Miért ragasztanak almás matricát az emberek az autóikra?

Fórumok

Szerintetek miért ragasztanak az emberek almás matricát az autóikra? Ugye itt azokról a matricákról van szó, amik az Apple termékek dobozában vannak.

Apple Logo on Audi A4 back

Hozzászólások

Tényleg szokott lenni Apple logós matrica az Apple termékek dobozában?

:)

Na, annyira mondtatok, megkerestem az SE dobozat, es banyek, tenyleg. A mindenfele garanciarol meg hasonlo dolgokrol szolo papirok kozott volt ket matrica is. Ezt a pakkot sosem lapoztam at eddig.

Hat akkor lehet, hogy ha meg az iphone4 tokjat is megtalalnam valahol a padlason (ha ki nem dobtam mar), abban is lenne matrica.

De jo, akkor lehet menozni!

Gyerekként ragasztottam ki utoljára hasonló matricát. Szerintem nem csak kiragasztani ciki, hanem a termék mellé csomagolni is. Persze egyik céget sem érdekli, ciki-e, ha működik mint marketingeszköz. Feltételezem, működik, hiszen a gyártók mellékelik, a vevők ragasztják, és beszélünk róla. Gáz.

:)

Amikor a Muzikertől rendeltem cuccokat, ők is beraktak pár matricát a csomagba. Bár, hogy ezeket ki ragasztja fel nem tudom. Szép színes bullshitek mint pl "My instrument is my best friend" meg hasonlók. Első mozdulattal ment a papírhulladékba, eszembe sem volt felragasztani a gitárra (ki csinál ilyet amúgy a 14 éves garázspunk gitárosokon kívül?)
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Végül is a telefonlogó után mehet mellé egy gitáros is. Elvégre attól jobb, gyorsabb, biztonságosabb lesz egy autó, ha a hátulja tele van ragasztgatva minden szarral. Ezt mindenki tudja.

Bár, ha jobban belegondolok mégis fel kellett volna ragasztanom....
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

nekem a laptopomon van pár matrica, Unixstickers-es :P lehet megkövezni, nekem tetszik. egyébként igen, az identitástudathoz lehet valami köze...
bár csak azt hogy Debian Linuxot használok azt önmagában nem kommunikálnám ha nem tudnám mellé legalább azt felmutatni hogy a minimális, végfelhasználói szinten ugyan de a magam rendszergazdája vagyok. tudom hogy ez egy főleg IT-s arcokat gyűjtő fórumon minimum nevetséges ha valakinek ez ad önazonosságot, de van aki így működik.

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
expectations versus reality

Szokott lenni. Az Apple sokat invesztál az emberi viselkedés tanulmányozásába. Ez is annak az eredménye. Az Apple tulajok nem kis része büszke arra, hogy "minőségi", és drága cuccokat használ az életében, és ezt szívesen fel is vállalja és hirdeti.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Szerintem ez olyan, hogy ha van egy matricád, akkor ingerenciát érzel, hogy valahová felragaszd.

Nekem is van egy ilyen, egy pólóhoz kaptam egy jópofa matricát, azt felragasztottam a konyhaajtóra.

Miért raszták a raszták, miért öltöznek virágba a hippik és szögesbe a rockerek?

Valószínűleg az adott emberkének jobban számít az hogy számára hogyan néz ki az autója, mint az, hogy mások mit látnak belőle.

Megesik.

Gondolom így próbálja a világ tudtára adni az illető, hogy ő bizony nem elégszik meg holmi dzsunkán készült cuccokkal, neki mindenből a legjobb/legdrágább kell/van/stb.

[ Falu.me ]

Ceg vett hasznalt autot amin volt. Lekapartam es kerdeztek, hogy miert, merthogy az milyen meno. Nem mentem bele a vallasi vitaba.

btw Matrica mániás vagyok, akkor vagyok elégedetlen ha egy alaplap gyártó nem rakta bele a matricát :)

És hogy hol vannak ezek a matricák? Monitoron, billentyűzeten, bárhol, de kocsin nem.

Ha ez nem csak egy matrica lenne, hanem egy QRcode is, akkor az emberek sutyiban fényképezgetnék is a kocsidat. Dugóban, pirosnál, parkolóban. És kiabálbábak is hozzá, hogy Toyota apple vagy bmw apple. Mert oda akarnak tartozni. Amíg ők tartozni-akarnak, addig én dolgozom. Hogy legyen pénzem a kiskertemben fűnyíróra. Nekem ez a cél, másnak a hovatartozás.

Nem lehet, hogy félreértés az egész?
Kifogyott a csonka Magyarországra emlékeztető nagy Magyarország matrica, de a csonka országalma matrica is megteszi?

A halacskás matrica szerintem viccesebb.

Ha a kukámra ragasztom, akkor az Apple perelhet?

