyarorszagon jelenleg ~7000 esetet kezelnek korhazban 3000-el tobbet mint November elejen, (orszagosan a korhazi ferohellyek 10%-a) akik kozul 425 van sulyos allapotban. Juliusban 163 lelegeztetogep jut minden 100e lakosra. Olvass ki belole azt amit akarsz.

Egy tüsszentés miatt nem kerül kórházba az ember.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hyperbole

 Ilyen hülyének nézed az orvosokat, hogy nem tudják kiválogatni azokat, akik tényleg komoly segítségre szorulnak?

Nem hulyenek, csak tanacstalannak. Hogyan merjek fel a beteg allapotat, ha nincs vele fizikai kapcsolata? Telefonon keresztul nehezen hasznalhato a sztetoszkop.*

Nem úgy jött le eddig a hozzászólásaidból, mintha különösen érdekelne, úgy fogalmaztál, hogy "Tragediak eddig is voltak".

Igen. Egyutt kell elnunk veluk. Mit nem ertesz ezen?

A kijárási korlátozás azok miatt kell...

Ha csak megkered az embereket, hogy maradjanak otthon, akkor azok, akik komolyan gondoljak, otthon fognak maradni. Akik szarnak bele az egeszbe, azok meg atmennek a szomszedba a kocsma helyett. Amit meg elertel, az egy tomeg ideges ember a helyi tescoban, akik mennenek haza, mert mindjart bezar a bolt.

Eddig egyik hullám se csökkent addig, ameddig nem rendeltek el korlátozásokat

Ahogy egyik hullam se csokkent addig, amig nem erte el a peak-value-t. [citation needed]* Van statisztikad arrol, hogy mennyire volt hatasos a korlatozas? Tudod, kontrollcsoport, meg ilyesmik.

Miután be leszek oltva anti-vaxxer leszek? Nem tudom követni a logikád. :)

Az a szep az antivaxxer skatulyaban, hogy nem szamit, hogy oltva vagy vagy sem. Nem toled fugg, hanem hogy masok hogyan viszonyulnak hozzad. Persze a csillagos-otos olvasasi szovegerteseddel biztosan megertetted, hogy abba a skatulyaba nem magadtol kerulsz. ;)

Ha növekszik a beoltottak száma és lenyugszik a járvány, miért tartaná fenn a kormány a nagyon szigorú intézkedéseket?

Nagyon szigoru intezkedes, hogy nem gyulekezhetsz kozteruleten, mert fertozes veszelye all fent? (Bar belegondolva miert is akarna barki ilyet csinalni...)*

Ezért mondogatják ezt a magic 60%-os átoltottságot.

Persze, a magikus hatvan hetven nyolcvan kilencven szazaleknal mar biztosan mindenki megnyugodhat*. Majd egy ev mulva ismetelunk.

 

* Nyomokban szarkazmust tartalmazhat*

Lambda calculus puts the fun into functional programming

Az iróniát mondjuk valóban nehezebben ismerem fel egy ideje, de erről a FB/Trump-korszak tehet. Sajnos az utóbbi időkben egyesek akkora baromságokat tudnak állítani teljesen őszintén, amin pár éve még mindenki jót röhögött volna, és abszolút nyilvánvaló lett volna mindenki számára, hogy a szerző ironizál. Ez manapság már teljesen máshogy van. Az irónia megértéshez kell ugyanis egy közös alap, ami egyre kevésbé igaz a mai világra, ha kényes dolgokról van szó. Az interneten vitatkozva még nehezebb manapság felismerni az iróniát, mert általában nem is ismered a vitapartnert, így egy random véleményről honnét tudod megmondani, hogy ironizál, vagy tényleg komolyan gondolja? Kell hozzá kontextus, ami gyakran nincs meg. Itt a HUP-on ebben a topikban nem hangzott el semmi olyan, amit már ne hallottam volna máshol, szóval alapból nem feltételezem senkiről, hogy ironizálni akarna a hozzászólásában, pláne, ha oltásellenes. Másképp fogalmazva, olyan magasra lett az elmúlt években feltornászva az irónia-detektor küszöbértéke, ami már nagyon ritkán érhető el normálisan. Ha megnézed pl. a redditet, tökéletesen látszik, hogy az iróniát mesterségesen jelszó "/s" kifejezést is már ironikusan szokták odarakni egy-egy hozzászólás végére, ezzel kifejezve, hogy pár éve még nem lett volna szükség rá. Már elértünk ebbe az állapotba a HUP-on is.

 

Gatakat emelunk, kobol epitunk hazat es kontrollalt tuzekkel megelozzuk az erdo/bozottuzeket.

...beoltjuk a lakosságot egy járvány ellen? Ameddig meg nincs vakcina, távolságtartással érjük el valamekkora mértékben ugyanazt a hatást? Miben más szerinted a járvány kezelése, mint hogy gátakat építünk? Mindkét esetben egy külső, megváltozott körülményre reagál az emberiség.

 

Olvass ki belole azt amit akarsz.

Az, hogy hányszor tízezer lélegeztetőgépünk van, önmagában semmit nem jelent. Hányhoz van szakképzett személyzet? Mint mondtam, nem lehet gyorstalpalón átképezni senkit intenzív terápiás ápolásra.

 

Hogyan merjek fel a beteg allapotat, ha nincs vele fizikai kapcsolata?

Vegyük a legrosszabb esetet: mindenkit bevisznek kivizsgálásra. Ekkor tudnak röntgenfelvételt készíteni a beteg tüdejéről és megmérik az értékeit, pl. véroxigén-szaturációt. A COVID19 jellegzetes nyomot hagy a tüdőben, az orvosok gyorsan meg tudják állapítani a betegről, hogy tényleg ez a baja, vagy valami más. Nem fog heteket eltölteni egy egészséges ember a kórházban, nem miattuk van leterhelve az ellátórendszer.

 

Igen. Egyutt kell elnunk veluk. Mit nem ertesz ezen?

Fentebb írtad, hogy özönvizek ellen gátépítéssel védekezik az emberiség. Járvány ellen meg most távolságtartással és oltással. De ettől még együtt élünk velük, csak reagálunk rá, mint bármi másra. Vagy szerinted a járvány valami különleges jelenség, amire sehogy nem kéne reagálnia az emberiségnek?

 

Akik szarnak bele az egeszbe, azok meg atmennek a szomszedba a kocsma helyett. Amit meg elertel, az egy tomeg ideges ember a helyi tescoban, akik mennenek haza, mert mindjart bezar a bolt.

Ez mind igaz. De még láthatóan így is ért valamit, mert csökkent a fertőzési ráta. Exponenciális növekedésnél kis eltérés is sokat számít. A kocsmába sok ember megfordul, a szomszédnál páran.

 

Van statisztikad arrol, hogy mennyire volt hatasos a korlatozas? Tudod, kontrollcsoport, meg ilyesmik.

Kontrollcsoport lehet Új-Zéland. Nagyon szigorú, de lokalizált (helyben és időben) lezárások. Eredmény: jelenleg 55 aktív eset van. Összesen eddig 25-en haltak meg az egész országban. Nem egy nap, hanem összesen. Két lezárás között meg normális az élet, amiről mi már lassan elfelejtjük, hogy milyen is volt. Ezt már mondtam párszor: pont a lezárásokat elutasítóknak kellett volna verniük az asztalt, hogy időben legyenek lezárások, így sokkal kevesebb ideig lett volna rájuk szükség.

 

Persze, a magikus hatvan hetven nyolcvan kilencven szazaleknal mar biztosan mindenki megnyugodhat

Igazad van, már picit magasabb. De így működik a tudomány: a korábbi modellszámítások még a kevésbé fertőző változatot vettek figyelembe. Ha valami csoda folytán egy még kevésbé fertőző mutáció terjedt volna el most (ami ugye sajna nem valószínű, hiszen... kevésbé fertőz), akkor meg lejjebb lehetett volna vinni a célértéket 40-50%-ra. A gátas példádon keresztül elmagyarázva: látod egy folyó gyűjtőterületén, hogy irtó sok eső esett, sokkal több, mint amire a gátadat tervezted. Így nem tudsz mást tenni, mint ráhúzol még pár szintet, hogy legyen bármi értelme.

Miben más szerinted a járvány kezelése, mint hogy gátakat építünk?

Nem a vedekezessel van a baj, hanem azzal, hogy nem onkentes a vedekezes. Bar sokat valtozott a helyzet, de a gatepites onkentes munka volt. Ha nem csinaltad, akkor megvetett lettel a faluban. Te voltal az, aki b*szott segiteni. Ezzel te is fejlodtel, mert legkozelebb valtoztattal a viselkedeseden. Manapsag a kormany miatt pattognak az emberek, hogy miert nem kuldott ki 1000 katonat (900 helyett), hogy ujraepitse a gatat.

Az egesz pszichologia. Ha valami kotelezo, akkor a felelosseg az embereke, de a beavatkozas sikeressege nem. Lenyegeben megfosztjak a tarsadalmat a sajat sikeruktol. Ha meg nincs sikerelmeny, akkor nem fogjak hosszutavon megtartani a szokasukat.

Hányhoz van szakképzett személyzet? Mint mondtam, nem lehet gyorstalpalón átképezni senkit intenzív terápiás ápolásra.

Mivel a mindennel tisztaban levo kormanyunk ert a szamokhoz, biztos nem vasarolna be 40x annyi lelegeztetogepet, amint amennyit kepesek vagyunk kezelni... Szarkazmust felreteve en azt mondnom, hogy remenyeim szerint van annyi szemelyzet, mint amennyi betegnek szuksege van ra.

Ekkor tudnak röntgenfelvételt készíteni a beteg tüdejéről és megmérik az értékeit, pl. véroxigén-szaturációt...

Latszolag azzal a feltetelezessel elsz, hogy a korhazaknak nem erdekuk a vizsgalati eszkozok vedelme. Ha a PCR teszt jelzi, hogy fertozott vagy, akkor fertozottkent kezelnek, nem kell ehhez vizsgalat. Ha nincs meg eredmeny, akkor is fertozottkent kezelnek, es vard meg 3 teszt eredmenyet, hogy utana megvizsgaljanak. Szerencses esetben elkulonitoben varhatsz 3-4 napot. Remeljuk egyik sem jelez fals-pozitivat. Az elmult par honapban volt lehetosegem megismerni, hogy hogyan all a magyar egeszsegugy. Ha valaki nekem meselne, akkor konteonak minositenem.

De még láthatóan így is ért valamit, mert csökkent a fertőzési ráta. Exponenciális növekedésnél kis eltérés is sokat számít

A fertozesi rata nem feltetlenul emiatt csokkent. A korrelacio nem jelent ok-okozati viszonyt. Ha nincs kutatas arrol, hogy mennyire sikeres a kijarasi tilalom, es mennyire nincs mas eszkozunk ellene, akkor nincs semmi bizonyitek arra hogy olyan sikeres, mint amilyennek mondjak. A paraszti logika nem helyettesiti a bizonyitekot.

Mellekszallnak bedobnam, hogy az ujabb virust reszben a lezarasoknak koszonhetjuk. Sikerult genetikailag (ertsd: termeszetes kivalasztodassal) kifejlesztenunk egy virust, ami jobban fertoz.

Kontrollcsoport lehet Új-Zéland. Nagyon szigorú, de lokalizált (helyben és időben) lezárások. Eredmény: jelenleg 55 aktív eset van.

Nem ezt jelenti a kontrollcsoport fogalma. Amit te prezentaltal, az egy anekdota, nem kutatas eredmenye.

Igazad van, már picit magasabb. De így működik a tudomány...

Igazam van, de nem ugy, ahogy te gondolod. A fentebb emlitett 90% nem alapos kutatas eredmenye, hanem dr. Fauci velemenye. Ahogy az is dr. Fauci velemenye volt, hogy ne hasznaljunk maszkot, mert csak osszefertozzuk magunkat. Mint kiderult azert mondta, hogy "az egeszsegugyi dolgozoknak maradjon maszk". Ma meg az az allaspont, hogy akar egy sallal is meg tudod elozni a fertozest.

Lambda calculus puts the fun into functional programming

A fertőzési ráta csökkenése érdekes kérdés.

 

A Magyar Orvosok Szakszervezete szerint amelyik egészségügyi dolgozó nem oltat, annak fizetni kellene a kórházi ellátásáért.

Érdekes "szakszervezet", tök jól képviseli a dolgozói érdekeit, mondjuk frankón beleillik a magyar "szakszervezetek" közé.

https://hvg.hu/gazdasag/20210104_magyar_orvosok_szakszervezete_oltas_ko…

 

Abban a pillanatban, hogy hátrányod lesz a betegségből, mert mondjuk fizetned kell, a fertőzési ráta csökkenni fog.

Bármely negatív diszkrimináció hatására az emberek lábon kezdik majd kihordani a betegséget, otthon, anélkül, hogy belekerülnének bármilyen statisztikába.

 

Előbb-utóbb azt fogod látni, hogy magas a koronavírus jelenléte a szennyvízben, de fertőzés egy darab sincs. Esetleg egy-két embert betolnak a lélegeztetőgépre, de a társadalom "egészséges" lesz. Papíron vége lesz a pandémiának. Szerintem a hivatalos fertőzési ráta az oltás után keményen le fog csökkenni, függetlenül attól, hogy hány embert oltanak be.

Bármely negatív diszkrimináció hatására az emberek lábon kezdik majd kihordani a betegséget, otthon, anélkül, hogy belekerülnének bármilyen statisztikába.

Bárcsak igazad lenne és minden esetben simán otthon kihordható lenne ez a betegség! De sajna a valóság nem ezt mutatja.

Abban a pillanatban, hogy hátrányod lesz a betegségből, mert mondjuk fizetned kell, a fertőzési ráta csökkenni fog.

