( manfreed | 2017. 03. 03., p – 09:10 )

"Youtube-ozni, facebookot görgetni, tinderen jobbra-balra bohóckodni nem kell."

Mert egy youtube videóra kommentelni nem szokás? Vagy Facebookon írni? Chatelni? Elég általános dolgok, amik kívánhatnak kényelmesebb input lehetőséget. Én munkából kifolyólag alkalmanként SSH-zok is telefonon. Nyilván nem a legalkalmasabb eszköz, és nem is a legjellemzőbb felhasználási mód, de ha épp az van kéznél mit lehet tenni?

"Valószínűleg egy CV-t, egy levelet, vagy bármi terjedelmeset nem ezen fogsz megírni"

Nyilván nem, de azért fogjuk fel, hogy a számítógép felhasználás nem csupán szövegbevitelből áll, sem professzionális multimédia szerkesztésből. Az érintőképernyő van amire alkalmas, van amire nem. Ennyi.

Multimédia szerkesztésre például pont tud alkalmas lenni. Nyilván nem azon fogsz pixelbaszkurálni photoshopban, de képek effektelésére, vágására teljesen jó az érintőképernyő is. A minap nézegettem azokat a tableteket, amikhez profi stylus jár. Youtube-on rajzolós csatornákon láthatod, hogy elég népszerűek ezek a tabletek a művészek körében.

Nem véletlen, hogy népszerűek most a lecsatolható billentyűzetes tabletek. Nem véletlen, hogy az apple kijött az ipad pro-val. Nem véletlenül jelent meg most a Samsung Book. Erre van igény.