Flame

"Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárás indított huszonhárom EU-tagország ellen"

Fórumok

Kiemelés tőlem:

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított 23 tagországgal és az Európai Unióból januárban kilépett Egyesült Királysággal szemben, mert nem hajtották végre az audiovizuális média minden platformjára, köztük a hagyományos tévécsatornák és a videómegosztó oldalak uniós szintű koordinációjára vonatkozó új előírásokat.

Az Európai Bizottság hétfői tájékoztatása szerint az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelv átültetésének szeptember 19-i határidejéig csak Magyarország, Dánia, Hollandia és Svédország teljesítette kötelezettségeit. Kiemelték, azért fontos az uniós irányelv nemzeti jogba való átültetése, mert az új előírások a digitális kornak megfelelő szabályozási keretet hoznak létre, biztonságosabb, igazságosabb és sokszínűbb audiovizuális környezetet teremtve. Megerősítik a nézők védelmét, különös tekintettel a legkiszolgáltatottabbak, például kiskorúak biztonságára nézve.

Kiterjesztik a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályokat a videómegosztó platformokra, és elősegítik az audiovizuális média kulturális sokszínűségét. Bevezetik a nemzeti médiaszabályozók új függetlenségi követelményeit és a médiapluralizmus védelmét – közölték.

Link:

https://index.hu/kulfold/2020/11/23/az_europai_bizottsag_kotelezettsegszegesi_eljaras_inditott_huszonharom_eu-tagorszag_ellen/

SZAVAZÁS: Ér-e évi százmilliárdnyi közpénzt a magyar foci teljesítménye?

Fórumok

Ha a https://hup.hu/node/171453 topic alapján jól értem, akkor nyolc évente egyszer kijut egy klubcsapat a BL-be és 8 évente kétszer kijut a válogatott az EB-re. Ez nyolc év alatt 800 milliárdba kerül. Ér-e ez ennyit? (trey papír volt egy szavazást csinálni erről, hát én megpróbálom :-) )

 

 

Szavazni: IGEN vagy NEM hozzászólással lehet.
Minden más hozzászólást kimoderáltatunk trey-jel!!!!

 

 

Évi 100 milliárd forrása: https://mfor.hu/cikkek/makro/utanpotlas-koltesek.html

Ja és mindegy, mit szavazunk, mert akkor is kapni fogja a közpénzt a magyar labdarúgás. :-)

 

Természetesen van mód arra, hogy átszámoljam lélegeztetőgépre is:
Az évi 100 milliárd az 5000 darab lélegeztetőgép. Mármint, ha a NER veszi offshore cégeken keresztül. Mert ha nem, akkor megkaptuk volna harmadáron is, szóval mondjuk évi 15ezer darab

Közös ellenzéki program, közös miniszterelnök (jelölt). Jó ez vagy rossz?

Fórumok

Közös miniszterelnök-jelöltet állít az ellenzéki szövetség

https://444.hu/2020/11/16/kozos-miniszterelnok-jeloltet-allit-az-ellenz…

 

 

Az állampártunk nem hagyott más alternatívát, azonban ez akár még egész pozitívan is elsülhet az ellenzék részére. Végül is könnyebben és elfogadhatóbban magyarázható az összeborulás és idő is van a felkészülésre.

"Sikerült: negyedszer is Eb-résztvevő Magyarország!" / "Legyűrtük a törököket, feljutottunk a sztárcsapatokhoz"

Fórumok

Nemzetek Ligája:

A hat mérkőzés óta veretlen magyar labdarúgó-válogatott nagyszerű teljesítményt nyújtva 2-0-ra legyőzte Törökországot a Nemzetek Ligája utolsó körében, és ezzel a győzelemmel feljutott a sorozat A osztályába, vagyis bekerült Európa legjobb 16 csapata közé. Ez a feljutás a későbbiekben (a 2022-es vb-selejtezőkön) még nagyon sokat érhet. Marco Rossi csapata csodás futballőszt produkált, az Eb-kijutással és a Nemzetek Ligája osztályváltással olyan tettet hajtott végre, amire nagyon kevesen számítottak.