Most is fizetsz, táppénz (ha a fizetésed  60% a megszokottnak azért csak észreveszed). Ezért mennek be betegen dolgozni. Ezért küldik be az iskolába betegen a gyereket. Társadalom is fizet, a kicsit magasabb R számmal. A pandémiának mindenképp vége lesz, vagy végigszalad a fertőzés vagy végigoltank, vagy a két hatás együtt.

Nem a vedekezessel van a baj, hanem azzal, hogy nem onkentes a vedekezes.

Ha egyedül élsz, távol a többi embertől, akkor lehet önkéntes a védekezés, hiszen csak a te életed múlik rajta. Ha egy falu közepén laksz az áradó folyó mellett (mert egyébként kihasználod a falu nyújtotta előnyöket), akkor már a falu közös érdeke, hogy te is felépítsd a gátat, hiszen mit sem ér a többiek védekezése, ha tőled ugyanúgy beáramlik a víz és mindenkit elönt. Joggal várhatja el pl. a falu pékje, hogy ha másnap is akarsz tőle kenyeret venni, akkor építsd fel a gátat, hiszen víz alatt nehéz sütni.

 

Szarkazmust felreteve en azt mondnom, hogy remenyeim szerint van annyi szemelyzet, mint amennyi betegnek szuksege van ra.

Lezárások mellett volt elegendő személyzet. Egyébként nem kellett volna lezárás, vagy épp jóval később is elegendő lett volna elrendelni azokat. A "reményeim szerint" kijelentésed elképesztően naiv. Szerinted a kormánynak egy világjárvány közepén fogalma sincs arról, hogy hány embert tudnak intenzív ellátásban részesíteni? Pont ezt nem mérték fel, amikor kvázi katonai irányítás alá vonták a teljes egészségügyet? Ne nevettess már. Nyilvánosságra direkt nem hozták a pontos adatokat, de ők tisztába voltak vele. Pontosan emiatt rendelték el a lezárásokat, mert látták, ha ez így folytatódik tovább x hétig, akkor igen kellemetlenné válik a helyzet.

Ha mondjuk tízszerese lenne a kapacitás, akkor nem, vagy csak jóval később rendeltek el volna lezárásokat és éjjel-nappal az ment volna a propagandában, hogy bezzeg nálunk nem voltak lezárások. De nem így történt, ahogy láttuk.

 

Ha nincs kutatas arrol, hogy mennyire sikeres a kijarasi tilalom, es mennyire nincs mas eszkozunk ellene, akkor nincs semmi bizonyitek arra hogy olyan sikeres, mint amilyennek mondjak. A paraszti logika nem helyettesiti a bizonyitekot.

Ez így van. Szerencsére bőven akadt a tavalyi évben nyers adat a kutatóknak, hogy elemezzék a különféle megoldásokat, amiket szerte a világon alkalmaztak az országok. Itt van pl. ez: https://www.nature.com/articles/s41562-020-01009-0 Tl;dr: egész nagy biztonsággal állítható, hogy több tizednyit lehet csökkenteni a fertőzési rátán a lezárásokkal. Tehát akkor ebben végre egyetértünk: szükségesek a lezárások, hogy ne terhelődjön túl az ellátórendszer, amíg nincs széleskörűen oltás.

 

Mellekszallnak bedobnam, hogy az ujabb virust reszben a lezarasoknak koszonhetjuk. Sikerult genetikailag (ertsd: termeszetes kivalasztodassal) kifejlesztenunk egy virust, ami jobban fertoz.

Az új variáns annak köszönhetjük, hogy rengeteg lehetősége volt a vírusnak, hogy mutálódjon. A lezárás pont azt segíti elő, hogy kisebb legyen a fertőzési ráta, azaz kevesebb lehetősége legyen a vírusnak mutálódni. Ha már mutálódással létrejött egy fertőzőbb variáns, az előbb-utóbb kiszorítja a többit, hiszen jobban terjed. Ez látod megint egy olyan pont, ahol a hiányos tudás miatt pont az ellenkezőjét hiszed valamiről.

 

Nem ezt jelenti a kontrollcsoport fogalma.

Lássuk mit ír a linkelt oldal:

A tudományos kutatás résztvevői közül azoknak a csoportja, akik a vizsgált kezelést nem kapják (helyette placebót kapnak) vagy egy adott feltétel nem igaz rájuk.

Új-Zéland egy olyan kontrollcsoport, ahol időben és nagy hatékonysággal alkalmazták a lezárásokat. Össze lehet hasonlítani olyan országokkal, ahol nem alkalmaztak ilyen mértékben lezárásokat. Az Új-Zéland-i 55 eset nem egy kutatás eredménye, hanem csak egy adat, amit felhasználhatnak egy kutatásban. Ez azért nem olyan bonyolult.

 

Igazam van, de nem ugy, ahogy te gondolod. A fentebb emlitett 90% nem alapos kutatas eredmenye, hanem dr. Fauci velemenye.

Meg fogsz lepődni, de a nyájimmunitással már a járvány előtt is foglalkoztak kutatók. Nézd meg itt pl. a 2. ábrát, ami egy egyszerű modell alapján mutatja, hogy mekkora fertőzési rátánál mekkora átoltottság kell. Azt azért remélem érted, hogy nem mindegy hogy egy fertőzött átlagosan 10 másik embernek adja át a betegséget, vagy csak 1-nek. A pontos számot azért nehéz megmondani, mert ahhoz állandónak kéne maradnia a vírus fertőzőképességének is, ami változik, ha jön egy újabb mutáció.

 

Ma meg az az allaspont, hogy akar egy sallal is meg tudod elozni a fertozest.

Pont ellenkezője. Egy sál túl ritka, alig fog meg valamit. Ma már nem elegendő tömegközlekedésen. Látom nagyon friss információkkal rendelkezel. :)

Foglaljuk össze, hogy mit tudunk:

- mindenképpen kötelezni akarnak embereket az oltásra, hogy a többieket védjék

- egy éve létező oltás, hosszútávú hatásairól nincs információ

- a vakcina 3 hónapig megvéd a betegségtől (szánalmas)

 

A szakértők azt valószínűsítik, hogy a Covid–19 elleni vakcina nagyjából három hónapig véd a betegségtől. A védettség az oltás beadása után 28 nappal alakul ki.

https://www.kisalfold.hu/bulvar-celeb/nemzetkozi-bulvar-celeb/koronavir…

 

A törvénytisztelő polgárnak évente 2x4-szer sorba kell majd állni az új vakcináért. Nem lehet, hogy itt gyógyszeripari biznisz van az egész mögött?

bulvar-celeb/nemzetkozi-bulvar-celeb

De nézzük meg a forrást!

Based on this information, we conclude that: Within one month of natural infection, a high proportion of people will develop immunity which is protective against disease caused by reinfection (high confidence). This protection is likely to persist for at least three months (moderate confidence). The level of protection against subclinical re-infection (as opposed to disease) is uncertain. 28 days after the first dose with an effective vaccine, a high proportion of people develop immunity which is protective against disease caused by reinfection (high confidence). The duration of protection is not yet known. The level of protection against subclinical infection is uncertain and we need to see secondary endpoint data from the vaccine trials that assess infection. Some individuals will not develop immunity following either natural infection or vaccination (high confidence). The proportion is unknown but it likely to be small (moderate confidence).

Röviden: kb. fogalmunk nincs. Úgyhogy tényleg jogos bulvárhírként kezelni.

Lényegtelen, a feleséged nyilatkozta, orvost még nem láttam (Doktor Gödény és társai nem számítanak). Példának hozom a szintén vírusos Hepatitis A/B/C oltásokat, ami lássuk be, már akkor is bőven létezett mikor a feleséged tanulta:

Ezek is szintén kétfázisu oltások, 1 oltással 3-5 évre kapsz védettséget, ha az első oltástól számított 1 hónap és 3 év között megkapod a másodikat, akkor már 20 évre tolódik ki a védettség. Ez pedig csak egy csepp a tengerben, de idevehetnék számos egyéb oltást is más vírusok ellen, amik egyfázisuak és életed végéig védettséget szerzel vele

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Feleségem egészségügyit végzett.

Hogy tudja akkor elviselni azt a töméntelen bullshitet amit a járvánnyal kapcsolatban tolsz? :) Vagy ezzel csak a HUP olvasóit boldogítod, a feleségednek nem mered elmondani? :D

Az valóban kérdés, hogy meddig tart pontosan az immunitást az oltással. De azt már jól tudjuk, hogy természetes úton nem alakul ki olyan gyorsan a lakosságban az immunitást, hogy elviselje közben a terhelést a mai ellátórendszer. Mindenesetre én már annak a 3 hónapnak is örülnék a tavalyi év után.

Egészséges embernek nem kell az orvosság. Ezt minden csóri tudja, pláne aki az egészségügyben dolgozik.

 

Az összes újság, TV az oltás fontosságáról szól, de hallgasd meg az átlag magyart:

https://24.hu/belfold/2021/01/05/koronavirus-vakcina-sor/

 

Józan paraszti ész: ha egészséges vagy, akkor örülj neki és ne ugrálj.

Egészséges embernek nem kell az orvosság.

Ebben teljesen egyetértünk. A vakcina nem orvosság ebben az értelemben, hanem egy gyorstalpaló az immunrendszernek, hogy tudja mit kell csinálni a bajban. Nem egy betegséget gyógyít, hanem felkészít egy betegség gyors leküzdésére. Szerinted miért nem oltják be azokat, akik az intenzíven fekszenek? Mert már késő, a vírus elterjedt a szervezetben, az immunrendszer meg végzi a dolgát amennyire képes rá. Ekkor az oltás csak egy újabb feladatot adna egy amúgy is túlterhelt immunrendszernek. Ezért kell az egészséges embereket oltani, nem a betegeket. Nem tudom mit nem értesz ezen, nem olyan bonyolult ez. A feleséged is biztos el tudja magyarázni neked egy gyógyszer és egy oltás közötti alapvető különbséget.

A jogtárat olvasva minden egyértelmű.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99700154.tv

 

57. § (3) *  A miniszter egyes munkakörökben való foglalkoztatás feltételeként a munkáltató költségére védőoltási kötelezettséget írhat elő. * 

57. § (4) A védőoltásra nem kötelezett személy kérésére - kiskorú esetében törvényes képviselője hozzájárulásával - orvosilag indokolt esetben védőoltásban részesíthető.

57. § (10) *  Ha a védőoltásra kötelezett személy a védőoltás adásával összefüggésben súlyos egészségkárosodást szenved, megrokkan vagy meghal, őt, illetve általa eltartott hozzátartozóját az állam kártalanítja.

 

A történet egyszerű: az állam kötelezhet védőoltásra, akkor fel kell venned. Ha nem kötelez téged erre, akkor kérheted, hogy kapjál és indokolt orvosi esetben megkapod. Semmilyen felelősséged nincs a történetben, nem neked kell kieszelned, hogy felvedd-e vagy sem. A kötelező oltást fel kell venni, a nem kötelezőt meg kérheted.

 

Ha nem köteleznek oltásra, az égvilágon semmi további dolgod nincs. Törvényes dolog kihagyni a COVID oltást, amennyiben az állam erre nem kötelez.

Természetesen csak akkor fog az állam kártalanítani téged, ha kötelező oltásba döglesz bele.

Amiből kiindultak azok a rokon vírusok voltak, hogy kb mennyi védettséget ad. Az is csak egy feltételezés volt, van e ellenanyag a vérben. Szándékosan nem fertőzhetik ujra pedig az mutatná meg igazából.

Ellenanyagot állítólag az termel sokat akit rendesen megkínzott a betegség (akkor ő védettebb mint aki legfeljebb egyet tüsszentett aha).

Jelenleg azt lehet tudni hogy nem tudják. Meg ha 1 millió oltott ból 10 ujra fertőződik 3 hónap múlva de max enyhe tünetekkel akkor mi van? 

* Tarsadalmilag elfogadott lett, hogy ne latogasd meg a szuleidet, mert "elkapjak a virust" (az, hogy demenciara karhoztatod oket, az ugy tunik nem erdekes)

Már akinél. Én például megkérdeztem mit szeretnének bezárom és eldobom a kulcsot beálunk táv táplálásra (Bálint György nél is hogy bejött), erre mondták, igy viszont nem akarnak élni. Ezért nem is ez lett . Vigyázva lett, valószínűleg rajtam is átment (asszony megszenvedte, a gyerekek is, de kevésbé). 

Mind azért van mert álszentek vagyunk társadalmilag.

Első hullámnál még volt, hogy felvetették régeben volt amikor az öregek feláldozták magukat a következő generációért. Gondolod erdélybe amikor ránéztek a kamrára nem látták hogy nem fog kitartani tavaszig?

> De majd a munkáltató is eldöntheti, hogy alkalmazzon-e nem beoltott embereket,

 

Munkáltató kötelez védőoltásra.

Üzemi balesetnek minősül-e, ha az oltással egy életre nyomorékká tesznek, vagy meghalok?

 

Vállal-e a munkáltató az oltás miatt bekövetkező maradandó egészségkárosodás miatt teljes anyagi felelősséget?

Tudod, jogállam...

Vállal-e a munkáltató az oltás miatt bekövetkező maradandó egészségkárosodás miatt teljes anyagi felelősséget?

Lássuk a statisztikákat. Eddig beadtak pár millió oltást. Halálos eset: 0. Maradandó egészségkárosodás: 0. :)

COVID19: halálos esetek száma, hát öööö 0-nál azért kicsit több volt. Maradandó (vagy hosszútávú) egészségkárosodás: hát öööö asszem ez is több volt 0-nál, elég csak a szavazós topikot megnézni...

