Laptop képernyő csíkozódás

Üdv!

A hibajelenség a következő: a laptopom képernyőjének 2. és 3. harmada be van csíkozódva ahogy az ezen a képen is látszik. Kérdés: mi lehet a baja, milyen alkatrészt kéne kicserélni?

Infók:

  • A kép hibamentes a gép VGA portjára kötött külső monitoron, ahogy az ezen a képen is látszik.
  • Korábban is volt már ilyen gondom, akkor egy DOS-os tesztelő program (gondolom elég alacsony szintű) mód váltogatásai visszabillentették a normál állapotra. Most ez nem segít.
  • Maga a laptop egy HP DV6700 sorozatú gép Nvidia 8400M GS grafikus chipsettel.

Előre is köszi a segítséget!

UP: senkinek semmi ötlete?

Hozzászólások

Nekem az egyik eeepc-m csinál ilyeneket, de idővel eláll. Gyorsíthatom a folyamatot azzal, hogy megnyomkodom a monitor keretét. Valami KH nyilván, lusta voltam szétszedni.
Ha neked is elmúlik olykor, akkor hasonló a hiba

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

Trükkös dolognak tűnik... :) Beteszel egy LiveCD-t (legyen az akár, Ubi, Hireen's -ről, MiniXP, vagy akár egy Win telepítő), mit szól hozzá? Bekapcsolástól kezdve ilyen, vagy csak ha betöltött a rendszer?
Több minden is lehet, de első sorban vmi érintkezési hibára gyanakodnék (főleg, hogy ugyanilyen laposnál találkoztam már érintkezési hibával, igaz ott az USB port volt) esetleg inverter.

(A fenti hsz-re is itt válaszolok.)
A jelenség már vagy egy hónapja fennáll, nyomkodásra nem múlik el (a nyitás szögétől is független). Mivel már a BIOS-nál (annak menüjében is) ilyen, továbbá Windows alatt is (meg livecd-k alatt is), ezért úgy gondolom valami hardveres probléma van.
Szétszedni még nem mertem igazából...

Az enyémet se. Aztán levadásztam internetről, vanak, akik webgalériákat készítenek laptopszétszerelésből. 4 perc alatt tudtam, hogy kell eltávolítani a klaviatúrát, hogy hozzáférjek még 5-6 csavarhoz.

Ha a csavarok nem egyformák, akkor a gyerekkori konstrukció játékoknak megfelelően szereld szét, így össze is tudod rakni :)

---
--- A gond akkor van, ha látszólag minden működik. ---
---

hát, első tippre videókánya hiba lesz ez

--
"'The time has come,' the Walrus said"

felhoznam a topikot, egy rokonom hp nx9420-a (ati 1600 mxm II. van benne) elkezdte a csikozodast, de fuggolegesen, kb 5 masodpercenkent random 1 pixel szeles csik jelenik meg, majd elmulik.

vga kimenetre kotve kulso monitort, hibatlan a kep.
erdemes ettol fuggetlen vga-t cserelni? hasznaltan sem olcsok ezek az mxm II-es vga-k :(

"nem valószínű, hogy a kártya szorul cserére"

nem teljesen igaz, BGA IC kezdődő leválása, GPU téglásodása ugyanúgy okozhatja mint a TFT panel haldoklása hátul a két sornyi rögzítésnél. miközben külső monitoron _jó_ a kép. sajnos ez van, főleg igaz ha a külső monitor D-SUB-on megy.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Fujitsu siemensnél és még rengeteg más márkánál is hasonló volt vagy megtört, vagy becsípődött, ezt tisztázza az is, hogy külső monitor használatánál nem lép fel a hiba!
--
Dropbox:
https://www.getdropbox.com/referrals/NTI3NzY1ODQ5
Ubuntu One:
https://one.ubuntu.com/referrals/referee/1453424/