( BZoltan | 2013. 03. 11., h – 10:01 )

Korábbam mondtam több konkrét dolgot hogy milyen okai lehetnek annak, hogy egy cég vagy közösség akkor sem egy adott projektet választ, ha a külső és felszinesen szemlélő számára az lenne a jó választás. Majd ha saját erőforrásaidból a te céged vagy a te közösséged lesz ilyen döntés előtt, akkor te majd dönthetsz máshogy. Én csak azt mondom, hogy ma 2013-ban látva a turbolenciát ebben az iparban nagy naívság arra számjtani, hogy midnen technológiai választás csakis a most rendelkezésünkre álló műszaki specifikációk alapján történik.

A Tizen valóban él, okos srácok csinálják azt is. Én személy szerint nagy fantáziát látok az EFL-ben és tudom, hogy nagyon sok jó döntést hoztak meg. Ezzel együtt igazándiból a Tizen az továbbra is két óriás játékszere és egyelőre igazán forradalmi eredményt nem tudtak felmutatni, pedig a két hipermilliárdos cég bő egy éve korlátlanul lapátolja bele a pénzét... és nekik még azon sem kellene izgulniuk, hogy ki lesz a hw vendoruk.

Azt, hogy más disztrók hogyan és mikor állnak át Waylandre majd meglátjuk.

Amúgy had fordítsam meg az asztalt... szerinted azért, hogy az Ubuntu végülis nem a Wayland-et választotta a Wayland csapata nem lehet ugyanúgy felelős? Ha egy vevő bemegy a boltba és nem talál kedvének való terméket akkor nem lehet, hogy az eladónak egy kicsit oda kellett volna tennie magát? Lehet hisztizni meg csapkodni az asztalt és szidni a vevőt, hogy a pénzét nem az adott boltban hagyta. De ugye minden vevőnek joga van úgy dönteni, hogy köszöni szépen de ebből ő nem kér.
Más analógiával élve, ha egy bálban egy leányzó a táncparkett szélén petrezselymet árul, akkor azért el kellene gondolkodni, hogy tényleg a legényember-e az ostoba köcsög, hogy nem kéri fel táncolni, vagy esetleg mégiscsak csálé az a leányzó. Ha pedig van más táncpartner akkor miért a nagy hiszti. A leányzót majd felkéri más és a legény is talál magának partnert. Mindenkinek joga van a szabad választáshoz. Az, hogy ki és mennyire jár jól a saját döntésével pedig majd kiderül.