HUP Bloat - Hajbuzer emlék topic :)

 ( SchTamas | 2018. november 20., kedd - 6:13 )

Jó idő óta olvasom Hajbuzer elmélkedését (puffogását) a software bloat és egyéb témák kapcsán és arra jutottam, hogy őt ez nem is zavarja igazándiból. Ez csak eszköz a kezébben, ha úgy tetszik, ez az ő Framework-je a hup bloa-hoz. Az ő életműve az lesz, hogy a hup.hu minden topic-jában, minden egyes bejegyzéshez tartozik majd egy hajbuzer jegyezte idézetekkel súlyosbított világmegváltó bejegyzés. Az életműve címe pedig "Egyedül a világ ellen, a biztos tudás birtokában!" lesz.

A rég elhunyt híres spanyol jövőkutató, Miguel de Cervantes Saavedra, megjósolta már a messiás eljövetelét és megírta 1605-ben, illetve 1615-ben hiábavaló harcának a történetét is "El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha" címmel.

No de tényleg felmerült bennem pár kérdés:

- Hogy lehet bírni ép ésszel a mindenkivel való szembenállást?
- Mi kell ahhoz, hogy valaki önjelölt messiásként hirdesse az igét? (Mindegy melyiket.)
- Soha nem jön el az ilyen embereknek az az idő, amikor bevillan a felismerés, hogy: "Egyedül vagyok hét és fél milliárd emberrel szemben, talán nincs is igazam?!"
- Miért száll be szinte mindenki a vitába, ahol egy közösség vitatkozik egy vele szemben álló egyénnel? Miért nem lépik át?

Stb.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A HUP-on mindig is voltak és mindig is lesznek messiások.

Csak hogy párat emlitsek az elmúlt évekből:
Gabucino
Poliverzum
HZ
Hajbazer

-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Zoltan1992

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

http://gabucino.hu/hupmeme.htm#newtoday

Az ember azt gondolhatná, hogy ez kinőhető. Lassan 15 éve (b)loggol.

Gabucino több nick néven is nyomta. Szerintem gabucino nick néven pont nem. Amikor trey kivágta gmoore nicknévvel nyomult.

Az itt felsorolt emberek közül pont ezt a gmoore-t nem venném egy lapra. Lehet, hogy hajbazer meg poliverzum és társaik nem maradéktalanul épelméjűek, de rájuk nézve durván sértő lehet. Én kérek elnézést Tőlök mindenki nevében. Ez a gmoore egy mentálisan beteg állat lehet. Mégis mi kellhet ahhoz, hogy valaki nickname mögé bújva ezt csinálja. Ha csak húsz éves lenne az ember megértené. Sokan lázadoznak fiatal korukban, na de jobb esetben ezt az ember kinövi. Negyven felett nagyon gáz ez a tevékenység. Biztosan most is olvassa és én is kikerülök a "szégyenfalára"

Lehet, hogy csak az a baja, hogy nem volt még nővel, vagy már nem lehet, mert már annyira dagadt deformálódott torzszülemény lett, hogy nem áll fel neki negyven felett.

Szerintem gabucino nick néven pont nem.
De, pl. itt (felhasználó adatlapját hiába linkelném).

Amikor trey kivágta gmoore nicknévvel nyomult.
Amikor egyszer kivágta, akkor épp gmoore.

Ez a gmoore egy mentálisan beteg állat lehet ... Lehet, hogy csak az a baja, hogy nem volt még nővel, vagy már nem lehet, mert már annyira dagadt deformálódott torzszülemény lett, hogy nem áll fel neki negyven felett.
vs.
Mégis mi kellhet ahhoz, hogy valaki nickname mögé bújva ezt csinálja.
Én se értem...

Na már fel is kerültem a szégyenfalra. Ez a Bérczi Gábor nagyon aktív hupolvasó.

Szerencsés vagy! Én legalább havonta megnézem, hátha felkerülök, de eddig semmi.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"Szerencsés vagy! Én legalább havonta megnézem, hátha felkerülök, de eddig semmi." Mert nem beszélsz a nyelvükön. Kezd el fikázni vagy írj valami fröcsögős f*szságot akármilyen témában.

