( taarzaan | 2018. 03. 27., k – 21:24 )

A vakvezetés tárgyalása kb az első KRESZ óra anyaga... nem hiszem, hogy kéne ezt magyarázni bárkinek... és tényleg be kell szüntetni a projektet, ha ezt nem sikerült implementálni, hogy nem megyünk, ha nem látjuk, hova.

...de persze a technikától többet várna az ember... mi ez a múltszázadi felbontás? egy minimum 4k-s videót 240hz-zel azért elvárnék, éjszakai infra érzékeléssel és megvilágítással... vagy valami... ez szánalmas. arcfelismerő lézerrendszereink vannak a telefonokba építve, melyek elvileg 3D-ben tapogátják le a környezetet, egy önvezető autó meg ennyit tud? :/ wtf?

A radar is lassan egy évszázados találmány... ha nem építettek a kocsiba alapból ilyesmit, akkor is jó, hogy halálra ítéltetett a projekt... kár, hogy későn :/

Szóval a lényeg, hogy ez szerintem szándékos félrevezetés... nem ez alapján döntött az "AI". Be lehet ezt úgy állítani, hogy "jajj szegény robotautó ennyit látott, hát mi se nagyon tudtunk volna mit tenni..." ...de, ha ez így volt, kötelet a tervezőknek, hogy csak ennyit látott 2018-ban. ...de nem hiszem, hogy ennyit látott volna.

Konkrét specifikációt szeretnék látni, hogy mire volt képes és mire nem az autó és hogy ebből mit sikerült szoftveresen valóban beépíteni a helyzetfelismerésbe. Várom, hogy kivizsgálják és feltérképezzék az esetet... mert valami nagyon el lett k*va. Nem hirtelen ugrott elé az ember. Technikai eszközökkel jól belátható helyen történt az eset. Nem takarták el terepakadályok vagy más autók a közeledő tárgyat és személyt. Rengeteg féle/fajta érzékelővel detektálható lett volna a jelenléte és a sebessége már messziről... amiket most találtam neten videókat a lidar-ról, azok elég gagyik... kb 50-100 méter távolságnál tovább nem is lát rendesen... tudtommal a trafipaxok már kb 20 éve 500 méterről is bemérik a sebességed... akkor ez így mi? Sz*rból nem lehet várat építeni...