Parkside PKZ 180 B2 kompresszor számítógépek tisztítására

 ( gergov | 2016. április 26., kedd - 9:18 )

Sziasztok!

Az egyik nagy áruházláncban most "akciósan" lehet kapni a címben említett kompresszort. Ha valakinek van ilyen, érdekelne, hogy hogyan működik:
Van benne nyomáskapcsoló? Tehát ha a pisztolyon nem engedem el a levegőt, lekapcsol, vagy szelep van rajta, ami elengedi a többletet?
Ha nyomáskapcsolós, akkor a nyomás csökkenésével (levegő kieengedésével) automatikusan elkezd termelni, vagy csak kikapcsolás - bekapcsolás után? (Találkoztam már ilyen géppel, baromi idegesítő...)

Köszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Valami hasonlót használtam (a borítás más, de az alkatrészei kísértetiesen így néznek ki):

Ha a pisztolyra ha nem teszed fel valamelyik szűkítőt, akkor annyira kevés levegő jön belőle, hogy nem is lehet vele port tisztítani.
A kompresszor folyamatosan megy, és _kibaszott_ hangos. Konkrétan 20 sec használat után a füled cseng, ha nem használsz füldugót.
A teljesítménye is minimális, a levegőkapacitása is minimális, tehát a fölösleges levegőt picit elengedi (nem vettem észre, hogy lenne levezetőszelep, szerintem a tömítések engednek ennyit), picit meg küzd a kompresszor. Értelmesen szakaszos pisztolyhasználattal lehet (1-2 másodperces "lövésekkel") portisztításra használni, egy kevés túlnyomás fel tud úgy gyűlni, és azt ki lehet használni.

A magánvéleményem, hogy saját pénzből még akciósan se vennék ilyet semmire.

Nem saját pénz, de ha tényleg ilyen, akkor nem veszünk. Köszi.

Na, megnéztem, hát a 20 rugónak a közelében sincs a reális értéke.

Én biztos nem vennék normális tartály nélküli kompresszort. Nekem egy 24 literes tartályos kompresszorom van, és még az is baromi gyorsan kifújja magából a szuszt...

Otthon van rendes tartályos, ez a melóba kellett volna a levegős palackok kiváltására. Viszont még sosem használtam tartály nélküli "táska" kompresszort, ezért érdekelt, hogy mik a tapasztalatok. Amit írtatok, az alapján inkbb nem kell.

Nekünk van mindkettő. A táska kb használhatatlan a másikhoz képest.
Éppen most vannak itt UPS karbantartáson. Ők valami Makita "lombfújó" szerű géppel fújták ki a port.
ez volt az. Hatásosnak tűnit.

Ugyan ezen áruházban szokott lenni ugyan ilyen gyártmányú porszívó!
Nekem olyan van amelyikkel lehet fújni is!
Szerintem ez megfelelőbb erre a célra.
Sajnos vettem én is ilyen kompresszort nem sok értelme van kocsit lehet vele pumpálni és ennyi, de nagyon hangos.
Gabi

Az még hagyján hogy tartály nélküli kompresszor (ezek jellemzően kerékfújásra valók), de mindenképp ajánlott valamilyen vízleválasztó! Nekem egy Einhell 8 literes kicsi hordozható kompresszorom van, ipari (épp akkor ilyet tudtam intézni rá...igaz hogy volt adapterekkel vagy 10E, de teszi rendesen a dolgát, nyomás nélkül szépen leengedi a felfogott vizet vagy port, de olajat is felfogná ha olajos lenne a kompresszor) vízleválasztóval. 4-5 gép kitakarítása után már jelentős mennyiséget fog fel. Főleg ősszel-télen.
Az meg hogy mennyire hangos az szubjektív. Hangos, de 8 bárnál nem is kell sokáig mennie, mindent ki lehet ekkora nyomással fújni gyorsan.