magyaritasok.hu-ban sem lehet megbízni?

 ( timi | 2017. szeptember 20., szerda - 11:11 )

Doom3 szinkron: http://magyaritasok.hu/magyaritasok/doom-3/doom-3-szinkron/2234
Gyors elemzés után:
HackTool.Win32!O
Trojan/VB.zp

És különben is, minek kér adminisztrátor jogot magának egy magyarítás?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Pl. hogy írhasson a Program Filesba? (Nem ismerem a konkrétot magyarítást, csak az első, ami eszembe jut)

HackTool.Win32!O és Trojan/VB.zp is kell a Program Filesba iráshoz? :)
Na jó csak vicc volt!

Elég lenne akkor admin jogot kérnie, ha valóban user által nem irható helyen van a game könyvtára. De sok esetben már User home-ban van a játék, ilyenkor teljesen felesleges az admin jog egy magyaritásnak.
De a valódi probléma itt a HackTool.Win32!O és Trojan/VB.zp

Ha ilyen trehány a magyaritasok.hu jobb lesz Linux+wine környezetben elindítani az innen származó exe fájlokat. Majd a kicsomagolt eredményt átmásolni Windowsra a game megfelelő könyvtárába.

Te most komolyan letöltötted ezt az ótvar szar fos szinkront? :D:D:D:D:D:D
https://www.youtube.com/watch?v=I4CrhOcYF0U

Teljesen jól hozza a magyar kertévék reality szappanoperáinak hangulatát az amatőr színészeivel. :)
Egyébként nem nekem kell, viszont én kölcsönzöm oda a Steam könyvtáramat így a biztonságra ügyelnem kell. Aki nem tud angolul annak azért jó, hogy van pár szinkronos game. Nincs túl sok ilyen.

Háát, én se vagyok nagy angol tudású sajna, de számomra élményrontás lenne így játszani :)
Amúgy nincs magyar felirat? Számomra bőven kielégítő a feliratozás minden esetben.

Így kérték tőlem.

Most hogy mondod, ezerszerte jobb lenne ha szomszédok c. sorozatból használták volna fel a hangokat :)
Pl. Vágási Feri ős celeb informatikus alias gazdagréti batman lehetne a doom 3-as gonosz professzor hangja.

Engem a vicces Dallas szinkronra emlékeztetett, meg a Narancs, Tetves és Dugó-ra. :)
Ja, és a Kilences terv az űrből c. filmet ki ne hagyjam! Ott a filmhez "méltó" szinkron készült!

Az honnan tölthető le? :)

Melyik?

Kilences terv az űrből c. film
magyar gagyi szinkronnal/hangalámondással. Amiről írtál.

íme, jó szórakozást:
https://www.youtube.com/watch?v=mqGbiOkB37Q
A szinkront a szinkronstúdió (forgalmazó?) nem szinkronszínész alkalmazottai készítették. Szándékosan, hogy passzoljon a filmhez.

magyaritasok.hu-rol

"Üdvözlöm a dutyiban" :D
Ha nem látom ezt a videót nem hiszem el, hogy ilyen létezik :)
made my day köszi!!

----------------
Bruce Lee

eeeeeeeeeeeeeeeehhheehehehehehe
bazz megnézem még egyszer :D

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

hááááááát ez valami förtelmes. „Beleélem magam a játékba” miközben nyomulok szégyenkezek saját magam előtt. :D

Nekem a NOD nem rikácsolt rá.

Oké, akkor csak hogy tisztázzuk: 57 vírusirtóból 2 noname valami noname vírust lát bele, és ezért "A MAGYARÍTÁSOKPONTHUBAN SEM LEHET MEGBÍZNI?!!". Jól értem?

Szvsz egy ilyen webszolgáltatás üzemeltetőjétől nem túl nagy elvárás megkövetelni a patyolattisztaságot azoktól, akik EXE-ket töltenek fel. Egyébként feleslegesen exe-znek, mert bőven elég lenne zip-be az egész max egy ps1 script kíséretében.

Tudod, hogy 2015-ben, mikor feltöltötték, nem futtattak le rajta egy scannet, és már akkor is bejelzett volna a két noname írtó? A szerveren meg időnként biztos megfut a fájlokon egy vírusírtó.

Mezei user tudja futtatni a ps1 scriptet egy Windows XP-n, ami a Doom 3 eredeti gépigénye? Vagy azt fogja mondani, hogy most sz.pattok ezzel, miért nem elég ide egy sima exe, mint a cra... izé, eredeti megvásárolt játékhoz?

Amúgy jelezted feléjük a problémát?

A moddb népe ki tudja csomagolni a mod fájlokat a játék könyvtárába, a nexusmods népe ki tudja csomagolni a mod fájlokat a játék könyvtárába. Csak a magyar "mezei user" képtelen erre?! Ha pedig valaki 2017-ben vagy 2015-ben még Windows XP-t használ az elég szomorú.

