A HardenedBSD-t használó magyar hacker

Hozzászólások

A srác az akkumulátort nélkülöző (azért remélhetőleg szünetmentes táp közbeiktatása megtörtént, mert HardenedBSD ide vagy oda, elszállhat az adózatlan jövedelemmel kecsegtető hibakeresés MZ/X világába) ThinkPad fedelére kiragaszthatott volna a "Nem akarok újra fasizmust" (Olaszországban él?) matrica mellé egy "Nem akarok újra kommunizmust" vignettát is.

A cikk legvégére kiderült az is, hogy a száját nem csak evésre használja és a végén még Hacki Tamást is kifütyüli a Maestro.

Szerinted ott, ahol a hegyek közt papíron, szamarhaton viszik az utasitasokat, ott mire mész egy akárhány 10k-100k értékű dronnal? HUMINT van, volt és lesz, mindig is, más kérdés, hogy miért kik és ki(k) ellen.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Interesting. Ha jól számolom, volt összesen 21 kérdés ami mind valamilyen szinten szakmai volt, lévén szólt a Defconról, hackkelésről, játékok bugjairól, hacker szakmai életútról, de valahogy mégis csak belekeveredett az a csúnya HVIM és a szólásszabadság.
Egy hacker számítógépes rendszerek, vagy azok részeinek hibáival foglalkozik. Egy számítógépnek nincs szólásszabadsága. Egy számítógép nem lehet sem fasiszta, sem kommunista, de még hippi sem.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

De miért kerülgeted a forró kását ahelyett, hogy simán rásütnéd, hogy mocskoskomcsi? A baj úgyis ez.

A baj nem az. Például Angyal István, aki 1956-ban a Tűzoltó utcai felkelőcsoport parancsnoka, szintén kommunista volt, de nem szűklátókörű ember.

A kommunizmus sem homogén mozgalom, előfordul benne mindenféle áramlat; maoizmus, anarchokommunizmus, sztálinista irány stb.

Kapcsolódik a kommunizmus sokszínűségéhez:
http://archivum.magyarhirlap.hu/belfold/nyilasok_a_kommunista_partban.h…

Similis simili gaudet(?)

Minden generációnak tanulságul szolgáljon (csepp a tengerben):
http://mno.hu/migr_1834/gyilkossag-gyomron-699529

A kutatásain, a munkáján nem látszik, ugye..

De a fotókon és a közreadott véleményéből más is kilóg.

A cikk nem egy szakmai portálon jelent meg, nem kifejezetten a munkásságáról, hanem róla, hogy ő hogy látja a világot. Mellesleg a nyulat az újságíró ugrasztotta ki a bokorból, nem a hacker kezdett offtopic kampánybeszédbe.

Szégyelnivaló ha valaki politikailag aktív vagy van véleménye?

A "mocskoskomcsi" bélyegzés miatt válaszoltam.

Azért mert eltérő véleménye van valakinek (pedig a gondolati másság is lehet olyan szép, sőt szebb, mint egyoldalúan a képlékeny ideológiákban bízni), miért kell a legrosszabb gondolatokat feltételezni egy észrevétellel kapcsolatban?

Akármilyen ember kitalálta nézethalmazról van szó, az ember teszi mocskossá vagy tisztává azt az ügyet, amelynek önkéntes képviselőjévé válik.

Azért feltételeztem a legrosszabbat, mert szőrszálhasogató volt a felvetés. Nem keverte össze a szakmát a politikai nézeteivel, ez egy személyes interjú volt, arra válaszolt amiről kérdezték, a saját szubjektív véleményét mondta el minden kérdésre, a szakmaiakra is. Abba is bele lehetne kötni, hogy honnan a fenéből tudhatja ő azt hogy 40 hacker van, nyilvántartása van vagy mi?

Igen, van akinél ezzel el is vágta magát egy-egy megbízástól, de ez egyedül az ő gondja. Ha akarja titkolja, ha nem akarja, akkor nem. Az interjúban abszolút helye volt annak, hogy ezt ilyen formán kifejtse.

Egyszerűen borzasztó kicsinyesnek tartom, hogy ebből ügyet kell csinálni. Ez az ő dolga. Pár hozzászólással korábban már meg is lett gyanúsítva, hogy a politikai nézeteit netán a szakmai készségeivel próbálja másokra tukmálni ("még az ideológiái kedvéért sem süllyed le az "amatőr" script kiddiek szintjére").

Valahogy így démonizálják a szélsőségesek is a másik oldalt.

Démonizálni szerintem sem érdemes, de elég sokan észrevették a politikai "elköteleződést" is a szakmai részen túlmenően. Aki nyíltan vállalja ezt az oldalát, az ne csodálkozzon, ha ezzel kapcsolatban is különféle gondolatokat gerjeszt fel. Az is elképzelhető, hogy újságírói "túlkapásról" van szó, amikor a riportalany szándékával ellentétben kidomborították életének ezt a szegmensét.

Kb 20 kérdésre adott választ, mind alkalom a véleménynyilvánításra, igen, beleértve az utolsó 2-t is, amin most mindenki pörög. Meglepő? Nem. Kicsinyes? Az. Bike shed effect. Az Index se jobb egyébként, néha lemennek kutyába, de nekik ki kell szolgálni egy piacot, ez van. Ugyanakkor itt ezen a fórumon erre minket senki nem kötelez.

És? Ha a kézimunka magazin kérdez, akkor az szabad kártyát ad szakmaiatlan válaszok adására? Ha hülyeséget, vagy provokatívat kérdez az újságíró, annak be kell ugrani?

