OpenServer™ 5.0.7V for VMware (3.0.0)

Bejelentés: ftp://ftp.sco.com/pub/openserver507v/507v/iso/openserver507v_v300vm/osr…

Érdekességek:
- Port VMware balloon device driver
- Now, when running on VMware, shutting down to init state 0 causes the OS to power down completely.
- Add Symmetrical Multiprocessing to OpenServer 5.0.7V
- Allow multiple processors without a license
- Don't shut down system for expired or unregistered license

Mondjuk én az OSR6V -t jobban várom. Eddig tetszik, amit a UnXis csinál, mármint hogy egyáltalán foglalkozik a fejlesztéssel és a technikai támogatással.

Hozzászólások

Most már csak az a kérdés, hogy szeret-e futmni Workstationban/Playerben és főleg, hogy rá lehet-e venni arra, hogy VBox-ban elfusson. Nyilván pl. a balon driverrel gondok lesznek :-)

OSR6 simán fut workstation-ben, player-ben, vbox-ban most is (sőt, qemu -ban is), pedig az még nem a "V" (virtuális környezetbe szánt) változat. Csak arra kell figyelni, hogy 1 processzort kapjon és ne többet, meg ha hálózatot is akarsz, akkor Intel kártyát kell emulálni. Ha jól emlékszem, a Unixware 7.1.4 is (meg talán a 7.1.1 is) elszaladgált ugyanilyen paraméterek mellett virtualizálva és az OSR5 pedig most már ugye hivatalosan is támogatott vmware/hyper-v alatt. Egyébként a Unixware 7.1.4 -ből is ígérnek "V" változatot, de azt jövő évre.
Jó ez, mert így lehet migrálni támogatott HW platformra. Pl. újabb LTO (>=3) drive -okhoz nincs driver egyik SCO rendszerre se.