A politikai témájú tartalmakat, hozzászólásokat a HUP-on szerintem ...

Címkék

2019-ben már egyszer megszavaztattam a kérdést. Akkor, figyelembe véve a szavazás eredményét, a tisztán politikai témák az Egyéb 👉 Flame fórumba lettek száműzve. A Flame fórum témái alapértelmezetten, a "Szakmai fórumtémák" beállítást használó olvasóknál nem jelennek meg a főoldalon és nem jelennek meg a nem regisztrált (anonymous) olvasóknál. Ez az alapértelmezett beállítás új felhasználók létrehozása esetén. Vagyis, a Flame fórum témáinak eléréséért plusz energiát kell befektetni (Te vadász, te vadász ...).

Vagyis, a rendszer akár működhetne is. 

Ennek ellenére, az oldal egyéb részein is felütik a fejüket politikai jellegű témák. Ilyen hely például a Blog. A jelenleg érvényes közmegegyezés szerint ilyen esetben egy [POL] tag használata lenne ildomos.

Vannak, akik szerint ez a rendszer így jó. Vannak, akik szerint még ennyire se kellene ezt szabályozni (hiszen a politika nehezen választható le akár a szakmainak indult témákról is). Természetesen vannak, akik szerint tűzzel-vassal kellene irtani a politikai megnyilvánulásokat az oldalon. Illetve, vannak a panaszkodók, akik felsőbb szintekre járnak panaszkodni (kiadó, munkáltató), tudva tudván, hogy mit is kellene ez ügyben tenni ;)

Azóta sok idő telt el, sok víz folyt le a Dunán és sok flame folyt le a HUP-on ....

Nézzük mi a helyzet 5 évvel később!

Választások

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 09. 07., szo – 09:27

🍿

(aka. mennyire liberális a HUP! 1e7 7h3 F14m3 83g1n .... )

trey @ gépház

18 évvel és 8 hónappal ezelőtt regisztráltam ide. Azóta ez a kérdés számtalanszor felmerült. Elmondtam, amit tudtam és ezt nyilván te is teljesen pontosan tudod.

Kérlek, használd konstruktívan a keresőt, a ChatGPT-t, vagy - végső esetben - a józan eszedet. ;-)

(Jól van na, közben eheted a popcornt is.) 

ROTFL

Teljesült a kívánságod!

Tudnál mondani magyar nyelvű, teljesen politikamentes, IT szakmai fórumot, ahol szabadon lehet kommentelni a cikkek alatt, lehet személyes blogbejegyzést készíteni, valamint rendelkezik olyan fórumszekcióval, ahol szabadon lehet témát indítani?

Válasz:

https://chatgpt.com/share/65cf429c-f93c-460c-890d-01a6d0bbc56a

ROTFLLOL

https://pastebin.com/Q4jgwRpg

🍿

(tr;dr.: A HUP maradt)

trey @ gépház

Kíváncsiságból megkérdeztem a google Ai-t is.

Sajnos, teljesen politikamentes internetes fórumot találni a mai világban szinte lehetetlen feladat. Az informatikai szakmákban is gyakran előfordulnak olyan kérdések, amelyek közvetve vagy közvetlenül politikai vonatkozásokkal bírnak (pl. adatvédelem, mesterséges intelligencia, digitális egyenlőtlenség). Emellett az emberek véleményei és a társadalmi események könnyen beszűrődnek a szakmai diskurzusokba is.

https://g.co/gemini/share/091d2cf08383

Igaza van!

Kérdés:

Tudnál mondani magyar nyelvű, teljesen politikamentes, IT szakmai fórumot, ahol szabadon lehet kommentelni a cikkek alatt, lehet személyes blogbejegyzést készíteni, valamint rendelkezik olyan fórumszekcióval, ahol szabadon lehet témát indítani?

ChatGPT:

Magyar nyelvű, politikamentes IT szakmai fórumot keresve, ahol szabadon lehet kommentelni, személyes blogot írni és fórumtémákat indítani, az alábbiakat tudnám javasolni:

  1. HUP (Hungarian Unix Portal)
    A HUP.hu egy jól ismert magyar IT portál, amely eredetileg a Unix és Linux felhasználóknak szól, de mára szélesebb körben, általános IT-témákkal is foglalkozik. Az oldalon lehetőség van fórumtémák indítására, cikkek kommentálására és személyes blogok vezetésére is. A közösség elsősorban szakmai vitákra fókuszál, és jellemzően politikamentes.

trey @ gépház

Se fórum, se blogszekció nincs rajta. Ráadásul, a kommentelési lehetőséget a Disqus biztosítja, így lényegesen kisebb erőforrás kell oda a tartalmak moderáláshoz. Összevetve a HUP-pal, kb. 0, zéró. 

trey @ gépház

A hobbielektronika.hu oldalon egész jól megy a politika teljes tiltása, és mégsem fulladt be. De persze az egy másik szakma.

(Ne értsétek félre, én szeretem hogy itt van politika, csak mint más fajta jó példát említettem meg a hobbielektronikát. Virágozzék ezer virág!)

zero toleranciaval kell cenzurazni az egesz oldalon! politikamentes safe space-t! make hup great again!

Szerintem politikáról értelmesen beszélgetni jó és hasznos dolog. Csak amikor átmegy személyeskedésbe, onnan kezdve tiltani kellene. Ez másra is igaz, csak valamiért ott jön elő a legtöbbet.

Egyetértek joco01 -el értelmesen beszélgetni jó dolog. Bármiről.

Viszont a debil trollokat jó lenne ha egyénileg bannolni lehetne. Ezzel kapcsolatos véleményedet ismerem: ennek megvalósítása munka, a munkát pedig meg kell fizetni.

Ez rendben van. Mondjuk egy gyűjtést összehozhatnánk, hogy aki ért hozzá, rávegyük a megvalósításra.

És a kérdésedre a válasz: azt az embert. Ideiglenesen, majd véglegesen.

Ez csak egy irány, nem kell most még pontosítani. Most mondhatnám például, hogy az ilyen kontentet simán törölni kellene, a visszaeső elkövetőket pihenőre küldeni. Mások meg mást gondolhatnak. De úgyis az lesz a szűk keresztmetszet, hogy ki(k) vállalná(k) a bíráskodás nem túl hálás feladatát, mennyi idő lenne rá, mi lenne a fellebbezés folyamata, lehetne-e erre pl. szavazásra épülő rendszert építeni, stb. A lényeg az, hogy jó lenne, ha egyesek nem itt aláznák egymást.

En a komment marad, user repul hive vagyok.

Akik miatt egy honapon belul a tizedik politikai thread is anyazasba torkollik, azokkal szerintem tul turelmes vagy. Olyannyira, hogy magad is olyanna valtal, mint ok.

Viszont szerintem ugy a fair, ha ott hagyjuk a nyomat, hogy miert lett valaki elkuldve pihenni.