Szerinted melyiket választaná egy munkáltató? :D

ez nem jelenti azt hogy nem is lesz.
lehet hogy nagyon kevés az aki pl. allergiás reakciót mutat, de nem lehet 0. - ezt senki az égegyadta világon nem garantálhatja -

és nem is ez volt a kérdés.
hanem az hogy annak a kevés számú embernek, akinek problémái lesznek, azoknak jár e kártérítés, ha kötelezték az oltásra.

hanem az hogy annak a kevés számú embernek, akinek problémái lesznek, azoknak jár e kártérítés, ha kötelezték az oltásra.

Fentebb arra céloztam, hogy a munkáltatók nagyjából már tudják, hogy a COVID19 milyen kockázattal jár. Azt még nem tudják, hogy az oltásnak van-e komoly, tartós mellékhatása, csak azt, hogy pár millió beoltottból egynek se volt ilyen.

Te melyiket választanád ha vezérigazgató lennél egy olyan cégben, ahol 10 millióan dolgoznak? 10 millióból számold ki akármilyen statisztika alapján, hogy jó eséllyel hány halott lesz, ha előbb-utóbb mindenki elkapja a vírust. Annyi kártérítést kellene fizetni. Ezzel szemben nézd azt, hogy ha netán 1 millió beoltottból lett volna 1 súlyos, tartós mellékhatású eset, az azt jelentené, hogy kb. 10 főnek kellene a cégen belül kártérítést fizetni. A COVID19-nek egy picivel több áldozata lesz 10 millió főre, így egy sima gazdasági kérdés, hogy egy cég melyiket fogja választani.

ez elég világos választás, de még mindig nem ez volt a kérdés :))

ha egy alkalmazott elkapja a vírust, az nem jelenti azt hogy a munkáltatónak emiatt kártérítést kellene fizetnie.
viszont ha a munkáltató kötelezi az alkalmazottat az oltás beadatására, akkor keletkezik e kártérítési kötelezettsége, vagy nem?

mondok példát:)))

a törvény szerint, ha a tanár az iskolában kapja el a koronavírust, 100% táppénzre jogosult.
csakhogy ehhez bizonyítania kell hogy az iskolában kapta el a betegséget, ami gyakorlatilag lehetetlen.
ez egy szándékosan létrehozott 22-e csapdája.

ha az iskola kötelezi a tanárt, hogy oltassa be magát, és valami probléma van, jár e a 100%-os táppénz?
 

ha egy alkalmazott elkapja a vírust, az nem jelenti azt hogy a munkáltatónak emiatt kártérítést kellene fizetnie.

Jelenleg. Bár Amerikában talán igen, pont emiatt csúszott annyit a mostani mentőcsomag, mert a GOP bele akarta rakni ezt a kivételt explicite.

De jó eséllyel változni fog a jogi környezet is, ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy az oltásellenesek miatt periodikusan jönnek az újabb hullámok. Ekkor belekerülhet olyan szinten a szabályozásba, mint most pl. a nemdohányzók védelme. A munkáltatónak kötelessége biztosítani a munkavégzéshez szükséges, biztonságos környezetet. Ha egy rakás oltásellenes munkavállaló miatt ez nem teljesülhet, azzal megjárhatja a cég. Most még azért nem jelentkezett ez a kérdéskör, mert nincs elég vakcina egyelőre, de ez csak idő kérdése.

 

ha az iskola kötelezi a tanárt, hogy oltassa be magát, és valami probléma van, jár e a 100%-os táppénz?

Ha én lennék döntéshozó helyzetben ezer örömmel aláírnám ezt, hiszen már most tudom, hogy nagyságrendekkel kevesebb táppénzt kell fizetnem várhatóan emiatt, mint a COVID19 miatt.

Ha én lennék döntéshozó helyzetben ezer örömmel aláírnám ezt, hiszen már most tudom, hogy nagyságrendekkel kevesebb táppénzt kell fizetnem várhatóan emiatt, mint a COVID19 miatt.

ez szép tőled.
de sajnos ez sem válasz a kérdésre :))) nem mintha az orvosnak v. a kutatónak, v ilyesmi foglakozásúaknak kellene erre választ adnia :)

Az eredeti kérdésed ez volt elvileg: "annak a kevés számú embernek, akinek problémái lesznek, azoknak jár e kártérítés, ha kötelezték az oltásra."

Erre nincs direkt válasz jelenleg, mert nincs ilyen szabályozás. De ha a későbbiekben (pl. fél év múlva) egy cég számára választási lehetőség lenne, hogy az kötelező oltás lehetséges mellékhatásai vagy a COVID19 miatt fizet, akkor a jelenlegi adatok alapján egyértelmű a döntés.

a jövő az majd a jövőben lesz :)) ha lesz.
szurkálni meg ma kezdik az embereket:))

a munka törvénykönyve most is kötelez a biztonságos, és egészséges munkahely megteremtésére, azonban egy járvány alatt csak az állam jogosult, és csak az állam köteles intézkedni, és a járvánnyal kapcsolatos forrásokat biztosítani.
nem az önkormányzat, nem a munkáltató, senki más, csak és egyedül az állam.
- ha valaki figyelte a híreket, volt is belőle balhé, mert nem kapott elég védőruhát, maszkot, stb a pesti úti nyugdíjasotthon, az állam meg az önkormányzatra tologatta a felelősséget, pedig az állam kötelezett ilyesmire -

Bocs RaptoR, de az a bajom ezzel az általad indított poszttal, hogy nagyon propaganda ízű. Olyan mintha, az 19.századi anglikán hittérítőket, vagy az ötvenes évekbeli agitátorokat hallanám, hogy lépjek be a téeszbe.

Azért olyan mert,

1. Sajnos többször (valószínűleg tudatosan) valótlanságot állítasz. Csak hogy téríts.

2. S mert mögötted áll egy gazdasági hatalom.

Nyilvánvaló, hogy  egy cégnek nem kell kártérítést fizetni a Covid áldozatok után. Csak ha nem tett meg a törvényi szabályozásnak megfelelően tőle telhetően mindent a kár elkerülésere.

Szóval ha államilag nincs el rendelve kötelezően egy oltás, akkor ha nem olt, nem követ el hibát, így nem számon kérhető.

Míg ha saját szakállra kötelez, akkor neki kell a felelősséget vállalni ha baj van.

Ezt már többen jelezték, de ennek ellenére nyomod.

A vállalat vezetőnek arról kell döntenie, hogy meghal pár ember, de nem kell fizetni, vagy oltat és biztos kell fizetni. Persze lehet olyan döntés, hogy oltat. De azért mert van rá esély hogy olyanok is lesznek az áldozatok között, akiket nehéz lesz pótolni. De nem a kártérítések miatt

Persze ha az állam bevállalja a kockázatot, és kötelezővé teszi akkor már más a helyzet. De akkor nincs is döntés pozícióban a cég vezér.

Ekkor persze az állam kell hogy vállalja a felelősséget.

A több millió oltott és nincs mellékhatás, duma erős -hogy szokták szépen mondani- csúsztatás. Kb két hete oltanak amerikában. Igaz nagy tempóban. Szóval valahol 1,5 milliónál tartanak. De két hét után azért ne számolj 0 mellékhatást. Arról nem beszélve, hogy most senkinek nem érdeke, hogy mellékhatásokat számoljon, ezért az erről szóló hírek is inkább propaganda mint igazság.

Szóval ha nem tolnád ennyire, lehet nagyobb hatást érnél el.

Sajnos többször (valószínűleg tudatosan) valótlanságot állítasz. Csak hogy téríts.

Sorold fel és cáfold meg őket legalább olyan alapossággal, mint ahogy én állítottam őket. A levegőbe beszélni könnyű, de attól nem leszünk előrébb. Összetépem a doktori oklevelemet, ha tudatosan valótlanságot állítottam.

A céges dolgok tárgyalásánál hipotetikus jövőbeli esetekről volt szó. Ma még az van persze, amit írtál, hogy nem kötelező az oltás, és a cégek sem vonhatóak felelősségre, ha betartanak minden biztonsági előírást. De ez változhat a jövőben. Azonban ez már inkább jogi kérdés lesz. Ha már mindenki számára elérhetővé válik az oltás, akkor fognak előjönni ilyen kérdések, amikre úgy látom nem lesz egyszerű válaszokat adni és mindenkinek megint nem fog tetszeni.

 

Kb két hete oltanak amerikában.

Ezt így nem igaz. Több tízezer ember már fél éve megkapta az oltást (egy nagyságrenddel kevesebben meg 8-9 hónapja is talán). Miért gondolod azt, hogy csak úgy több millió embernek beadnak egy teszteletlen vakcinát? Az őrültség lenne. Ha 10^4 embernél nincs komoly mellékhatás, akkor azt tudják mondani, hogy ha bármi baj is lenne, akkor az 10^4 embert kiválasztva egynél kevesebb alkalommal fog jelentkezni. Emiatt mehetett a következő fázisba a vakcina. Lehet fura most ezzel szembesülni, de valószínűségeken alapul az egész világ, nem létezik biztos esemény.

 

Arról nem beszélve, hogy most senkinek nem érdeke, hogy mellékhatásokat számoljon

Ilyen alapon akkor miért állították le több alkalommal is a vakcinák tesztelését a nyáron, amikor találtak egy-egy komolyabb gyanús esetet? Mondhatták volna, hogy "bocs, valszeg semmi köze az oltáshoz, megyünk tovább". De nem így tettek a gyártók, hanem protokoll szerint jártak el és kivizsgálták, hogy volt-e bármi köze az oltásnak a tesztalanynál jelentkező eseményhez. Pont amiatt, hogy amikor kiderül a dolog, ne lehessen őket - teljesen jogosan - csalással/átláthatatlansággal vádolni. Most a 4. fázissal ugyanez a helyzet, őrültség lenne bármit eltusolni mert úgyis kiderül előbb-utóbb, ami az oltáselleneseknek adna magas labdát.

 

Szóval ha nem tolnád ennyire, lehet nagyobb hatást érnél el.

Őszinte kérdés: milyen tudományos tényeken alapuló szöveget kellett volna írnom, ami mondjuk gyuri23-t meggyőzte volna?

A jelenlegi vakcinákat nem vizsgálták termékenységre.

 

Fizet-e a munkáltató a kötelező oltás miatt kártérítést, ha kiderül, hogy az meddőséget okoz?

(Kenyában 1 millió nőnél megtörtént ez)

 

Ebben az esetben tízezrek követelhetnek tőled kártérítést, mert kötelezővé tetted az oltást, ami maradandó egészségkárosodást okozott.

Csak a poén kedvéért.

Tételezzük fel..... mondjuk, hogy egy két hét múlva kiderül, hogy az oltottak mondjuk 10 % nál impotenciát okoz.

Kiderülne -e? Nem,mert

1.a Pfizernek erre is van nagyon jó gyógyszere. :) Szóval biztos titkosítaná az infót. Ha azt hiszed, hogy viktor hamisítja az adatokat, miért hiszed, hogy egy jóval nagyobb erővel rendelkező cég nem ezt csinálná.

2. Ha kiderülne senki nem oltatná be magát és ez nemzetbiztonsági kérdés, szóval államilag is titkosítanák a hírt.

A világon a gyermekbénulások 3/4-ét Bill Gates oltása okozta.

2017-ben a WHO el is ismerte, hogy az oltási kampány Indiában elszabadította a betegséget is, ennek következtében 496.000 gyermek bénult meg.

Négyszer annyi lett a betegek száma, mint az oltás előtt. Ezt is el sikerült tussolni.

Ha 100 misivel kitömnék a zsebem, megérné kussolni.

Nagy pénzek vannak a vakcina bizniszben, akár el is tehetnek láb alól, ha nem működsz együtt.

A Pfizer nem fog milliárdos bizniszről lemondani, csak mert Jóska elpatkolt az oltástól. Elintézik így, vagy úgy.

Ilyen információval a birtokával megy az ember az n+1. vakcina gyártóhoz és eladja nekik 200 misiért a fülest. A másik gyártó feldobja az elsőt, akit kizárnak a hatóságok a milliárdos üzletből.

De miért lenne érdekük egy ilyet eltitkolni? Amint több embert oltanak be, egyből kiderül úgyis és annyi a cégnek.

Nem. Fentebb írtad, hogy téged meg lehetne vesztegetni 100 misivel, ha el akarnának tusolni egy mellékhatást. Mi akadályozna meg ekkor abban, hogy ezt az információt eladd egy másik nyugati vakcinagyártó cégnek? A másik cégnek valszeg megérne dupla annyi pénzt, hogy kiiktassa egyik vetélytársát.

Látom, nem érted. Nem csak cégekről van szó, hanem államokról és titkosszolgálatokról is.

 

Matematikai képlet: egy ember 50 milliót ér nekünk, ennyi profitot termel élete során az államnak. Ha 1000 ember felfordul az oltástól, az 50 milliárd veszteség. A COVID okozta bevételkiesés X milliárd. Innentől egyértelmű a történet.

 

Kiszámolják, belátják, hogy olcsóbb oltatni, mehet is a buli. Persze kötelezővé nem teszik, mert ha az 1000 ember hozzátartozói perelni kezdik az államot, akkor már változnak a számok a fenti képletben. Sumákolással akarják a népet oltásra kötelezni.

Ok, hát konteókkal nem tudok vitába szállni, mert mondasz rá egy másikat, a lehetőségek végtelenek. De szerintem túlbecsülöd azt, hogy mennyire érdekli egy államot a lakosság jóléte egy olyan helyen, ahol ezt végre tudnák hajtani, pl. USA. Miért nincs akkor megfizethető, állami egészségügy? Ha már azon is gondolkodnia kell egy átlag amerikainak hogy kihívja-e a mentőt baj esetén (sokba kerül), akkor nekem nem úgy tűnik, hogy annyira szívükön viselnék, hogy ki hal meg és ki nem. A gazdagok mindig jól járnak, mint most is, nekik van külön egészségügy, magasról leszarják, hogy mi van a feláldozható lakossággal. Sőt, kissé groteszk módon, a nagyon gazdagoknak inkább az lenne az érdeke, hogy a válság minél tovább tartson, hiszen a részvények árfolyamai kilőttek rendesen.