Mondjuk valami ilyesmit:

"Teszel fel azonnal a szégyenfaladra Te elmeroggyant f*sz!"

Majd ezt elolvasva gmoore/gabucinó/gabimaci mosolyogva csak ennyit mond magában:

Hmmm. Gabucino szereti az ilyet. Meg gmoore is.

Nem lehet ő, mert 41 decemberében eltűnt a hajójával együtt. Kivéve, ha dezertált, azért tűnt el, de akkor is már elég idős lehet. 1914-ben született Duisburg-ban! Több mint 100 éves!

fun moment: Gabu összekacsint Hajbazerrel

http://gabucino.hu/index.htm#2018-11-22-12:53:26

----
„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”

Hajbazer? Hát nem Dr. Mephesto hozta létre Gabucino és Poliverzum génjeiből? Most elecs*tétek a napom.
Hajbi és Gabci is tud jó gondolatokat írni, csak hát f*szfej, infantilis lázadó tini stílusban, Poli meg lila ködben...

ne bancsad gabukat az u-boat maniaja miatt. O ide menekul el a vilag elol, ez az o holofedelzete. Az u-boat hadnagysaggal kompenzalja azt, hogy valojaban csak egy kis pocs.

Btw. authentikusabb lenne, ha nemetul lenne az oldal, hiszen elvileg fritz katonarol van szo. El is kepzelem, amint gabuka nemet tengeralattjaro kapitanykent kezzel-labbal mutogatva instrualja a legenyseget csata kozben, mert hogy nemetul nem tud...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

"Lehet, hogy csak az a baja, hogy nem volt még nővel"

Nekem AFAIK úgy rémlik, hogy jópár éve hallottam valami olyasmit, hogy gyereke is van már. Aztán a tököm tudja.

"Mégis mi kellhet ahhoz, hogy valaki nickname mögé bújva ezt csinálja. "

Igazából annyira sosem rejtette véka alá, hogy kicsoda ő.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Két lehetőséget írtam. Akkor a másik opció még lehet. De nem állítottam biztosra egyiket sem, csak egy tipp.

Azert nem mindenkivel. En peldaul van amiben egyetertek vele. Az altalad belinkelt oldalon javaslom figyelmedbe a szamlalokat. Szerinted ez tarthato a vegtelensegig? Az allando novekedesre valo torekves, dobj ki mindent ami regi, termelj egyre tobb szemetet.. Egyszer ez ossze fog omlani es elore nagyon sajnalom azokat akik akkor elni fognak, mert ezt mi inteztuk igy.

+1

+1

Nem ért rá a dominád? Vagy miért alázod meg magad?

:)

A vicc amugy, hogy a legnagyobb legtobb felelosseget nyakukba kapo legtobb emberert felelos igazgatok szoktak kikapcsolodasnak erezni, ha egy domina megalazza oket, es vegre nem nekik kell megmondani par percig/egy oraig, hogy mi hogy legyen es nem nekik kell rendet tartani egy dolgozni nem akaro emberekbol allo kuplerajban. Mivel ok a fizetokepes kereslet definicioja, sok domina szaladgal a vilagban.

Mikozben akinek egesz nap csak magyaraztak, hogy pakolja mar gyorsabban azokat a dobozokat, azok meg pont azt igenylik, hogy hazaerjenek, es ok szabjak meg az elojatek modjat es hosszat meg a pozt is, mert nekik meg az a kikapcsolodas.

Nos, a topiknyito eseten ketelkedem, hogy az elso csoportba tartozik, ahhoz tulsagosan "think in the box".

De mint vicc, jo volt a kommented.

(Es alig varom, hogy hajbazer leirja, hogy a kommentben leirt ferfiszereplok, elobbi altal fizetett kurva es az utobbi baratnoje miert bloat :P )

Szerintem tévedsz az igényeket illetően.

:)

Miből jutottál erre a következtetésre? -> ahhoz tulsagosan "think in the box"

"Hogy lehet bírni ép ésszel a mindenkivel való szembenállást?"

Ebbol. A felvazolt embertipus erti: az o penze (meg ideje) vs mindenki mas penze a harc lenyege napkozben. Ejszaka meg szorja a fent felvazolt modon.