A tarsulat nagyobbik fele kulturaltan beszel politikarol, de van egy resze, akik nagyon rosszindulatuan kepesek csak ezt megkozeliteni. Ez utobbit nem kene ennyire batoritani.

Olyannyira, hogy magad is olyanna valtal, mint ok.

Velük szemben. Sárkány ellen sárkányfű.

BTW: sajnos egy zéró tolerancia esetén meg kell majd nevezni ezeket az entitásokat, így nyugodtan előre lehet dolgozni, afféle HF jelleggel a lista megírásában :D

trey @ gépház

Ebben a szalban pont nem a zero toleranciarol volt szo.

Szimplan visszasirtuk 10-15 evvel ezelottrol az "1 (3 nem lesz)" jellegu kommentjeid. Nyilvan nehez definialni a hatart, hogy ez mikortol jogos, ezt ellensulyozza, hogy a rosszindulatuan anyazoknak se csak egy eselyuk legyen.

Legszebb amikor a leggusztustalanabbul viselkedo user fordul hozzad moderalasi kerelemmel. Legalabb az ilyenek eseten vedd eszre, hogy a feljelento rosszindulatu.

Szerkesztve: 2024. 09. 07., szo – 10:11

A "zéró toleranciával moderálni kellene a teljes oldalon!" opcióra szavazóktól kérdezném:

Hogyan definiálják a "politika" fogalmát? Szerintük egy tartalom, komment, blogbejegyzés mitől lesz politikai? Mit jelent szerintük ebben az esetben a "zéró tolerancia"?

trey @ gépház

A Copilot nem szavazott, de ezt válaszolta a fenti kérdésre:

"A “politika” fogalmát többféleképpen lehet definiálni, de általánosan elfogadott, hogy a politika a hatalom megszerzésére, gyakorlására, megtartására vagy befolyásolására irányuló tevékenység, illetve az ezzel kapcsolatos elvek és eszmék rendszere. A politika a társadalom különböző csoportjainak tevékenysége az állami hatalom megszerzéséért, megtartásáért és befolyásolásáért, hogy ennek révén érdekeiket érvényesíthessék.

Egy tartalom, komment vagy blogbejegyzés akkor válik politikai jellegűvé, ha olyan témákat érint, amelyek a hatalom gyakorlásával, politikai döntésekkel, közéleti eseményekkel vagy politikai szereplőkkel kapcsolatosak. Például, ha egy blogbejegyzés egy adott kormány döntéseit elemzi, vagy egy komment politikai pártokat kritizál, akkor ezek politikai tartalomnak minősülnek.

A “zéró tolerancia” ebben az esetben azt jelenti, hogy az adott platform vagy közösség nem tolerál semmilyen politikai tartalmat. Ez azt jelenti, hogy minden politikai jellegű hozzászólást, bejegyzést vagy tartalmat azonnal eltávolítanak, és a szabályokat megszegő felhasználókat figyelmeztetik vagy kitiltják."

Probléma:

A “politika” fogalmát többféleképpen lehet definiálni,

Hát, ez a probléma.

Mondok egy légből kapott, erősen túlzó példát (:D :D :D :D :D :D):

Ha egy ország kormányát megkeni a Microsoft annak érdekében, hogy az mellőzze a nyílt forráskódú szoftvereket és helyette proprietary szoftvereket használjon az államigazgatásban, az vajon politikai téma-e vagy IT-related?

Ha politikai, akkor a HUP tartalmának 10%-át instant politikai tartalomnak lehetne jelölni.

trey @ gépház

Nyilván van összefüggés és átfedés. A konkrét példád pedig ismerős. Néhány tíz évvel ezelőtt elsősorban office + helyesírás támogatás és a rendszer-védelmi kínálat miatt kerültek windows-os gépek az államigazgatásba és általában az irodákba, továbbá a fejlesztők és üzemeltetők is ahhoz szoktak hozzá, azaz jobban ismerték. Persze a Microsoft, Oracle, Novell stb. is lobbiztak, de nem kellett megerőltessék magukat. A múlt pedig ma is jelen van, esetleges átalakulásra van kevés példa. Különböző országok kormányzati terveiről vagy döntéseiről is lehet olvasni néha. Kérdés, hogy elsődlegesen milyen okból teszik, vagy írnak róla. Ez lehet hangsúlyozottan politikai is. Ha a téma és a komment a kérdés IT részével foglalkozik, akkor én HUP profiljába illőnek gondolom. Megértelek, nem vagy könnyű helyzetben.

Jaja, pajti.

Az EV, ami kb. egy linuxos számítógép, amit akku hajt, meg rá van kapcsolva néhány mosógépmotor. Nem ontopik.

Ja, mielőtt jössz a gagyi tereléssel, hogy de akkor "kizárólag szoftveréről kellene beszélni!!!!!!!1111"

Persze, hiszen egy okostelefonnál sem szoktunk

  • fizikai voltáról
  • fizikai hibáiról
  • kigyulladásáról
  • piaci részesedéséről
  • akkutechnológiájának fejlődéséről
  • töltési módjáról
  • stb.

beszélgetni, ugye?

Nem a lófaszt nem! Tehát, ha az okostelefon itt ontopik, akkor pajti - rossz hír - az EV is az. A felsorolt összes egyéb vonzatával _együtt_.

Vagy, ha nem értesz egyet, akkor az okostelefon témákat is tiltani kell, vagyis -> Mi(k) ne legyen(ek) a HUP-on!

trey @ gépház

nincs gond ha beszelunk rola, csak az egyoldalu felhozatallal van a gond. van boven hiba az EV-kben, ahogy vannak elonye is. de te szelektalsz koztuk, mintha az _osszes_ ev

  • fizikai hibas lenne
  • mind kigyulladna
  • 30 eves akku technologiaval jon
  • csak es kizarolag ablakon kilogatott kabellel toltheto
  • stb

\o/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Igen, EV fika az, hogy

  • kiforratlan (igazolja a piac)
  • szar hatótávú (igazolja a piac)
  • drága (igazolja a piac)
  • az emberek nagy részének nem való (igazolja a piac)
  • nem terjed a tervek szerint (igazolja a piac)
  • stb.

Tudod ami a te bajod? Hogy van a fejedben egy fals elképzelés róla (ennek alapján talán vettél is és most remegsz, hogy mi lesz a maradványértéke :D), most meg kognitív disszonanciát érzel, amikor olyan hírek jönnek, amik nem téged, vagy a világképed igazolják.