Ez szerintem remek erv reszedrol:

De leginkabb csak amellett, hogy idoseknek (leginkabb olyanoknak akik mar nem terveznek gyereket vagy nem kene nekik gyereket tervezni) miert jo az oltas: mindenkeppen kevesbe veszelyes, mint a Covid virus maga varhato ertekben.

De azert vegyuk eszre, hogy azt is elismertek, hogy terhes nokon nem volt (egyelore) tesztelve, es hogy a szakma is ellenjavalja azoknak, akik "mostanaban" terveznenek gyereket.

Az a gond, hogy jelenleg az emberiség egésze az evolúció egysége, vagyis a hülyék [tessék valamilyen polkorrekt szót odaképzelni az oltásellenesekre] nemcsak a saját egészségüket kockáztatják (ami nem lenne gond, ha nem is vennének igénybe közpénzen üzemeltetett egészségügyi szolgáltatást), hanem mindenki másét is. Az egyetlen vigasztaló körülmény az, hogy a Föld amúgy is túlnépesedett.

Nem azzal a reszevel volt a baj. Hanem azzal, hogy "ez vigasztalo korulmeny". Mintha barmit megoldana, hogy "amugyis tul vagyunk nepesedve". De legalabb jo taplo megkozelites.

Hozzateszem en is utalom, hogy alatalam sosem latogatott orszagokban embereknek ennyire nincs "if you can't feed them don't breed them" kulturajuk. De ezt inkabb "sajnalatos"-nak hivnam, mint "vigasztalonak".

Törvénnyel tilthatják meg Németországban a kivételezést az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni oltással rendelkezőkkel - írta a Die Welt című német lap.

https://infostart.hu/kulfold/2020/12/29/a-nemetek-nem-akarnak-kivaltsag…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem értelek. Ide raksz egy cikket, amit elolvasva magadból csinálsz hülyét megint. Vadász vadász...

Szóval bezárnak ideiglenesen 4 napra egy oltóközpontot, mert az ápolók nem érnek rá elmenni az ünnepek miatt beoltatni magukat. A németek 2/3-a szeretne kapni oltást, szóval elhiheted, hogy abban a szakaszban nem fognak bezárni egyetlen oltóközpontot sem.

Már megint ezek a kontextus nélküli félrevezető szarjaid.

Szegény nővérnek egy olyan betegsége van, amitől néha elájul, miután fájdalmat érez. Van pár ilyen ember, aki minden oltás után elájul. Ismerek olyat, aki a vérvételtől fél ennyire.

Rohadtul undorító, hogy ezt is felhasználod a propagandára. Azt már nem rakod be, hogy a nővér később azt nyilatkozta, hogy "Ez gyakori nálam, de már jól vagyok."

Még ennek a nővérnek is volt annyi bátorsága, hogy beadassa az oltást, pedig tudta, hogy valszeg el fog ájulni tőle. Erre itt a nagyon okosok meg félnek tőle. Nevetséges.

Én nem hazudozok összevissza. Leírtam egy tényt a bejegyzésben, amit senki se cáfolt meg azóta. Te meg jössz ezekkel a hazugságokkal, mint ez a videó is. Azt akartad vele sugalmazni, hogy konkrétan ettől az új oltástól jaj összesnek az emberek. Ez nettó hazugság.

Te tényleg orákulum vagy, jövőbe látsz, tudod mit gondolnak az emberek. Szerintem inkább coming out-olnod kéne, hogy összeszartad magad a vírustól, rettegsz a halától és ezért próbálod győzködni az embereket az oltásról. Elhinném, hogy másnak akarsz jót, ha nem arról papolnál, hogy legszívesebben erővel kényszerítenéd az akaratod másokra, és nem lenne ilyen alpári paraszt stílusod. Így valahogy nem jön át a jóságos raptor stílus.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A magyarok 47%-a, nem akar olttatni, 36% bizonytalan, 17% akar. Ha nyers erőt alkalmazna, belevernék a földbe.

 

Az emberek a kormányon állnak bosszút, ha korlátozni kezdik őket jogaikban, a kormány ezért megteszi a szükséges lépéseket.

 

Célravezetőbb megoldás a párbeszéd jelen helyzetben. Meg kellene érteni a 47% problémáját és megbeszélni. Ez pedig időbe telik. Erőszak alkalmazásával a 17% is meggondolhatja magát.

Célravezetőbb megoldás a párbeszéd jelen helyzetben.

Mondjuk egy ehhez hasonló blogbejegyzésben? :)

 

Meg kellene érteni a 47% problémáját és megbeszélni.

Rólad például megtudtam, hogy a vakcinafejlesztéssel kapcsolatos erősen hiányos ismereteidet a félelmeidből összerakott tévhitekkel egészítetted ki. Továbbá bevallottan nem igazán érted a járványügyi kommunikációt illetve az immunrendszer működését sem. Mindezek már olyan szinte löktek ebben a félelem-spirálban, hogy a vakcinát kifejlesztő kutatókat olyan világháborús náci német "orvosokhoz" hasonlítottad, akik élő hadifoglyokat használtak fel kísérleteikhez.

Azt be kell látnod, hogy nem vagy egy könnyű eset. :) Csak egyetlen egy percre feltételezd azt légy szíves, hogy nem akarlak félrevezetni és segíteni szeretnék a félelmeid eloszlatásában. Te ismered magadat legjobban: hogyan kezdhetnék ehhez hozzá? Írjak arról részletesen, hogy miként fejlesztenek ki egy oltást? Vagy az immunrendszer működéséről? Adj valami irányvonalat, amerre el tudok indulni a megértésben.

Egy ötletet mondok. Mondjuk kiválaszthatod a vakcinát, amit kapsz.

 

Müller Cecília bejelentette: nincs választási lehetőség, azt kapsz, ami jut. Nálam ez már a háziorvosnál sem megy. Bemész, beléd lőnek valamit, utána megtudod, hogy mi volt.

 

Nincs választás, nincs oltás.

Írjak arról részletesen, hogy miként fejlesztenek ki egy oltást?

Ha annyira képben vagy e témáról hogy erről részletes cikket tudnál írni, akkor csodálom, miért BÍZOL ennyire az oltásban, amikor pedig közismert hogy Magyarországon az OROSZ vakcinával is fognak oltani, holott az orosz vakcina véletlenül se volt korrektül tesztelve, mert úgy rohantak vele mint egy szűz apáca rohanna a szatír elől... Gyakorlatilag, a tesztelés utolsó, legszélesebb fázisa kompletten kimaradt, de én a korábbi fázisok pontosságára se tenném fel az életemet. Legalábbis azok a dokumentumok amik erről a nyugati tudósok kezébe jutottak, komoly aggodalmakat ébresztettek, hogy mást ne mondjak össze-vissza voltak fénymásolva, copyzva, stb. Gyakorlatilag az egész egy (elég ócska...) hamisítás benyomását kelti. Nem adok linket, keress rá, tele van vele az internet.

Szóval esetleg és netántánlagosan többen fogadnák el a nézőpontodat ha látnának nálad is némi kritikai hajlamot. Hogy mittudomén „Emberek, a Biontech vakcinája jó, ezt én mondom nektek mert doktor ezésez vagyok értek ezekhez a dolgokhoz, de az orosz vakcinától óvakodjatok”.

Vagy valami akármi. Szóval nem azt mondom hogy kifejezetten épp az orosz vakcinát kéne szídnod csak és kizárólag, mert ami orosz az csak rossz lehet, de teljesen beálltál az egyik oldalra, hogy oltassa be mindenki magát mert csak és azért is és mindegy mivel, és mindent ami ez ellen mutatna, negligálsz. Ne is haragudj de ez nem tűnik hitelesnek.

Bevallom engem hidegen hagy, hogy új technika vagy régi technika. Engem kizárólag az érdekel, az adott produktum volt-e rendesen tesztelve. Na és itt az a baj hogy EGYIK VAKCINA SE VOLT TESZTELVE olyan mértékben hogy azt kielégítőnek tarthatnám. Elég jól követtem ám, itt az USA-ban mekkora nyomást helyezett Trump a tudósokra meg az engedélyeztető szervekre csak hogy kész legyen és zöld utat kapjon a választásokig... ez végül nem jött össze neki, de ettől még szerintem alaposan el van sietve. Az orosz azonban pláne, mert Putyin nagyobb diktátor mint Trump, több hatalma volt siettetni...

Magyarországon az OROSZ vakcinával is fognak oltani

Az orosz vakcinával kapcsolatos kifogásaidat osztom és már én is megfogalmaztam más topikokban hasonló véleményt. Az egész posztot a nyugati szabványok szerint tesztelt vakcinákat figyelembe véve írtam. De mivel választható lesz melyik vakcinát kapjuk, ezért az orosz vakcinát nem tekintem most problémának. Szerintem az egész csak egy gesztus a kormány részéről az oroszoknak. Minek szórakozzunk külön az orosz vakcina tesztelgetésével, amikor a nyugati gyártók ezt már megcsinálták sok-sok pénzből? Nem logikus. Szóval egy kicsit még úgy tesznek mintha tényleg komolyan vennék, aztán mégis csak a nyugati vakcinákból jön majd nagyobb mennyiségben az országba. :)

Én speciel semmivel ódzkodom a az orosz vakcinától, mint mondjuk a modernáétól. Alapvetően egyikkel se. Majd később.

De azért a múlt sokat számít, pl. abban igaza van valamelyik főmufftinak, hogy spec én is úgy nőttem fel hogy a kötelezők (oltások) legnagyobb része orosz volt. Nem ma kezdték, mint a pl. moderna.

Arról nem beszélve hogy az eljárás(nem tudom hogy mondják szépen) is már volt élesben kipróbálva, nem úgy mint az mRNS.

És igaz nem volt 3. fázis, viszont már leoltottak sok katonát, eü-t szóval mondjuk már bővel túl vannak a 3 . fázison.

arról nem beszélve, hogy logisztikailag is könnyeben kezelhető, ami kis országunkban, nem megvetendő előny.

Tényleg mit csinálnak ha Pfizer időközben felmelegszik véletlenül. :) Mondjuk hanyagság miatt.

És igaz nem volt 3. fázis, viszont már leoltottak sok katonát, eü-t szóval mondjuk már bővel túl vannak a 3 . fázison.

Ezt a mondatodat nézd abból a szemszögből, amit az oltásellenesek képviselnek. Az orosz vakcina tesztelése nem volt olyan mértékben átlátható, mint a nyugatiaké, emiatt érthető a bizalmatlanság. De ettől eltekintve természetesen lehet jó ez a vakcina is, távolról nézve az oroszok érdeke is az, hogy valóban jó legyen a saját fejlesztésük, ne legyen belőle esetleg nagy arcvesztés. Ha jobban bízol az orosz technikában, mint a nyugatiban, kérd ezt az oltást, ha forgalomba kerül.

 

Tényleg mit csinálnak ha Pfizer időközben felmelegszik véletlenül. :) Mondjuk hanyagság miatt.

Kidobják, mivel nem garantált, hogy a hatóanyagot jelentő mRNS molekula épségben maradt. Persze függ attól is, hogy mennyi ideig és milyen hőfokra melegszik fel.

Kormányunk mikor volt utoljára puhapöcs/liberális, párbeszéd aha szerintem ha kezet fogsz a tárgyalóval azért biztos ami biztos utána számold meg az ujjaid. (tanárok is milyen jó béremelést kitárgyaltak maguknak [2014-es 101 500 forintos minimálbér a vetítési alap] meg egy Takaró Mihály féle a NAT ot)

Elmúlt 10 évből emlékszel ilyenre? (párbeszéd)

Szépen, ahogy szokta megoszt hibáztat. (megvan még a tanár tesztelésre itt adott reakció?) Hibás vagy terjeszted a vírust, gyilkos. 

Egyébként ez még egy nem igazán aktuális kérdés. Ugyanis annak aki oltatná magát sem jut oltás 17% legyen 1,7 millió mennyi vakcina érkezett be eddig?

A Pfizer 10 napig fagyasztható, 5 napig hűthető.

 

Vagy 15 nap alatt beadod, vagy kidobod a kukába. Annyit rendelnek, amennyit be is tudnak tolni.

 

Idénre 4.4 millió Pfizert foglalt a kormány. Ez 2.2 millió emberre jó, ha nincs kuka belőle.

A kérdést kihagytad.

Olyanokat leírsz ami nem is jön ide. De azért reagálok rá.

A Pfizer 10 napig fagyasztható, 5 napig hűthető.

Kit érdekel meddig tárolható, bejön 1-2 nap alatt beadják. A többi idő a tartalék.

Annyit rendelnek, amennyit be is tudnak tolni.

Eléggé lenézed az ország képességeit ahol élsz.  Szoval pont annyi jön amit be tudnak adni? Mintha a OV lenyilatkozot volna egy olyat ha kell egy nap alatt végigoltanak mindenkit. Szóval azt írod Gyurcsányi babérokra tör?

  (ezek szerint szerinted pont annyi jött amit be tudnak adni az meg pár ezer, ameddig Izraelben pár százezret beadtak már, ellenben OV szerint egy hétvége alatt meg tudnánk oldani)  

Bocs nem egy nap hanem egy hétvége

Idénre 4.4 millió Pfizert foglalt a kormány

Idénre tényleg, szóval 2020.12.31.én  fog megjönni a többi mesélj még mennyi jött meg eddig mennyinek is kell holnap beérkeznie?

A trükk mindig a tömegben van.

 

Eszméletlen energia végigsétálni az ország összes házán és betolni a vakcinát. Nem fog menni. Nincs erre sem pénz, sem kapacitás.

Az okozott kár jócskán felülmúlja a COVID okozta károkat.