Az egyetlen dolog amivel tenyleg teljesen egyedul vagy a napi harcodban, az a penzed, esetleg csalad segit neha. De hajbazer a velemenyevel nincs egyedul.

Sok amerikai filmet nézel. Szerintem van ilyen IS, de nem mind ilyen szerencsére. De értem, hogy mi a lényeg. Köszi.

A probléma, hogy ahogy már itt is, meg máshol is írták többen, hogy lenne értelmes dolog is abban amit mond, viszont hiába írják neki többen is, hogy mi az amit tényleg tudna tenni az üggyel kapcsolatosan, ő tartja magát a baromságokhoz és csak azokat hangoztatja.

A szoftver bloat engem is zavar és herótom van attól, amikor például egy egyszerű honlap készítéséhez a programozó kollégák behúznak olyan framework-öket amikből csak egy-egy dolgot használnak és ennek köszönhetően ezek mérete többet nyom, mint a tényleges tartalom az oldalon és akadozik a megjelenítés az ilyenek miatt.

Amit nagyon meg kellene értenie, hogy igen, van kényszerített növekedés, viszont a P4-hez képest a processzorok rengeteg olyan funkcióval bővültek, amik igen is hasznosak és jó dolgokra lehet alkalmazni, amit ha szoftveresen implementálnának a fejlesztők akkor nagyságrendekkel lassabb működésűek lennének.

Ugyanez szoftver oldalon... Lehet használni régi verziókat, viszont az újabbak hoztak magukkal olyan funkciókat amik a produktivitást és használhatóságot növelik. Az viszont tényleg zavaró, hogy itt is tudnak lusták lenni a fejlesztők és rossz, optimalizálatlan kódot adnak ki a kezük közül.

Hardver oldalon nincs bajom a fejlődéssel. Szoftver oldalon a bloat igazán zavaró. Például egy szűz telepítésű Windows 10 5GB-al már rengeteg dologra használható és szoftverekkel tovább növelhető ez a funkcionalitás. Telefonon egy Android szűzen 6GB és jóval kevesebb dolgot lehet csinálni rajta. Illetve a Messenger app, ami a RAM nagyrészét megeszi és 100MB+ a mérete, pedig alapvetően csak üzengetésre szolgálna.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Igazából hajbi szerintem vagy ennyire hülye vagy ekkora troll. Vagy poliverzum tért vissza egy párhuzamos univerzumból.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szerintem nem akkora a hasonlosag poli es hajbi kozott. Elobbi soha az eletben nem ismerte volna el, hogy az utobbi kedvenc oprendszere egyaltalan jo barmire is. Meg hajbi talan nem irtana ki az osszes vele egyet nem erto szelsoseges idealista mernokur trollt.

Ellenben poli csinalt ekezettelenito scriptet, goboscripteket, meg egy programozasi nyelvet is megprobalt csinalni interpreterrel, hajbi meg tenyleg csak plain texteket publikal.

Ugyanakkor hajbi nem teved akkorakat, mint pl chmod 777 = futtatasi jog es tarsai

+1

Én bírom hajbit, üde színfolt a fősodratúak között. Szerintem is beteg az informatika fősodra. A bloatnál sokkal jobban zavar a kémkedés és befolyásolás kérdésköre, de azért a bloat sem kutya.

Lehet, hogy hajbi sem teljesen normális, de akik képesek komolyan felhúzni magukat a trollkodásán, azoknak sem ártana rendszeresen meditálni.

Miért száll be szinte mindenki a vitába, ahol egy közösség vitatkozik egy vele szemben álló egyénnel? Miért nem lépik át?
Mert ők is küldetéstudattal bírnak, és addig nem hagyják abba, amíg meg nem győzik (hasonlítható a hivatkozott műhöz).

Miért emlék topik? Megint ki lett tiltva? Ezúttal véglegesen? Lemaradtam valamiről?

Volt már kitiltva?

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

2017. 05. 18. trey hajbazer számos jelzés FAQ első kitiltás (2 hét)
via
https://hup.hu/modlog
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

És mit tett? Nekem annyira nem rémlik, hogy valami különösebb dolgot csinált volna. Már persze, ha a végtelen fasságtengert nem számoljuk.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Szerintem kapott egy pár hetes eltiltást, igen. De már rég volt.

