Bentel security

 ( dessantos | 2012. július 17., kedd - 7:17 )

Sziasztok!

Adott egy Omnia 8-as régi központ. Hozzá egy billentyűzet, melyet a központ bekapcsolás után nem ismer fel, csak programozni lehetne. Sotware van.

Valaki nincs véletlenül egy Bentel központokhoz való kábele, vagy nem tudja valaki esetleg a lábkiosztásást? Mert úgy érzem nem simán RS 232.

Előre is köszönöm.

Üdv

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Kábel szinten nem ismerem a Bentel központokat, de elvileg mindnél a következő 4 ér fut: föld(-), táp (+), órajel, adat busz.
DSC, Paradox doksikból, vagy újabb Bentelekről esetleg le lehet nézni a kiosztást.
1 biztos: a tápra rá tudsz mérni a központnál lévő 4 sorkapocsnál, így a kezelő felé menő +/- ereket jó helyre kötöd be, nagy gondot már nem tudsz csinálni.

A központ számítógéppel való programozáshoz szerinted a billentyűzet és a központ közötti Bus protokollt használja?

Ha igen, akkor miért tettek RS 232-es foglalatot 8-10 lábbal? Csak kérdem.

Üdv

A nem egyértelmű kérdést félreértettem.
Tehát neked egy számítógép-riasztóközpont közé való adatkábelre van szükséged (ha jól értem).
Ez így mindjárt bonyolultabb :)
Bár azt még pontosítsd, hogy a billentyűzet alatt mit értesz? PC klaviatúra/riasztó kezelő/vagy valami speciális billentyűzet?
Egy típusszám is hasznos lehet.

Amúgy PC-ről történő programozás 1:1-ben kiváltható a riasztóhoz való kezelővel. Igaz, hogy lassabb, meg leírás kell hozzá, de nem kell adatkábellel, PC-vel bajlódni.

Laptopról szeretném programozni a központot.
Nem vennék hozzá való billentyűzetet, mert az adott. Bizonyos szériánál nem lehet a billentyűzetről programozni indulásnál, mert a programozásban lehet megadni a billentyűzet típust, amelyet ha feltöltök feléled a kezelő.

Tehát a laptop és a központ közötti adatkábel kiosztása kellene.Kérdés az, hogy mivel a foglalat DB 89-es lehet hogy RS232-es szabvgánnyal kommunikál, vagy saját adatátvitellel.

Régen mikor halomra telepítettem ezeket minden laptopról ment. Kábel meg ott maradt a cégnél, és nem emlékszem, ráadásul mi modemes laptopon keresztül programoztuk ősidőkben, bizonyos átalakítóval.

REmélem így már egyértelmű:):)

Az RS232 egy adatátviteli szabvány, a foglalat neve: DB9.
Azért, mert olcsó. DB9-es csatit használnak néha még can, lin buszokhoz, rs485/422-höz is, meg saját spéci cuccokhoz is. Olcsó, jó, kicsi. Az átviteledet meg az összekötő kábellel határozod meg úgyis.