TV Go - Csak a szokásos

 ( Adamyno | 2018. március 8., csütörtök - 15:32 )

Régebben volt rá lehetőség, hogy valahogyan kiküszöböljük a TV Go windows/mac only mivoltát. Sajnos ez manapság nem működik nálam, de amúgy sem akarok mélyen a gép lelkébe avatkozni. Írtam egy üzenetet nekik, hogy ha már androidtól a mac-ig mindenen megy, vajon lesz-e valaha linuxra is. (Tekintve, hogy a népszerűbb böngészők szintén elérhetők Linuxra) Vajon -ha lesz- mi lesz a válasz? :)

A fő kérdés: ismertek olyan megoldást, amivel működik a TV Go egy napjainkban használatos rendszer alatt? Én most Lubuntu 16.10-et használok az összes gépemen. Lehetőleg VirtualBox nélkül :D

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem ismerem a cuccot. WINE?

A legegyszerűbb és talán legkönnyebb:
linuxra felteszed az android studio aktuális verzióját. Ami egyúttal hozza magával a google hivatalos android szimulátorát. (Biztos megoldható csak külön azt letölteni, de ez volt kéznél)
Abban pedig nexus 5x telefonos android 7 rendszer van hivatalos play store-ral.
Majd feltlepíted az apk-t.
Kb 5 percet szántam rá, szóval nem néztem meg, a teljes képernyőre kitehető-e valahogyan. Simán megy a gépemen.

Az ARC Welder bővítménnyel próbáltam, de azzal nem ment. Kipróbálom majd ezt is. Időközben jött válasz:

"Köszönjük ügyfélszolgálatunkhoz küldött levelét. Tájékoztatjuk, hogy a jelenlegi rövid távú tervekben nem szerepel a TVGO bővítmény Linux támogatása. Azonban a lehetőség, nincs teljesen kizárva."

Az nagyobb probléma, hogy a chromecast tiltva van benne. Mégis hogy gondolták, hogy valaki kizárólag egy telefon kijelzőn akarja "élvezni" a "nagyszerű" minőségű műsorképet?!...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Elindult az adás? Úgy tudtam, hogy a TV Go whitelist-tel dolgozik, és csak azokon a telefonokon fut, amiken a T jóváhagyta. Lehet ez már nem így van.

Egyszerűen csak root-olt telón nem indul el.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hali!

Simán böngészőből nem megy mint a horizon go?

Ez alapján mennie kellene:

https://www.tvgo.hu/cikk/3192173_uj_lejatszo_a_tv_go_n_

Üdv:
Feri

Ez alapján? Min? Internet Explorerben?
Már a warez oldalak is kb 10 éve túl vannak azon a szinten, hogy egy telepített alkalmazásban nyissák meg a tartalmat. Gondolom csatornaváltáshoz is vissza kell lépni a böngészőre...

Lehet hogy ezt is a t-systemsnél rakták össze...

így van, egy nodejs-es csoda lejátszót használnak franciaországból. 0 munka lenne linuxra tenni de csicska franciák nem adnak linux támogatást.
Nem tudom 2018-ban miért nem lehet html5-ös lejáccót használni mint a netflix. Egyszerűen ebben a kiba országban minden hátrafelé van.

--
GPLv3-as hozzászólás.

mert mondjuk a fejlesztőgárda nem áll a helyzet magaslatán.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"egy nodejs-es csoda lejátszót"

Ehhez valami forrást tudsz adni? Kicsit furcsán hangzik, hogy egy lejátszó (ami vélhetőleg a kliensoldal) nodejs-es volna (ami a szerveroldal).

Gondoltam felhozom a témát, mert újra itt tartok. Már a barátnőm win7-es gépén sem megy a lejátszás. Valami változhatott. De legalább van egy okom, hogy miért nincs már szüksége a Windowsra, mert W10-et egészen biztosan nem fog kapni, főleg nem emiatt.

---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Ha lehet menekülj a bandától, Digi Online még Chromecast-en is használható..

m.o-n irtózatosan kevés azoknak a száma akik otthon magáncélra is linuxot használnak.
Annak is örülök, hogy a tvgo megy mac-es firefoxon. (egyébként maradna a telló.)

--
GPLv3-as hozzászólás.

Csak azt nem értem, hogy egy böngészőben futó szolgáltatásnak miért kell oprendszer függőnek lennie, amikor a cél pont az, hogy bárhol fusson a cucc, ahol elfut egy böngésző.

A lejátszási képesség nem lehet kifogás, más szolgáltatások meg tudják oldani, a drm se lehet probléma, legalább Chrome-ban van rá plugin, de talán Firefoxban is.

Ha pedig nincs, vajon miért sikerül Netflixéknek meglépni azt, amit a TV Go nem képes?

mert pénzbe kerül haladni a korral és ezért (amikor legutóbb néztem) a tvgo még valami elavult, platformfüggő addon/plugin telepítős megoldást használt html5 helyett.

igen, valami nodejs-es szart használ, tehát nem lenne gond még bsd-re se átenni.

--
GPLv3-as hozzászólás.

a nodejs-nek ehhez nem sok köze van.
Annak már annál inkább, hogy például windows alatt egy TVGOQuickPlayer_setup.exe-t kell letölteni és telepíteni, amire azután a böngészőből tvgoplayer:// címmel hivatkozik. Ilyen oprendszerre telepítős megoldást vagy egy évtizede nem divat használni, mert létezik szabványosított html5 alapú megoldás.

Legalább az menne wine alatt :) Nekem nem ajánlotta fel letöltésre úgy rémlik

Jogos. Pedig talán volna akkora profit, hogy ezt képesek legyenek megoldani.
---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

M.o-n irtózatosan kevés azoknak a száma akik otthon Netflixet néznek tv helyett. Pláne ha ezt egy magáncélra használt Linux alatt teszik. Viszont ettől függetlenül a Netflix az legalább linux alatt is működik. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem igazán látom miért kell adott oprendszer támogatásáról beszélni egy weboldal esetében. Hacsak valamit szándékosan nem szabványosan csinálnak vagy nem próbálják meg feltalálni a spanyolviaszt, nem kellene hogy akadálya legyen annak, hogy egy médialejátszó weboldal működjön linux alatt, és nem kellene hogy legyen szükség oprendszer támogatásról beszélni.

Na látod! Ha más meg tudja csinálni, akkor a tréonlánynak sem kéne hogy túl nagy falat legyen. De ezek szerint mégis megfogta őket. :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Gondolom ez volt occó :)
---
- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Hát ja, azbest itt meg is válaszolta, miért gány az egész.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség