Böngésző kiegészítő ötletelés

Sziasztok!

Reggeli vonatozás során szokásosan elkezdtem ötletelgetni új projektekről és Tim-Berners Lee levelét olvasva és a múltkori 5G-s poszt miatt elkezdtem gondolkodni egy böngésző kiegészítő ötletén.

A lényeg:

  • Scam oldalak szűrése, felhasználó felé értesítés küldése
  • "Hír" oldalakon egy-egy hír megjelölése ClickBait-ként vagy Scam-ként. Szintén felhasználó értesítése
  • Egy-egy hír mellé egyéb linkek társítása, hogy több forrásból is lehessen tájékozódni, vagy a féligazságokat megcáfolni
  • YouTube videók sorolása. Értem itt a lapos föld és egyéb szemetek kiemelését, hogy senki ne vegye őket "tudományos" alapnak
  • Egyéb oldalakon a linkek jelölése (Például FaceBook-ra posztolt clickbait cikkek jelölése)

Jelenleg ezek jutottak eszembe.

Nektek van még ötletetek, hogy miket lehetne még belevenni egy ilyen kiegészítőbe?

A besorolások és ajánlások szerkesztése felhasználókra lenne hagyva.

Egy ilyen projektet ti milyen módon oldanátok meg? Milyen backend lenne célszerű rá?

Hozzászólások

Engem a felvázolt probléma nem nagyon érint.
Én Atom-ot, RSS-t használok, így főleg csak azokról az oldalakról kapok híreket, amikről tudom, hogy nem fake. A Tecső-t meg szinte, csak konkrétumra keresve használom, így nagyon ritkán futok bele szemét tartalomba.

Amúgy szerintem inkább ezt kéne valakinek forkolni és karbantartani, mert most már kicsit elavult... :D
https://github.com/tiborsaas/hoax-radar

> "Hír" oldalakon egy-egy hír megjelölése ClickBait-ként vagy Scam-ként. Szintén felhasználó értesítése
> Egy-egy hír mellé egyéb linkek társítása, hogy több forrásból is lehessen tájékozódni, vagy a féligazságokat megcáfolni

Ez user altali bejelentessel mukodne? Mert akkor sajnos a pluginedre is kell majd egy scam/spam szuro plugint kesziteni.

> Egyéb oldalakon a linkek jelölése (Például FaceBook-ra posztolt clickbait cikkek jelölése)

Ezt szerintem majd a FB intezi :)

Az otlet nem rossz, de szerintem ezt nagyobb leptekben megcsinalni nem egy egyemberes munka / brutal energiat felemesztene a bejelentesek szurese / ML alapokon meg meg a Google/Facebooknak se megy meg rendesen. Ha ismerosok / latogatott forum tagok kozt szeretned terjeszteni, az viszont mukodhet!

Ha az utobbiban gondolkodsz, akkor egy oldalfuggo chat/forum lehet, hogy jo otlet lenne. (Viszonylag) kontrollalt hallgatosag, remelhetoleg nem sullyedne tul hamar kaoszba az egesz.

Szerk:

Backend? Amit ismersz (csak ne PHP-t! :)).

Gondolom alapvetoen csak valami CRUD alkalmazas kellene a hatterbe, azt meg szinte barmivel pofonegyszeru kesziteni ma mar.

Szerk2:

> YouTube videók sorolása. Értem itt a lapos föld és egyéb szemetek kiemelését, hogy senki ne vegye őket "tudományos" alapnak

Kiemeles helyett inkabb az elhalvanyitast javasolnam :) Eltuntetni nem kellene; azert megiscsak legyen meghagyva a user szabadsaga. Viszont ez mar eleg komoly moralis kerdeseket vet fel a cenzor szemelyevel kapcsolatban. Azaz, hogy a sajat vilaglatasa helyett valahogy objektiven kellene osztalyoznia a hireket / oldalakat / videokat. Ami viszont lathatoan meg a nagy cegeknek is nehezen megy.