Kamuwebshop feketelista

Karácsonyi vásárlás során bukkantam erre a webshopra: https://www.columbiahungary.com/

Nyilvánvalóan hamisítványokkal kereskednek. Gondoltam írok a témáról egy blogbejegyzésnyit, de már megírták előttem.

Ezért csak belinkelem, hasznos lehet karácsony előtti hetekben: https://www.sneakerbox.hu/2020/03/19/sneaker-cipo-kamushop-feketelista/

Hozzászólások

https://azsiacenter.com/

Korabban sikerult belesetalni a csapdaba, es igen, lattam akkor is a jeleket, de hat a kapzsisag ;-) - igy rendeltem toluk valami elektronikai boardot talan ~500Ft ertekben (talan ultrahangos szenzort), kb. ugyanannyiba kerult az Aliexpressen is, csak jol hangzott, hogy par nap volt a szallitas.

Most raneztem az oldalra, irrealis arak vannak (nehol 25Ft...)

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Sok márkánál előfordul. Legutóbb Solovair bakancsot kerestem volna itthon, a google feladja másodiknak a <márkanév>budapest.com-ot. Már az urlből tudni hogy fake az egész, az oldalra rámenve laikusnak akár fel sem tűnik hogy átverés lesz. Ha bizonytalan az ember meg kell nézni kapcsolat/impresszum/ászf-et, ott már kibújik a szög a zsákból.

kerdes, hogy ez gond-e.

ugye azt tudjuk, hogy egy 30-50 ezres cipo arabol talan 3-5e a gyartas koltsege. a tobbi profit, amin a tranzakcioban reszt vevok osztoznak (tervezo, gyarto, szallito, nagyker, kisker).

teljesen elkepzelhetonek tartom, hogy jo minosegben tudnak cipot gyartani, a gyarto extraprofitja nelkul.

 

...

hozzatennem, hogy nem egy brand -el szivtam mar meg minoseg-ugyileg (persze nyilvan jobban rogzul, mikor egy nike szakad szejjel), szoval egyaltalan nem irnam le az ilyen "kamu" webshop-okat.

szinten hozzatennem, hogy most hallok eloszor errol a 'merrel' -rol. :/

https://aliexpressz.hu/content/elerhetosegeink-19

https://mikroelektronik.hu/content/10-elerhetosegeink

 

Webshop Üzemeltető: Redbay Europe LTD

Hát mit is mondhatnék. A te rendelésedet valószínűleg csak tévedésből küldték ki neked :D 

Kevertem a microcontroller.hu-val, csak azt nem értem hogyan. Még ez a narancs-fekete logójuk is rémlett. Nem vagyok ma a toppon, úgy tűnik már az emlékeiben sem bízhat ez ember. A mikroelektronik.hu-tól soha sem vásároltam semmit.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ebben a témában egyszerűbb whitelistet írni, mint blacklistet.

Az sem lenne egyszerű. Vagy akkor kellene mellé egy szürke lista is. Te fel mernéd írni például az Aliexpress-t vagy eMag-ot a whitelist-re? Természetesen egyik sem feketelistás kategória, de azért vannak néha problémák. 

Ennyi erővel sehonnan ne rendeljünk, mert mindenütt vannak problémák. A kajás fronton is a FoodPanda-FooDora is piacvezető lett, pedig hát van vele probléma nem is egyszer.

Inkább azt kellene érteni, hogy ezek per definitionem nem webshopok. Ezek marketplace-k, amiik mögött N darab vendor/merchant van, akik ténylegesen eladnak, ők csak egy proxy interfész, semmi több. De ezt az elmúlt 10 évben nem sikerült megugrani, mindenki ugat az AliExpressre meg az eMag-ra, pedig jó pár esetben ők is csak elszenvedői a kereskedő idiotuzmusának. Persze, ettől sajnálni nem kell őket, csak megérteni mi történik.

Olyan feketelistának/szürkelistának, amiben tényleges vendorok vagy webshopok vannak, viszont lenne értelme. Akár úgy is, hogy ha több platformon vannak jelen/több accounttal, akkor mindegyiket lehessen felsorolni.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

"Ennyi erővel sehonnan ne rendeljünk, mert mindenütt vannak problémák. A kajás fronton is a FoodPanda-FooDora is piacvezető lett, pedig hát van vele probléma nem is egyszer."

Ez így nem pontos!

A tisztességes neve Netpincér volt és már akkor létezett amikor a Panda a bambuszerdőben rágcsálta békésen a foodot. Dóra meg foordött a boldogában :) Már a környező országokba is terjeszkedett. Magyarországon mindig is piacvezető volt, ők teremtették ezt a piacot. Netpincér korában nem volt probléma vele. Hogy azután mi a francért kellett eladniuk ennek a nevében is full-gagyi társaságnak a teljes üzletüket már jó kérdés.