( hajbazer | 2021. 01. 06., sze – 02:54 )

Szerkesztve: 2021. 01. 06., sze – 02:58

A probléma továbbra is ott kezdődik, hogy az Apple olyan közegben dolgoztat, ahol gyerekmunka, illetve emberi jogi visszaélés egyáltalán előfordul.

Ez kb. olyan, mint a mexikói idegenvezető esete, aki drogkartellek uralta városrészbe viszi körsétára a turistákat, akik közül aztán egyet-kettőt lepuffantanak, aztán még neki áll följebb, hogy hát mocskos drogbandák, rohadjanak meg, ők a hibásak.

Sokadik ilyen botrányán van már túl az Apple, sokadik éve árulja a túlárazott okostelefonjait, mégse volt képes arra, hogy egy huszárvágással áthelyezze a gyártást egy európai országba, vagy az USÁ-ba, ahol tisztességesen foglalkoztatott munkaerő szerelné össze az iKütyüket, tisztességes bérért. Egyike azoknak a cégeknek, akik ezt megtehetnék és semmilyen szinten nem roppannának bele. Pláne, hogy az emiatti esetleges áremelkedéseket ugyanúgy megfizetnék a fanatikusok és az őket követő hipster réteg.

Az Apple a nagyvállalati arrogancia egyik éllovasa, mondhatni mintapéldája. Mindaz, amivé már nem lenne szabad nőni hagyni egy multicéget.