( uid_21365 | 2020. 12. 02., sze – 02:09 )

Elfelejtettem válaszolni e kérdésedre, bocs:

Ezeket az ásványi anyagokat, vitaminokat Te patikában, bio/herbál boltban, vagy valami online helyről veszed?

Az Amazontól rendelem. Nekem könnyű, az USA-ban élek. Ha te Magyarországon élsz, neked kell megoldanod, nem segíthetek, nem ismerem az ottani állapotokat.

DE, és ez FONTOS, csak az elején rendeltem ilyesmiket. Amíg aktívan fogyóztam. Most hogy beálltam a „platómra”, ami 78 kiló (igazából pluszmínusz 2 mert 76 és 80 közt ingázik, attól függően mennyi vizet ittam, mikor vécéztem utoljára stb) azóta nem szedek semmi ilyesmit, kivéve a D vitamint, s alkalmanként aszkorbinsavat, azt se a C vitamin miatt, de néha jólesik azzal savanyított vizet innom a sok zsíros után.

Ugyanis amióta rászoktam hogy eszem nyers húst is, belsőségeket is, FŐLEG NYERS MÁJAT, azóta egyszerűen SEMMI SZÜKSÉGEM extra vitamin- vagy nyomelempótlásra!

Semmi.

Minden ami nekem kell, benne van a TÁPLÁLÉKOMBAN. Neked is mióta ezt szajkózom hogy edd ezeket... Oké, ez nem szemrehányás akar lenni, értem én hogy félsz még és tele vagy kételyekkel... de ugye hogy mennyiszer javasoltam már neked, és persze hogy azért mert magam is eszem őket és érzem mennyire jót tesznek...

Értsd meg, az ember emlős. Ugye? És a tehén is az. A disznó is az. Azaz a legfőbb táplálékállataink emlősök, ezokból rendszertanilag közel állnak hozzánk, ami azt jelenti hogy az egyes szöveteik, szerveik vitamin- és ásványianyag-összetétele is nagyon hasonló ahhoz, ami a mi szerveink és szöveteink sajátja is! Oké, elismerem, nem TELJESEN azonos. De nagyon-nagyon hasonló!

S ez amiatt fontos, mert azt jelenti, amikor valamit megeszel egy állatból, akkor bár azt felhasználja a te teljes tested nyllvánvalóan, de LEGINKÁBB mégis épp annak a testrészednek válik a javára, ami testrészt épp eszel...

Például ha agyvelőt eszel, az agyad örül neki a legjobban. Ez TUDOMÁNYOSAN IS IGAZOLT, mert az agy tele van Omega-3 zsírsavval, s milyen érdekes, a mi agyunknak is épp erre igen nagy szüksége van a helyes működéshez...

Ha közönséges húst eszel, azaz izomszövetet, jót tesz az izmaidnak. És tényleg, eleinte én se ettem belsőségeket csak húst, s mégis, a bicepszem szinte kétszeresére nőtt, pedig még csak nem is sportolok semmit...

Májat enni tehát amiatt is nagyon javallott mert az eszerint a te saját májadnak is nagyon jót tesz majd, márpedig ne feledd hogy most a MÁJAD FOKOZOTT IGÉNYBEVÉTELNEK VAN KITÉVE, hiszen fentebb azt fejtegettem most a májad kell megtermelje a ketonokat amiket az agyad fogyaszt (meg pár más izémizé is a testedben), mert a hasnyálmirigyed most pihen, hiszen nem eszel cukrot... Nagyonis megérdemli a májad tehát hogy kényeztesd, hiszen derekasan dolgozik, s e kényeztetés legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb módja az, hogy elkezdesz májat enni! A legjobb ha nyersen!

Elárulok egy titkot: A NYERS MÁJ ÍZE ÉDES!

Azaz, tudom, az elején nehéz rászánni magadat... De utána MEGSZERETED, sőt FÜGGŐ LESZEL! Csemegének fogod tartani! Imádni fogod! S amiatt mert most hogy nem eszel szénhidrátot, nem élvezheted az édes íz örömét... de KIVÉVE ha májat eszel! Mert az ÉDES!

Nyilván nem annyira mint a kristálycukor. De igenis édes! Én majdnem fél kilót megeszem belőle minden egyes nap! NANÁ hogy nincs vitaminhiányom! Eszembe sincs pénzt adni mindenféle gyanús bogyókért!

Eleinte megtettem. RENGETEG pénzt elbasztam ilyesmire. De aztán rájöttem hogy felesleges. Igen, fontos lehet ha nem eszik valaki belsőséget. Ha azonban eszik, pláne ha nyersen is, akkor felesleges, kivéve a D vitamint, azt is csak azért mert a modern életmód mellett kevés napfény ér bennünket.

Ember, én kifejezetten akkor érzem már magamat rosszul ha NEM eszem májat valamelyik nap! Mondhatni szinte elvonási tüneteim vannak! MERT ANNYIRA MEGSZERETTEM!