( doc | 2012. 01. 06., p – 10:23 )

akkor csak hogy erezd, mirol maradtal ra, par (teljesen random, ahol kinyilik onnan irok modon valasztott) idezet az opengl-konyvbol:

"Az OpenGL a tobbi mintazat-allapotparameter tobbseget mintazategysegenkent tarolja, hogy minden mintazategyseg egyedi muveleteket vegezhessen a mintazatobjektumokon." (176. oldal)
"Ha a GL_TEXTURE_MIN_FILTER egy tobbszintuterkep-szurot hataroz meg, a mintazatnak teljes tobbszintuseggel kell rendelkeznie. Amennyiben a mintazatobjektumoknak eloszor GL_TEXTURE_CUBE_MAP kotest adunk, a mintazatobjektumoknak kockateljesnek kell lennie. Ha a kockaterkep tobbszintu terkepet hasznal, a mintazatobjektmoknak kockateljesnek kell lennie es teljes tobbszintuseggel is kell rendelkeznie" (177. oldal)

lapozzunk:

"Amikor az OpenGL az alapertelmezett nagyitasi szinten bontja elemeire keppontadatok egy tombjet, a keppontblokk minden keppontjahoz letrehoz egy toredeket" (8. oldal)

"Lekeppezes utan a fenyterkep a hattertarba (vagyis a nem megjelenitett tarba) kerul. A ProjectedShadows peldaprogram tarvaltas nelkul, a glCopyTexImage2D() paranccsal masolja a fenyterkepet a kepkockatarbol a mintazatobjektumba" (164. oldal)

UI: OpenGL roviden c. konyvemet eladnam, vagy elcserelnem, ugyanezen konyv angol nyelvu kiadasa elonyben...

-
Slackware current / OSX Snow Leopard