Office 365 licensz

Sziasztok!

Nem nagyon találtam hasonló témát, ezért kérdezek rá direktben.

Adott egy Office 365 Vállalati előfizetés, 3 userrel. A Microsoft leírása szerint userenként 5 gépre telepíthetem fel. Na most az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy a 3 useres licensszel 15 gépre rakhatom fel, és használhatom. Ezt viszont (a mai piac politikát figyelembe véve) nem nagyon hiszem el, mert ebbe mi lenne a haszon mikrofoséknak? Valaki használja már aktívan ezt a fajta office-t? Van ezzel tapasztalat? Figyelik, hogy bár feltelepítem 5 gépre, de egyszerre az adott licensszel csak 1 gépen futhat az office bármelyik része?

Előre is köszönöm a konstruktív hozzá szólásokat!

Hozzászólások

tl;dr minden usernek kell licenc

ez pl arra jo, hogy otthon, mobilon, akarmi fel tudja rakni maganak a user a cuccot
ha te beszorod a munkahelyi gepeket office-szal, es 15 ember hasznalja egyszerre, az nem fer bele

+1 Ez pontosan a távoli munkavégzést segítendően megy (Sharepoint és Onedrive integráció, Skype for Business), illetve egyfajta juttatás, hogy otthon is legális Office van. (Arról nem beszélve, hogy ha elmegy a cégtől, akkor simán rájöhet, hogy előfizet privátban is.)

Évek óta, talán itthon az elsők között kezdtük egy helyen használni. Teljesen justworks módon megy. A legnagyobb felhasználói számunk, E3 licenszelt, olyan 120-140 között volt. Aki nem igényel Office licenszet ott lehet Exchange Online-osat venni (E1 vagy E2-vel fut talán), illetve tud AD integrációt is.

Microsoft is increasing the number of devices you can use with Office 365 Personal and Home subscriptions. Starting on October 2nd, Office 365 Personal and Home subscribers will be able to install the Office desktop apps on an unlimited number of devices. Currently, Personal users are limited to one PC or Mac and one tablet, while Home subscribers are limited to 10 devices in total across five users. Office 365 subscribers will now be able to be signed into five of those devices at the same time.

Ez a Home verzióra vonatkozik,tehát annyita telepiti/használja a honpolgár amennyin akarja
A te esetedben a pontos verzió és annak a leirása tartalmazza a feltételeket és az office.com-on követed nyomon hogy mennyi gépre van telepitve
Zolee001

Köszönöm az eddigi válaszokat, nameghogy ugyan arra az álláspontra jutottunk.
Hasonló termékkör más kérdése :
A 365-ös office fiókhoz ugyebár adott az admin kezelőm, ahova vásárláskor behúzták a user licenszeket, és ott tudom szépen kezelgetni őket. Na most, sehol nem találtam "értelmes" leírást arról, hogy ha van egy sima office 2019 1 useres licenszem, amihez külön van felhasználói fiók létrehozva, azt be lehet-e húzni a fent említett admin fiókba, hogy ne külön kelljen kezelnem? És ha igen, hogyan?

Előre is köszönöm a konstruktív válaszokat!!