Sajnálni tudlak csak emiatt :)

trey @ gépház

  • kiforratlan (igazolja a piac) --> Ez így van, ezért fejlesztik, hogy még jobb legyen
  • szar hatótávú (igazolja a piac) --> Ez így van, ezért fejlesztik, hogy még jobb legyen
  • drága (igazolja a piac) --> Ez így van, pont ezért esik az ára
  • az emberek nagy részének nem való (igazolja a piac) --> Ez így van, de szerencsére az emberek kis része is elég sok ahhoz, hogy továbbra is fejlesszék, nem úgy mint a pöfögőket 
  • nem terjed a tervek szerint (igazolja a piac) --> Ez így van, ezért már módosítják a terveket
  • stb. --> Ez sajnos nincs így. :-)

Tehát, akkor nem fika, hanem tény. HTH

BTW:

Találós kérdés:

- Mi a különbség az okostelefon és az EV közt?
- ?

- Az EV-be bele lehet ülni és gurul.

Telefonálni mindegyikkel lehet. Szóval, akkor ha az okostelefon és a EV 99%-ban hasonló, akkor nem kérdés, hogy mi helye van itt.

trey @ gépház

Mivel a temaban relevans a moderacio kerdese, igy ha a ChatGPT lenne az automata moderator objektiv szempontok alapjan vizsgalva a threadet ez lenne az eredmeny:

1. Komment: Elbandi v | 2024. 09. 07., szo – 16:30

  • Flame: Alacsony szintű flame, vicceskedő, nem provokatív, de célozgat.
  • Személyeskedés: Nincs személyeskedés.
  • Politika: Nem tartalmaz politikai vonatkozást.
  • Igazságtartalom: N/A, mivel főként vicces megjegyzés.
  • Propaganda: Nincs.
  • Érdemi hozzájárulás: Enyhén konstruktív, mivel humoros megjegyzésen keresztül egy technológiai kihívásra utal.
  • Használhatóság és következetesség: Logikus és követhető, de nem hoz új érveket.

Összegzés: Nem problémás, de nem jelentős hozzájárulás. A humor része hasznos lehet a légkör könnyítéséhez, de nem ad mély érdemi tartalmat.

2. Komment: trey | 2024. 09. 08., v – 11:43

  • Flame: Magas. A "pajti", "gagyi terelés" és a lekezelő stílus provokál.
  • Személyeskedés: Igen, a személyes támadás egyértelmű.
  • Politika: Nem tartalmaz nyilvánvaló politikai vonatkozást.
  • Igazságtartalom: ~60%. Valóban léteznek hasonlóságok az okostelefonok és EV-k között, de ez egy eltorzított érv.
  • Propaganda: Enyhén érzékelhető. Az EV-k elleni kritika egyoldalú.
  • Érvelési hiba: Szalmabáb
  • Használhatóság és következetesség: Van némi relevancia az EV-k és okostelefonok összehasonlításában, de az érvelés el van torzítva.

Összegzés: Provokatív és személyeskedő, az érvek helyett inkább a vita kiélezésére törekszik. Ez a komment nem segíti a konstruktív beszélgetést.

3. Komment: Elbandi v | 2024. 09. 08., v – 12:58

  • Flame: Enyhén jelen van. A "szelektálsz" kijelentés kisebb provokációt tartalmaz.
  • Személyeskedés: Közvetett személyeskedés (a komment arra utal, hogy a másik fél torzít).
  • Politika: Nem politikai.
  • Igazságtartalom: ~80%. Az EV-kről szóló érvelés kiegyensúlyozott, mindkét oldal meg van említve.
  • Propaganda: Nincs.
  • Érdemi hozzájárulás: Konstruktív (Megpróbál kiegyensúlyozott képet festeni az EV-kről, pozitív és negatív aspektusokat egyaránt megemlítve).
  • Használhatóság és következetesség: Logikus, következetes érvelés.

Összegzés: Konstruktív és kiegyensúlyozott komment, amely segíti a vitát. Nem szükséges moderálni.

4. Komment: trey | 2024. 09. 08., v – 19:20

  • Flame: Magas. Az "én szorgalmas vagyok, te lusta" megjegyzés célzottan provokatív.
  • Személyeskedés: Erős személyeskedés, a másik fél szorgalmát támadja.
  • Politika: Nem politikai.
  • Igazságtartalom: ~40%. Az állítások főként személyes támadások, nem tények.
  • Propaganda: Enyhén jelen van. A másik fél lejáratása érzelmi manipulációval.
  • Érdemi hozzájárulás: Destruktív (Nem viszi előre a vitát, inkább a másik fél személyes jellemzőire fókuszál).
  • Használhatóság és következetesség: Logikátlan, az érvek helyett személyeskedés.

Összegzés: Személyeskedő és destruktív komment, amely nem járul hozzá a vitához. Ez moderálást igényel.

5. Komment: Elbandi v | 2024. 09. 09., h – 00:07

  • Flame: Mérsékelt. A "EV fika" kifejezés némileg provokatív.
  • Személyeskedés: Nincs.
  • Politika: Nem politikai.
  • Igazságtartalom: ~70%. Az EV-k kritikája kiegyensúlyozottabb.
  • Propaganda: Nincs.
  • Érdemi hozzájárulás: Konstruktív (Felhívja a figyelmet arra, hogy az EV-k hibáinak egyoldalú kiemelése torzítja a képet).
  • Használhatóság és következetesség: Logikus, követhető érvelés.

Összegzés: Konstruktív komment, amely hozzájárul a vita előreviteléhez, bár a stílus kissé provokatív. Nem szükséges moderálás.

6. Komment: trey | 2024. 09. 09., h – 07:41

  • Flame: Magas. A "kognitív disszonancia" említése és a másik fél lenézése egyértelműen provokál.
  • Személyeskedés: Igen, erős személyeskedés.
  • Politika: Nem politikai.
  • Igazságtartalom: ~50%. Az érvek egy része alátámasztható, de az érzelmi megjegyzések torzítanak.
  • Propaganda: Igen, érzékelhető. A hozzászólás célja a másik fél érveinek hiteltelenítése.
  • Érvelési hiba: Általánosítás (Azt sugallja, hogy minden EV problémás, mivel hibák lépnek fel).
  • Használhatóság és következetesség: Néhány érve követhető, de az általánosítás miatt torzít.

Összegzés: Provokatív és személyeskedő komment, amely nem segíti a vita konstruktív folytatását. Moderálás javasolt.

7. Komment: YleGreg | 2024. 09. 09., h – 08:06

  • Flame: Nincs. Érdemi válasz, provokáció nélkül.
  • Személyeskedés: Nincs.
  • Politika: Nem politikai.
  • Igazságtartalom: ~90%. Az érvek többnyire tényszerűek, az EV-k problémáira és fejlődési lehetőségeire utal.
  • Propaganda: Nincs.
  • Érdemi hozzájárulás: Konstruktív (Tényszerű válasz, amely az EV-kről szóló vitát segíti).
  • Használhatóság és következetesség: Logikus és jól érthető érvelés.

Összegzés: Konstruktív, érdemi komment, amely segíti a vita előrevitelét. Nem szükséges moderálás.