Inkább így kellett volna kérdezni: Miért ragasztanak felső-kategóriás autókra alma matricát? Személy szerint eddig BMWn, Audin, ritkábban Mercédeszen láttam ilyet. Válasz: feltűnési viszketegség, pénisz-rásegítő, státuszszimbólum, stb. Hasonló eset a kirozsdásodott Szuzuki, 3-as Golf, stb. aminek a hátuljára Nagy-Magyarország matrica van biggyesztve - ez meg az a kategória aki a saját sikertelenségéért még mindig Trianont okolja.

"Nagyobb részét" - miért?
"modern érában" - miért is?

A finnek élete miért nem a Karéliával kapcsolatos álindokokkal van tele azzal együtt, hogy történelemkönyveik nekik is vannak? Ha a trianoni béke igazságtalan, akkor a moszkvai idevelevagypofánverlek micsoda?
És - ha már a korabeli nemzeti fájdalomnál tartunk - a finnek miért voltak képesek _bármi áron_ elköltöztetni a lakosság több, mint 10%-át, és nálunk a határon kívüli területeken rekedtek miért csak hivatkozási alapnak voltak jók a 2/3-nyi birtokot vesztett kései feudalisták számára, miközben a határon belüliek is vastagon le voltak tojva Trianon előtt és után is?
És a 10%+ finn számára miért volt perspektíva egy bőrönddel elköltözni, miközben a kinn rekedt magyarok nem merték, nem merhették ugyanezt tömegesen megtenni?

Ezekre a kérdésekre pont annyi választ ad ez a matrica, mint az almás kérdésekre a másik.
A jelképek és jelszavak CSAK jelképekről és jelszavakról mesélnek.

> "Nagyobb részét" - miért?

Mar csak azert, mert 1-2 megyet elveszteni nem nagy gond, mig a terulet 2/3-at, azert kicsit durva. Meg ha meg is ertem, hogy pl. a Horvatok miert lettek levalasztva.

> "modern érában" - miért is?

Mert valahol meg kell huzni a hatart (haha).

Amugy tenyleg erdekel, hogy mas nemzetek az ilyen dolgokat hogyan elik meg.

Peldaul az is erdekelne, hogy mas orszagok hogy tanuljak a tortenelmet, aki nalunk hos, az naluk lazado, stb. Erdekes lenne errol olvasni es talan kozelebb hozna a nemzeteket is, ha megertenenk egymas tortenelmet mas nezopontbol is.

Törököknél például mindig megy a történelem hamisítása. Például nem is tanulnak róla, hogy megszállva tartották Magyarországot több mint másfél évszázadig. Továbbá filmekben is állandóan ferdítenek: például legutóbb feleségem nézett valami sorozatot, a magyar király benne valami ármánykodó idős fószer volt, miközben a valóságban még gyerek volt. És még sorolhatnám.. Nálunk is van ugyanúgy ferdítés: például én történelemkönyvben "kalandozások" címszó alatt tanultam a nyugati rabló/gyilkoló hadjáratainkat.

Egyébként itt van egy térkép:
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Hungary#/media/File:Ethno…

Ez alapján bőven nagyobbnak kellett volna lennie Magyarországnak, de tárgyalás nem volt, csupán a győztesek diktáltak és ugye a történelmet is ők írják szóval megszívtuk.

Igazibol ok ugy tudjak, hogy a magyarok a hunoktol szarmaznak, es ezert testverek.

Az viszont igaz, hogy ok nem ugy tanuljak pl. Magyarorszag kozepenek az elfoglalasat, mint mi.
A torok kollegak pl. meg voltak rola gyozodve, hogy abban az idoszakban (is) a torokok es a magyarok szovetsegesek voltak. A magyarorszagi harcokrol (pl. Mohacs) egyaltalan nem tanultak.

Ez így van. Mikor Törökországban voltunk mondták "török, magyar jó barát, testvér.." és mindig örültek mikor kiderült, hogy magyarok vagyunk. Ennél sokkal régebben nagypapám Törökországban éjszakai kijárási tilalom alatt sétált egy parkban és katonák megállították. Beszélt valamennyit törökül is (angol, német, francia mellett) és amikor mondta hogy magyar, akkor nagyon kedvesek lettek a katonák, beszélgettek egy kicsit és simán elengedték.
(meglepő de például magyarokat több helyen szeretik, mint USA állampolgárokat, így barátom a magyar útlevelét adta inkább oda több országban is mikor field engineer volt)

> mas orszagok hogy tanuljak a tortenelmet, aki nalunk hos, az naluk lazado
Tavaly Horvátországban voltunk, és hazafelé Zágrábban is volt városnézés. Az idegenvezető egy Jelasics-szobornál mondta (többek között), hogy a horvátok nagy nemzeti hőse - míg nekünk talán a "Fut Bécs felé, Jellasics, a gyáva // Seregének seregünk nyomába'" kezdetű Petőfi vers jut eszünkbe először (nekem legalábbis).