Linkek:

EB:

Az éjjel megint nem ér majd véget - futballünnepet, világsztárokat hoz Magyarországra az újabb magyar focicsoda

Csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott drámai mérkőzést játszott az Izland elleni Eb-pótselejtezőn. Az északi csapat a meccs elején egy szerencsés góllal szerzett vezetést, ezt követően viszont magára talált a magyar csapat, és a második félidő nagy részében már uralta a mérkőzést. A végjáték drámaira sikerült, ugyanis az egyenlítésre egészen a 88. percig kellett várni, majd amikor már mindenki azt hitte, hogy jön a hosszabbítás, a 20 éves Szoboszlai Dominik a 92. percben egy elképesztően nagy góllal kilőtte az Eb-re a magyar csapatot, amely fennállása során először jutott ki egymás után két Európa-bajnokságra. A találkozó után Marco Rossi és a stábja megígérték, hogy megtanulnak magyarul, míg a csodagólt lövő Szoboszlai Dominik hirtelen azt sem tudta, mihez kezdjen örömében.

Linkek:

COVID sztorik

Fórumok

https://telex.hu/koronavirus/2020/11/09/covid-sztorik-koronavirus-korha…

[...]Egy idő után szóltak Péteréknek, hogy betegtársuk meghalt. A kórházi szabályok szerint ilyenkor még két óráig ott kell maradnia a halottnak a kórházi ágyon a paraván mögött, de a kórterem lakói visszamehetnek az ágyukba. Dél volt. Hozták az ebédet, amit Péterék a kórteremben kaptak meg, pár méterre a halott embertől. Nem mindenki tudott ebédelni aznap.

Amugy van koztuk vicces is

Mit várunk Bidentől?

Fórumok
 • Kína még nem gratulált – és a jelek szerint nem is fog még egy ideig

  • A két szuperhatalom viszonya meglehetősen hűvös volt az utóbbi években, és kérdéses, hogy a következő elnök ciklus hoz-e változás ezen a téren. Biden ugyanis korábban meglehetősen negatívan nyilatkozott Kínáról. Hszi Csin-Ping kínai államfőt például egyenesen "gazembernek" nevezte. 

 • Merkel: A német-amerikai barátság közös kincs

  • A kancellár kiemelte,  Joe Biden lesz évtizedes bel-, és külpolitikai tapasztalattal kezdi meg munkáját,és jól ismeri Németországot és Európát.
 • Gabriel Byrne nincs elragadtatva

  • Az a fazon eltűnt – célzott Donald Trumpra –, Joe Bident viszont ki nem állhatom. Csak egy elitista, aki telekiabálja a világot az amerikai morális felsőbbrendűség hülyeségével. Semmi nem fog változni alatta, mert csak azt mondja, hogy vissza kell téríteni Amerikát ahhoz, ami egykor volt. Hát hogyne. Ahhoz Amerikához, amely Donald Trumpot vetette ki magából – fanyalgott a Golden Globe-díjas színész.

 • Német külügyminiszter szerint nem lesz minden más Bidennel, de sok minden jobb lesz

  • elkötelezett multilateralista, aki tudja, hogy korunk határtalan kihívásaira – a globalizációra, a klímaváltozásra, a digitalizációra, a migrációra  – nemzetközi megoldás szükséges.
 • Kovács László az Indexnek: Biden a legtisztességesebb

  • Nagy hatást tett rám figyelmessége, Magyarország iránti érdeklődése. Beszélgetéseink számomra fontos jellemzője volt, hogy soha nem éreztette velem az országaink súlya közötti hatalmas különbséget” – közölte az Indexszel Kovács, hozzátéve, ezért régóta elkötelezett és lelkes híve Bidennek.
 • A Kreml csak akkor fog gratulálni, ha hivatalossá válnak az eredmények

  • Dmitrij Peszkov úgy nyilatkozott: Moszkva megvárja a hivatalos végeredményeket, mielőtt hozzászólna az amerikai választásokhoz. Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban többször is elmondta, hogy kész bármelyik elnökjelölttel együttműködni, és bízik abban, hogy az új amerikai kormányzat segítségével normalizálni tudja a két állam közötti kapcsolatokat. 