 

Értelmes ember számol. Az önjelölt Mengele doktorok meg szaladgálnak és szúrkálják az embereket egyesével az utcán ínjekcióstűvel.

A tisztelt nővér a facebook oldalán azóta sem adott életjelet magáról.

 

Megjelent egy videón, ahol maszkban integetett a többi dolgozóval, természetesen meg sem nyikkant.

 

A vakcina mellékhatásait azonnal látni: 15 cm-t nőtt, 20 kg-t felszedett és a szemszíne megváltozott.

:(

Az USA-beli, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) azaz Betegségmegelőzési Központ közzétette az első 112.807 Pfizer-Biontech vakcinával beoltott emberen megfigyelt mellékahtásokat.

Az oltottak 3%!!! 3.150 fő vált az oltás mellékhatásaként:

- Képtelenné normális, mindennapos tevékenység elvégzésére
- Munkavégzésre alkalmatlanná
- Szorult professzionális kórházi ellátásra

https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2020-12/sli…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A "Health Impact Events" egy gyűjtőfogalom a mellékhatásokra. Ha egy napig volt enyhe láza a beoltottnak, az is ide számít. De az is, ha fájt vagy bedagadt az oltás helye, esetleg hidegrázása/fejfájása/kimerültsége volt, vagy bármi egyéb, ami mutatja, hogy beindult az immunrendszer. Az általad vizionált tömeges kihalási esemény elmaradt.

Az általad vizionált tömeges kihalási esemény elmaradt.

És ismét megszólalt az orákulum. Hol vizionáltam én ilyet? Lehetne esetleg, hogy olyanokat állítasz ami igaz? Ha vennéd a fáradságot a monológjaid közben, hogy figyelsz arra amit a másik mond nem beszélnél ilyen baromságokat.

Engem igazából a motivációd érdekel. Nem értem még, hogy mi az igazi célod, és miért vagy ilyen agresszív. Ha esetleg beszélsz egy pszichológussal erről, talán mondani fogja neked, hogy van egy olyan mondás: "erővel senkit sem lehet megváltani". Soha sehol nem működött még, hogy kiabálással, lekezeléssel, a másik leszarozásával eredményt ért el valaki, sőt ez erősen kontraproduktív. Az olyan ember aki tényleg "jó" és önzetlenül akar jót másoknak sosem rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, ezért agyaltam a te indítékaidon. Ha a jó szándékot kizárjuk, marad az érdek és a félelem.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Engem igazából a motivációd érdekel.

Őszinte válasz: komolyan tartok attól, hogy az olyanok miatt, mint te, nem, vagy csak nagyon akadozva, sokára érjük el a kellő átoltottságot, ami a járvány megszüntetéséhez szükséges és emiatt még hosszú-hosszú hónapokig sok áldozat és lezárás lesz (minden negatív hatásával együtt) az országban, már akkor is, amikor máshol fel tudják oldani azt. Szóval számomra az általad képviselt és terjesztett vélemény azt jelenti, hogy 2021 is garantáltan ugyanolyan pocsék lesz, mint az idei év. Ennek próbálok ellenpontot adni.

Jóságról meg légy szíves ne papolj, mert baromira képmutató A vírus/járványtagadó eszmékbe, amiket te is teljes gőzzel terjesztesz, már ismerek olyat, aki belehalt. Mindösszesen 3 hét alatt, előtte ugyanazt mondta nagy hangerővel, amit te is. Kapott a munkahelyén egy fekete zászlót egy napig. Ezen már nem lehet változtatni, végleges. Részben pedig az olyan álhíreket/tudománytalan ökörségeket terjesztők lelkén száradnak ezek az áldozatok, mint amilyen te is vagy.

Ezzel szemben én a tudományosan megalapozott tényeken alapuló nézőpontot képviselem, amit sajnos nehezebb terjeszteni, mert megértésükhöz gondolkodni kell valamennyit. Jobb megoldást meg nem tudott eddig felmutatni az emberiség egy járvány ellen, mint az oltásokat. Szóval csak az a kérdés, hogy Magyarország mennyire akarja lábon lőni magát, mert egy pillanat alatt tiltólistára kerülhetünk jövőre, ha nálunk sokkal tovább megmarad a járvány (lásd UK-ban nemrég felfedezett új mutációt).

http://www.ksh.hu/heti-monitor/covid.html

"A 64 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek tervezik leginkább, hogy beoltatják magukat. A munkanélküliek, a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek a legelutasítóbbak"
nincs tobb kerdesem, kerem kapcsolja ki! :DD

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Egy 40 éves "fiatalt" mi a fenének is kellene nátha ellen beoltani?

 

Nem kellemes, de egy mezei influenza is le tud úgy verni, hogy négykézláb mászik tőle az ember.

Egyik ismerősöm bekapta a koronavírust, de azt mondta, hogy tavaly az influenza rosszabb volt.

Tök felesleges 50 év alatt bárkit is beoltani koronavírus ellen. Megkapja a védettséget azzal is, ha átesik rajta.

akkor ő a szerencsés, csak az ismerettségi körömben kettő olyan ember van (az amúgy nem túl dús covid pozitívak közül) aki hónapokkal később is a taknyát szedegeti 2 emelet megmászása után.

Aki azt mondja hogy ez olyan mint egy influenza vagy könnyebb, az szimplán hülye

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Valószínűleg rosszul emlékszel a blogomra, mert soha nem állítottam hogy NE lett volna covid, sőt kifejezetten azt állítottam és állítom most is hogy az volt! Mások igyekeznek beledumálni hogy biztos nem az volt mert csak.

De már ezen se izgatom magamat. Végülis mit érdekel engem, tőlem sokezer kilométerre az óceán túloldalán néhány nagyokos akivel még életemben nem is találkoztam, nem is fogok, az igazi nevüket se tudom, ezek most elhiszik-e hogy covidos voltam?! Végülis ki nem szarja le?

nemtudom hogy jon a natha ide. nemkotelezo az oltas, ha szerencsed van akkor meguszod egy kis lazzal, ha nincs akkor meg ugyjarsz mint o: https://www.facebook.com/vasmegyeiNK/posts/3301961016580646

de belenezhetsz a sulyostunetes topicba, es utana halat adhatsz hogy szerencsed volt es nem rolad irnak benne...

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szerintem:

Ha valaki nem oltatja be magát, és elkapja akkor van kb.nem tudom hány % esélye(ezen ugye még most is komoly vita folyik) hogy belehal. Az Ő döntése volt, mi közöd hozzá.

Ha szerinted "rendes, normális, emberek" beoltatják magukat, akkor nem lesz semmi bajuk. Továbbra se értem miért kell hittéríteni.

A tudomány: sajnos az utóbbi pár évtizedben nagyon lejáratta magát. Főleg mert már alig van független tudomány, többnyire már nagy cégek által támogatott tudományról beszélünk. S talán ezért nem mindig a tudomány győz a üzleti érdekek felett. Szóval értem én hogy "tudományosan megalapozott tényeken alapuló nézőpontot képviseled" s még a jószándékodat is elhiszem. De sajna már nem hiszek a Cégek által elénk tárt "tudományban". Mivel igazság tartalmát, bonyolultsága miatt ellenőrizni nem tudom, inkább az "óvakodj a görögöktől meg az ajándék" alapon én megvárom míg tényleg több (s nálam a több az nem 1,5) millióan kipróbálják előttem. És ha nincs nagy gáz még félév múlva se akkor majd talán. Ahogy valaki fentebb írta ez úgyse lesz gyors menet. Tehát amikor már mindenki számára elérhető lesz (nyilván csak ebben az esetben lehet kötelezővé tenni) akkor már én se leszek renitens, addig meg előre engedem az aktivistákat.

> Ha valaki nem oltatja be magát, és elkapja akkor van kb.nem tudom hány % esélye(ezen ugye még most is komoly vita folyik) hogy belehal. Az Ő döntése volt, mi közöd hozzá.

Arról hallottál, hogy a vírus, amilyen szenyó, még ki is jön a fertőzött emberből?

Mégpedig addig, amíg az ő immunrendszere le nem győzi a vírust.

Tehát akinek az immunrendszere nincs felkészítve a vírusra, az jól tenné, ha elkerülné azokat a helyeket, ahol olyanok is lehetnek, akiket valós ok miatt nem oltottak be.

Az Ő döntése volt, mi közöd hozzá.

Ameddig meg tud vele fertőzni akár több ezer embert (volt már rá példa), addig nem létezik egy ilyen járvány értelmében egyén, csak közösség. A terjedés módjával és mértékével van a gond. Ha mondjuk csak "keresztény-konzervatív" bulikon, intim módon tudna terjedni a vírus, hidd el, leszarná majdnem mindenki, nem lenne lezárás. Az mindenki egyéni döntése, hogy jár-e keresztény-konzervatív buliba, vagy sem. Az, hogy lemegy valaki a sarki vegyesboltba két zsömléért és közben elkaphat egy halálos kórt, már egészen más eset. Ennie mindenkinek kell, keresztény-konzervatív bulikba járni nem. Mint ahogy nem kötelező afrikai őserdőkbe járni, ezért nem kötelező az ottani kórokozók elleni oltás sem itthon.

 

Főleg mert már alig van független tudomány, többnyire már nagy cégek által támogatott tudományról beszélünk.

Olyan magabiztosan állítod ezt, így megkérlek, hogy mutass erre egy forrást. Tudtommal az állami kutatási támogatás (pláne alapkutatásokra) még mindig messze több, mint a privát forrás. Olyan nagy projektek, mint a gravitációs hullámok felfedezése, az ITER fúziós kutatás, vagy akár a CERN meg hatalmas nemzetközi összefogások.

Köszi a választ, akkor meg is van a motivációd mégpedig a félelem.

A jóságról pedig papolok, mert van egy óriási különbség kettőnk között, én senkire sem akarom kényszeríteni az akaratom! A szokásos demagóg frázisaid pedig nem érdekelnek, mert én nem félek, sem a vírusoktól sem a haláltól. A „fajtád” igen veszelyesének tartom, mert szimpla önzésből, önérdekből és gyávaságból gondolkodás nélkül avatkoznának bele mások életébe, hogy nekik jobb legyen. Te még tetézed azzal, hogy beleképzelsz gondolatokat, szavakat adsz a másiknak, hogy igazold a sajátod. Lehet, hogy belehalok a covidba? Lehet. De ettől még nem akarom, megmondani, hogy mások hogyan éljék az életüket. Nem bújok terhes nők mögé és nyomok demagóg szar dumát és próbálok ijesztgetni másokat, hogy az tegyék amit én akarok. Lehet, hogy hallottad már, hogy jobb állva meghalni, mint térden állva élni. Igen jó párttitkár lett volna belőled pár évvel ezelőtt, csak akkor éppen osztályharc, meg munkásérdek voltak a hívó szavak.

Mi is az én általam képviselt vélemény? Az hogy terep futok és ötévente beadatom magamnak az agyhártyagyulladás elleni védőoltás, de egy sebtében kifejlesztetett teszteletlen oltással ezt nem akarom megtenni, mert kisebbnek tatom a covid kockázatét mint az oltásét? Tőlem mindenki dönthet úgy ahogy csak akar, pláne egy saját életét és egészségét befolyásoló dologban.

Látom az érved annyiban változott, hogy már nem nyomod azt, hogy aki nem akarja beoltatni magát a veszélyezteti a többieket, mert ez logikailag nem jön össze ha működik az oltás, mert akkor védettek lesznek az oltottak, ha meg nem akkor minek beadni. Jött viszont az adu, a terhes nők, akiknek nem lehet beadni a szuperbiztosságos oltást. Szánalmas vagy.

Ezzel szemben én a tudományosan megalapozott tényeken alapuló nézőpontot képviselem,

Ó, ezt mennyiszer halottam már, például ezeknél: DDT, BPA, azbeszt, PFOA, gllifozát, rádium és még sorolhatnám. A tudományos önhittségedből vissza kéne venni egy kicsit. Nagy pofával állítani valamit, aztán, meg bocsi akkor még nem tudtuk, ne ezt tudja a tudomány. Az orvostudomány meg a hab a tortán, legalábbis a nyugati, mert csupán az alapokat nem nem érti, nem tudja definiálni az életet, de vidáman baltával csapkodva halad előre és mérhetetlen beképzeltségében simán kijelent olyan dolgokat, amiről semmit sem tud, aztán később persze bután néz ki a fejéből ha nem úgy lesz ahogy gondolta. Láttad esetleg az "Altamira felfedezése" című filmet? Szerintem zseniálisán elemzi a tudomány a hit kapcsolatát és az ember esendőségét, úgy hogy nem áll az egyik oldalra sem. Az egyik tudós mondja ezt, amikor kétségek között gyötrődik:

Dogmatikus hittel hittem a tudományban, elfeledvén, hogy azt, az emberek teremtették saját képmásukra.

Szóval tőlem azt adsz be magadnak amit csak akarsz, az a te döntésed, de engedd meg, hogy net tetsszen, hogy meg akarod mondni, hogy én mit gondoljak.

Egy még egy idézet zárásnak:

"Minden, amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság." (Marcus Aurelius)

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Érdekes módon az előadás ( https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2020-12/sli…anafilaxiás reakcióról szól.

Azért 3%-os gyakoriságnál nálunk a Szt. László Kórházban is több esetnek kellett volna előfordulnia, de egyik reggeli megbeszélésünkön sem hangzott el ilyen - ill "suttogó propaganda" révén sem jutott hozzánk ilyen információ.

Szerkesztve: 2020. 12. 31., cs – 17:35

A terhes nőkről.

 

Minthogy most született gyermekem megerősíthetem, hogy a kórházi ámokfutás mennyire veszélyes a kismamákra.

