( akion | 2012. 05. 19., szo – 23:48 )

Már más is mondta: vegyél vissza az arcodból, rohadtul fogalmad sincs, hogy működnek a dolgok. Főleg ott, hogy ennek az adónak már az elvi és morális alapjaival is bajok vannak.
Vegyünk egy esetet: bátyám orvos. Van neki céges mobilja (=kórházi), amihez a készüléket neki kellett megvennie, és fizet érte havi 3-4 ezer forintot (nehogy azzal gyere nekem, hogy ezt miért nem állja a kórház, vagy hogy miért nem vonják automatikusan inkább a netto 140 ezer szakorvosi fizetéséből, mert kiröhöglek). Miért? Mert a kollégáival, akik így benne vannak a kórházi flottában, ingyen tud beszélni. Éjszaka ügyeletben (központi intenzív terápiás osztály) még szarni is ezzel megy a zsebében, hogy minden esetben el tudják érni. És nem keveset beszél rajta. De ha szabadnapos, akkor is nála van, mert akkor is elég gyakran hívják fel pl. konzultálni.
Tehát, ha csak a morális alapokat nézzük: te ezt még megadóztatnád? Munkaeszközt? Komolyan megfordult neki a fejében, hogy dacból beint, lemondja, azt ha majd valaki emiatt patkol el, akkor mossa kezeit. De tudod, nem teszi, mert neki van gerince, nem úgy mint a kedves képviselő uraknak és hölgyeknek, akik ezt megszavazták.
Ha adóelvi alapokat nézzük, akkor mit adóztatsz? A percdíjat? Mit, a 0 forintot? Vagy az előfizetést? Amin már rajta van a 27% ÁFA, tehát már adózott érte?

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org