Elbukta az iPhone throttling ügyben benyújtott fellebbezését az Apple Olaszországban

Címkék

Franciaország és az USA után Olaszországban is pert, most pedig fellebbezést vesztett az Apple a "Batterygate" néven elhíresült throttling ügyében. A 2018-ban megállapított 10 millió eurós bírság hatályban maradt:

Following an investigation, the Italian antitrust regulator fined Apple 10 million euros and accused the iPhone maker of having “implemented unfair commercial practices.” That ruling has now been upheld by an appeals court in Italy.

Részletek itt.

Hozzászólások

Ezzel a bírsággal még nem oldják meg Olaszország pénzügyi problémáit :) Bezzeg amcsik! Ők tudnak ám 20 milliárdos büntit is, és még mindig van további extra. 

Épp ezt akartam írni, hogy egy Apple méretű/bevételű cégnek egy 60 milliós olasz piac után 10 millió eurót fizetni aprópénz! Ha sokáig fellebbezgetnek, jogászokra, eljárási díjra/illetékekre, költségekre többet költenek. Érdemesebb lett volna ezt a veszteséget azonnal benyelni, és nem vergődni ellene. Örülniük kellett volna, hogy ilyen irreálisan kicsire büntették őket.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Az rendben van, hogy céget megbüntetik, de vajon ki is kell venni a throttlingot a szoftverből? Erre nem kötelezte a bíróság? Vagy mi lesz az "átvert" vásárlókkal? Nekik nem jár kártérítés?