TV Go - Csak a szokásos

Fórumok

Régebben volt rá lehetőség, hogy valahogyan kiküszöböljük a TV Go windows/mac only mivoltát. Sajnos ez manapság nem működik nálam, de amúgy sem akarok mélyen a gép lelkébe avatkozni. Írtam egy üzenetet nekik, hogy ha már androidtól a mac-ig mindenen megy, vajon lesz-e valaha linuxra is. (Tekintve, hogy a népszerűbb böngészők szintén elérhetők Linuxra) Vajon -ha lesz- mi lesz a válasz? :)

A fő kérdés: ismertek olyan megoldást, amivel működik a TV Go egy napjainkban használatos rendszer alatt? Én most Lubuntu 16.10-et használok az összes gépemen. Lehetőleg VirtualBox nélkül :D

Hozzászólások

A legegyszerűbb és talán legkönnyebb:
linuxra felteszed az android studio aktuális verzióját. Ami egyúttal hozza magával a google hivatalos android szimulátorát. (Biztos megoldható csak külön azt letölteni, de ez volt kéznél)
Abban pedig nexus 5x telefonos android 7 rendszer van hivatalos play store-ral.
Majd feltlepíted az apk-t.
Kb 5 percet szántam rá, szóval nem néztem meg, a teljes képernyőre kitehető-e valahogyan. Simán megy a gépemen.

Az ARC Welder bővítménnyel próbáltam, de azzal nem ment. Kipróbálom majd ezt is. Időközben jött válasz:

"Köszönjük ügyfélszolgálatunkhoz küldött levelét. Tájékoztatjuk, hogy a jelenlegi rövid távú tervekben nem szerepel a TVGO bővítmény Linux támogatása. Azonban a lehetőség, nincs teljesen kizárva."

így van, egy nodejs-es csoda lejátszót használnak franciaországból. 0 munka lenne linuxra tenni de csicska franciák nem adnak linux támogatást.
Nem tudom 2018-ban miért nem lehet html5-ös lejáccót használni mint a netflix. Egyszerűen ebben a kiba országban minden hátrafelé van.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Gondoltam felhozom a témát, mert újra itt tartok. Már a barátnőm win7-es gépén sem megy a lejátszás. Valami változhatott. De legalább van egy okom, hogy miért nincs már szüksége a Windowsra, mert W10-et egészen biztosan nem fog kapni, főleg nem emiatt.

---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Csak azt nem értem, hogy egy böngészőben futó szolgáltatásnak miért kell oprendszer függőnek lennie, amikor a cél pont az, hogy bárhol fusson a cucc, ahol elfut egy böngésző.

A lejátszási képesség nem lehet kifogás, más szolgáltatások meg tudják oldani, a drm se lehet probléma, legalább Chrome-ban van rá plugin, de talán Firefoxban is.

Ha pedig nincs, vajon miért sikerül Netflixéknek meglépni azt, amit a TV Go nem képes?

a nodejs-nek ehhez nem sok köze van.
Annak már annál inkább, hogy például windows alatt egy TVGOQuickPlayer_setup.exe-t kell letölteni és telepíteni, amire azután a böngészőből tvgoplayer:// címmel hivatkozik. Ilyen oprendszerre telepítős megoldást vagy egy évtizede nem divat használni, mert létezik szabványosított html5 alapú megoldás.

most, hogy indul a disney+ megint előtérbe kerültek ezek a drm-ek. Úgy néz ki ezt a widevine drm-et a linux nem teljes mértékben támogatja. Valszeg ez lehet a bibi.
Mondjuk ha a netflixnek elég az l3 akkor nem tudom a nagy telekomnak miért nem elég ennyi...

--
GPLv3-as hozzászólás.

M.o-n irtózatosan kevés azoknak a száma akik otthon Netflixet néznek tv helyett. Pláne ha ezt egy magáncélra használt Linux alatt teszik. Viszont ettől függetlenül a Netflix az legalább linux alatt is működik. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem igazán látom miért kell adott oprendszer támogatásáról beszélni egy weboldal esetében. Hacsak valamit szándékosan nem szabványosan csinálnak vagy nem próbálják meg feltalálni a spanyolviaszt, nem kellene hogy akadálya legyen annak, hogy egy médialejátszó weboldal működjön linux alatt, és nem kellene hogy legyen szükség oprendszer támogatásról beszélni.