 

- pozitív COVID teszttel random orvos fogja levezetni a szülést egy járványkórházban

- apát nem engedik szülésen kívül sehová, császár után a feleség emelgetheti a babakocsit a "modern" lépcsővel ellátott magyar kórházakban

- baba-mama szoba nincs, a gyermek befulladt, császár után a feleségem csak egy szakadt széket kapott egész napra

- a folyosó egyik végén voltak a koronások, a másikon a többiek, ugyanaz a személyzet

- átvizsgálják a csomagot, hogy mit küldhetsz fel a feleségnek, egy császár utáni haskötőt nem adhatsz be csak úgy

 

A koronavírus terhes nőkre kevésbé veszélyes, mint jelenleg az ámokfutás a kórházakban.

A koronavírus terhes nőkre kevésbé veszélyes, mint jelenleg az ámokfutás a kórházakban.

Ezt a hipotézised támaszd alá annyi bizonyítékkal, amennyit az új oltástól vársz el, különben egy kissé kettős mércét alkalmazol.

Meg egyébként is: nem lenne célszerű megszüntetni az ámokfutást kiváltó okot? Nyilván várják kíváncsian az ámokfutó kórházban a javaslataidat, hogy vajon.... vajon hogy lehet egy fertőző járványt megállítani.

Nézd meg hány 50 alatti ember halt meg koronavírusban.

 

Pedig ha tavasszal elkaptam volna, ma pedig egy kocsmai verekedésben halálra késelnének, megjelennék a koronás halottak között. Alapbetegségem: kocsmai kötözködés.

 

Nyugdíjas koronavírusban megbetegszik, utána tök másban meghal, azt van egy új koronavírus áldozat.

Szerkesztve: 2020. 12. 31., cs – 19:27

Gulyás Gergely: senkinek nem lesz kötelező a vakcina, még a minisztereknek sem.

 

http://www.atv.hu/belfold/20201231-gulyas-bejelentese-oroszorszagnak-ni…

 

A munkáltató nem kötelezhet oltásra. Oltás mellett nem lesz karanténkötelezettség, lehet különbségtétel oltott és nem oltott között bizonyos helyeken.

Magyarország harmada fog várhatóan oltatni.

Szerkesztve: 2020. 12. 31., cs – 23:16

Merkely Béla nyilatkozata alapján Magyarországon 1,5 millióan elkaphatták a koronavírust.

https://24.hu/belfold/2020/11/26/koroanvirus-jarvany-fertozottek-szama-…

 

Koronavírusos halottak száma a mai napon: 9537

https://koronavirus.gov.hu/

 

Mindenki kiszámolhatja: 9.537 / 1.500.000 = 0,635% halálozási ráta

 

Ha Merkely Béla igazat mondott, ez bizony egy erősebb influenza járvány.

 

Kizárólag egy okot lehet felhozni az oltás szükségességére: gyorsan terjed, ezért túlterhelheti az egészségügyi intézményeket, így megnőhet a halálozások száma.

Felesleges bármiféle oltás, a vírus lassításával is kezelhető a probléma. Miután mindenki átesett rajta, a vírus szimplán be fog illeszkedni a hagyományos náthák közé.

Elfelejtetted frissíteni a cikket, bár ők megtették.

Az oltással és a már fertőzöttekkel együtt hamar meglehet a nyájimmunitás

"Azóta a regisztrált fertőzöttek száma tovább emelkedett, ha a Merkely-féle szorzót használjuk 2,3-2,4 millió magyar fertőződhetett meg mostanra. Ez már 24 százalék körül van."

Ellenben te azt állítod aki elkapta, meggyogyul majd valamiben meghal az biztosan egy új koronavírus áldozat. Szóval akkor a halottak 20%-24% már biztosan egy-egy új koronavírus áldozat (hisz a teljes népesség 20%-24%a már átesett rajta), plusz akik tényleg abba halnak bele. Vajon ilyen arányban szerepelnek a statisztikában?

A 2,4 milliós becslésedre is utánaszámolok:

 

9537 / 2.400.000 = 0,4%. A szezonális influenza produkál ilyen arányokat (0,1-0,5%).

 

Nem biztos, hogy a képlet frissítése jót tesz a végeredmény szempontjából. Próbáltam udvarias lenni és a maximumot kihozni a történetből.

 

Az emberek zöme el sem jut koronavírussal egészségügyi intézményekbe, ez a kérdésedre a válasz. Bár elkapták, de nincsenek lepapírozva, így nem lesznek koronavírus áldozatok.

Esetleg meghalnak othon és nem lesznek tesztelve.

Valamit nagyon félreértettél megvan mennyien halnak meg naponta annak most min 24% koronavirus áldozat. Tavasszal elkapta most leesik a tetőről akkor is az. Mivel most szépen növekszik a koronaviruson átesettek száma ezért ugyanígy növekedni kell a korona vírusban meghaltak számának is. Ha a lakosság fele átesik akkor a napi halálozás fel már az plusz az épp aktív betegek. Erre te mit is számolsz?

Bár elkapták, de nincsenek lepapírozva, így nem lesznek koronavírus áldozatok.

Nyugdíjas koronavírusban megbetegszik, utána tök másban meghal, azt van egy új koronavírus áldozat.

Pedig ha tavasszal elkaptam volna, ma pedig egy kocsmai verekedésben halálra késelnének, megjelennék a koronás halottak között

Feloldanád az ellentmondást? Ha tavasszal elkaptad most megkéselnek, hogy hogy mégis covidosnak számolnak el?  Egy betűvel nem említetted hogy le is kell papírozni, lehet a halottat is tesztelni, ha akarod antitestre teszteled máris egy plusz koronavirus áldozat. Ennyi.  

Ha tavasszal elkaptad most megkéselnek, hogy hogy mégis covidosnak számolnak el?

Miért minket kérdezel erről? Kérdezd a dokikat meg a statisztikusokat meg legfőképp a kormányt, hogy miért tartják az ilyesmit Covid-halálozásnak. Szerintem is hülyeség, úgy vélem Csab szerint is hülyeség ez, de nem mi hoztuk meg a döntést, nem mi minősítjük a halálokokat hogy ez covid az meg nem...

Elhunyta után is lehet tesztet csinálni. Tudod, hogy csinálnak vagy nem?  Arra akartam rávilágítani hogy a covid statisztika, nem a leg átláthatóbb, leg informatívabb a többi országgal összehasonlítva, kerül bele pluszba valószínűleg (belinkelhetnéd az eseteket) meg hagyank is ki belőle ugye egy tanárnál buktak nagyot (mindenre hivatkoztak amikor köztudott ha egy kicsit is késik az adatszolgáltatás repül a kórház igazgató, példa van rá, ellen példád ugye van több is).

Azt is lehet tudni van aki inkább kiugrik az ablakon mint hogy kórházba vigyék. 

A statisztika pont azt mutatja meg neked amit meg akarnak mutatni.  Aztán jó számolgatást. Ha az adatok sz*rok akkor azt gyurmázod jó játékot vele. (mivel valószínüleg nem azok miatt vezették be a tilalmakat)

Valamiért csak lezárt egy csomó mindent, OV először jött egy enyhe lezárással (el is kezdek javulni az adatok statisztika azt látod amit mutatni akarnak), majd egy durvával (vajon miért ha az adatok már javultak), ahogy megpiszkálta a működő intézkedéseket (ami működik ne piszkáld) el is kezdtek romlani az adatok. 

Segítek, 

Orbán Viktor a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország!” című műsorában forrás: Miniszterelnöki Kabinetiroda 2020. szeptember 4.

OV "Én a halálozások számát nézem elsősorban. Tehát a védekezés sikerét Magyarország emberéletekben méri."

Akkor még jók voltak a számok, nem létezhet  Orbán egy Géniusz, hibázzon. Bocsánat kérést el is felejtheted, tehető ő arrol hogy "ma pedig egy kocsmai verekedésben halálra késelnének" (tehet 2 hét alatt rend).

"9537 / 2.400.000 = 0,4%. A szezonális influenza produkál ilyen arányokat (0,1-0,5%)."

Ezt valami Gödény cikkben olvastad? Ott csalnak ilyen ügyenesen a számok értelmezésével ;)

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Kizárólag egy okot lehet felhozni az oltás szükségességére: gyorsan terjed, ezért túlterhelheti az egészségügyi intézményeket, így megnőhet a halálozások száma.

Igen, ezt pofázzák március óta király hogy sikerült felfognod az év utolsó napjára. 

Felesleges bármiféle oltás, a vírus lassításával is kezelhető a probléma.

Ezt itt nem is teljesen értem, magaddal vitatkozol? Természetesen felesleges az oltás abban az esetben ha építünk pár járványkórházat vagy szétkúrunk mégegy évet lockdownokkal. 

Cseszheted az oltásod, ha a nép önként nem megy vakcináért. Veszett fejsze nyelét kergetitek 47% elutasítottság mellett. Ez annyit jelent, hogy oltás nélkül kell a kormánynak megoldani a problémát. Ezt akarja a nép.

 

Nem kell Bill Gatesnek folyamatosan az Armageddon hősét játszania. Ha a nép kéri az oltását, akkor oltson, ha nem kéri, akkor meg sorry.

Miért kellene egy 17%-os kisebbségnek megmondani, hogy mit tegyen az ország?

Ti valami okostojásfélék vagytok, akik jártatok az orákulumnál és tudjátok, hogy a 83% téved?

Vagy úgy gondoljátok, hogy több jogotok van itt élni, mint másoknak Magyarországon?

 

Ki vagy te, hogy elő akarod írni a többségnek, hogy mit csináljon?

 

Nem a farok csóválja a kutyát, a 17% igen, a 47% nem között van különbség.

Maximális intolerancia a többség véleményével szemben. Miközben a 47% leszarja, hogy te beoltatod magad, vagy sem, te hittérítésbe akarsz kezdeni, felbérelnéd Dr. Mengelét, hogy szúrkálja össze az embereket, ha tetszik nekik, ha nem.

Nemrég dózerolták le a Teherelosztót a várban.

A pompás építész, Virág Csaba "munkásságát" a nép amint lehetett eltüntette. Ő is meg volt győződve, hogy az az elfuserált bunkere a várba való, miközben mindenki mást irritált.

 

Nem kellenek a főokosok. Nem győzöd utánuk eltakarítani a hülyeségeiket.

Cseszheted az oltásod, ha a nép önként nem megy vakcináért. Veszett fejsze nyelét kergetitek 47% elutasítottság mellett. Ez annyit jelent, hogy oltás nélkül kell a kormánynak megoldani a problémát. Ezt akarja a nép.

Csak azt nem tudom, hogy ezzel most mi mellett érvelsz. A nép kollektív bölcsessége és józan ítélőképessége mellett akik tudják, hogy a vakcina veszélyes vagy ez csak egy teljesen érzelemmentes ténymegállapítás részedről anélkül, hogy ennek te egyébként örülnél és szomorúan csóválod a fejed a 47%-os elutasítottságot látva (még így a nép hangjaként is).

Nem kell Bill Gatesnek folyamatosan az Armageddon hősét játszania. Ha a nép kéri az oltását, akkor oltson, ha nem kéri, akkor meg sorry.

???

Abban egyetértek, hogy nem szabad hogy kötelező legyen az oltás. Rengetegen átestek már rajta (én is), ők mérlegeljék van-e értelme beoltani magukat, meg aki nem hisz az vakcina biztonságosságában annak legyen meg a lehetősége, hogy ne oltassa be magát. Viszont szerintem egy mikrobiológus szemével nézve, aki érti a vakcinák működését, nagyjából annyira lehet szórakoztató ezeket a kommentfolyamokat olvasni, mint fizikusként/informatikusként az 5G káros hatásairól szólókat. Pedig az nem is döntés kérdése, folyamatos a sugárzás.

Ha azt mondod, hogy döntsön mindenki legjobb belátása szerint, akkor nem tudom miről vitatkozunk.

 

Én nem szeretném beoltani magam, de elfogadom, hogy van, aki ezt tartja jónak.

Senkit nem akarok megtéríteni és kategorikusan nem utasítom el az oltást.

 

A COVID-19 sajnos vírus. Nem annyi, hogy kinyiffantod a baktériumokat, belövöd és kész a védettség. A vírust sokan élőlénynek sem tartják.

 

Eddig egyik COVID oltásmódszer sem volt több milliárd emberen letesztelve. Elölt kórokozót már kapott mindenki, ott megvan a milliárdos nagyság.

most ti hogy gondoljatok a jovot? nyaron megint kinyit mindenki, es aki nincs oltva az talan megussza egy nathaval, esetleg egy kis korhazi segitseg (jol lefoglalva a helyeket a vakbel/csonttores/stb elott), ha meg nincs szerencseje akkor mehet a tepibe? vagy a beoltott es nem beoltott marad tovabbra is HO-ban + hazamegy este 8-ra, es marad minden ugyanugy ahogy most van?

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ez annyit jelent, hogy oltás nélkül kell a kormánynak megoldani a problémát. Ezt akarja a nép.

Viccet félretéve: véleményed szerint milyen eszközök állnak még a kormány rendelkezésére a probléma megoldásához? Ha szerinted létezik ilyen, akkor miért nem alkalmazták eddig?

Az Új-Zélandon bevált módszerről már lemaradtunk 8-9 hónapja, meg nem is egy szigeten vagyunk, így jóval nehezebb a külvilágtól történő teljes izoláció és a célzott lezárások elrendelése.

Oltás nélkül nincs más, minthogy több év alatt szerezzük meg az immunitást, amit oltással gyorsan el lehetne érni. Tehát ha évi ~2 millió kapja el, akkor eltartana ez még 2023 környékéig. De nem vagyok benne egyáltalán biztos, hogy az egészségügy, a gazdaság és a lakosság is kihúzza összeomlás nélkül addig. (És itt még nagyon jóindulatúan feltételeztem, hogy megmarad az immunitás több évig is az emberben.) Újdonsült apaként mit szóltál volna ahhoz, ha nem lett volna szülészorvos, aki levezényli a szülést?