8. Komment: trey | 2024. 09. 09., h – 09:11

  • Flame: Mérsékelt. A "nem fika, hanem tény" kijelentés enyhén provokatív.
  • Személyeskedés: Nincs közvetlen személyeskedés.
  • Politika: Nem politikai.
  • Igazságtartalom: ~70%. Az érvelés elfogadható, de leegyszerűsített.
  • Propaganda: Enyhén jelen van, mivel a tények kiemelése egyoldalú.
  • Érvelési hiba: Általánosítás (A tények egyoldalú kiemelése az EV-kről, anélkül, hogy az ICE autókról is beszélne).
  • Használhatóság és következetesség: Logikus, de egyoldalú érvelés.

Összegzés: Enyhén provokatív, de még mindig érdemi komment. Nem szükséges azonnali moderálás, de az érvelés egyoldalúsága miatt nem a leghasznosabb.

Egyéb: Amikor valaki kiemel egy problémát, például hogy egy EV kigyullad, de nem említi meg, hogy arányosan több ICE autó is kigyullad, az valóban torzított vagy irányított érvelésnek számít. Ez a fajta vágyvezérelt érvelés (vagy kontextuson kívüli következtetés) azt a benyomást kelti, hogy az EV-k valamilyen egyedi, súlyos problémával küzdenek, miközben a valóságban hasonló, vagy még gyakrabban előforduló esetek történnek az ICE járművekkel is.

Ez egy tipikus példa arra, amikor a statisztikai kontextus hiánya manipulálhatja a beszélgetést. Az, hogy egy adott eseményt kiemelnek, a hallgatóságban azt az érzést keltheti, hogy az EV-k különösen veszélyesek, míg valójában az ICE járműveknél előforduló tűzesetek gyakoribbak lehetnek.

Ez tehát nem egy valóban objektív megközelítés, hanem inkább egy szűk perspektívájú, részrehajló érvelés.

 

-----

Ez nem az en velemenyem en csak egy ertekelest kertem. Ha nem tetszik, akkor a microsoft supportra lehet menni panaszkodni.

igy van. "nem vagyok objektív" -> nem vagy objektiv. sot rosszabb: tenykent allitasz be sajat velemenyt.

 

altalanos kivanalom hogyha valaki - akarmilyen temaju - hirportalt uzemeltet (foleg penzert), akkor legyen egy minimalis objektivitas a tortenetben.

de ha nincs, hat nincs. \o/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

A chatgpt-nek nincs véleménye. Az csak a már meglévő dolgokból ollózza össze a válaszát. A konkrét esetben: WikiPédia, WikiSzótár és a Magyar nyelv értelmező szótára voltak a megjelölt forrásai. No és persze nem kötelező elfogadni, elhinni. Erre való a "kritikus gondolkodás".

Nincs bajom a jelenlegi szintjével a politikai szarnak az oldalon, ha belefáradok, ahogy írtad is, van mód szabadulni tőle. 

Ami viszont nem oké _szerintem_ az a stílus (magam felé is kritika). Onnan, hogy egy szálban megjelenik a [ ti / fajtád / gomba / térdelés / idióta / oxigénhiányos / részeg / stb ] történet, már nincs mód normális kommunikációra, csak a szardobálás megy. Annak már "szinten alulinak" kellene lenni _szerintem_ és törölni a szálat, vagy ha kezelhetetlen, akár az egész topicot. Nyilván ez nagy meló, jelen lenni, figyelni az összes szarban.

A másik ami "zavar", hogy nincs lekezelve a fakenews terjesztés az oldalon. Feljön egy téma, jól pörög, aztán x idő múlva, mikor kiderül hogy fake, akár megnyert perek is vannak benne, akkor is itt díszeleg az oldalon. Ez a jelenség is véleményes azért, kezelni meg talán még nagyobb meló (hónapokra-évekre visszamenőleg figyelni a dolgokat...) mint az elkurvuló kommunikációt.

A véleményem elmondtam, kezdesz vele amit akarsz.

Onnan, hogy egy szálban megjelenik a [ ti / fajtád / gomba / térdelés / idióta / oxigénhiányos / részeg / stb ] történet

Ott kell hagyni. Tudom, hogy nehéz, de ha nincs ami táplálja a tüzet, akkor az bizony kialszik! (aka. a másik fél is hibás)

a fakenews terjesztés az oldalon. Feljön egy téma, jól pörög, aztán x idő múlva, mikor kiderül hogy fake, akár megnyert perek is vannak benne, akkor is itt díszeleg az oldalon.

Ezt a problémát az FB, az Twitter, a Reddit és társai se tudják kezelni. Főleg azért, mert mi az a fakenews? Azért, mert egy bíróság úgy ítélt? De, hát a bíróságok függetlenségét és objektivitását is rendszeresen megkérdőjelezi az az oldal, amelyikre nézve kedvezőtlen döntés születik ... Mi az igazság valójában? Az kinek az igazsága?

trey @ gépház

Ott kell hagyni. Tudom, hogy nehéz

ha belefáradok, ahogy írtad is, van mód szabadulni tőle. 

Ráadásul javarészt csak olvasom, tehát ha ott hagyom is zajlik tovább a szardobálás. Érdekel egy téma, beleolvasok, aztán nagyon gyorsan csak a szart látom. Mindig ugyanaz az 5-10 ember szarja egymást, nem érdekli őket, ha én nem olvasom, ők generálják a szemetet tovább a topicban. Pár nap múlva benézek, hátha valami érdekes, de csak a szar.

Fakenews témához: nem mennek el abba az irányba hogy az állam hatalmi ágait megkérdőjelező vonatra felüljek. Tudom ez nagyon divatos mostanság és szerintem hatalmi érdekek is vannak mögötte, de én megbízom a magyar bíróságban és úgy általában az igazságszolgáltatásban. Pont. Más hozzáfűznivalóm nincs a témához.

a) " [ ti / fajtád / gomba / térdelés / idióta / oxigénhiányos / részeg /" 
Én aki ezt a fajtázosást  - igen [bolond]-ra gondolok - behozta permaban-ra raknám.

 

b) igy jó ahogy van: nem látszanak, ha nem akarjuk, illet a [POL} előtaggal vannak megjelölve, ezen felesleges további alakításokat végezni.
DE:Javaslom, ha vki kihagyja a [POL] tagot: az kapjon két hét ban-t, aztán majd megszokja.

 
 

Csak halkan kérdezem, hogy zéró tolerancia mellett mennyire lesz elfogadható a digitális szólásszabadságot és digitális önrendelkezési jogot érintő témák felhozatala? Mert ezeknél a politika garantáltan a csomag része.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A zéró toleranciára szavazóktól kérdezném, hogy napi mennyi időtartamban tudnák vállalni a zéró tolerancia szintű moderálást társadalmi munkában, a saját igényük kielégítésére? Vagy minden oda szavazó úgy gondolja, hogy Ő zéró toleranciát szeretne, de azért neki semmit sem kell tennie, az valaki más dolga?

