Flame

Bubba Wallace napjaink 50 Cent-je

Fórumok

Emlékszünk még arra, amikor a néger rapper, 50 Cent (akinek egyébként nagyon is komázom munkásságát, az autómban is ott van a Get Rich or Die Tryin' albuma) Magyarországra látogatva a Negro cukorka kapcsán rasszizmust vizionált?

Valami hasonló kellemetlen baki esett meg nemrég a Nascar versenyző Bubba Wallace-szal is. Bubba úr az elmúlt hetek (hónapok) eseményei hatására forradalmi állapotba került és azt haluzta, hogy valaki az öltözőjébe kötélhurkot tett, amivel jelezni akarta, hogy halál vár rá:

Múlt vasárnap a NASCAR egyetlen fekete pilótájának, Bubba Wallace-nak a garázsában egy kötélhurkot találtak, amelyről azt feltételezték, hogy ez egy üzenet a Black Lives Matter mozgalmat támogató Wallace-nak. Az ügyben nyomozás is indult, a NASCAR vezetői pedig azt mondták, hogy örökre kitiltják a versenyeik közeléből azt, aki elhelyezte a kötélhurkot Wallace csapatának garázsában. A Talladega-i futamon versenyzőtársai látványosan álltak ki Wallace mellett.

Fel is kapta a sajtó arra érzékeny része és egészen addig porondon tartotta, amíg ki nem derült, hogy semmi ilyesmiről nincs szó:

Az FBI és az igazságügyi minisztérium nyomozása végül azt állapította meg, hogy nem történt rasszista indíttatású fenyegetés, ugyanis a hurok valójában egy ajtón található fogantyú volt, amely már a tavalyi versenyen is a helyén volt, írja a BBC.

„Nem történt szövetségi bűncselekmény”

– áll az FBI jelentésében. A NASCAR-tól kapott videofelvételek alapján megállapították, hogy a kötött fogantyú már 2019 októberében is ott volt a 4. számú garázsban, és a múltheti verseny előtt senki sem tudta, hogy Wallace majd pont ezt a garázst fogja kapni.

A Wood Brothers Racing csapat volt az utolsó, amely Wallace előtt használta ezt a garázst, és egyik alkalmazottjuk úgy emlékezett, hogy már tavaly is látta ezt az ajtófogantyút. A NASCAR is örömét fejezte, hogy Wallace-t mégsem érte szándékos, rasszista inzultus.

Ugyanakkor Wallace a CNN-nek azt mondta, hogy amit a garázsában látott, az szerinte nem egy ajtófogantyú volt. „Az egy hurok volt, akár 2019-ben kötötték oda vagy sem, de az egy hurok volt. Ezek szerint nem nekem szólt, de valaki kötött oda egy hurkot, ennyit állítottam ” – mondta Wallace.

A NASCAR-ban George Floyd halála után betiltották a konföderációs zászló használatát, ennek a döntésnek az egyik fő támogatója éppen Wallace volt, aki emiatt több rasszista üzenetet is kapott.

Tanulság az arra rendkívül érzékenyek számára: NEM MINDEN RASSZIZMUS AMI ANNAK LÁTSZIK ELSŐRE!

Trump:

Index: "Újbuda polgármestere összekeverte Mengelét és Mandelát"

Fórumok

László Imre, a XI. kerület polgármestere az Adolf Hitlerről kifejtett gondolatai után újabb kínos bakiba futott bele, közölte a Hír TV

A DK-s politikus a Heti TV reggeli műsorában zavarodott bele mondandójába, amikor azt magyarázta a műsorvezetőnek, hogy miről szólt a vita a képviselő-testületben egy közterület átnevezése ügyében.

A polgármester a műsorban tévesen azt magyarázta, hogy az előterjesztés szerint Josef Mengeléről, tehát az auschwitzi haláltábor kegyetlen orvosáról akartak volna elnevezni egy parkot a XI. kerületben.