A magyarításoknak pontosan az a célközönsége, akik ilyenre nem képesek. 2015-ben, vagy 2017-ben.

Plusz, még egyes MOD-oknak is; nemzetközi szinten (lásd Steam computer illiterate people r=1 userek).

Mégis te töltötted le a magyarítást. Az, akinek odaadod erre nem tud ügyelni? Pedig csak fel kell tölteni a virustotal honlapjára.

Teljesen mindegy, hogy milyen, melyik nép, honnan szedi a módosítást/fordítást/magyarítást, ha a cél az, hogy „user-friendly” („felhasználóbarát”) legyen a termék alkalmazása és használata. Egy .[akarmi_tomoritett_file] és egy „csinald_meg_magadtol.txt” odahányása az embernek nem az.

A felhasználóbarát megoldást úgy hívják: Steam.
Esetleg a játékba beépített automatikus mod böngészőt és letöltőt, de ez sajnos eléggé ritka.
Ami ezen a körön kívül van az már úgysem felhasználóbarát. 2017-ben exe odahányása tök felesleges biztonsági kockázat. Pláne úgy, hogy adminisztrátor jog követelésével kezdi. Amellett legfeljebb 'vérpistike-barát' de nem felhasználóbarát.

Igazad van a Steammel kapcsolatban, bár éppen a GMDX-et (másik topicból) felhozva példának a készítője nem akarta Steamen megjelentetni a modot.

Ráadásul ahhoz, hogy hivatalos MOD legyen (azaz Steamen elérhető legyen), a Square-rel kellett volna egyeztetnie, amire nem volt hajlandó (a Revision csapata hónapokat levelezett a Square-rel, amire megkapták az áldást, hogy megjelenhet Steamen; Steam-exkluzív is lett a Revision).

A Deus Ex GMDX egy jogos felvetés. De az egy sokkal régebbi játék, ahol ki van cserélve a grafika mellett szinte minden. DX9 támogatást kapott, stb. Ilyen esetben természetesen indokolt az exe, dll, stb.

Mindkét MOD-ot a Deus Ex 1.112fm (ősrégi) verziójával kell használni (GOTY verzió). A Steamen megveszed, majd letöltöd a Deus Ex-et, utána megjelenik a Revision verzió a könyvtárlistában. A GMDX-et pedig a Deus Ex GOG/Steam/stb. változat telepítése után kell telepíteni.

A GMDX telepítő csak kényelmi funkciók okán jött létre (már telepített Steam-könyvtár automatikus felismerése, megfelelő parancsikonok létrehozása, kényelmes uninstall). Unreal 1 engine-nél egyszerűen a DeusEx\System\ mappába másolva a renderer .dll file-jait (plusz a hozzátartozó .int .☓☓t nyelvi file-okat) és az egyedi .exe-t nincs szükség .exe/bármi más telepítőre, működik az anélkül is.

Kentie úr csinált DX10-es támogatást is az Unreal engine-hez, nem tudom, hogy a GMDX, vagy a Revision melyiket használja, de én a 2.1-es OpenGL renderert szívesebben használom.

Hol lennének? Te is valaki másnak csinálod.

A másik. A magyarításokon azért nem nexusoznak meg moddbéznek mert több csapat próbál ügyelni arra hogy a magyarítások csak az eredeti játékokhoz menjenek.

Ezért felraknak egy exe telepítőt ami megnézi hogy egyáltalán ott van-e az eredeti játék a gépeden.

És vegyük észre hogy a nexuson is bizonyos játékokhoz igen komoly egyedi telepítőket gyártottak.

Ez az exe "telepítő" nem néz meg semmit. Még csak a Doom3 könyvtárát sem keresi. Annyi interakció van benne, hogy beadja a Doom3 defaultnak gondolt C:/Program Files/Doom 3/ könyvtárát, amit átírhatsz magadnak ha mégsem ott lenne a játék. Egy linuxos gépen lefuttattam wine-on. Kicsomagolja a .pk4 fájlt és ennyi.

Azért az eldöntendő kérdésre válaszolhattál volna.

A PS1 szkript azért rossz példa, mert a Windows alapértelmezés szerint nem futtat olyan PowerShell fájlokat, amik nincsenek digitálisan aláírva. Az execution policy átállítása unrestrictedre pedig csöklenti a biztonságot, ráadásul UAC-hoz kötött -> r=0 usernek nem triviális.

Pusztán 2 noname vírusírtó 'véleménye' alapján megbízhatatlannak nevezni egy egész oldalt az szerintem nem túl tudományos; inkább pongyola általánosítás, és hiszti. Ha legalább a https://www.hybrid-analysis.com oldallal ellenőriztetted volna a fájl viselkedést, és az valami gyanúsat mutatott volna, akkor legalább a szándékát látnám a tudományos alaposságnak.