Azért emlék, mert itt nem a kommenterdőből kell kihámozni őt, hanem róla szól és talán itt marad. :)

"Egyedül vagyok hét és fél milliárd emberrel szemben, talán nincs is igazam?!"

Attól, hogy valaki egyedül van a véleményével, még nem biztos hogy téved...
Volt idő, mikor mindenki biztos bolt benne, hogy a Nap kering a Föld körül. Majd jött valaki, aki ennek az ellenkezőjét állította mindenkivel szemben (Kopernikusz). ;)
Biztos neki is elmondták, hogy "ha mindenki más másképp gondolja, akkor biztos hogy Te tévedsz." :)

Ettől még hajbinak vannak részleges tévedései, és részleges igazságai. Ő a középutat nem érti. Szerintem.

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Raadasul meg ennel sokkal butabb velemenyekkel sem szoktak egyedul lenni emberek (pl. "Earth is flat"). Ahhoz kepest hatarozottan ertelmes megnyilvanulasokrol vitatkozunk.

Abban igazad van, hogy nem biztos, hogy az egyedüli szembenálló nem biztos, hogy téved, de a mi konkrét esetünkben ezt nagy biztonsággal kijelenthetjük. Azt nem vitatom, hogy vannak részigazságok abban, amit írkál, de ezt rögtön agyon is vágja a szélsőséges ökörségeivel és a mindenáron nekem van igazam hozzáállással. Én erre jutottam.

Egyetértek veled, nincs vita közöttünk. Arra kaptam fel a billentyűzetet, hogy a többségi véleménnyel támasztottad alá hogy ő téved, ami ugyebár logikai necc.
De értem mit akartál, csak fura érv, na. :)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Nincs egyedül 7,5mrd emberrel szemben.

Mikor valaki c64-et bütyköl, 4k demo-kat ír, vagy backportol egy funkciót egy régebbi szoftver verzióba, esetleg sikeresen megjavít egy mások szerint már kukába való eszközt, nos az az illető kicsit a hajbi által hangoztatott dolgok egy részét képviseli.
--

Nem egészen. Aki C64-et bütyköl, stb, az nem azért teszi, mert szerinte az a hasznosabb dolog, vagy a C64 technikailag elegendő lenne mindenre (hajbi ezt hangoztatja), hanem azért, mert ugyan tök felesleges, amit csinál, ő élvezi. Nosztalgia, hacking value, whatever. A gyakorlatban haszontalan dolgok időnként roppant kellemesek tudnak lenni.

a C64 technikailag elegendő lenne mindenre (hajbi ezt hangoztatja)
Ezt a hazugságot azért bizonyíthatnád! ;)

Túl tömören fogalmaztam, van ilyen. Jogos a belekötés.

De hogy egyértelmű legyen: hajbi szerint a mostani gépek és szoftverek feleslegesek, mindenre elég a winxp meg a hozzá illő hw. A C64/Amiga stb. bütykölők nem mondják, hogy mindenre elég lenne a C64/Amiga.

Így most megfelel?

TROLL ON

C=64 mindenre IS alkalmas :D

TROLLOFF

Sok mindenre jó a C64, csak ismerni kell a korlátait. Lehet rajta Unix/Linux-ot futtatni, alapvető parancsokat tartalmazza, de meg van a korlátja.

DOS-on is lehet webszervert üzemeltetni, de ott is ismerni kell a korlátokat.

Hajbival az a probléma, hogy ő úgy tekint a számára mindennapos használatra, hogy az biztos elegendő mindenki számára. Lehet, hogy a saját kis P3-as (vagy 4-es?) gépén, Windows XP-vel ő mindent el tud intézni ami neki kell, de abba már nem gondol bele, hogy más számára ez nem elegendő. HD, FullHD, 4K videó borzalom rajta és hiába mondja, hogy a 480p is ugyanolyan képet ad, ez nem igaz.

Még a fejlesztők is használjanak olyan gépet, mint ő. Milyen élvezet lenne minden fordításra órákat várni. Nem néhány nappal, hanem hónapokkal, évekkel hosszabítaná meg egy-egy szoftver fejlesztését.

