Keresek egy programot levelező kliensben lévő régi üzenetek karakterkészletének átkódolására

 ( gentoojedi | 2018. április 12., csütörtök - 14:54 )

Sérült Outlook Express - igen, jól írtam, múzeum vagyunk, muzeális gépekkel, ahol még mindig előfordul XP-s pc - adatbázist állítottam vissza. Annyi a bibi, hogy néhol az üzenetek dátuma elveszett/elállítódott a mentés dátumára, de vannak üzenetek 2020-ból is, de ez a kisebbik baj. A nagyobb az, hogy az üzenetfájl visszaállítása után a karakterkódolás elállítódott, így az ékezetes szöveg szinte olvashatatlanná vált. A levelezőben a karakterkódolás jól van beállítva (középeurópai iso), az új üzenetek jól jönnek, de keresek egy programot, amivel visszamenőleg az összes üzenetet átkódolja iso 8859-2-re vagy esetleg UTF8_HU-ra. Közben átszippantottam a dbx-eket pst-be, ez a problémát nem oldotta meg, de legalább modernizáltam a levelezőt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mitől sérült meg? Hogy sérült meg? Hogy állítottad vissza?

Elérte a beérkezett üzenetek.dbx a 2GB-os álomhatárt, onnantól se tőlem se hozzád. Megpróbáltam évenkénti bontásba szétszortírozni az üzeneteket, és akkor roggyant meg, amikor át akartam helyezni üzeneteket. Kiírta, a kijelölt üzenetek nem helyezhetők át, bezártam a programot és újra megnyitás után már nem látta az üzeneteket. A visszaállítást a SysinfoTools DBX Recoveryvel csináltam. Közben fejlemény. Más a hiba. Nem karakterkódolás, az csak a tünet. A mellékletek is mind megnyithatatlanok, jpg pdf doc xls. Ez kb a visszanyert üzenetek 80%-át érinti. A többi hibátlan.

Mentés vagy shadow copy nem volt róla, mi?

Szerintem keress egy másik programot, mert ha az a recovery azt írja, hogy megcsinálta, közben meg 80%-a szar lett, akkor az a program egyszerűen nem működik.

A B terv, hogy keresel egy adatmentő céget, és beadod nekik, hátha van rá megoldásuk. Ha én, mint szoftvermérnök, a DBX formátum feltérképezésétől kezdve építenék erre egy toolt, valószínűleg sikerülne, de rohadt sok idő rámenne.