+1, a trusted ps még az eszembe volt, amikor írtam, de utána elfelejtettem

És 2/57 arány után nem erős kicsit rájuk húzni a vizes lepedőt ?

esetleg belenéztél mélyebben? Lehet, hogy amire besípol a heurisztika az csak egy teljesen legit VB script ami például bináris nyelvi fájlokat patchel, vagy megpatkol egy dll-t, hogy legyenek ékezetes betűk, vagy még kb. 1200 dologra lehet gondolni ami teljesen ártalmatlan...

Semmi mást nem csinál mint kicsomagol a megadott game könyvtárba.

Azért vigyázz, nehogy ezen keresztül figyeljen meg a nagytestvér!

Ezt beszéld meg inkább a United States Department of Homeland Security kormányügynökséggel.

A magyarítás nem vírusos, nem tartalmaz ártalmas kódot. Túlbuzgó a víruskeresőd és a vb scriptet ártalmasnak ítéli meg, mert fájlokat módosít(aka. másol) a merevlemezeden.

Ilyenkor nem rögtön puffogni érdemes, hanem használni a virustotal-t és egyéb oldalakat, lévén falsh pozitive találat bármikor lehet.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Nem tudom leesett-e, de speciel pont a virustotal-ra lett feltöltve. Fentebb a linket is megtalálod.

Neked nem esik le, hogy nem vírusos, csak két noname vírusirtónak túl buzgó a heurisztikája, és a programkód viselkedése alapján fals pozitív riasztást adnak. Erről meggyőződhetsz, ha rákeresel ezekre a jelzett vírusnevekre, látni fogod, hogy nem léteznek, csak általános kategóriát jelölnek.

Megbízható vírusszempontból, de én nem használnám. Egyrészt nagyon gagyi, tönkreteszi a játékélményt. Másrészt meg bugossá válhat tőle a játék, vagy esetleg nem lehet patchelni. Aki annyira nem tud angolul, hogy egy angol nyelvű játékot felirattal élvezzen, az játsszon pasziánszal. Ráadásul pont a Doom3 egy olyan játék, amelynél a háttérsztori nem érdekes, és a játékmenet sem olyan bonyolult, hogy hú de nagy nyelvtudás kelljen hozzá, lényegében menni kell előre, megtalálni merre kell menni, és lőni mindenre, ami mozog, néha konzolon ajtót kinyitni. Harmadrészt meg ha az ismerősöd nem tud angolul, akkor pont a játékok lennének rá az egyik mód, hogy szórakoztatóan megtanuljon, ha más nem, csak egy nagyon alapvető szinten.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Szerinted mi lett volna ha a Metro fejlesztők azt mondják: itt a remek alkalom arra, hogy az amcsik végre megtanuljanak oroszul. Szórakoztató módon! Ezért csak orosz nyelven hozzák ki a játékukat ? Legfeljebb egy angol feliratot tettek volna rá.

A szinkron gagyi, ezen kár is vitatkozni. De váltsd át egyszer a kedvenc filmeden a hangsávot mondjuk lengyelre. Nem elég, hogy hangalámondás egyetlen hanggal, de még az is favágós stílusban. Mégis vannak sokan, akik ezt igénylik.

S.T.A.L.K.E.R. modok igy vannak pl.
Ad neki egy jatekelmenyt az orosz szinkron...

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Mod nélkül is van benne orosz..
cheeki breeki

Azzal még nem játszottam, de a lényeget érted. Ha oroszul lenne, akkor sem használnék hozzá magyar szinkront. Nyilván oroszul nem tudok, talán a menüben elvergődnék, de a játék történetét nem érteném. Esetleg felirat, ha kulturált és fontos a játék története, de szinkron semmiképp.

Egyébként mostanában kezdtem el tolni a Doom3-at, anno sem jött be, most sem. Túl sötét, nem látni semmit, fárasztó benne zseblámpával ökörködni, meg a fegyverek is olyan lomhák benne. Rém furcsa játék.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Te igen. De én az angol nyelvű gamerekre céloztam. Ők kevésbé finnyásak a szinkronra, idegen nyelvű játékot nem vennének meg. Még felirattal sem. Na persze az angol "szinkronok" nem amatőr színjátszókör meg az rtlklub színvonalát hozzák. :)

Szvsz teljesen érthető ha vannak angolul nem beszélő magyar gamerek akiknek hasonló elvárásaik vannak. Csak hát nincsenek szerencsés helyzetben. De igény attól még van.

Hát igen, egy CMC nevű Vietnami belpiacos vírusírtó és egy TheHacker nevű Portugál belpiacos AntiMalvare pozitív találata engem is elrettentene.

Ja, nem.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Itt elég sok aktuális akció látható, az ingyenesekkel együtt:
https://isthereanydeal.com/?by=price:asc#/

Itt pedig október 19-ig sok indie game fizess amennyit akarsz akcióban van
https://itch.io/