> Miért ragasztanak felső-kategóriás autókra alma matricát? [..] feltűnési viszketegség, pénisz-rásegítő, státuszszimbólum, stb.

Az is "feltűnési viszketegség, pénisz-rásegítő, státuszszimbólum" hogy milyen logó/felirat van az autód hátulján/elején/kormányon. (ezt lehet tagadni, de mindenki társít valami előítéletet a márka irányába)

Neked eszedbe sem jut, hogy valaki csak szimplán szereti a hazáját és a nemzetét?

Én például csak azért nem ragasztok ilyesmit a kocsimra, mert alap, hogy melóban szigorúan professzionális vagyok, amibe a politikamentes megjelenés beleszámít. De ha sosem használnám a kocsim melóba, akkor ragasztanék.

A régi kocsit meg sikertelenség cégérének beállítani... Nem sznobság ez? Te mivel jársz?

"A régi kocsit meg sikertelenség cégérének beállítani... Nem sznobság ez? Te mivel jársz?"

Ha még egyszer elolvasod meglátod nem régit, hanem rozsdásat írtam. Régi autó is nézhet jól ki, sőt, a jól karbantartott régi autó több embernek nagyobb értéket jelent mint egy új, azonban az ilyenek tulajának van annyi esze, hogy nem ragasztgatja tele mindenféle matricával.

"Elszánván magam hogy karriért csinálok mint a diplomaták
Lévén szent csak a cél s az acél mely szentesíti az eszközöket
Pártot szervezek így s majd hatalomra jutok s diktálni fogok
(Lett volna mit) de ehhez persze kiabálni kell s váltani színeket
Zöldet és feketét és barnát aszerint mi az alap hangulatokban
Hát hiszen akkurátus kaméleon-gyík lett belőlem az már aztán igaz
Éppen csak az volt a baj mintahogy utólag mindig kiderült
Hogy mindig elvétettem bármily gyorsan forgattam színt és köpenyet
Zöld alapon kék voltam kéken sárga sárgán fekete fehér a feketén
Nem úgy mint a nagysikerű próféták s váteszek kik haragos-dacosan
Nyáron meleget prédikálnak és télen hideget fittyethányva veszélynek
Én nagyravaszul mérsékletet és hagyományt hirdettem a forradalomban
S a forradalmat és haladást mikor jött a Mult fehér lepedőben"

Ez a Karinthy valahogy sose tud kikopni az aktualitásból.
Háború utáni partizánmozgalom, rendszerváltás utáni antikommunizmus és matricaragasztás.
Csak óvatosan a forradalmi hevülettel, csak meg ne ártson a szakszervezeti beutalónak, az előmenetelnek, az üzletnek, a pályázatnak! Csak el ne térjünk az elvárásoktól!

> Hasonló eset a kirozsdásodott Szuzuki, 3-as Golf, stb. aminek a hátuljára Nagy-Magyarország matrica van biggyesztve

Szerintem a trianonos rosszabb, mint az apple matricás:
- Az apple matrica egy választást reprezentál erre akár lehet büszke az ember
- A magyarság (a legtöbb esetben legalábbis) egy veleszületett tényező, semmit nem tettél ezért, nem volt más választásod. Így, ez kb olyan, mint ha arra lennék büszke és hirdetném, hogy fehér ember vagyok, kék szemű vagy hogy 180 centinél magasabb

Szóval képes vagy egy angol nyelvű wikiből kiszemezgetni azt bekezdést, ami tetszik, és messze elkerülni a rögtön rákövetkezőt, nem is beszélve erről:

"A büszkeség általános felfogása az, hogy az önirányított megelégedés eredménye, a személyes célok elérésével együtt; például Weiner et al. azt mondta, hogy a pozitív teljesítmény büszkeség megjelenéséhez vezet, amikor ezt ő egyedül okozta. Sőt mi több, Oveis et al. a büszkeséget egy erős self jeleként fogalmazza meg, amely a hasonlóságot mutatja az erős másokhoz, ahogyan különbözőséget a gyenge másoktól."

Ez a szemezgetés pl. egy teljesítmény, erre büszkének lehet lenni. Majd meséld el az unokáknak, ha eljött az idő! Ja, és ne felejtsd el szerénytelenül megemlíteni nekik - ha nem vennék addig észre - hogy fehér magyar vagy. Jó, ha tudatosodik bennük, hogy bő hétmilliárd embernek ez így nem ment együtt, nem úgy, mint neked.

Elég vicces votl látni ma egy Skodán, különösen annak tükrében, hogy Jobsnak Mercedese volt. Ráadásul azt is 6 havi váltásban használta, hogy ne kelljen rá rendszámot raknia, mert rontja a designt.