"Kívül tágasabb, ha ragaszkodik a home office-hoz!"

Az Amazon Web Services vezérigazgatója egyértelművé tette a dolgozók számára, hogy akinek nem tetszik a home office megszüntetése, kereshet munkát máshol.

Mat Garman szerint nem probléma, ha valaki nem tud vagy nem akar hatékonyan dolgozni az irodai környezetben, mert vannak más cégek is a közelben. “Ezt egyébként nem rossz értelemben mondom – tette hozzá Garman –, csak olyan környezetet szeretnénk kialakítani, ahol tudunk együtt dolgozni.”

....

Link: https://itbusiness.hu/technology/human_n/home-office-megszunik/

Hozzászólások

a dolgozók 91 százalékát nem villanyozta fel a cég “vissza az irodába” (return-to-office) ultimátuma

éles ellentétben áll Garman állításával, mely szerint tízből kilenc dolgozó támogatja a visszatérési politikát

Tehát 91%-nak eszébe nem lenne feladni a HO-t, de ha kirúgás vár rá, akkor 10-ből 9 mégis visszamegy az irodába. A tizedik meg más céghez.

Nem mozgok kultúráltnak gondolt (nagy-)vállalati környezetben (értsd: csak magyar KKV-ket ismerek, javarészt begyepesedett megöregedett idiótákkal az élükön), de azt gondolom, a nagy cégeknél sem tudják vagy akarják mérni a teljesítményt, ezért jobb, ha legalább mindenki bent ül, ha már úgysem tudják, érdemben dolgozik vagy sem.

Ezen felül egy ilyen programmal meg lehet szabadulni a munkaerő egy részétől, plusz amíg lezajlik, el lehet odázni a választ a "miért nem megy jobban az üzlet" kérdésre azzal, hogy a "HO miatt nem hatékony a cég".

na akkor oda se megyunk dolgozni. igazabol sehova se megyunk, maradunk otthon ;)

Rohadjak meg, de most az egyszer egyetértek a topic címével.

Ma nagy éles átállás volt, ezért meló volt a munkaszüneti nap hajnalától kezdve. Azonban nagy hiba volt egész nap itthonról dolgoznom, bezárva a szobába. Olyan jó idő volt, hogy simán kimehettem volna a kertbe, elvégre kívül tágasabb. Madárcsicsergés, friss levegő, most őszintén, nem jobb mint egy kupac emberrel összezsúfolva a légkondi alatt, zajszűrős fülessel a fejemen, hogy kizárjam a létezésüket, és tudjak koncentrálni?

Az időkép szerint holnap kicsit hűvös lesz, de ez egy nagy termosz fekete teával orvosolható.

Úgyhogy holnap az AWS főnök (vagy a cím adó) kedve szerint fogok eljárni, és kívül tágasabbat játszom, mert úgy jobban érzem magam munka közben. :-)

Szerkesztve: 2024. 10. 23., sze – 20:35

Nem ertem... En ha akarom, a munkahelyemen ugyanolyan hatekonysaggal tudom elbaxni az idot, mint itthon :D eleve egy kulon irodaban vagyunk, nem ilyen Open Office hulyeseg... ulok a sarokban, pont azt csinalok a gepen amit akarok... Ha egesz nap a FB-t gorgetem, az sem tunik fel a kutyanak sem...

Mondjuk en pont az vagyok, aki szivesen jar be... Videki, kilencezer fos kisvarosban elek, kocsival kb 2 perc a munkahelyem, biciklivel kb 5... Mint irtam bent nyugodt, csendes iroda, ahol csak mi vagyunk (egyszerre max 4 -6 fő). Otthon egy 2 és egy 5 eves... Dolgozoszoba nincs, ha muszaj, max a nappaliban tudok melozni, ahol megy 0-24 a bogyo es baboca.... :D :D

Szoval nem, nekem (egyelore) nem lenne jo a HO. Persze a a lanyok nagyobbak lesznek, a melohely meg 150km re az mar egy masik kerdes....

Nekem a foglalkoztatás feltételei fontosabbak, mint a foglalkoztató, így biztosan nem lenne gond ha emiatt váltanom kell. Ha van lehetőség HO-s munkahelyen is dolgozni, akkor oda próbálok bejutni. Az sem probléma, ha HO-sként zárva vannak előttem a munkaszervezetben az előrelépési lehetőségek, akkor is ha egyébként állandó jelenléti munkavégzés vállalása esetén a többi kiválasztási szempont szerint esélyes lennék egy belső pályázaton. Felnőttek vagyunk, legyünk vele tisztában mit akarunk, és fizessük meg az árat amibe kerül.