DELL Inspiron 5567 LAN sebesség

Vásárlás előtti dilemma:
A legtöbb helyen azt látom, hogy a DELL Inspiron 5567 laptopnak 10/100 -as a LAN sebessége.
Erős a feltételezésem, hogy ezt elírták, mert kb 10 éve nem látok olyan új laptopot, amiben ne 10/100/1000 Gb/s lenne alapból.
Van valakinek ilyen típusú laptopja?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Hozzászólások

Szervusz !

El kell keserítselek, ez tényleg csak SZÁZ Mbit/sec-et tud, "vegyél" latitude-ot :-(

esetleg szervizeléshez értők megmondhatnák, hogy alaplapra integrált a chip, vagy kártyás.

saját alternatíván USB3-as Gigabit adapter.
( a DeLock nekem NEm vált be, most egy Akyga figyel.

Szándékos lefelé pozícionálás, mostanság az entry level készülékeken tömegesen találkozni 100 megás ethernet kártyával, mintahogy a mai "Celeron" és "Pentium" processzorok is jellemzően valami Atom-származékok, ellentétben a korábbiakkal.

Egy ATOM prociban okés lehet 100MBit/s, de egy I3/I5/I7-ben is? Az enyém nem volt olcsó példány (Inspiron 5558-as széria) és nem volt ilyen opció, hogy gigabites LAN-al meg tudjam venni. A Latitude nem otthoni pénztárcához való és a boltokban is elég limitáltan találkoztam vele. Amit meg találtam és nekem megfelelt volna, az pont az Inspiron árának háromszorosa!!! Itt úgy gondolom a Dell túllőtt ezzel a 100MBit/s-es LAN-al és emiatt vásárlókat buknak. A másik szívfájdalmam ez sok U szériás hulladék proci ez a másik, amitől nem lehet a Dell-nél megszabadulni az Inspiron szériában és azt mondták,hogy nem cserélhető a proci, ezért feltételezem, hogy a LAN sem.

Azért azt ne téveszd szem elől, hogy az Inspiron igenis a filléres belépőkategória.

Ha meg customizálni akarsz laptopot, mindig jó, ha van valamilyen boltnál összeköttetésed! ;-)
Nekem anno, még létezett, a Fefo-s srácok elég segítőkészen kattogtattak össze konfigot.
Most, hogy így visszaemlékszem, az összes laptopom a fefo-nál vettem. Illetve az utolsó, már lehet hogy szintézis volt, de ugyanaz a csapat, akik korábban fefósok voltak :D

Amúgy, tudom milyenek a magyar fizuk, de laptopok terén, kb. az 1000 eur alatti nettó ár még belépőszint.
Nyilván, ha van összeköttetésed 1000 br. körül is már egész jókat lehet kifogni. Anno pl. a Dell-emmel, a fent emlegetett srácok mutatták, hogy az akkori studio xps széria milyen szuper. Összekattogtattam egy konfigot. Rettenet ára volt. Mutattam a srácoknak. Erre ők visszamutattak egy másik konfigot, semmiben nem volt gyengébb, sőtt.
Valaki berendelte, mégsem kellett, de custom-szerű konfig volt:
2011! XPS-ből az L502x vagy mi.
Korrektek voltak, mert előtte megtapogathattam a saját L501x-jüket, és még javasolták is, hogy várjak 1-2 hónapot, mire az L502x kijön.
i7-es proci, 8GB RAM, fullHD kijelző, abgn-es Intel wifi, gigabit, hdmi, mini displayport, digitális hangkimenet (bár sose használtam, csak apple terméken láttam olyan csatlakozót előtte, ahol ha olyan kábelt dugtál be, akkor spdif jött belőle), jbl mélynyomó!!!, 9 cellás aksi, még valami 2GB ram-os nvidia kártya is van benne, de az i7 beépített cuccát szoktam csak használni, az nvidiát ki lehet kapcsolni valami kernel paraméterrel, hogy ne fogyassza neked fölöslegesen a áramot.
Máig működik és napi szinten használom!
Bár az aksira a linux már 40% körül mondd.

Akkor került br 350-be, és nem bántam meg. (Ebben a árban volt egy "gyári" Win7 is.)
Mákom volt vele, mert valaki berendelte, így nekik már bent volt raktáron.

A laptop egy ilyen játék: Ha munkára kell, akkor ritkán akarsz váltani, de olyankor megéri beletuszkolni egy picit több pénzt, hogy amit kapsz, az sokáig kiszolgáljon jól!

Nem tudom, hogy mennyibe került az az Inspiron 5558, az ár-összehasonlító oldalak nekem bruttó 160 ezer Ft körüli árat köptek ki.

80-100 ezer Ft körül harmadik generációs Core i5-ös Latitude-ot lehet használtan venni, minden földi jóval felszerelve, és gyakran olyan állapotban, hogy nem hiszed el, hogy azt valaki akár egy napig is használta már előtte.

És ezek olyanok, mint a tank - nem egy ligában játszanak az Inspiron-nal.

Szia

én annó ezt nem is néztem, vettem tesztelésre (virtual) egy Dell Inspiron 5559-t, meglepődtem hogy csak 100mbit-et tud. (i7-6500u, 16gb, 1tb ssd, nem volt olcsó, messze nem entry level szerintem)

Én vettem hozzá egy usb-s gigabites cuccot, aztán kiderült hogy a virtuális környezet ezt igenis USB-nek látja, tehát nem tudom a rajta átfutó hálózatot megosztani.

Szóval ha csak a vasad van és semmi virtuális cucc, akkor szívesen továbbadom neked a gigabites usb-s átalakítót.

üdv
an-dee

Milyen virtualizációt használsz? A legtöbbnél be lehet állítani, hogy az USB eszközöket "kivegye-e" a hostból és "bedugja-e" a virtuális gépbe. Ha ezt a lehetőséget nem kéred, akkor az USB eszköz marad a hostban, és továbbra is működik a hostban mint hálókártya. És a szokásos hálózati megosztási dolgokat használhatod rajta.