online térképmegjelenítő

Fórumok

Sziasztok.
A gpsies.com egybeolvadt valami másik térképszerverrel (AllTrails), aminek egészen más a logikája. Félóra alatt sem jöttem rá egy lassú wifihálózatra kötve, miért nem képes arra, amire alkalmasnak kéne hogy legyen.
Szeretnék egy olyan GPX állományt megjeleníteni, melyen állandóan tudom frissíteni a GPX állományomat és mindig azonos az elérhetősége, melyet IFRAME-mel vagy egyéb úton illesztek két meglévő joomlás honlapba bele neki.
Konkrét kérdésem az, ki milyen térképszervert javasol. (google.com és hasonló nem érdekel, m$-alapú sem, ami megköveteli esetleg egy ház összes, nem közlekedésre szánt nyílászárójának legálisan licencelt használatát, mellyel én vagy 20 éve nem foglalkozom)
A dolog most azért égető, mert egy nagy, hetente frissülő (de naponta, esténként bővülő) .gpx állományt kell etetnem év végéig -- most pedig képtelen vagyok frissíteni.

Hozzászólások

Mi on premise esetén (fúrótornyok, tengeri szélerőművek, egyéb rendszerek amikről nem beszélhetek) mindig Geoserver-t használtunk, ami ingyenes. Ehhez
pedig az openstreetmap-ról húztuk be a térképeket, amiket aztán saját style-oztunk. A kliens oldalon openlayers-el jelenítettük meg a térképet.

http://geoserver.org/

IRC-en a #geoserver vagy #geotools csatornára ha felmész, ott tudsz beszélgetni a fejlesztőkkel, nagyjából realtime tolták a segítséget. Ha kell céges support, azt is tudnak adni, illetve ha ki kell skálázni, akkor asszem többszáz szerverből álló farm volt még egy 8-10 éve, amit csináltak, most már valószínűleg megy többre is.

[szerkesztve]