The Dark Side of Dark Mode

 ( pehsa | 2019. június 6., csütörtök - 11:02 )

https://tidbits.com/2019/05/31/the-dark-side-of-dark-mode/

Adam Engst jól összefoglalja a Dark Mode hibáit és parasztvakítás részét.

Alapvetően én is jobban szeretem a világos alapon sötétet, csak akkor szoktam váltani sötét alapon világosra, amikor éjszaka párom mellett kell dolgoznom.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Eloszor atalltam, hogy csak az ide szerkeszto felulete dark temaju, aztan tobbszor kiprobaltam a full dark temat (mar evekkel ezelott linuxon is).
Osszegezve: hirtelen jo olvasni a dark modban a szoveget, de nap vegere megis jobban elfarad a szemem. Szoval most kikapcsoltam minden dark temat, es nem folyik ki a szemem a nap vegere.

(amugy en szinte full fenyeron nezem a kijelzot, viszont 24 oraban be van kapcsolva a night shift)

-
First impressions of the new Cloud Native programming language Ballerina

Nalam kornyezet fuggvenye, van ahol a sotet mod esik jol a szememnek, van ahol a vilagos. De mostanaban inkabb a sotet esik jol programozashoz.

+1, elképesztő parasztvakítás ez a dark mode, mégis mindenki erre veri a nyálát...

Linuxon sose tetszett, indig probaltam renegat lenni, de valahogy par ora multan visszakerult light. Gondoltam az apple megcsinalja jol. hat nem :D

-
First impressions of the new Cloud Native programming language Ballerina

ezt nem lehet jól megcsinálni. addig érdekes ameddig 14 éves az ember, utána rájössz hogy kiégeted vele a retinád. nagyon fancy, nagyon cool a filmekben, de csak ott.

Szerintem ez kb olyan mint az izles. Lehet rola vitatkozni, csak folosleges :) Kinek mi jon be.

Terminalban, meg ide-ben sotet hatteret szeretem. Kipotobaltam a dark modot is, de nagyon nem jott be az osx-ben.
Valoszinuleg olyan valaki csinalta, aki nem szerette volna, ha hasznaljak ezt.

Ellenvélemény: nekem semmi problémám, napi 12 óra körüli időt bámulom a sötétzöld alapon világoszöld kijelzőmet, most írtam egy pár soros firefox kiegészítőt, ami minden oldalt alapból az én színeimmel jelenít meg, gombnyomásra kikapcsolható, 1 hét teszt alatt napi 10 alatt van a kikapcsolások száma (legtöbbször azért történik, mert valami háttérelem nem jól jelenik meg így). Környezet függvénye is lehet, enyhén elsötétített helyen ülök, nincs nagy fény-árnyék kontraszt körülöttem, nem erölködik a szemem.