 • Gorbacsov: Bidennel folytatódhat az atomfegyverek leszerelési programja

  • Mihail Gorbacsov volt szovjet pártfőtitkár, majd elnök ismét hallatott magáról. Az Interfax hírügynökségnek nyilatkozva közölte: Joe Biden győzelme az amerikai elnökválasztáson lehetőséget teremt a nukleáris hadászati támadófegyverek csökkentéséről megkötött START-3 (Új START) szerződés meghosszabbítására. Gorbacsov úgy véli, Biden egy őszinte, észszerű utat járó ember

 • Boris Johnson: "a közös értékek és érdekek védelmében dolgozunk majd együtt Biden elnökkel"

  • Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az Egyesült Államok Nagy-Britannia legszorosabb és legfontosabb szövetségese, és a brit kormány a közös értékek és érdekek védelmében működik majd együtt Joe Biden leendő demokrata párti amerikai elnök kormányával.
 • A kubai elnök változást remél Biden megválasztásától

  • Miguel Diaz-Canel szerint az Egyesült Államok Biden megválasztásával "új irányt választott". A kubai elnök ezzel arra utalt, hogy a Trump-adminisztráció – az Obama alatt bekövetkezett békülési politikát felváltva – ellenséges politikát folytatott Kubával szemben és megpróbálta tönkretenni a szigetország gazdaságát annak érdekében, hogy politikai változásokat kényszerítsen a kubaiakra. 

A fentiekhez hasonlóan, egy-két mondatban: te mit vársz Bidentől?

Matematikus: Statisztikai alapon valami nagyon nincs rendben Biden eredményeivel

Fórumok

Egy inaktív Twitter-fiók, @statsguyphd elkezdett a választások után Benford-törvénnyel vizsgált anomáliákat posztolni, nem csak az eredményeket, hanem a korai módszereit, amit itt elolvashatsz.

Ekkor még egy kicsit ködös volt, hogy pontosan mit és hogy dolgozott fel, de megígérte, hogy részletesebben és hitelesebben közzé fogja tenni. Ezt meg is tette ma éjjel és ezen a GitHub linken mindenki számára elérhető.

Erről részletesen majd később, előbb ismerkedjünk meg a módszerrel.

https://reaktor.hu/2020/11/06/statisztikai_alapon_valami_nagyon_nincs_rendben_az_eredmenyekkel

Levelszavazast kovetelunk Torokorszagnak, Oroszorszagnak, Kinanak es Feheroroszorszagnak!

Fórumok

Rengeteg tanulmany jelent meg iden USA teruletenek szamos neves egyetemen, mely szerint a levelszavazas igencsak biztonsagos. Ezek a mult szazadban ragadt autokraciak es diktaturak nem adjak meg ezt a fontos jogot allampolgaraiknak: hogy csak egy postai levelet kelljen feladni a valasztashoz. Mert hat mi az, hogy be kell menni a szavazofulkebe, es ha fel a valasztopolgar attol, hogy a fulkeben elkapja a Covid-ot? Igenis legyen joga a szavazofulke helyett a szavazas napjan postara menni.

Raadasul luxus, hogy mar a valasztas napjan osszeszamoljak a szavazatokat es hirdetnek vegheredmenyt. Haladni kell a korral, es be kell vezetni a napokon at tarto szavazatszamolast, es az azaltal nyujtott izgalmakat. Magyarorszagon is tul hamar megszamoljak, torvenybe hoznam mar itthon is, hogy a vasarnapi valasztasok utan mar csak szerdara lehessen eredmeny. Sot, lehetne itthon is az egesz valasztast levelben bonyolitani, mi miert ilyen mult szazadi modon bonyolitjuk?

Csak a levelszavazas demokratikus es modern. A fulke elavult. Koveteljuk, hogy ezek az elavult orszagok kovessek a vilag legfejlettebb demokraciajat, es vezessek be a levelszavazast a kovetkezo valasztasokra! Nehogy mar szegeny szavazonak el kelljen battyognia a fulkeig, mert olyat csak a diktaturakban kovetelnek meg.

(Elozmenyek:

https://hup.hu/node/170630

https://hup.hu/szavazasok/20200620/szerinted_melyik_valasztasi_rendszer…

https://hup.hu/szavazasok/20200529/szerinted_helyes-e_ha_egy_kozossegi_… )