Nem szégyen, ha az embernek van politikai véleménye, a szégyen ha nem politikusként összekeveri a szakmával.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A szakmai karrierjének is része? Mondd, te szívesen feküdnél olyan orvos kése alá akit szakmai döntéseiben befolyásolnak a politikai nézetei? Mit gondolsz, rábíznád a céged, szoftvered biztonságát egy olyan biztonsági szakemberre akinek a munkáját befolyásolja az ideológiája?
A probléma az ideológiákkal, hogy kész vagy épp behelyettesíthető válaszokat adnak a világ minden problémájára. Rosszul néz rám a főnök? Biztos ez, vagy az, mi lenne ha kibasznék vele?

Hidegen hagy, hogy jobbra, balra áll a szekerének a rúdja, mindössze, rendkívül szakmaiatlan egy szakmai kérdést megideologizálni. Különösen, ha ugyanabban a válaszában egyszer elítéli, másszor elfogadhatónak tartja ugyanazt a módszert.
Egy profi etikus hacker a hibák megtalálására és azok kijavíttatására törekszik, meg a látszattal, hogy még az ideológiái kedvéért sem süllyed le az "amatőr" script kiddiek szintjére.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Szerinted a szakmai karrierjének szóltak az újságíró kérdései az Anonymousról, az Iszlám Államról? Milyen döntésében befolyásolják a politikai nézetei és mik ennek a következményei? Fogalmunk se lehet, ahogy arról se, hogy ráérő idejében a HVIM oldalait töri-e vagy épp cicákkal játszik.

Ha előbbi, még akkor sem valószínű az, hogy befolyással van a szakmai kompetenciájára. Én pl ráérő időmben gyúrok - akkor most én is leereszkedtem a izomagyúak szintjére és innen már csak arra vagyok jó hogy felsöpörjek a szerverek körül?

Én azt gondolom, hogy az ember elsősorban ember, nem tudja teljesen elválasztani a szakmát, a magánéletet meg a többit. De az, hogy valakinek van véleménye a politikáról, az azért nem ugyanaz mintha alkoholista lenne. Persze azt is túlzásba lehet vinni, de a 2 elejtett mondat bőven belül van azon a határon. A szélsőségesek osztják így fel a pályát, aki nem velünk az ellenünk és mindenkit be kell skatulyázni, lesni, mikor leplezi le magát, ahogy a legsötétebb diktatúrákban. Az ilyenekkel szemben már tényleg vannak fenntartásaim és tartanék attól, ha ki lennék szolgáltatva nekik.

"Mit gondolsz az Anonymousról, akiket a világ leghíresebb hekkercsapatának szokás tartani a médiában? Ő igazi hekkerek vagy csak unatkozó trollok?"
"Ha már előjött a deface-elés (weboldalak átírása), az igazi hekkelés? Mostanában az Iszlám Állam nevében csinálnak ilyesmiket valakik."

Így szólt a kérdés, és mivel egy "hekkernek" (Jut eszembe, a hekksütő az vajon hekker?) tették fel a kérdést, úgy vélem, ez igencsak szakmai kérdés. Az Anon-ról, mint ugyanazon vonalon mozgó szakmai csoportosulásról kérdezték a véleményét, az ISIS meg szimplán becsúszott, mint a defacelés-t tipikusan elkövető társaság.
Hogy egyetért-e az adott csoport célkitűzéseivel az politikai kérdés, hogy a módszereikkel egyetért az meg etikai kérdés. Egy "fehérkalapos" szakember nem foglal állást politikai kérdésben, mint ahogy etikai kérdésekben is elhatárolódik a destruktív viselkedéstől.

Az, hogy mivel foglalkozol a szabadidődben, milyen eszméket teszel magadévá, senkit nem érdekel, míg nem befolyásolja a szakmai döntéseidet. Az már komolyabb probléma ha nem tudod elválasztani a kettőt.

Sajnos a politika is erősen tudatmódosító szer és történelem során jó páran beledöglöttek abba, hogy a jó szakember helyett jó kádert tettek tisztán szakmai döntéseket meghozni.
A két elejtett mondatból nem lehet kiállítani szakmai bizonyítványt, de szakmai etikai bizonyítványt annál inkább.
A probléma, hogy az általad a szélsőségeseknek titulált viselkedés természetes velejárója a szakmai inkompetenciából adódó frusztrációnak.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Tamás kiváló szakember és nem gondolom, hogy politikai nézetei bármennyire is befolyásolnák a szakmai döntéseit. Bármikor találkoztam vele sosem hozott fel ilyen jellegű politikai témákat, ezért én inkább arra szavaznék, hogy az Index vágta és domborította a saját izlésének megfelelőre az interjút...

"ThinkPad fedelére kiragaszthatott volna a "Nem akarok újra fasizmust" (Olaszországban él?) matrica mellé egy "Nem akarok újra kommunizmust" vignettát is."

Ha a gépén csak "Nem akarok újra kommunizmust" matrica lett volna, akkor beírtad volna, hogy lehetne rajta egy "Nem akarok újra fasizmust" matrica is?
--
♙♘♗♖♕♔

"A Defconon ilyesmi nincs. Ide az előadók is saját költségen mennek. Jó, nekem mondjuk fizeti a cég..."

Az utolsó bekezdés klasszikus felköp és alááll kategória.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Jóhát index.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Kar hogy azt nem reszletezi mi az a use case ahol jobb hasznalni biztonsagi szempontbol a HardenedBSD-t mint barmi mast.

es en meg azt hittem, hogy a github matricas mac-nel nincs gazabb :))))))

--
NetBSD - Simplicity is prerequisite for reliability