Ott vannak a processzorok. Jobb esetben minden processzor generáció hoz be új utasításkészleteket, amiket ha megfelelően kihasználnak a szoftvergyártók, akkor jobb és gyorsabb programok készülnek. De nem! Mindenki ragadjon le egy 10 évvel ezelőtti hardvernél, ahol szoftveresen kell implementálni mindent, amit az új processzorok hardveresen, veszteség nélkül el tudnak végezni. Melyik lesz vajon a gyorsabb megoldás?

Átlag felhasználók nagy része játékokkal játszik. Akkor most ők is érjék be azokkal a játékokkal amiket 10+ éve fejlesztettek, vagy azon a szinten vannak? Egy olyan hardveren hogyan képzeljünk el olyan játékokat, mint a Shadow of the Tomb Raider, Far Cry 5, God of War?

Hajbi szerint bloat minden... Igen, tényleg gond a szoftverek bloat-osodása, a webet már ne is említsük, akkor sem olyan mértékű, mint azt ő beállítja. Tele van sok funkcióval egy operációs rendszer, amit ő nem használ ki? Ő baja. Lehet, hogy más meg pont hogy napi szinten használja azokat a funkciókat. A Windows XP is bloat akkor, mert biztos, hogy nem használja ki az összes funkcióját. Akkor váltson vissza mondjuk 98-ra. Jaaa, hogy abban is van olyan funkció, akkor 95... 3.11... DOS... C64... Fejlesszen ki saját hardvert és szoftvert hozzá és csak azokat rakja bele, amit ő használ. Akkor nem lesz bloat.

Ezzel a minden bloat hozzáállással tényleg csak az jön le, hogy haladjunk vissza a korban. Minek számítógép egyáltalán? Van Posta, notesz, toll, számológép (az is bloat, mert én csak összeadok meg kivonok... abakusz), vezetékes telefon... Minek ide informatika egyáltalán. Már az ősember is bloat volt. Minek bunkó, amikor puszta kézzel is lehet élelmet elejteni, meg gyűjtögetni. Kerék? Van lábad, nem? Sétáljál! Házak? A barlang is tudja azt, plusz nem kellett építeni sem, nem indult el a kamion alapanyaggal, nem kellett gyártani...

Ez egy kicsit hosszú lett és eltértem az eredeti kiindulástól, de ennek már ki kellett jönnie.

Szerk.:

Az a szép a szoftverekben, hogy ha valakinek valami nem tetszik, akkor választhat, hogy használja-e vagy keres alternatívát (néhány eset, mikor sajnos nincs alternatív). Senki nem gátol meg abban, hogy újat fejlessz. Jaa, hogy akkor dolgozni kellene vele, akkor inkább ülök a bloat gépem előtt és szidom a szoftvert meg azokat akik használják.

---
"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

:-/

- Hogy lehet bírni ép ésszel a mindenkivel való szembenállást?

Meglehetősen könnyen: "Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that." - Carlin

- Mi kell ahhoz, hogy valaki önjelölt messiásként hirdesse az igét? (Mindegy melyiket.)

Te most itt mit csinálsz? Ő legalább vitázik, te szónokolsz.

- Soha nem jön el az ilyen embereknek az az idő, amikor bevillan a felismerés, hogy: "Egyedül vagyok hét és fél milliárd emberrel szemben, talán nincs is igazam?!"

Levonhatsz egyet, én Hajbival vagyok.

- Miért száll be szinte mindenki a vitába, ahol egy közösség vitatkozik egy vele szemben álló egyénnel? Miért nem lépik át?

Talán, mert a vita lényege pont az érvek általi meggyőzés? Persze modern társadalmunkban ez már nem dívik. Itt mindenki mindent IS tud. Természetesen.

Hajni sem vitazik, mert vita akkor van, mikor van valami elerendo cel. Maximum nezopontokat utkoztet. De inkább o is csak kinyilatkoztat.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Itt most a vitáról vitatkozunk. Ez most metavita?

Ha megkerdezed, akkor mar metametavita.

Lehet két külön műsort nézünk.