( _Franko_ | 2021. 03. 02., k – 15:30 )

- Nincs agyontesztelve, hogy mi tortenik, ha olyanokat oltanak, akik atestek

Biztos, hogy agyon kell tesztelni? El lehet kezdeni és növelni a kört, akik átestek és kapnak oltást is.

Keves gyakorlati tapasztalat van az ujrafertozesrol es az ujrafertozes tovabbfertozesi kepessegerol is (amennyiben az ujrafertozodes nem egy ritkabb kivetel, egyelore ez is "letezik, hogy ujra pozitiv" szintjen van emlitve)

Viszont egyre több lesz. Ha PCR kimutatja, pláne néhány nap múlva is, karanténban ülve, akkor nagyon nagy valószínűséggel üríted a vírust, amivel fertőzni tudsz.

Pedig false positive immunitas tekinteteben egyik antitest tesztes tanulmanynal sem derult ki komolyabban, 5% alatt volt minden esetben. Inkabb eros false negative-ra gyanakodnak sokan, ami inkabb azt jelenti, hogy sokan ateshettek es immunisak lehetnek, mikozben az antitestes teszt negativ.

Kik gyanakodnak? Mennyi az a sok? Cseheknél már több mint 1,2 millióan igazoltan átestek. Mennyi a szorzód? Ötszörös szorzónak már igen erősen kellene látszódjon az új esetek számán, mert akkor már több mint 60 százalék már át kellett essen rajta.

Es az ujsagirok ezt vagy nem ertik, vagy nem akarjak erteni, vagy direkt rosszul ertik. De mar rossz nezni, mekkora okorsegeket hisz el tenykent a kozvelemeny miattuk.

Szerencse, hogy itt vagy te nekünk, aki jobban tudod azoknál is, akiknek ez a szakmájuk...