( lepenyet | 2010. 05. 19., sze – 01:37 )

RMS - Tanultam valamit :-)

DirectAccess vs VPN. Sok különbség van. A legfontosabb, hogy a VPN-néla felhasználó kezdeményezi a kapcsolatot, ezért az csak úgy és csak addig él, amíg azt a felhasználó jónak látja. A DirectAccess ezzel szemben egy olyan kapcsolódási mód, amit a rendszergazda állít e a gépre. Attól kezdve a gép (értsd, a notebook) építi fel a kapcsolatot automatikusan és állandóan az operációs rendszer indulása után, vagyis azzal együtt. Kvázi olyan dolog ez, mintha a gép állandóan a belső hálózaton lenne. A felhasználó ebből annyit vesz észre, hogy állandóan eléri a belső információkat anélkül, hogy külön kapcsolatot kellene felépítenie. A DirectAccess valójában a rendszergazda barátja. A gépek állandóan "belül" vannak, állandóan felügyelet alatt állnak. Arról nem beszélve, hogy a kliensre nem kell semmit sem telepíteni. (Igaz, csak Win7-tel megy)

Természetesen nem gondolom, hogy mással mindezt nem lehet megugrani. Viszont a megugráshoz a Microsoftnál szükséges lenne az MSIT is. Mivel ez nem kivitelezhető (értsd: a globális MS IT stratégiát és szabványokat innen nem befolyásolhatjuk), ezért a mi környezetünkben konkrét technikai akadálya (is) van annak, ha egy MS munkatárs nem Windowst szeretne használni a gépén munkára.

Szükség van-e ezekre a dolgokra? Igen, szükség van.

ISA kliesn/Tűzfal kliens/Winsock proxy - amiket olvastál azok terméknevek. Mögöttük általad is ismert technológiák vannak.

Hotmail - nekem inkább kézre áll.

Üdv:
Lepenye Tamás