A chip-gyártók bénázása

Az Olimex Ltd. blogjából kiderül, hogy a cég miért is ragaszkodik annyira az Allwinner SOC-jainak a termékeiben való felhasználásához. Hát nem azért, mert az Allwinner olyan tökéletes partner lenne.A hardverük ugyan nem rossz, de a támogatás és az általuk készített driver-ek csapnivalóak. Ezt kiemelkedően jól példázhatja, hogy két nappal ezelőtt közösségi közreműködés révén a SATA sebességét háromszorosára sikerült növelni egyetlen sornyi patch-csel. Azért csak "példázhatja" és nem "példázza", mert még nem zajlott le elég teszt; de azért a háromszoros szorzó elég megdöbbentő.

Hozzászólások

Érdekes sztori, köszi!

Abban igazuk van, hogy ezeknek a mindenféle ARM alapú SOC-okknak a szoftver támogatás a legnagyobb problémájuk. Miért nem úgy működnek ezek, ahogy a PC-k, hogy csak fogok egy uborkát, felpattintom és már működik is? Mert általában bináris drivert adnak csak hozzájuk, amit egyetlen kernel verzióhoz kiadnak, aztán elfelejtik a támogatást.

Ezekszerint az Olimex cuccokhoz van legalább közösségi támogatás. Ezt jó lesz észben tartani, ha legközelebb ilyesmi beágyazott cuccra lesz szükségem.