Én nem arra szavaztam, csak érdekel.

Azt gondolom, hogy ide értelmes, tanult, művelt emberek járnak. Tehát mindenki érzi azt a határt, ahol meg kellene állni. De az arctalanság és névtelenség miatt nem állnak meg többen/sokan. Én inkább valami módon személyesebbé, valóságosabbá próbálnám tenni a jelenlétet. Talán ez segítene többeknek a józan ész határain belül maradni, mikor véleményt fogalmaznak.
Ráadásul a legtöbbször és legtöbbünknek nem a mondandóval (véleménnyel) van baja akkor sem, ha szélsőséges (bármerre), hanem a stílussal. Ahogy fentebb említette valaki, a "fajtázás" és társai nagyon nem valók ide (se meg máshova se). Azt a véleményt úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy akinek szól, végig is olvassa, ne csak a "fajtátok"-ig jusson, és onnantól ignorálja az egészet...

A zéró toleranciára szavazóktól kérdezném, hogy napi mennyi időtartamban tudnák vállalni a zéró tolerancia szintű moderálást társadalmi munkában, a saját igényük kielégítésére?

Most elspoilerezted a következő szavazás témáját! Ugyanitt, veterán tagsággal rendelkező, társadalmi munkában dolgozni hajlandó moderátorok jelentkezését várjuk!

trey @ gépház

Balos vagy jobbos eszmei, - esetleg még gyakorlati, - elkötelezettséggel, erős hittel rendelkező emberek, társadalmi munkában sem okoznának felhőtlen örömet az "ellenoldal" olvasóinak. (A "cenzúra társadalmi munkában" azt az embertípust pedig nem tudja kikerülni!)

A Disqus megoldása esetleg még szóba jöhetne, akinek a hozzászólásai valakinek nem tetszik, az blokkolhatja, így nem fogja a továbbiakban látni a hozzászólásait. - (Az irritáló személyiség problémája, számára így megoldva, akit nem zavar az pedig tovább olvashatja.)

Mik a moderátor paraméterei?

Gondolom objektívnek kell lenni, azaz van/lesz egy leírt szempontrendszer ami alapján és amire hivatkozva történik a moderálás. 

Egyáltalán miben áll a moderálás, hsz törlés, szál törlés, topic törlés, ban, lock? 

Önjáró, vagy jelzés alapján, technikai forma, email vagy valami ticket rendszer? Önállóan dönt, vagy egyeztetve?

Ha ismertek a paraméterek, úgy van értelme elgondolkodni rajta, nem?

Jól van, gondolom hogy csak egy hack maga a kérdés is. ;)

Azt gondolom, hogy ide értelmes, tanult, művelt emberek járnak.

A három tulajdonság a politikusokra is kb. ugyanannyira igaz, mint a HUP felhasználóira. A HUP-os ember is lehet óvatos és polkorrekt, csak akkor még kevesebb választja el őt a politikusi minőségtől. Szóval kérdés, hogy a zéró toleranciára szavazók és a politikusokat általánosságban lenéző felhasználók között mekkora az átfedés...

 

Ráadásul a legtöbbször és legtöbbünknek nem a mondandóval (véleménnyel) van baja akkor sem, ha szélsőséges (bármerre), hanem a stílussal.

Sokszor olvasni a HUP-on, hogy egy grafikus felülettel bíró disztrót nem a felhasználói felület alapértelmezett témája alapján kell megítélni.

 

Azt a véleményt úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy akinek szól, végig is olvassa, ne csak a "fajtátok"-ig jusson, és onnantól ignorálja az egészet...

Tévedsz/hazudsz. Ugyanazok a felhasználók ill. ugyanolyan mentalitású felhasználók akkor sem olvassák el és gondolják át a leírtakat, ha azok "szépen" vannak megfogalmazva.

:)

"napi mennyi időtartamban tudnák vállalni a zéró tolerancia szintű moderálást"

Moderálást biztos nem vállalnék, de ha be lenne vezetve a politikai zéró tolerancia és minden hozzászólás headerjében ott lenne a jelent gomb, szerintem nagyon-nagyon sokan megnyomnák. Statisztikailag hamar ki lehetne mutatni mit kell törölni, ráadásul az indokolatlanul gombot nyomogatókat is hamar ki lehet gyepálni.

De persze akkor is kell rá moderátor, ahogy gondolom most is van, csak nem mindegy, hogy minden szemetet végig kell-e olvasnia, vagy csak azokat a hozzászólásokat amit a törzsközönség nagy része bejelöl.

3. törölésre kerülő komment után mehet a ban az idiótára akinek nem sikerült észrevegye, hogy nem valamelyik bulvár szennylap oldalán van, hanem egy IT portálon.

Szerintem 1-2 hónap alatt töredékére csökkenne a politikai tartalom.

A Flame fórum témái alapértelmezetten, a "Szakmai fórumtémák" beállítást használó olvasóknál nem jelennek meg a főoldalon és nem jelennek meg a nem regisztrált (anonymous) olvasóknál.

Ez így nagyon jó, amit sajnálok, a Fun kategória is kikapcsolásra kerül ebben az esetben. Aminek örvendenék: ha alkalmazható lenne a Blog szekcióra is.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Pupákok.. ha moderálva lesz a tartalom, akkor az o1g-ért vagy a mindenhonnan előtűnő zorbánért egy idő múlva csinos ban fog járni. A #mindenszar képviselői is csomagolhatnak, meg a tyurcsánozás és a teszkósmessiás emlegetése is büntit ér majd. Szar világ lesz sokakra, de tőlem amúgy mehet, kibebaszottul jót fogok röhögni. Kösz mindenki, egy kocka sörrel többet veszek legközelebb! 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Engem inkább az a fele aggaszt pártállástól függetlenül, hogy van akinek tényleg erre van energiája, kedve, hajlandósága.

"panaszkodók, akik felsőbb szintekre járnak panaszkodni (kiadó, munkáltató), tudva tudván, hogy mit is kellene ez ügyben tenni ;)"

...pedig nem lehet vádolni azzal, hogy trey politikai nezeteivel tudnék azonosulni, de aki ezért elkezd mószerolni, házmesterkedni, az kapja be a faszt. 

Szerintem ez az igazi probléma.

Elfelejtettem. Gondold meg... nyolcvanötször!

Szerintem elfogadható, ahogy most van, bár az jobb lenne, ha egy speciális alfórum lenne neki, nem a Flame-be menne. Nem a kedvencem a politika, nagy bajom nincs vele, aki politizálni akar, az úgy is fog, engedni kell a gőzkieresztést, különben inkább másik oldalra megy, és így az oldal kihalhat.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

Én a jelenlegi állapot elfogadható pöttyre kattintottam.

