open SUSE 12.3 kernel frissítés után kernel panic

 ( develru | 2013. június 10., hétfő - 14:16 )

A következő módon frissítettem kernelt.

$ zypper ar http://download.opensuse.org/repositories/Kernel:/stable/standard Kernel:stable
$ zypper in --from Kernel:stable kernel-desktop

Első problémám az volt, hogy nem akart secure boot módban indulni. Miután ezt kikapcsoltam elkezdte tölteni a kernelt, majd kernel pánikkal megállt. Nem volt igazán időm rá analizálni a hibát, így elindítottam a régi kernellel, majd pedig töröltem az újat.

Elvileg az új kernelnek jobb az energiakihasználása, ezért akartam a laptopomon frissíteni.
Mit csináltam rosszul? Van valakinek ötlete, hogy milyen lépéseket kellene még tennem? Érdemes e egyáltalán ezzel szenvedni, vagy hagyjam csak a régi kernelt?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem jelenleg 3.9.1 fut, amivel jórészt megszűntek a suspend problémáim. Én forrásból fordítottam, az eredeti 3.7.x-desktop konfigurációs fájlt alapján. SuSE esetén, ha repo-ból telepítesz kernelt, akkor a /boot könyvtárban megtalálod a hozzá tartozó konfigurációs fájlt. Egy kis make menuconfig, make , make install, majd öröm és bódottá.

A fájlrendszered btrfs? Mi a kernel panic (journalctl)?

--
The Elder Scrolls V: Skyrim

A fájlrendszer ext4.

További infót most nem tudok mondani, idő hiányában tegnap este nem jutottam el odáig, hogy komolyabban foglalkozzak vele.

Amúgy nem igazán azzal van problémám, hogy nem tudnék akár forrásból felrakni egy kernelt, hanem azzal, hogy miért nem működik ez egyszerűen úgy, hogy azt mondom, frissítsd a kernelt, aztán kész. Elszoktam én már az Archlinuxos időktől :) Egyébként openSUSE-ban új vagyok. 9.2 óta a 12.3 az első amit telepítettem. Ezért gondoltam, hogy valamit rosszul csinálok, meg még nem igazán értem a logikáját a "vendor change"-nek.

De amint lesz új infóm és részletes log-om, be fogom linkelni.

sok oka lehet, pl. van a repoban egy mkinitrd csomag is, talan az hianyzott, stb.

varjuk a logot.