Hogyan akarod beoltatni a 47%-ot?

Kimegy a rendőrség, altató lövedék és oltás, mint az oroszlánoknál az állatkertben?

 

Hogyan fog a kormány ezután választást nyerni?

 

Van épeszű forgatókönyved a 47% oltására?

Ha kirúgják őket a munkahelyükről nagyobb kárt csinálsz, mint a COVID!

Nem erősséged a feltett kérdésre történő válasz. Még egyszer megpróbálom: szerinted hogyan tudná oltás nélkül megoldani a kormány a helyzetet? Fentebb úgy fogalmaztál, mintha lenne valami alternatív, számodra is elfogadható javaslatod, amit a kormány a tavalyi évben nem lépett meg.

 

Hogyan akarod beoltatni a 47%-ot?

Fentebb már kifejtettem. A most rendelkezésre álló adatok alapján, ez a 47% előbb-utóbb látni fogja, hogy ők fognak többségében belehalni a betegségre és/vagy hetekre az intenzívre kerülni. Ha valakinek belehal egy ismerőse a betegségbe, az lesz az első kérdés, hogy be volt-e oltva. Másrészt amikor látni fogják az emberek, hogy nem váltak gyíkemberekké a beoltottak, viszont a COVID19 ellen védettséget szereztek, elmúlnak a félelmek és a 47% nagy része is beoltatja magát, önként. Remélhetőleg ezzel már elérjük a kellő átoltottságot.

 

Hogyan fog a kormány ezután választást nyerni?

Ha még évekig kell lezárásban élni, annak meglesz a gazdasági következménye is, amin meg simán elbukhat bármilyen kormány.

 

Ha kirúgják őket a munkahelyükről nagyobb kárt csinálsz, mint a COVID!

Ezt mire alapozod? Egyáltalán a 47%-os halmaz mekkora részének van állása? Egyébként nem kell őket kirúgni. Én végül is benne lennék egy olyan kompromisszumba, hogy aki nem akar oltást, az maradhat a jelenlegi körülmények között, ami valamennyire utánozza egy oltás hatását (ha nem találkozik szinte senkivel, nem is tudja elkapni a betegséget, vagy mást megfertőzni). De én nem akarok még egy évet ennyire lekorlátozva tölteni, így inkább az oltást választom.

> szerinted hogyan tudná oltás nélkül megoldani a kormány a helyzetet?

Eltörölné a Lockdownt, és nem tenne semmit. Aki meghal meghal, aki meg nem hal meg az meg él. Pont úgy, ahogy mindigis volt. Ez az általam támogatott megoldása a problémának. Egyetlen nap alatt meg lehet csinálni, és nem kerülne semmibe.

Egyéni kezdeményezésre természetesen bárki elzárkózhatna a világtól továbbra is. Vagy beoltathatja magát, amint jut neki vakcina. Aki veszélyeztetett kategória például a testsúlya, vagy a vércukra miatt, az pedig diétázhat.

A jelenlegi megoldásnak a tragédiája szerintem az, hogy azt erősíti, hogy az egyén egészségéért a közösség a felelős. Viszont az egyén nem! Ez kommunizmus az egészség területén!

Például vannak jócskán túlsúlyos ismerőseim, akik félnek ugyan a Covidtól, de március óta nem jutottak el odáig, hogy péládul megpróbálnak valami diétát.

mert a balfaszokat kiengedte a lockdownbol es vegigfertoztek mindent...

 

Hagyjuk mar ezt a kampo szoveget. A mostani kijarasi tilalom es utcan maszkviseles semmire se valo. Teljesen eredmenytelen.

A gyereket teszteltek iskolaban, es pozitiv lett a teszt. Ot hazakuldtek de a testveret aki ugyanabba az iskolaba jar mar nem (es nem is teszteltek). A szulei ugyanigy jartak dolgozni, nekik se jart karanten. Ilyen esetbol tobbet is tudok.

Aki egy kicsit is tovabblat az orranal, tokeletesen latja, hogy ez egy balfaszsag. Semmi tobb. Latszatintezkedes, amolyan pszichologiai kapaszkodo, amitol megnyugszanak az emberek.

 

Azt is vegyetek eszre, hogy ezzel en nem tagadom a virus letezeset, nem zavar es nem is akadalyozom hogy barkit oltsanak be. Csak gyakorlati szemmel kinezek a fejembol es az ostobasagot felismerem.

Ez ami most virusmegelozes cimszo alatt megy (ismerost feljelentette a szomszedja hogy nincs este otthon, 150k-t kapott), az teljes mertekben eredmenytelen es latszatintezkedes.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A gyereket teszteltek iskolaban, es pozitiv lett a teszt. Ot hazakuldtek de a testveret aki ugyanabba az iskolaba jar mar nem (es nem is teszteltek). A szulei ugyanigy jartak dolgozni, nekik se jart karanten. Ilyen esetbol tobbet is tudok.

igy van, be kellett volna mindenkit zarni, volt is amikor ezt csinaltak, csak a fel "okos" orszag kiakadt hogy "miert zarjak be amikor semmi baja, hisz nem kohog!"

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

helyette hozunk megbalfaszabb intezkedest:-/

 

(este 8 utani kijarasi tilalom. Miert ne lehetne 10? Akkor esely lenne munka utan bevasarolni....)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Asch olyat nem írt, hogy ne kezeljék azt aki beteg. Egyébként meg jogod van visszautasítani az orvosi kezelést, ahogyan az oltást is jelenleg még. Szerencsére még nincs egészségügyi kommunizmus.

Nekem az is feltűnt, hogy akik most erővel avatkoznának más életébe, azok kiabálnak a legjobban, hogy a kormány diktatúrát épít...

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Asch olyat nem írt, hogy ne kezeljék azt aki beteg.

De, pontosan ezt írta. Egy sima influenzajárványnál azért nincs lezárás, mert várhatóan mindenkit tudnak kezelni, aki kórházba kerül. A COVID19-nél ez nem így van, emiatt van a lezárás, amikor elkezd fogyni a kapacitás.

Akkor el lehetne kezdeni fejleszteni skálázható kapacitást, amivel ez megoldható. A töredékébe kerülne mint a lockdown okozta gazdasági kár.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Pontosan! Azonban az intenzív ellátáshoz szükséges szaktudás megszerzése több év. Lélegeztetőgépeket sokkal gyorsabban lehet venni, azonban önmagában semmit sem érnek, ha nincs, aki kezelje. Így megint visszajutottunk oda, hogy kellenek a lezárások ameddig nem lesz nagyobb kapacitás az ellátórendszerben (sok év), vagy nem lesz meg az immunitás az oltás által (optimális esetben pár hónap). Én a pár hónapnyi lezárást választanám a több évnyi helyett. Ti meg végeredményben a több évnyi lezáráshoz vezető intézkedéseket támogatjátok.

Emlékszem, mindenki a svédekre üvöltött a kormánnyal karöltve, hogy megölik a polgáraikat.

Nincs maszk, nincs jelentős korlátozás, a halálesetek száma kezdetben megnőtt, most jelenleg alacsonyabb, mint Magyarországon.

Ráadásul a modellt szakértő virológus dolgozta ki, mert nálatok a papír is számít. A virológus elmondta, hogy tök mindegy mit csinálsz, a vírust úgyis elkapják előbb, vagy utóbb.

 

A kormány őszre rájött, hogy svéd modell kell. Persze maszkot azért használjunk, hogy lássa a nép, hogy kézben tartjuk a dolgokat, bár egészségügyileg semmi értelme. A kormánymédiából eltűntek a Svédországot csesztető cikkek is. Vajon miért?

 

Vannak az r=1 sugarú userek, akik azt gondolják, hogy az emberiség túlélése lehetetlen Bill Gates teszteletlen oltásai nélkül.

A svédek másképpen gondolták és még mindig élnek, nem haláloztak el tömegesen.

Miért hozod fel a svéd modellt, amikor bevallottan bukás lett belőle. Emiatt már ők is bevezettek olyan intézkedéseket, mint más országok.

 

Persze maszkot azért használjunk, hogy lássa a nép, hogy kézben tartjuk a dolgokat, bár egészségügyileg semmi értelme.

Ebben tévedsz.

 

A kormánymédiából eltűntek a Svédországot csesztető cikkek is. Vajon miért?

Mert mi még náluk is szarabbul állunk most a tavaszi állapothoz képest.

 

A svédek másképpen gondolták és még mindig élnek, nem haláloztak el tömegesen.

Sosem az volt a kérdés, hogy az emberiség túléli-e ezt a járványt. Ennél sokkal durvább járványokat is átvészelt már. Hanem az a kérdés, hogy milyen emberi és gazdasági áldozatok árán akarjuk átvészelni ezt az időszakot. Mint már többször kérdeztem korábban: te mit szóltál volna, ha az összeomló ellátórendszer miatt egyszerűen nem lett volna orvos, aki levezényli a gyereked születését? Vajon olyan magabiztossággal lettél volna fél órás guglizással szülészorvos, mint ahogy járványügyi szakértő? :D

> Hanem az a kérdés, hogy milyen emberi és gazdasági áldozatok árán akarjuk átvészelni ezt az időszakot.

Erre mondom én, hogy szerintem lezárások nélkül kisebb volna az átvészelés ára. Nyilván vitatható ez az álláspont, de semmiképpen sem söpörhető le az asztalról azzal, hogy hülyeség. Lényegében két kiszámíthatatlan tételt kell összehasonlítani, végső soron világnézeti kérdés ez, nem objektíven eldönthető. Nem tudjuk, hogy mi lenne ha nem volna maszk és lockdown, és azt sem tudjuk, hogy mi lesz a lockdown vagy a maszk hosszútávú hatása. Ráadásul az összehasonlítás még egy orákulum számára sem lehetne objektív, mert eltérő fajta tételeket kell összehasonlítani.

Például ahogy a fentebbi kommentekből kiderült, többen úgy gondolják, hogy most felelőtlenség volna gyereket vállalni. Na most ez azt jelenti, hogy a Covid kezelése miatt kevesebb gyerek fog születni - ha elbagatellizálnánk a Covidot, akkor ez a hatás kisebb volna. Cserébe lehet, hogy többen halnának bele a Covidba.

Na most hogyan hasonlítod össze egy meg nem született gyerek "árát" egy meghalt felnőttével? Nem lehet összehasonlítani objektíven, azonban az ember egy szubjektív értékrend szerint mégis megkísérelheti az összehasonlítást.

> te mit szóltál volna, ha az összeomló ellátórendszer miatt egyszerűen nem lett volna orvos, aki levezényli a gyereked születését? Vajon olyan magabiztossággal lettél volna fél órás guglizással szülészorvos, mint ahogy járványügyi szakértő?

A szülészet pont egy feleslegesen túlmedikalizált terület. A gyerekek legnagyobb része jobban járna, ha csak szülésznő (magyarul bába) volna jelen, és nem is volna ott orvos.

Amúgy hipotetikusan, ha arra kellene számítani, hogy nem lesz szülésznő segítség sem - amit azért eléggé valószínűtlennek tartok - akkor előre felkészülnék, és nem fél óra alatt gugliznám le utolsó pillanatban, hogy mi volna a dolgom :-)

"Emlékszem, mindenki a svédekre üvöltött a kormánnyal karöltve, hogy megölik a polgáraikat."

Joggal, mert hülyén viselkedtek, azóta ezt maguk is bevallották

"Nincs maszk, nincs jelentős korlátozás, a halálesetek száma kezdetben megnőtt, most jelenleg alacsonyabb, mint Magyarországon."

Igen, ők tavasszal pár hét alatt már elérték azt, amit mi csak év végére (hála a hülyéknek), cserébe ők a saját kárukon tanulták meg és korlátozás és ajánlás nélkül van home office, maszk hordás és távolságtartás.

"A svédek másképpen gondolták és még mindig élnek, nem haláloztak el tömegesen."

Ohh, dehogynem, még tavasszal. Náluk a második hullám még most pörgött fel igazán, heti 40-50e új esettel számolva úgy fognak újra lehagyni minket mint a szél :)

A Bill Gates-es hülyeségre már kár is lenne reagálni, de megmutatja hogy a net melyik bugyrából kerültél elő

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

A 10.3 milliós Svédország kicsit jobban áll, mint mi a 8727 halottal.

Persze lehet, hogy ők nem számolják bele a kocsmai verekedések COVID áldozatait is.

 

Mindenesetre nem látni az adatokon az extrém nagy összeomlást. Ráadásul a súlyos esetek náluk 0.1%-ot tesznek ki.

"Persze lehet, hogy ők nem számolják bele a kocsmai verekedések COVID áldozatait is."

Sokat emlegeted, de erre hozhatnál végre valami bizonyítékot is, mert megérzésnek szar, szokásos összeesküvés elméletnek tökéletes.

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Müller Cecília mondta, egyik hozzászólásomban már leírtam.

Magyarországon mindenki, aki elhuny, és ha bármikor is pozitív volt a vírustesztje, azokat hozzáadjuk a koronavírusban elhunytak statisztikájához.

 

Persze lehet, hogy hülyeséget beszélt, viszont legalább vicces.

Olvass már utána Bill Gates szerepének az oltásokban.

 

Mely cégeknek van a tulajdonosai között, kiket támogat dollár milliókkal, miket szokott vakcina ügyben nyilatkozni, meg mi az a Bill & Melinda Gates Foundation.

 

Durva, hogy egyes emberek tényeket összeesküvés elméletnek gondolnak.