Esetleg lehetne egy olyan részt nyitni a fórumban ami zéró jelzésű? És akkor ott működhetne simán a bankorbács.
Akár a blogokat is lehet így kétfelé osztani. Tudom, az ötlet kidolgozatlan, hiányos. Sőt, lehet, hogy rossz.
De, az emberiséget időnként az vitte előre, hogy valamin elgondolkoztak. Aztán vagy megtartották vagy elvetették, de előbb még gondolkoztak egyet-kettőt.

Még nincs aláírásom.

Egyszerű kérdés: ha nem itt, akkor hol beszéljünk politikáról az interneten? Mi az ajánlott hely erre? :D

Wow index fórumot el is felejtettem! Amúgy az jó dolog manapság (úgy általában, nem csak politikára értve)?

Egyébként szerintem azért lenne kár, ha nem lenne a Hup-on politika, mert a net többi részéhez képest még mindig jobb itt. És valahogy muszáj beszélni erről, ki mit lát. Szerintem a politikusok érdeke, hogy az emberek ne beszéljenek erről egymással. Nehogy véletlen valami más gondolat, megközelítés is legyen, mint amit ők tolnak.

Nekem technikai módosítás lenne megfelelő. A kategória egy dolog, én azt szeretném, ha saját magam be tudnék jelölni konkrét topicokat, hogy azt ne lássam a friss tartalmak pontban. Aztán ahol elharapózott a (többnyire politikai) hülyeség, megjelölném, és kész. Mint annak idején a levelezőlistákon az ignore thread opció.

Szerkesztve: 2024. 09. 07., szo – 22:47

Egyéb, leírom.:

Sz@rom le.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerkesztve: 2024. 09. 07., szo – 23:43

Én nem politikát látok itt a HUP-on, hanem folyamatos cinikus, röhögő gúnyolódást, a vita témáját azonnal személyeskedéssé fordító trollkodást. És ebbe vastagon beleértem trey-t is.

(pedig nem vagyok lipsi hópihe és még így is ezt érzem)

Szóval még azelőtt, hogy el tudnék gondolkodni azon, hogy kell -e ide politika vagy nem, egyáltalán az kéne, hogy legyen itt politika és tudjak egy összehasonlítást csinálni a korábbi állapothoz képest. De nincs itt politika, vagy politikai diskurzus, csak gúnyosan röhögő acsarkodás. Szóval ha ez a "politika", akkor nem, ne legyen. Lassan 20 éve, hogy regisztráltam ide, hosszú évekig ez volt a nyitóoldalam. Most kb. havonta 1x nézek fel - leginkább a fenti okok miatt.

Sokaknak nem fog tetszeni :), de részben ez is a sorban négy orbáni kétharmad miatt alakult így: a "haladóknak" 14 éve nem igazán van ~közéleti sikerélményük, kb. minden örömük káröröm. Aki nem érti, miről beszélek, nézze vissza tompos hozzászólásait a fénykorából. A "haladók" által abban az időszakban lett végleg elutasítva a ~normális párbeszéd.* Trey a maga részéről utána kezdte idehordani a politikát. (Gondolom, az sem segített a helyzeten, ahogy (tartalom + stílus;) a "haladók" és "kormánykritikusok" 2015-ben a magyarok és Magyarország érdekeihez álltak.)

Szerintem könnyen belátható, hogy a "haladók" ellenzékben a helyzetük racionális felismeréséből fakadó önkritika gyakorlása helyett egyre arrogánsabbá és agresszívebbé váltak, így velük már jó ideje nem igazán lehet értelmesen beszélgetni. Pár ember részéről pl. elhangzott olyasmi, hogy amit nem a "haladó" nyugati sajtó ír meg, az hiteltelen, ezért ők nem hajlandók mást elolvasni, akkor sem, ha valaki belinkeli nekik...

Aztán ott vannak a "haladó" politikusok. Kb. ugyanarra jók, amire a HUP-on szereplő elvtársaik: megteremteni a kétharmadot Orbánéknak. Eddig sorban négyet (ha még nem említettem volna). Önkritikára és párbeszédre egyéni és közösségi szinten is képtelenek, ezért nem tudtak sikerrel alkalmazkodni a versenyhelyzethez (ld. pl. sorban négy orbáni kétharmad, plusz Magyar Péter).**

Természetesen nem azt mondom, hogy a "haladók" hibásak a kommunikációs problémák egészéért, hiszen valamiféleképpen hülye, aki ismeri őket, mégis hozzájuk szól. Ugyanakkor a figyelmen kívül hagyásuk sem megoldás, mert pl. sokan közülük már bebeszélték maguknak, hogy ki vannak rekesztve a nemzetből. Némelyikük talán még menthető...

Megjegyzem, ha politikai téren magas színvonalú diskurzust várunk el (avagy ezen elvárásunk nem teljesülése miatt tiltjuk be a politikai tartalmat), akkor tegyük ugyanezt a szakmai tartalmak kapcsán is. Ne férjen bele, hogy valaki úgy kérdez, hogy nem olvasta el a dokumentációt, és nem végzett keresést az interneten a problémája kapcsán. Ne férjen bele, hogy elbaszottul teszi fel a kérdést, és az általa használt hardver- és szoftverkörnyezet paramétereit egy tucat hozzászóláson keresztül kelljen kihúzni belőle. Ne férjen bele semmiféle trollkodás, sem ködös ill. alátámasztatlan utalgatás, mert ezek mind méltatlanok a magas színvonalú szakmai kontent eszméjéhez. Nyilván gasztronómiáról vagy kirándulásról szóló írások sem lehetnek. Nem, akkor sem, ha a tóparti okossátorban BSD-t futtató kenyérpirítóval készült pirítóst tartalmazó történetről van szó, mert ilyen alapon az informatikai eszközöket használó politikusokhoz kapcsolódó ügyekről is lehetne beszélni. Kérdéses, hogy szabadjon-e olcsó ill. drága órákról írni, hiszen társadalmi feszültségeket kelthet, és a csóró és gazdag közti ellentét témaköre részben a politika terepe. A világnézeteknek nem szabad megjelenni a hozzászólásokban, mert túl sok közük van a közélethez, és túl kevés a bitekhez és tranzisztorokhoz. A történelem a politika enciklopédiája, ezért a múltat tárgyaló mondatokban elkerülhetetlen ragaszkodnunk a fokozott óvatossághoz. Nehogy baj legyen!

Nekem egyébként régen a PornHub volt a nyitóoldalam. Mostanában ritkán nézek fel, mert a szerepeltetett nők alakja primitív gúny, a mozgáskultúrájuk stílusa részeg trollokat idéző nevetség, és sajnos az operatőri munka is vastagon szar.

