Notebook vásárlás előtt

Van már gondolom sok ilyen téma, de itt van más egyéb is:
Elutazom hosszabb időre és könnyen hordható erősebb gépet akarok a közeljövőben venni, a következő kritériumokkal:

- 8 óra körüli akkuidő
- Könnyű, masszív
- Nagy felbontás (nem a legfontosabb, de jó lenne)
- Inteles gép kell mindenképpen
- Lehetőség szerint játékra is tudjam használni
- Erős, stabil, gyors masina legyen

Akkuidőre nézve rögtön eszembe jutott egy macbook pro. Soha nem használtam még osx-et, de gondolom valamilyen szinten korlátoltabb mint egy linuux, vagy egy win7. Netbook még esetleg eléri ezt az akku időt, de az felejtős, mert nem egy erőművek. DELL gépek képesek még sokáig életen maradni egy töltéssel ahogy hallottam, de egy 6 órás utat ki kell hogy bírjon...

Tapasztalatokra vagyok kíváncsi, hosszabb tárva kellene gép, amit tudok használni akár útközbe, akár játékra, akár filmet nézni. Jól esne, ha egy Witcher 2 nem kottyanna meg neki.

Hozzászólások

Eléggé ellentétesek az elvárásaid. Csak néhány ellentét:
akkuidő <> könnyű, akkuidő <> játék, akkuidő <> erős/gyors, könnyű <> nagy felbontás
Kijelző méret/tömeg tekintetében tudsz elvárást mondani? Pótakku is megfelelő neked a 8 órás üzemidőhöz? Nagyjából mennyi pénzt szánsz a projektre? Ha az elutazol alatt külföldet érted, akkor szükséged van-e világgaranciára?

pótakkuhoz nem ragaszkodom, inkább legyen erős és gyors minthogy könnyű, felbontás lehetne fullhd is akár, de gondolom az marha nagy elvárás. Külföldre utazom igen, (németország) világgari nem fontos, bízom bent hogy nem romlik el. Pénz dolgot még nem döntöttem el, de inkább a jobb mint valami olyasmi amit kidobok 2 hét után.

Mondjuk egy Dell Vostro 3560-as megfelelne neked. 1920*1080-as kijelző, AMD Radeon HD 7670M vga, háttérvilágításos a billentyűzet, 3 év helyszíni garanciás - bár nem tudom, hogy ez mennyire nemzetközi, tömege 2,6 kg körül van, akksija 48Whr. Ha érdekel, akkor utána kérdezek holnap.
Még az IBM laptopokat tudom ajánlani. Ott tudom, hogy van biztosan világgarancia.

macbook nem egy rossz ötlet, thinkpad részről x230, delltől xps 13 amit vennék.

dell precision m4600
- nem konnyu - 3 kg
- nem olcso - 2000+usd
- nem ocska muanyag
- randa kocka
- ips panel - matt!
- 6 orat siman elmegy, ha az intel aktiv
- optimus + quadro
- 3 ev nbd gari
- 2hdd belefer
par honapja hasznalok ilyet, nekem tetszik

hogy az osx-et a hulyeknek talaltak ki, eleg egyszeru a hasznalata, es ha konzolban kell turkalni es lattal mar linuxot, menni fog itt is.
Maga a vas es hozza az os eleg stabil... akku idoben nekem anno 3d tervezessel irt 6 orat, es ebbol kb 3-4et aktivan hasznaltam is...
ha van kerdesed es meg tudom valaszolni.... :)

-------------
"Az informatika az a szakma, melyet foiskolan tanitanak. Jo alapot adhat, de megelni belole nem fogsz..."

Olyan vékony az új MacBook Pro, hogy az UTP-hez is külön átalakító kell. Az IPS paneles változat még nehezebben szerelhető, persze nem buherálásra szokták venni az ilyen gépet. A panel nagyon ütős.
További szempont, hogy az MacBook Pro-nak fényes a panelje, a Dell Precision M4600-nak és a HP Elitebook 8560w-nek matt IPS panele van. A HP féle DreamColor panel a 8560w-ben gyengébb, mint a M4600 PremierColor panele. Legalábbis amiket én láttam. Új MacBook Pro-t még nem láttam élőben, de szóljon akinek van.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

msata vajon mi?
e-SATA-val hosználok hozzá én is második HDD-t, de az külső és nem belső.

Neked melyik fajta van?
Nálunk a munkahelyen egy i7-2860QM 2.5Ghz, 8Gb RAM, 750Gb HDD, Quadro 1000M és PremierColor panel. Asszem az átlagosnál intenzívebben használom: mondjuk openoffice-szal szerkesztek és közben a háttérben megy egy böngészőben a youtube-on valami. Nekem így nincs meg a 6 óra. Bár nem is volt szempont, hogy bírjon 6 órát...

Köszi:
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

msata - ha jol tudom, az a kis formatumu sata, amibe az ssdket pakolasszak. Ami mellett meg van benne egy hdd keret.

i7-2860QM(ebben nem vagyok egesz biztos), 16GB, 256GB SSD, Q2000M, IPS panel. Konkretan sosem figyeltem mennyit megy el, de erzesre megvan a 6 ora. Sokat elmaszkalok mellole, ilyenkor meg ugye lekapcsolja a kijelzot. Fenyero is vissza van veve. Egyszer lemerem :), de nekem sem volt szempont.

Az intel/nvidia féle optimus csak XOR -ban tud működni, ha AMD-s gépre szavazol, olcsóbban erősebb és intelligensebb dual gpu megoldáshoz jutsz, mert a két gpu együttműködik, az intel/nvidia féle megoldásnál csak külön-külön tudnak létezni.

--
http://neurogadget.com/