Régi stílusú, lehetőleg ingyenes játékok

 ( hnsz2002 | 2014. december 17., szerda - 10:36 )

A családi "ügyfélnél" nincs rosszabb...

Egyik rokon régi gépe meghalt. Vett újat, kapott rá 8.1-et. Teljesen kétségbe van esve, hogy nem működnek a régi játékok. Dosbox-ot, virtualizációt meg egyéb workaroundot nem akarok. Ő az a fajta user, akinek az gondot okoz, hogy most egyet vagy kettőt kattintunk, és kockás füzetbe le van írva lépésenként, pontról pontra, fejezetekre bontva "Dominó indítása", "Számítógép kikapcsolása", és hasonló fejezetekbe szedett számítógépes kisokos.
Szóval amik kellenének neki, minél egyszerűbb felépítésben: pasziánsz, admirális, aknakereső (hál'istennek a 8.1-en ezek nincsenek fent alapból, és csak marketből lehet telepíteni ms accounttal...), és más egyéb kártyajátékok, dominó, valami dyna-szerűség (http://www.abandonia.com/en/games/27514/Dyna+Blaster.html; nála ez az etalon, "ez egy k*rva jó, k*rva nagy játék"), észkerék, és egyéb hasonló játékok amik voltak úgy 80 és 93 között. :) Nem kell 3D, nem kell pörögni forogni. Ha magyar, az nem baj, de nem feltétel.

Ha tudtok ilyeneket, segítsetek, mert az életem megeszi...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Dosbox beconfig, hogy automatikusan indítsa a programot, és ehhez ikon az asztalra nem játszik?

+1 Én egyszer régen sokat szívtam vele, hogy öcsém xbmcből tudja futtatni az emulátoros (nes, ps1 stb.) játékait. µgy megtetszett neki a dolog, hogy most már én nem értem, hogy mit csinál az xbmcvel ő.

+1
Nekem is rögtön ez jutott eszembe.

Annyi frontend van dosboxhoz, hogy lehet válogatni. D-Fendet kipróbáltam pár hónapja, eléggé felhasználóbarát. http://dfendreloaded.sourceforge.net/index.html

Vegyél neki egy pakli kártyát, sokkal olcsóbb, mint egy számitógép. :)

Minek? Már ott az új gép... :D

Regebben csinalt valaki egy live cd/dvd-t, ami egy live linux volt, tele out-of-the-box elindulo dos-os jatekokkal. Ha jol emlekszem, "live dos games" volt a neve. Nezd meg, letoltheto-e meg valahol.

http://hu.wikipedia.org/wiki/LiveDosGames
A hivatalos honlap linkjére kattintva nem túl biztató oldalt találhatunk.

Szerk.: elvileg innen tölthető.

Leírtam, hogy mennyire user. Nem akarom bonyolítani. Így is elég elviselni.
Mindenesetre, megpróbálom a dosbox-szal.
--
The Community ENTerprise Operating System

Szigorúan imho ilyeneknek nem való a gép. Ha meg muszáj(bár a muszáj ezen esetekben a muszáj=sz*patom_magam_csakazertis reláción alapul szigorúan önkéntességi alapon), akkor semmiképp nem Vista-W7-W8. Egy netmentes XP SP3 inkább, azon kényelmesen elfut mindene.

A Dyna Blaster valóban egy kiba jó játék.
Nekem is az első játékaim egyike volt. Eszméletlen sokat játszottam vele :D

Van belőle modern csilli-villi remake is: https://dynablaster.titandemo.de/

Zsnes-t beszerzed. Mert az ingyen van úgyis. Aztán meg lekaparod netről a keringő 765 játékos snes pakkot. :D Minden snes játékból van benne egy angol verzió. Minden játékot ugyan úgy kell elindítani. És mindig ugyan azok a gombok vannak. Viszont ez igencsak warez kategória. De egy örök életre elegendő "egyszerű" játék van benne.

Szerk.: Egyébként meg elő csapod a gog katalógust és végig nézed a régi "sz***kat" most úgyis vásár van és azok előre be vannak konfigolva.

Dyna Blaster! Istenem, ezzel mennyit játszottam anyukám munkahelyén!

Szia!

Nézz itt szét, vagy kérj tanácsot:
http://skamilinux.hu/
http://skamilinux.hu/phpBB3/viewforum.php?f=6
Rengeteg, több gigabájtnyi DOS-os cucc van ott, ha szólsz, kapsz segítséget.

http://kindlefiremagyarul.blogspot.hu/

margaréta nefelejts
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)