 

* Gondolom, a szocializmusból megmaradt beidegződéssel azt hitték, hogy a külföldi gazda ellentmondást nem tűrő utasítása és erőforrásai egy-két orbáni ciklus után visszateszik őket a hatalomba.
** Pedig a nyugati elvtársaik az EU különböző intézményeiben és nemzetközi ügyekben támogatták és támogatják őket, valamint az amcsi demokraták szintén segítséget nyújtottak és nyújtanak, amennyire lehetséges. De hiába, mert a magyar "haladók" önkritika helyett az arroganciába fektették a munkát.***
*** Többek között ez (gyk. önmaguk) lehet a gyökere a "minden szar! különösen, ha magyar!" hozzáállásuknak.

:)

Szerintem nincs helye a politikának egy szakmai portálon. Attól hogy valaki jobbos vagy balos, még nem fog megváltozni egy processzor utasítás készlete. Hirtelen nem is jut nagyobb ellentét eszembe, mint politika vs informatika.
Annyira kellemetlen, mikor elindul egy szál, és legtöbbször az egyet nem értés fő okának az eredendője: mert te ****-es vagy!!!
Mi? Hogy? Miért? Hogyan kapcsolódik ez ide?
Ennél még az is jobb, ha azt mondja hogy alulképzett vagy tapasztalatlan, vagy ami a legritkább: valamilyen hivatkozással/méréssel/szempont alapján mutassa be hogy a másik fél miért tévedhet.
Hogy hol és hogy kellene kezelni?
Hirtelen annyi jut eszembe, hogy az első hozzászólásnál figyelmeztetni, és pontot adni neki. 10 pont után mehet a bann, viszont ha 1 hónapig nem kap jelzést, akkor -1 pont, mert előfordulhat alkalmi eset. Viszont erre nyilván nincs kapacitás, hogy validálva legyenek a jelentések, így lehetne kifejezésekre szűrni a hozzászólásban, de ekkor meg megint feljön a szólás szabadság, és mivel szép a magyar nyelv, megjelennének a körülírások, és megint ott tartunk ahol elkezdtük.
Inkább mindenki nézzen magába és a webkamerájába, aztán határozza el: nem hozom be a politikát egy szakmai fórumra. Van ennek megannyi platformja mostanság.

Bár sosem politizálni jártam ide, mivel nem egy vagy két embertől látni ilyen témákat/kommenteket, úgylátszik igény van rá. Az már más kérdés, hogy sokszor inkább tényleg csak a flame megy, hiszen a politika nem arról szólna, hogy csak nekem lehet igazam... de még ezektől a flame userektől is látni értékes szakmai hozzászólásokat is, tényleg el akarjuk őket zavarni?

Nekem nem gond a jelenlegi működés, ilyen alapon holnap csináljunk szavazást, hogy hú de utálom az OSF1-et, aki arról mer írni, takarítsuk ki a hupról.

A francba, hát nem leírtam hogy OSF1? ( már megint! )

Klasszikus értelemben politika=közös ügyeink megvitatása, amibe bizony beletartozik az open source, a szerzői jogok, az utak meg a kórházak állapota is.

Eredendően nemhogy nem tiltani kellene sehonnan, hanem pont bátorítani mindenkit.

A baj akkor van, amikor ez az értelmes és gondolkodó emberek párbeszéde helyett lemegy focidrukker színvonalra, amikor választunk egy színt, és aki nem azzal van, akkor ellenünk van, a saját csapatkapitánynak mindenben igaza van, a többiek dögöljenek meg.

>Eredendően nemhogy nem tiltani kellene sehonnan, hanem pont bátorítani mindenkit.

Pontosan! Valójában a zavarosban halászók érdeke, hogy az emberek ne politizáljanak. így a véleményüket nem egymással ütköztetve pallérozzák, hanem a TV-ből médiából besugárzás által irányíthatóak közvetlenül az emberek.

Valamiért mindig a "liberálisok" szoktak "idegbe menni" a politika miatt. Ugye az ember mindig attól lesz ideges, ami rosszul érinti általában valamilyen belső ellentmondás, vagy saját bűnösség érzése miatt. Szerintem akit zavar a politika, annak el kellene gondolkodnia a világnézete megalapozottságán.

Szakmai témákból oké kiűzni a politikát amennyiben valóban nem tartozik oda, ezzel egyet tudok érteni. Meg jó ha emberi mederben marad a társalgás, de ha mégse, az se tragédia.

Szerkesztve: 2024. 09. 08., v – 09:13

A plusszolas melle kene egy minuszolas, de szinten ugy, hogy nevesitve legyen a szavazat.

A plusszok es minuszok merlege az adott post betuszinere lenne hatassal, minusz iranyban egyre halvanyabb, plusz iranyban eroteljesebb. Igy ha a HUP nagy resze hulye, akkor a szamukra megfelelo hulyeseg fog uralkodni. De ha a tobbsegnek igenye van a normalis hangvetelre, a szemelyeskedes kerulesere, es a logikus vitakra, epito kritikara, akkor a kozos ertekeknek nem megfelelo postokat ki tudjak takaritani a szalbol.

Nincs torles, nincs mult hamisitas, de a felesleges indulatkeltesek kifakulnak, igy kevesbe szennyezik ossze az oldalt. Igy ha valakinek rendszeresen kifeheritik a hozzaszolasat, akkor elgondolkodhat rajta, hogy vajon itt mindenki hulye, vagy csak o halad szemben a forgalommal?

Ahogy fentebb tobben is irtak, alapvetoen nem azzal van baj, hogy a diskurzus temaja politika, hiszen elvezzuk a velemenykulonbseget, az epito kritikat. A problema a minosithetetlen hangvetellel illetve a teljesen ostoba, szemellenzos hozzaszolasokkal van.

Akkor erre most nyomnék egy virtuális minuszt :)

A reddit tényleg a legjobb ellenpélda rá. Ott a minuszolással kialakult egy belterjes szélsőballiberál közösség és a magyarországról szóló részleg 99,99%-ban ennek a közösségnek a szócsövé vált. Ami még önmagában nem is lenne baj, de ezen belül is semmi másról nem szól, mint a politikai szardobálásból.

Nincs semmilyen más téma az országról. Ha valaki be is dob valami mást, azt is vagy elviszik politikai szardobálásba, vagy ha nem tudják, akkor leszavazzák a fenébe és eltűnik. Egyszerűen kizárnak minden témát és gondolatot ami nem politikai szardobálás, azon belül is a szélsőballiberál nézet. Nincs árnyalás, nincs ellenvélemény, csak a körberecska, hogy deszar a minden.

Tehát oda gyűlt össze minden fanatikus balliberál kommentelő, akik nem akarnak semmin elgondolkodni, csak együtt síránkozni.

Mi ezzel a baj? Kérdezhetném akit lemínuszoltak: minek ment oda?

Lehet ott nyitni másik témát, lehet odagyűlni jobb-radikálisoknak és le lehet mínuszolni minden balliberálist aki betéved. Naoszt akkor mi lenne? Semmi.

