TV-OUT fagyás

Fórumok

TV-OUT fagyás

Hozzászólások

Köszi a tippet, meg fogom próbálni single proc kernellel is, igaz nálam mindig fagy, nem cak néha. Emiatt (is) tértem át ext3-ra. Framebuffert nem használok.

ASUS P2BD-S alaplap 2xP3(750) processzorral, ASUS V7100 PRO SE, GeForce2 MX400, TV-Outos videokártyával, Debian Woody 4.1.0-s X, SMP kernel.
AZ NVIDIA specifikus beállítások alább láthatók.

A gondom: amikor felbontást váltok és olyan felbontásra érek, amelyhez a "MetaModes" opció szerint a TV kimeneten is képnek kellene megjelenni, akkor az egész gép merevre fagy, csak a reset segít rajta.
Ha olyan metamodes sort adok meg, amelyben minden felbontáshoz tatozik TV-Out felbontás is, akkor működik, de ilyenkor is megfagy, amiokor karakteres konzolra , majd onnan visszakapcsolok.

Tud valaki segíteni?

Identifier "NVIDIA GeForce"
Driver "nvidia"
VideoRam 65536
Option "TwinView"
Option "SecondMonitorHorizSync" "30-50"
Option "SecondMonitorVertRefresh" "60"
Option "MetaModes" "1280x1024,NULL;1024x768,NULL;800x600,800x600;640x480,800x600"
Option "TwinViewOrientation" "Clone"
Option "ConnectedMonitor" "CRT,TV"
Option "TVStandard" "PAL-B"
Option "TVOutFormat" "COMPOSITE"


# Insert Clocks lines here if appropriate

Option "NvAGP" "3"
Option "NoLogo" "Yes"
Option "IgnoreEDID" "1"
Option "CursorShadow" "1"

Hi mindenki !

Nekem is volt valami hasonló gondom, mégpedig a következő, ha Local APIC -ot belefordítottam a kernelbe, akkor néha mikor visszaváltottam a konzolra akkor csont lefagyott.
(apic nélkül soha nem fagyot) Igaz nekem csak egy procis képem van. Te mivel használsz smp-t ami magátol beleforditja ezt. Szerintem probáld meg smp nélkül. Ha így is fagy akkor akkor más a gond. Nem használsz véletlenül framebuffert mert az nvidia driver-e azal is összeakad.