End of Solaris?

 ( m.informatikus | 2016. december 1., csütörtök - 20:44 )

https://www.thelayoff.com/t/KBEVoB1

https://news.ycombinator.com/item?id=13079370

Solaris being canned, at least 50% of teams to be RIF'd in short term

All hands meetings being cancelled on orders from legal to prevent news from spreading.

Hardware teams being told to cease development.

There will be no Solaris 12, final release will be 11.4.

Orders coming straight from Larry.

No info on timing yet.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Pedig a SPARC most kezdett magára találni a T7/S7 párossal...

nice fud :-)

Remeljuk.

--
L

A remeny hal meg utoljara, de hosszu tavon biztos nem terveznek vele. :D Bar mar 10 eve is ezt mondtuk aztan valahogy meg mindig ittvan. :D

Thread regarding Oracle Corp. layoffs
https://www.thelayoff.com/t/KTCW4qz

Évek óta nagy kérdés, hogy a Solaris vagy a HP-UX hal meg hamarabb. Ez most sem dőlt el, de azért hogy mind a kettőnél alábbhagyott a lendület, az azért látszik. (Vajon mi lehet Kék Rózsáéknál?)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Nem lehet hogy itt csak a névről van szó és félreértik a népek? 12 nem lesz hanem solaris next/sok/ezvan/nemkellszám stb-re térnek át. vagy ezt már valahol kommunikálták, hogy finito?

dunno, dobj fel egy érmét
https://www.random.org/coins/?num=1&cur=60-huf.200forint

"There will be no Solaris 12, final release will be 11.4."

De igen:
https://blogs.oracle.com/solaris/entry/oracle_solaris_moving_to_a

Ahogy a Windows-bol a 10-es a legutolso, Solarisbol a 11-es.

Nincs itt semmi latnivalo, oszoljunk! Maguk nem ezeket a robotokat keresik!

Elolvastam azt a cikket, de abbol csak annyi derul ki hogy nem solaris 12 13 stb lesz hanem 11.12 11.13 stb. mert hogy csak magyarazattal.
Erdemi info nelkul hogy ez mifele valtozast jelentene, azt meg erosen keltem hogy tenyleg continous delivery modellre valtananak, mert desktopoknal az elmehet, de szerver fronton sok gondot okozhat amit nem engedhetnek meg maguknak.

Ezen felul megneztem azt a doksit amit linkelnek az altalad linkelt cikkben hogy mire meddig lesz support es rengetegnel az latszik hogy zaros hataridon belul megszunik ra az alap support.
Bar lehet csak hulyen irtak le es csak adott verziok szunnek meg azokbol a termekekbol vagy beolvasztjak direktbe a solarisba es nem kulon lesz a support ra, de ezesetben eleg hulyen fogalmaztak meg.
Mert igy ebbol az jon le ahogy abbol is hogy csak 11.x verziok lesznek, hogy nem lesz erdemi fejlesztes csak a meglevokre extrabb support tamogatas meg minimalis biztonsagi es hibajavitasok.

"nem lesz erdemi fejlesztes csak a meglevokre extrabb support tamogatas meg minimalis biztonsagi es hibajavitasok."

Pontosan igy ertettem en is. Dehat valahogy el kell bullshitelni a nepnek, hogy tulajdonkeppen ez meg jo is.

Oracle Lays Off More Than 1,000 Employees
https://developers.slashdot.org/story/17/01/23/155238/oracle-lays-off-more-than-1000-employees

legalább van egy hely gyűjtőnek

Srácok, nem mindegy? Amikor az Oracle átváltott abba az üzemmódba, hogy nem cél, hogy minél többen használják a Solarist (értelmesen csak zseton ellenében használatod üzleti célokra), na ott állt irányba a hajó a süllyesztő felé. Zseton ellenében felettébb drága, ergó szépen le fognak szokni róla a népek, a felhasználók kritikus tömege nélkül pedig szépen lassan el fog halni az egész. Nem lehet mainstream oprendszert csinálni úgy, hogy alig használják, de aki használni szeretné, annak viszont kőkemény elvárásai vannak. Kellenek a bétatesztelő userek is, de ők nyilván nem fognak aranyáron supportot venni. Ennek az útnak a vége elég egyértelmű, a kérdés csak az, hogy meddig finanszírozza Larry a történetet.

Létezik olyan valaki, aki egy olyan cégnél, ahol jelenleg nincs Solaris és/vagy SPARC HW, és Solaris bevezetését javasolja? Úgy értem, hogy ő a CTO a cégnél, nem a Solaris konzultáns, aki el akarja adni neki...

Én nem látok egy olyan killer feature-t sem, ami miatt bárhova Solarist tennék.

Ha ez a helyzet, akkor gyakorlatilag új ügyfél nem nagyon lesz, csak a meglevőknek lehet eladni a supportot / új licenceket.

Sehova és senki mert minek? Ahol meg van ott meg van egy állandó projekt, hogy solaris migráció.

"jelenleg nincs Solaris"

Igaz nálunk van, de azért fyi. Évek óta egy darab új bevezetés sincs, és heves ellenállásba ütközik még az is hogy ilyen egyáltalán szóba kerüljön. A meglévőket pofozgatják, migrálgatás Linuxra ahol lehet, szép lassan elolvadnak az utolsó darabok is. Béke zónáira.

____________________
echo crash > /dev/kmem

+1

Az a durva, hogy amikor a Sun nyitott akkor azonnal és okkal kezdett körülötte zizegni a levegő mert sok olyan feature volt benne ami máshol nem volt de a linux-ban nagyon nem. Sajnos az oracle ezt lezárta és gyakorlatilag átadta a tech lead szerepet másnak. Saját magával és a világgal szúrt ki, de kit érdekel GNU GPL.

Es mint kiderult, ez sem igaz.

--
L

lemaradtam valamirol? mi derult ki?

Amúgy nem tudom, mit csodálkoztok. Az Oracle a legkapitalistább cég a világon. Minek fejlesszen drága oprendszert, mikor ott a linux? Ja hogy a natív ZFS, jail meg nemtudommég mi nincs benne alapból? Fut linuxon amúgy az Oracle DB? Fut. Akkor miről beszélünk. Még szerencse (az én szempontomból) hogy a Java még úgy ahogy fejlesztődik, de nézni kell más ökoszisztéma felé erősen.