( hajbazer | 2021. 06. 04., p – 19:29 )

Megnéztem hogy van-e bármilyen jog adva az appnak: camera, mic, contacts, storage, mindegyik le van tiltva, mégis műxik. Szóval akkor hogyan is figyel meg?

Mindenhogy máshogy, amik nem a felsorolt perifériákon keresztüli megfigyelés. Idéztem és linkeltem eleget, de azon nem tudok segíteni, ha egyes dolgokat nem vagy hajlandó megérteni.

By using or interacting with the Service, you are consenting to: the collection, use, sharing, and processing of information about your location, including any related interactions with the Spotify service and other Spotify users (as described in The information we collect); the use of cookies and other technologies; the transfer of your information outside of the country where you live; the collection, use, sharing, and other processing of your information, including for advertising-related purposes (as described in the rest of this Privacy Policy, so please keep on reading!); and the public availability of your information and the controls over such information as described in Sharing information.

Letiltott kamerával, mikrofonnal, kontaktlistával, tárhellyel továbbra is meg tudja figyelni a zenehallgatási szokásaid, továbbra is képes biometrikusan profilozni a tapicskolásodat, a szenzorokkal mérhető fizikai mozgásodat, továbbra is ki tud szivattyúzni személyes adatokat az alkalmazásintegrációkból.

If you connect to the Service using credentials from a Third Party Application (as defined in the Terms and Conditions of Use) (e.g., Facebook), you authorise us to collect your authentication information, such as your username and encrypted access credentials. We may also collect other information available on or through your Third Party Application account, including, for example, your name, profile picture, country, hometown, email address, date of birth, gender, friends’ names and profile pictures, and networks.

Depending on the type of device that you use to interact with the Service and your settings, we may also collect information about your location based on, for example, your phone’s GPS location or other forms of locating mobile devices (e.g., Bluetooth). We may also collect sensor data (e.g., data about the speed of your movements, such as whether you are running, walking, or in transit).

Mindezt a Spotify-nál kötelező jelleggel tárolt adataidhoz, a lakcímedhez, a tartózkodási helyedhez (legyen az GPS vagy csak hozzávetőleges, ha a GPS-t kikapcsolod), a bankkártyaadataidhoz társítva. Abban pedig én nem vagyok biztos, hogy a többség kikapcsolt mikrofonos engedélyekkel használja a Spotify-t (gondolj csak a hangasszisztensre), tehát a saját példádon keresztüli anekdotikus érvelésed közelebb van a worksforme-huszárkodáshoz, mint a valósághoz.

Mielőtt megpróbálod félremagyarázni a mondandóm, csakhogy jobban megtámadhasd és előnyösebbnek állítsd be a Spotify-mániád, én nem azt mondtam, hogy a Spotifyt nem lehet, nagyon odafigyelve úgy használni, hogy legalább lehallgatni ne hallgasson le. Lehet. Csak a Spotify célját és adatgyűjtögetését tekintve nem erre törekszenek multiék és ők ott fognak téged megfigyelni, profilozni, ahol te épp nem figyelsz. A kérdés inkább az, hogy miért akarnék olyan alkalmazásért egy fillért is fizetni (vagy ennek híján belőle reklámokat hallgatni), ami úton-útfélen arra törekszik, hogy adatokat gyűjtögessen, ahelyett, hogy csak egy sima zeneszolgáltatás lenne.

légyszives határozd meg pontosan mennyire bloated, ez igy csak egy böffentés

Rendkívüli módon bloated, mondjuk úgy tízszeresen, a desktop alkalmazás, merthogy arról beszéltem.

Okostelefonon se sokkal jobb a helyzet. [1] [2] [3] [4]

Spotify performs far worse than all of its competitors, draining battery at alarming 55% and 23% faster than Apple Music and Google Play Music, respectively. [5]

A legutóbbi cikkből pedig kiderül az is, hogy egy sima progress bar frissítgetéssel is képesek masszívan lenyesni az akku-időt.

We immediately see here that the path containing “ProgressBar.setProgress()” brings most of the energy difference. Referring back to the table view, I found that the progress bar was actually set 1192 times more in Spotify compared to Apple music in the 1-minute play — Spotify updates the progress bar 21 times per second, while Apple music only updates progress bar once per second.

Ez nettó röhej és szégyen a Spotify-babzsákfejlesztők számára és felveti a kérdést is, hogy vajon hány sokkal komplexebb bloat lehet még a termékükben. Valószínűleg nem egy.

Amíg a Spotify-nál 10 óra lejátszásnak örülni kell, addig a Nokia C2-01-emmel 30 órát tudok zenét hallgatni egy töltésre, egy az okostelefonokénál fele akkora akkumulátorral (1020 mAh).

őszintén szólva leszarom, majd a piac szabályoz.

Te leszarod, a piac meg majd akkor szabályoz, ha be lesznek tiltva a reklámok és általános iskolától tanítják a privacy- és ökotudatos technológia-használatot. Addig csak kapitalista hipster illúzió.

Az autórádióm és a BT fejhallgatóm tökéletesen megy az okostelefonom bluetooth-ával, nem tudom miről vakerálsz

Nem tudod, mert nem olvastál figyelmesen. Asztali gépről volt szó. Ott folytatja Zeller Mérnök Úr a zenehallgatást, amit az okostelefonján kezdett.

Kivéve, ha elfogyott a hallgatnivaló. Mert hogy egy modern okostelefonnal nem kell előre felkészülnöd, majd séta közben berakod amit kell.

Ha alaposan felkészültél, nem fogy el a hallgatnivaló. Egyébként mit jelent az, hogy elfogy a hallgatnivaló? Valaki kötelezően előírta, hogy egy számot nem lehet kétszer vagy többször meghallgatni? Ennyire átvette volna a hatalmat a mindigvalamiújat divatlépjtovábbkodás?

Látszik, hogy fingod sincs miről beszélsz.

Valójában neked nincs, lásd privacy problémák, amiknek egy részét elbagatellizálod, a másik részében meg worksforme-huszárkodsz és az egyéni érintetlenség címkéjű szemellenződ mögé bújsz.

Ha gondolod ajándékba odaadok neked egy ~7 éves okostelefont (Nexus 5) amin tökéletesen fut a Spotify alkalmazás

Köszönöm, van bent a cégnél elég leadott példány, köztük, ha jól emlékszem ilyen is. Ha nagyon hiányozna a Spotify-életérzés™, majd megélem™ velük a pillanatot™. (Spoiler: nem fogom)

De, ahogy elnézem, csak úgy szárnyal az a tökéletesség Nexus 5-ön.

Ja várjunk, a legfontosabbat elfelejtettem megkérdezni. Ha olyan jól fut rajta a Spotify, akkor miért nem használod a Nexus 5-öd?