( BehringerZoltan | 2019. 05. 17., p – 00:39 )

> Láttuk már működni az evolúciót. Amikor valamilyen szelekciós nyomás hatására egy új képességgel, vagy korábban meglévő ritka képességgel rendelkező hirtelen előnyhöz jut a mássága által, és elterjed. Pl.: Antibiotikum rezisztens mikrobák.

Szerintem itt egy alapvető [és gyakran szándékolt] félreértés van. Akik tagadják az evolúciót, azok nem tagadják az általad "működő evolúciónak" láttatott folyamatot. Létrejöhetnek mutációk, létezik a szelekció, van adaptáció stb... ezt senki nem tagadja. Ami a tagadás tárgya az az, hogy a létrendileg alacsonyabb rendűből jönne létre a magasabb rendű. Erre még sosem láttunk példát - jól lehet pontosan ez lenne evolúció legfőbb állítása. Tapasztalatilag a változások "faji" határok között maradnak. Halból sosem lesz mókuscickány. (Mellékesen mint minta sem létezik, h az alantasabból magasztosabb jöjjön létre. A valóságban ennek fordítottja történik - és azt nevezzük valamiért fejlődésnek)
Ha az un. tudományosság oldaláról közelítjük meg a kérdést, akkor az evolúciós elmélet is, mint minden más tudományos elmélet, csak annyiban tekinthető tudományosnak, amennyiben megcáfolható. Ez a tudományos gondolkozás kritériuma. Én tudok egy ilyen lehetőséget az evolúció megcáfolására, ami leegyszerűsíthetetlen komplexitás néven ismert. Ennek lényege - most a sjaát szavaimmal-, h ha létezik az élővilágban olyan összetett rendszer/mechanizmus aminek nem tudjuk el/kivenni valamely elemét, h azzal a rendszert tovább egyszerűsítsük, akkor azt kell feltételeznünk, h az a rendszer nem alakulhatott ki lépésről-lépésre - és így ez megcáfolja az evolúciót. Hozzáértők szerint léteznek ilyenek.
Továbbá: nyilvánvaló, hogy egy olyan komplex szerkezet mint egy szárny, csak teljes kifejlettségében a repülni tudással együtt jelenthetett versenyelőnyt az őslények között. Ha elképzeljük azt a hosszú folyamatot amíg a mellső végtagok visszafejlődnek majd szárnnyá alakulnak, be kell látnunk, h a köztes "fajok" egyedei folyamatosan versenyhátrányban voltak azokkal társaikkal szemben akiknek kifejlett végtagjaik maradtak. Beláthatatlan h ilyen változáshoz milyen hosszú időre volt szükség! Hát h gondolhatja bárki, h ilyen hosszú időszak alatt rendre ez a hátrányos mutáció bizonyult volna életképesebbnek ( jelentsen ez a blikkfangos szó bármit is)?