Link: Újbuda polgármestere összekeverte Mengelét és Mandelát

A megfigyelési kapitalizmusról

Fórumok

Rohadt hosszú, de érdekes cikk, ami arról gondolkodik el, hogy mi mozgatja a jelen fázisát az emberi társadalomnak, kapitalizmusnak. Oda jut, hogy az interneten, de nem csak ott, hanem a különböző kütyükön keresztül a fizikai térben begyűjtött óriási mennyiségű adat alapján, egyrészt előre jelezhetővé válik az emberi viselkedés, másrészt nem csak előrejelezhetővé, hanem irányíthatóvá. Nem direkt kényszer által, hanem inkább arról van szó, hogy valahogy keletkeznek célok, amik az óriás vállalatokon keresztül jönnek létre, de ezek is csak eszközök a folyamatban, amit végső soron a tőke és a tudás egyre jobban való növelése irányít (minél nagyobb az adat mennyiség/tudás, annál jobban előrejelezhető és irányítható a viselkedés és ez váltható újabb pénzre, erőforrásra, tőkére). És ezeknek a céloknak az elérés érdekében alakítja át nagyon finoman a környezetet. Itt sacc olyasmire kell gondolni, hogyha valami nagyon finom akadály van az egyik úton, akkor a másik irányt választják önállóan az emberek. A cikk lényegében odáig is elmegy, hogy a tudás mennyisége fordítottan arányos az akarat szabadsággal, és az előbbi növekedése, az utóbbi teljes eltűnéséhez fog vezetni.

https://tldr.444.hu/2020/06/27/nem-te-dontod-el-hogy-rakattintasz-e-err…

"Sweden Tries Out a New Status: Pariah State"

Fórumok

 

Sweden's population is not quite twice the size of Norway's — yet Sweden has reported 21 times as many deaths from Covid-19, prompting many countries to close their borders to Sweden, reports the New York Times:

Norway isn't the only Scandinavian neighbor barring Swedes from visiting this summer. Denmark and Finland have also closed their borders to Swedes, fearing that they would bring new coronavirus infections with them. While those countries went into strict lockdowns this spring, Sweden famously refused, and now has suffered roughly twice as many infections and five times as many deaths as the other three nations combined, according to figures compiled by The New York Times. While reporting differences can make comparisons inexact, the overall trend is clear, as is Sweden's new status as Scandinavia's pariah state...

Rendőrség vs. informatika

Fórumok

https://www.reddit.com/r/hungary/comments/h06zhk/a_rend%C5%91rs%C3%A9g_falaz_a_vadhajt%C3%A1soknak/

a minap kirakták a fejemet egy poszthoz [a vadhajtasok.hu weboldal] amit nem én írtam. gondoltam ez sima ügy, feljelentem őket, csak ugye helyreigazítást nem lehet kérni mert nem minősül sajtóterméknek. attól még a rágalmazás egy próbát megér.

na, erre mondta haverom, hogy hagyjam a f*szba, mert tavaly megpróbálta és a rendőrség elhajtotta, mondván, hogy amerikában van a szerver és a domain regisztrálva.

csakhogy ha megnézed a domaint, akkor látszik, hogy a magyar microware a kezelő. sőt, a hostingjuk a cloudflaret mutatja, ami valóban amerikában van, de az egy proxy szolgáltatás, és elég könnyű megtalálni, hogy az eredeti szolgáltató valsz. a szintén magyar DoclerWeb.

Megtörtént, amire senki se számított: annyit ér már a román nettó, mint a magyar

Fórumok

"Mostanra a magyar dolgozóknál kevesebb éves fizetést már csak Romániában (7600 euró) és Bulgáriában kapnak (6030 euró). Egy év alatt Lettország előzte be hazánkat, köszönhetően a közel 10 százalékos béremelkedésének."

 

"Románia egy év alatt ugyanis hatalmasat lépett előre, olyannyira, hogy vásárlóerejét tekintve az amúgy alacsonyabb román átlagos nettó bér gyakorlatilag beérte a magyart és 0,5 százalék híján pont ugyanannyit ér. A különbség gyakorlatilag semmi, hibahatáron belüli."

 

https://privatbankar.hu/cikkek/makro/megtortent-amire-senki-se-szamitot…