( gyu | 2016. 10. 28., p – 16:48 )

Én pont korábban (évekkel ezelőtt) egy professzionalitás fölötti rétegnél (pl. NIIF-es kollégák) figyeltem meg, hogy szinte kampányszerűen váltottak Mac-re.

Már az előző előtti saját laptopomon se volt rs232 és szinte mission impossible-nek tűnt találni értelmes lapost rs232-vel, és már akkor is volt minden networkkel (is) foglalkozó engineernek egy usb-rs232 kütyü meg kék cicso kábel zsebbe, akárhova ment.

Itt meg... szinte egyre kevesebb embert látok még nem-Mac-et használó kollégákat. Mármint az engineer-ek közt.
HR, meg más pozikon kell financial indoklás hozzá, hogy minek neki a Mac. De a linux/unix vonalon dolgozó engineereknél visszahozza a hatékonyságban az árát, hogy nem napi X órát szív pl. a kolléga avval, hogy ha a dell laptopján visszateszi a dell dokkolóra, akkor a dell monitorja elkezd villogni, és utána egy kihúz-bedug cycle-t még el kell játszon a dokkoló és monitor közt, hogy a villódzás megszűnjön. Meg hasonlók.

Beismerem: Vannak idegesítő dolgai a Mac-nek.
De összességében véve, még mindig evvel van a legkevesebb szopás.
Just simply works.

Még avval együtt is, hogy igen, ha "mobilitás" / egyfajta rugalmasság kell (pl. odamenni a switchez, és neked birizgálni, bár ilyen embert én még nem láttam, mert kb. szerintem nincs az a switch, ami ne lenne valami console szerverhez bekötve, és kb. ahol 2-nél több switched van, akkor ezen nem érdemes spórolni), akkor van az mbpro-dhoz egy külön tatyód a mindenféle átalakítókkal.

Soho célokra nem tudom mennyire költséghatékony a mac. Evvel valóban megfogtál.
Soho fölött meg van konzolswitched! ;)

Állítólag, itt a világ top5%-ába tartozó szakembernek kell legyél, hogy bekerülhess:
szóval a kollégákat sokféle jelzővel lehetne illetni, de a "hipszter" / divatMac-es biztos nincs köztük.
Egyszerűen dolgozni akarunk egy használható munkaállomáson, úgy hogy az időd lehetető legnagyobb részét azt hasznos dolgokra fordítod és nem arra, hogy a munkaállomásodat reszelgesd.