Itt Bill Gates $19,984,859 juttat a Moderna-nak:

https://www.gatesfoundation.org/How-We-Work/Quick-Links/Grants-Database…

 

Itt $17,252,854 juttat a Pfizernek:

https://www.gatesfoundation.org/How-We-Work/Quick-Links/Grants-Database…

 

Itt a CureVac kap $898,637-t:

https://www.gatesfoundation.org/How-We-Work/Quick-Links/Grants-Database…

 

Itt az AstraZeneca kap 750,000,000$-t:

https://www.businessinsider.com/bill-gates-backing-boosts-2-billion-dos…

 

 

Mindez pusztán Bill Gates jószándékából, szeret Charity-zni. Olyan, mint Soros Gyuri, mindent csak a másik érdekében tesz. Folyamatosan önti a pénzt a gyógyszergyártóknak oltásra, akik természetesen teljesen "függetlenek" tőle, elfogadják a zsetont, de beleszólása nincs ám semmibe...

Rendben, hogy ezekkel a pénzekkel bevásárolta magát a vakcinafejlesztésbe, de mi következik ebből? Mi a nagy (reset) terv következő lépése, amiben Bill Gates világuralomra tör? Az egész sztoriról az a pár éves meme jut eszembe, amin Eric Cartman egy whiteboard előtt mutat a következő tervre: 
1. Gavrilo Princip merénylete
2. Első világháború
3. ???
4. hentai

> Durva, hogy egyes emberek tényeket összeesküvés elméletnek gondolnak.

Nem igazán, a fordítottja a nagy gond. Kellene valami ECDL-szerű képzés, hogy aki kimerészkedik az internetre az ne vásároljon rögtön az első csalótól pi-vízben érlelt laposföldelméletet.

"Durva, hogy egyes emberek tényeket összeesküvés elméletnek gondolnak."

Ezeken mindig jót kacagok. Szóval van egy ember, aki az elmúlt 25 évben többek közt (sok más egyéb mellett) azt mondja, hogy egyszer bizony jön egy pandémia, ami leszopatja a fél világot és rengeteg pénzt rakott mindenféle kutatásba (köztük vakcinafejlesztésbe). Mindezt annak tükrében, hogy 2-3 évente van egy új vírustörzs ami elég közel jár ahhoz, hogy ezt az ígéretet be is tartsa, majd aztán 2020 lett és tényleg jött egy. Ki a hibás? Ő, hát évek óta ezt mondja, ebbe rakott csomó pénzt, biztosan ő tehet mindenről. Értem

"Mely cégeknek van a tulajdonosai között, kiket támogat dollár milliókkal, miket szokott vakcina ügyben nyilatkozni, meg mi az a Bill & Melinda Gates Foundation."

Igen, kering elég bullshit videó is amiben egészen egy Vuhani biolaborig viszik a szálakat, ahonnan az egész elterjedt. Az, hogy a felvázolt láncolatban egy két apróság nem úgy van, az nem probléma, az eleje és a vége stimmel, pont. És igen, támogatja a világ legjobb kutatóit, akik mivel a világ legjobb kutatói, a világ éppen aktuális egyik legnagyobb problémájára keresek a megoldást, pont. Hát nézzük már, összefüggés!

Összeesküvés elmélet nem ezektől lesz

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Ezek a jótét lelkek gondolkodnak azon Angliában, hogy nem kellene-e kirúgatni azokat, akik nem kérnek az oltásukból ingyen sem.

 

Tudod, charity. Aki nem oltat, azt ki lehet rúgni, ki lehet rekeszteni tömegközlekedésről, de csak azért mert ők a toleránsak, mi meg nem vagyunk azok.

„Igen, félünk” – a vírus ellen a legprofibb magyar intenzívterápiás csapat is zöldfülű

Vannak a vallás kárusultak ekik kő latt élnek.

– A svédek most is 80 százalékos túlélési aránnyal dicsekszenek. Ám 80 év felett senkit sem tesznek lélegeztetőgépre, és a 70 éven felülieket sem, ha a vírusfertőzésen kívül van legalább egy alapbetegségük. 

– Egészséggazdaságilag lehet így gondolkodni, de hogyan érezném magam, ha az én édesanyám vagy édesapám lenne ott?

Ez ithon elképzelhetettlen. De kérdés mivel ithon nincs euthanázia, hogy biztos ezt kivánod a 70-80 év feleti ismerőseidnek 2-3-4 hét haldoklást a lehető legjobb jörülmények közt azaz a rokonoktol elzárva végig fulladozva pánikban. Jep tényleg neked irgalmas rendben lett volna a helyed. 

Svéd modelhez kell a Svéd hozzálás is. Nem is kezdték el felskálázni az intenzív ellátást. 

 

Még egy kiemelés csak neked.

– Olvastam a svéd és az angol pandémiás tervet, és mindkettő pusztán életkori, biológiai paraméterek alapján dolgozik. Nem veszi figyelembe például, hogy két azonos életkorú ember közül az egyiknek négy gyermek eltartásáról kell gondoskodnia, a másik pedig egyedül él.

– Vannak országok, ahol „békeidőben” is ilyen a szempontok alapján döntenek arról, ki kerüljön lélegeztetőgépre, és ki ne: Angliában ehhez az életkort és betegségadatokat veszik figyelembe. Ezeknek a terveknek békében és járvány esetén is ez a sajátosságuk, hogy az kerül gépre, akinek nagyobb esélye van a túlélésre.

Érdekes világban élünk: koronavírusban meghalni nem szabad, viszont az eutanázia egyre népszerűbb.

A tolószékes mozgáskorlátozott embert mindenképp meg kell menteni, hogy aztán később eutanáziával ínjekciózhassuk.

 

Én etikátlannak tartom mind az eutanáziát, mind a haldoklók erőszakos megmentését. Ha nem tudsz neki emberi életet biztosítani, csak éveking kórházi ágyban tudod lélegeztető gépen nyomni a levegőt, akkor inkább hagyd meghalni. Minek mented meg, ha meggyógyítani nem tudod? A koronavírus 2 hét alatt végez vele, nem 2 év alatt megy el vastagbél rákban...

Két különféle eutanázia van:

- aktív: levágod a fejét guillotine-nal

- passzív: lekapcsolod a lélegeztető gépről

 

Az egyik esetben megölöd, a másik esetben megszünteted a gyógykezelést.

100 évvel ezelőtt az orvos elmondta, hogy felesleges fájdalomcsillapítón kívül mást adni, menj haza és nyugodj békében. Sajnos nem tudjuk a problémádat megoldani.

Manapság mindenképp megmentenek, hogy még 20 boldog éved legyen tolószékben.

Több, de megadtad a választ miért esélytelen, hogy elengedjék a járványt.

Neked a Guillotine kellene vonzóvá tenni. 

pl ki húzza meg a Guillotine madzagját? A beteg (Róma katolikusak az öregjeim szóval kizárt), a rokon, az orvos esetleg egy vagy több rab (a pincébe van 10 gomb kivisznek 10db rabot mind megnyom egyet az egyikbe belehal a beteg)

- passzív: ezt a COVID kapcsán meghagyom neked és  a szerettidnek*. Fájdalomcsillapító a légszomj ellen szart sem ér, se a kiváltott pánik ellen. Ha meg teljesen kiütöd akkor mehet vissza a kórházba azaz megint csak leterheli az egészségügyet. 

* ha nem talállnád meg benne "Van az emberi szenvedésnek egy olyan foka, amit nem szabad megmutatni"

Szerkesztve: 2021. 01. 02., szo – 01:30

nemide :(

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Az oltás margójára, néhány szó a felelősségről. Jelenleg a gyártóknak a pandémia miatt, nincs semmilyen felelősségük az oltással kapcsolatban, és egyelőre csak a lengyel kormánytól hallatom olyat, hogy létrehoznak egy alapot azoknak akiknek kárt okoz az oltás. Ez példátlan, legalábbis én nem tudok rá precedenst. Felsősség nélkül meg igen könnyű tukmálni a portékát az emberekre, a sok önjelelőt tudós, így, felsősség nélkül, nagy arccal nyomja a hittérítő szöveget.

Kíváncsi lennék mi lenne, ha mondjuk saria-szerű jog alapján lenne felelősség, és mondjuk minden egyes kárt, vagy halált okozó oltásért egy gyógyszergyári részvényest felakasztanának, vagy ugyan olyan kárt okoznának nekik, mint amit az oltás okozott a károsultnak. Lehetne mondjuk véletlenszerűen kiválasztani őket és mehetnek a bitóra. A fogyatékos hup olvasók kedvérét hozzáteszem, hogy igazából nem kívánom ezt, csak a felelősség kérdését szemlélem egy görbe tükrön keresztül.

Szóval én azt gondolom, hogy minél nagyobb a szabadság egy rendszerben, annál jobb az embernek, de azt hogy kötelezzenek valamire ami kárt okozhat bennem, és nem dönthetem én el, hogy akarom vagy sem, más döntsön helyettem, az elfogadhatatlan.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Emlékszem, a 2010-es évek eleje felé jött valami új influenza, és nagyon ajánlották az oltást. Ott fordult elő velem egyszer, hogy aláíratták velem, hogy vállalnom kell minden felelősséget. Se azelőtt, se utána, se velem, se a gyerekem oltásainál (3 országban) nem fordult elő ilyen. Teljes baromság. Az még oké, hogy egy elektív beavatkozás előtt aláírom azt, hogy tudomásul vettem a kivédhetetlen mellékhatásokat, és ezt mérlegelve így döntök. De felelősséget így lerázni nem lehet, egy átlagember nem is kvalifikált ahhoz, hogy ezt eldöntse (és egy rendes bíróságon egy ilyen aláírt papírfecnit ilyen okon ki is dobnának érvénytelenként). Felelősség lehet a gyártóé (ha pl. itt-ott kozmetikáztak az adatokat, vagy rossz alapanyagot használtak), a szállítóé (helytelen kezelés, tárolás), az orvosé (rosszul, rossz helyre adta be), de az enyém legkevésbé sem. Annyit elfogadok, hogy mindenki mindent a legjobb tudása szerint csinált, mégis lett valami mellékhatás, akkor azt mondhatjuk, hogy hát a mai tudomány ennyire képes, el kell fogadni, nincs felelős. De még ilyen esetekben is elő szokott fordulni, hogy a gyártó kártérít, mert pl. az egyébként jól bevált gyógyszerről kiderül, hogy születési rendellenességet okoz, pedig ilyen esetben még el is hiszem, hogy nem volt mögötte semmi rossz szándék, csak ezt hozta ki a biológia.

Itt egy elég tanulságos videó 1976-ból a sertésinfluenza idejéből ami elég jól árnyalja a képet:

https://tinyurl.com/yd93wabm

Nekem egy dologgal van problémám, mégpedig azzal ha kötelezővé akarják tenni, vagy direkt, vagy indirekt (oltáskönyv és nem csinálhatsz x dolgot nélküle), ráadásul a mellékhatások miatti felelős nélkül. Meg egyébként lelkiismereti, és vallási okból is megtagadhatom a kezelést, vagy oltást.

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Újabb hír: Magyarországon az egészségügyi dolgozók 30%-a jelentkezett oltásra.

https://hvg.hu/itthon/20210102_oltas_vakcina

 

Valszeg nem olvassák itt a hup-os fórumot, mert akkor tudnák, hogy mekkora balfékek és egymást taposva kellene rohanniuk, hogy oltást kapjanak.

Gondolom olyan felületesen olvasod az összes cikket, mint ezt :D Különben talán leesne, hogy magad ellen beszélsz

"Egy budapesti kórház szakápolójával két héttel ezelőtt és a napokban is beszélgettünk az oltásról. December közepén még azt mondta, nem bízik a vakcinában és semmiképpen sem fogja beadatni, mert tart tőle, hogy visszafordíthatatlan hatásai lesznek a szervezetére, amelyek ma még nem ismertek. Az elmúlt napokban viszont már úgy nyilatkozott, be fogja adatni az oltást, mert gyógyszerész és immunológus ismerősei meggyőzték, amikor részletesen elmagyarázták neki a vakcina működési mechanizmusát."

Vagyis amikor a hozzád hasonlók által hangoztatott hülyeségeket hallotta csak, hogy jajjmeghalszéschipleszbenned pedigsvédországbansincssemmibaj, esze ágában sem volt beadatni, később ez megváltozott mert pár ismerőse a hülyeségeket megcáfolta.

Persze Csab, a nemzetközileg elismert gyógyszerész/immunológus/virológus a hup-on szakért éppen, ezt köszönjük! Bár csak azt nem értem hogy amikor rácáfolunk valamire, miért nem reagálsz :(

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

A történet rohadt egyszerű, miután mindenki megkapta az oltást, amit kért és a 28 nap letelik a védettség kialakulásához, akkor elengeded a vírust. Az állam megtette a kötelességét.

 

Mindenképp akadályozni fogom a kötelező oltás végrehajtását.

 

Nagyobb kárt kell a COVID-nál csinálni, hogy tisztába legyenek a törvényhozók, hogy nincs Dr. Mengelézés. Nem oltjuk a bennszülötteket akaratuk ellenére.

Néhány szó az oltóanyag generációkról:

 

1. kinyiffantott kórokozó belövése (100 éves tapasztalat)

2. ártalmatlan adenovírus viszi be a vakcinát (10 éves tapasztalat)

3. mRNS használata (1 éves tapasztalat)

4. protein alapú oltóanyagok

 

Gyártók:

Sinopharm (kínai) - gyengített kórokozó

Sinovac (kínai) - gyengített kórokozó

AstraZeneca (angol) - adenovírus

CanSino (kínai) - adenovírus

Gamaleya, Sputnik (orosz) - adenovírus

Janssen (amerikai) - adenovírus

Novavax (amerikai) - protein

Sanofi (amerikai) - protein

CureVac (német) - mrns

Moderna (amerikai) - mrns

Pfizer (amerikai) - mrns

 

Igazából, ha az oltástól jobban félsz, mint a vírustól, akkor még a kínai vakcina a "legveszélytelenebb". Magyarországon Debrecenben gyengített kórokozós oltást fognak gyártani.