T61 vs. R61 vs. T400

 ( bfoto | 2013. február 9., szombat - 15:35 )

Ha a teljesítménye mindegyiknek elegendő lenne adott feladatra, melyiket vennétek használtan? Miért?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

T400, mert újabb.

+1

Én is erre gondoltam, de nem tudom, hogy ez még van-e olyan jó, mint a régiek.
--
Direp

T43 fölött már "úgyis mindegy": a gyorsabb, a frissebb a jobb, ha egyéb szempont nincs meghatározva.

asszem én is - ha bármi kell még bele, nagyobb eséllyel lesz olcsón.

(diszk még majdnem mindegy is, mert asszem mind satás, de pl. ram, vagy ha akku/kijelző ilyesmi kell)

ha nem szupertitkos a projekt, árulj már el részleteket, mert ez így keskeny. vga, kijelző, esetleg azonnal a modellkód...

egyként az R-es budget hogyan jön a képbe?

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Nem akartam belinkelni, hogy miből kell válogatni, nehogy reklámnak tűnjön. Itt vannak a gépek (a felhasználás majdani módjáról sokat nem tudok mondani, mert nem saját célra lesz elsősorba, netezni, unty-s ubuntut gyorsan futtatni (:)) lehessen rajta):

http://www.pc-max.hu/webaruhaz/notebookok.html
--
Direp

nyilván a 400, mert a., nagy felbontású kijelző b., DDR3 c., i MHD. ha szépen kéred meg fogják engedni, hogy saját tesztlemezeddel indítsd. az akku állapotát nézd meg mindenképp, ha szr, akkor kicserélik egy másikra - legalábbis Árpival tutira lehet tárgyalni ezirányban.

a T61 már szakállas sajnos, hiába lett elég jó széria. szerencsére intel lassító dolgozik a kiszemelt cuccokon, így mínusz egy hibalehetőség. a modellkód alapján helyben megnézném az eredeti felszereltségüket a lenovo support oldalán. kb ennyi.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Szia, csak annyi, hogy a T61 Nvidia nvs 140 videokártyával szerelt változata szériahibás, olyat ne vegyél használtan.
Nekünk ilyen van és sajnos most a polcon hever mert a videokártya forrasztás elengedett. Nyáron már volt tepsiben és pár hónapig ment de most megint nem jó.

igen, de a dolog némileg komplikáltabb, hiszen gyártótól és BGA IC-től random független a dolog. előfordul több nV és ATi/AMD VGA-nál - valamint Dell, Acer, HP, Lenovo, Apple stb (gyakorlatilag az összes) brand esetén - bár az utóbbi (talán max) 2 évben mintha ritkább lenne a dolog, de ezt majd megválaszolja az idő.

az okokat már kifejtettük és kifejtettem többször is. ezért is írtam fentebb, hogy igásló esetén az intel lassítója a nyerő, esetedben lásd a GMA-s T61-eket, röhögve futnak a mai napig. egyébként részvétem, sokan krvaanyáztak az ominózus Quadro miatt, kár a gépért. ha tepsi helyett infrás állomáson újragolyózzák akkor tovább húzza. ellenben az sem életbiztosítás, hiszen az is csak "bő" hónapokra szól - viszont közel szakszerű és ~20-30e Ft :)
--
Vége a dalnak, háború lesz...