Kamuwebshop feketelista

Karácsonyi vásárlás során bukkantam erre a webshopra: https://www.columbiahungary.com/

Nyilvánvalóan hamisítványokkal kereskednek. Gondoltam írok a témáról egy blogbejegyzésnyit, de már megírták előttem.

Ezért csak belinkelem, hasznos lehet karácsony előtti hetekben: https://www.sneakerbox.hu/2020/03/19/sneaker-cipo-kamushop-feketelista/

Hozzászólások

https://azsiacenter.com/

Korabban sikerult belesetalni a csapdaba, es igen, lattam akkor is a jeleket, de hat a kapzsisag ;-) - igy rendeltem toluk valami elektronikai boardot talan ~500Ft ertekben (talan ultrahangos szenzort), kb. ugyanannyiba kerult az Aliexpressen is, csak jol hangzott, hogy par nap volt a szallitas.

Most raneztem az oldalra, irrealis arak vannak (nehol 25Ft...)

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Sok márkánál előfordul. Legutóbb Solovair bakancsot kerestem volna itthon, a google feladja másodiknak a <márkanév>budapest.com-ot. Már az urlből tudni hogy fake az egész, az oldalra rámenve laikusnak akár fel sem tűnik hogy átverés lesz. Ha bizonytalan az ember meg kell nézni kapcsolat/impresszum/ászf-et, ott már kibújik a szög a zsákból.

kerdes, hogy ez gond-e.

ugye azt tudjuk, hogy egy 30-50 ezres cipo arabol talan 3-5e a gyartas koltsege. a tobbi profit, amin a tranzakcioban reszt vevok osztoznak (tervezo, gyarto, szallito, nagyker, kisker).

teljesen elkepzelhetonek tartom, hogy jo minosegben tudnak cipot gyartani, a gyarto extraprofitja nelkul.

 

...

hozzatennem, hogy nem egy brand -el szivtam mar meg minoseg-ugyileg (persze nyilvan jobban rogzul, mikor egy nike szakad szejjel), szoval egyaltalan nem irnam le az ilyen "kamu" webshop-okat.

szinten hozzatennem, hogy most hallok eloszor errol a 'merrel' -rol. :/

https://aliexpressz.hu/content/elerhetosegeink-19

https://mikroelektronik.hu/content/10-elerhetosegeink

 

Webshop Üzemeltető: Redbay Europe LTD

Hát mit is mondhatnék. A te rendelésedet valószínűleg csak tévedésből küldték ki neked :D 

Kevertem a microcontroller.hu-val, csak azt nem értem hogyan. Még ez a narancs-fekete logójuk is rémlett. Nem vagyok ma a toppon, úgy tűnik már az emlékeiben sem bízhat ez ember. A mikroelektronik.hu-tól soha sem vásároltam semmit.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ebben a témában egyszerűbb whitelistet írni, mint blacklistet.

Az sem lenne egyszerű. Vagy akkor kellene mellé egy szürke lista is. Te fel mernéd írni például az Aliexpress-t vagy eMag-ot a whitelist-re? Természetesen egyik sem feketelistás kategória, de azért vannak néha problémák. 

Ennyi erővel sehonnan ne rendeljünk, mert mindenütt vannak problémák. A kajás fronton is a FoodPanda-FooDora is piacvezető lett, pedig hát van vele probléma nem is egyszer.

Inkább azt kellene érteni, hogy ezek per definitionem nem webshopok. Ezek marketplace-k, amiik mögött N darab vendor/merchant van, akik ténylegesen eladnak, ők csak egy proxy interfész, semmi több. De ezt az elmúlt 10 évben nem sikerült megugrani, mindenki ugat az AliExpressre meg az eMag-ra, pedig jó pár esetben ők is csak elszenvedői a kereskedő idiotuzmusának. Persze, ettől sajnálni nem kell őket, csak megérteni mi történik.

Olyan feketelistának/szürkelistának, amiben tényleges vendorok vagy webshopok vannak, viszont lenne értelme. Akár úgy is, hogy ha több platformon vannak jelen/több accounttal, akkor mindegyiket lehessen felsorolni.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

"Ennyi erővel sehonnan ne rendeljünk, mert mindenütt vannak problémák. A kajás fronton is a FoodPanda-FooDora is piacvezető lett, pedig hát van vele probléma nem is egyszer."

Ez így nem pontos!

A tisztességes neve Netpincér volt és már akkor létezett amikor a Panda a bambuszerdőben rágcsálta békésen a foodot. Dóra meg foordött a boldogában :) Már a környező országokba is terjeszkedett. Magyarországon mindig is piacvezető volt, ők teremtették ezt a piacot. Netpincér korában nem volt probléma vele. Hogy azután mi a francért kellett eladniuk ennek a nevében is full-gagyi társaságnak a teljes üzletüket már jó kérdés. 

Az online piactér, mint az AliExpress, Amazon, Emag, Ebay az nem webshop. Teljesen más kategória, mivel azok szolgáltatást közvetítenek sok esetben, nem pedig közvetlenül eladnak. Más a "Sold and fulfilled by Amazon" meg az, amikor Amazonon hirdet a HimiHumi Bt.

Valóban más kategória, de azért van felelőssége a piactér üzemeltetőjének. Lehet úgy csinálni mint a TeszVesz ahol csalók mindent árultak és semmit sem küldtek el fizetés után, a TeszVesz meg nevéhez hűen TeszeTosza módon széttárta karjait. Ma már nem léteznek nem túl meglepő módon. Ebay keményen szorítja az eladók, pláne nagy eladók golyóit. Ott kevés a csaló eladó. 

Ami pedig a vásárlót illeti lényegében onnan nézve mindegy is. Ha bemész a Tesco hipermarketbe ott sem biztosan a Tesco portékáját veszed, mert ki vannak adva polcok mindenféle külsős boltoknak. Ők viszik oda a portékájukat. A vásárló a Tesco kasszánál fizet majd a Tesco rendezi a számlát a bolttal.