embedded programming doksi - magyarul

 ( Gollam | 2012. április 25., szerda - 11:00 )

Sziasztok,

egy ismerősöm megkért, hogy próbáljak szerezni neki ingyenesen és magyarul elérhető dokumentációt embedded programming témakörben. Neki (sem) sikerült semmi értelmeset találnia. Viszonylag alap, átfogó, csak rálátást biztosító dokumentum kellene. Tud valaki ilyet?

Köszönöm!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ilyet nem is igazán fog találni, sajnos az embedded programming inkább egy összefogó név (és ebben ki is merűl).
Válasszon magának egy platformot (első körben arduino -t javaslok, mert elég sok példa és leírás található hozzá neten). Ha már az arduinot kiismerte, lesz rálátása hogy mi is az embedded programming és jöhetnek a perverzebb projectek (nem devboard, különféle uC-k naturban, stb.).

Egyetemi képzésen vesz részt. Jegyzet nincs, csak a feladat, hogy írjon, szedjen össze információkat és készítsen egy tizenoldalas valamit belőle. Tehát neki nem konkrét példák, platformokon történő megvalósítások kellenek, hanem valami (több) átfogó, "elbeszélő" stílusú írás.

Ennek fényében tudsz valamit javasolni?

Ha jól sejtem, akkor a feladat kiírója pont azt szerette volna, hogy a delikvens keresse meg a szükséges információkat. Az nem nagy kunszt, hogy egy X oldalas könyvből/doksiból kitörzsanyagozok 10 oldalt. Szerintem.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Igen, pont szeretné megkeresni a szükséges információkat.

akkor ez alapján is pont azt szedje össze, amiről beszéltem. Keressen platformokat(pic/avr stb.), programozási nyelveket (c/asm stb.), felhasználást (mosógép;D), stb.

Ok, köszönöm.