Szerintem kifejezetten jó ötlet ez a vizuálisan jelezzük, hogy melyik hsz. nagyon népszerű és melyik nagyon nem népszerű az olvasóknak.
Vagy pont attól tart, akinek nem tetszi az ötlet, hogy kifehéredne sok írása? Az csak annyit jelentene, hogy jelenleg a HUP-on több ember nem ért egyet a nézeteivel, mint amennyi egyetért vele, semmi többet. És akkor összeomlik a világ, ha többen gondolják másként? Szerintem nem. Az is egy vélemény, el kell fogadni a létét, de nem kötelező egyetérteni vele.

Lehet, hogy rosszul tudom, de ha valaki visszajelzést akar adni egy hozzászólással kapcsolatban, megteheti válasz hozzászólásban, illetve bizonyos felhasználók esetén privát üzenetben, súlyosnak ítélt helyzetben pedig egyenesen treynek írhat a lap alján elérhető űrlapon keresztül.

Ha jól értem, te magad is belátod az elképzelésetek hiányosságát. Jelesül azt, hogy a lepontozott számára a szóban kapott kritikához képest nincs nagyobb jelentősége a lepontozásnak, és telibe szarja, hogy nem látszik a hozzászólása. Meg eleve minek foglalkozzon vele, ha egyesek a felhasználónév láttán reflexből mínuszt adnak neki?

Gyk.: Aki a lepontozás eredményeképpen változtat a hozzáállásán, az akkor is változtatna, ha szóban, értelmesen megfogalmazott kritikát kapna. Aki pedig eleve beleszarik a kritikákba, az bele fog szarni a lepontozásba is.

:)

Abban, hogy a kritikát kapót mennyire nem érdekli általában a kritika, igazad van. Ez nem változna a formától függően.

Viszont a szóbeli kritikák miatt lesznek 200-300 hozzászólásos témák, amiket már végigolvasni sem esik jól akkor sem, ha az elején még érdekelt a téma, mert azért olyan hosszúak, mert pár ember egymás mellett elbeszélve, vagy a kritikát nem értve/figyelmen kívül hagyva csak ugyan azt magyarázza egymásnak oda-vissza. Ennek egy része megszűnhetne a pontozással a sok hsz helyett.

A +1 szerintem működik, jelentősen kevesebb lett az utóbbi időben a "szerintem is", "egyetértek", "hasonlóan gondolom" hsz. Gondolom a -1 is működne valamennyire, idővel.

De nyilván a puding próbája az evés, ha nem lenne túl nagy meló megvalósítani, élesben kiderülne, mennyire jó vagy rossz ötlet.

"Lehet ott nyitni másik témát"

Szerintem nem ismered a reddit-et. Nyithatsz akármilyen sub-ot, csak értelme nincs, mert senki nem fog odamenni, nem lesz rajta tartalom. De ha valahogy mégis sikerülne beinditani egy "ellen-sub"-ot, biztos lehetsz benne, hogy folyamat menne a felhivás, hogy járjanak át lepontozni mindent a nagyobb subb-ból, ahogy ma is gyakran vannak ilyen felhivások, hogy mindenféle külső, kis lelkivilágukba nem beleillő tartalmat belinkelnek, hogy menjen a fikahadjárat.

Egy nagy magyar sub van, én arról beszéltem, hogy a lepontozás miatt alkalmatlan lett bármiféle magyarországot, magyar embereket érintő téma tárgyalására, ami nem ballib politikai szardobálás. Töredék közönséggel vannak kisebb sub-ok is.

Valóban, csak akkor keveredek oda, amikor valami probléma után nyomozok és egy link oda visz. Nem emléxem, hogy találtam volna rajta vala hasznos/működő megoldást bármire...

Nem járok oda "fórumozni" - ezek szerint szerencsémre.

A fikahadjárat indítása meg nem csak arra a platformra, és csak arra a közösségre igaz itthon, sajna. Ez valami össznépi lélek-betegség eredménye lehet.

A fikahadjárat indítása meg nem csak arra a platformra, és csak arra a közösségre igaz itthon, sajna. Ez valami össznépi lélek-betegség eredménye lehet.

Miért? Ez egy magyar sajátosság?

Nem, persze, hogy nem.

De látod, ilyen egyszerű bármibe is belekeverni a politikát, mert az internalizált hungarofóbiátokat már észre se veszitek.

Miért? Ez egy magyar sajátosság?

Miért, nem az? Mondjuk valóban, balkáni sajátosság. Volt szocialista blokk sajátosság. Nem csak magyar.

De látod, ilyen egyszerű bármibe is belekeverni a politikát, mert az internalizált hungarofóbiátokat már észre se veszitek.

Én, meg még ki? 

Miért lennék az attól hungarofób, hogy leírok valami általánosítást, ami az én tapasztalatom szerint illik az átlag magyar emberre? Jelen esetben az, hogy ha valaki valamit máshogy gondol, akkor tömegek rohanják le virtuálisan, hogy megleckéztessék.
Nem is értem, mikor bárkire azt modod (meg mások is), aki itthon él, itthon dolgozik, itthon adózik, magyar állampolgár, hogy hungarofób (magyargyűlölő). Tudom, hogy bevett és felkapott szófordulat, de Te tudod-e pontosan a jelentését, vagy csak máshol olvasott szitokszóként használod?

Miért, nem az?

Nem.

Mondjuk valóban, balkáni sajátosság. Volt szocialista blokk sajátosság. Nem csak magyar.

Még mindig téves.

Én, meg még ki?

Nem te vagy az egyetlen.

Miért lennék az attól hungarofób, hogy leírok valami általánosítást

Pont attól.

ami az én tapasztalatom szerint illik az átlag magyar emberre?

Gyűlölködés helyett dugd ki a kicsi nózidat a megyehatáron túlra is.

Jelen esetben az, hogy ha valaki valamit máshogy gondol, akkor tömegek rohanják le virtuálisan, hogy megleckéztessék.

Elképesztő, hogy mennyire tudatlan vagy.

Nem is értem

Nem lepsz meg.

mikor bárkire azt modod (meg mások is), aki itthon él, itthon dolgozik, itthon adózik, magyar állampolgár, hogy hungarofób (magyargyűlölő).

Most mit mondjak rájuk, amikor irracionálisan gyűlölik a magyarokat?

Tudom, hogy bevett és felkapott szófordulat, de Te tudod-e pontosan a jelentését, vagy csak máshol olvasott szitokszóként használod?

Akkor használom, amikor a magyarokat, a magyar népet olyanokért ostorozzák a gyűlölködők, ami nemhogynem magyar sajátosság, hanem épp ellenkezőleg: globális emberi természet.

A síratás, meg a dögöljön meg a szomszéd tehene is, meg a pohár mindig félig üres és a csak nekem van igazam, a másik hazudik nem magyar meg nem balkáni sajátosság, hanem globális? Akkor Te nem voltál még a határon kívül, nem én.

Az nem írracionális gyűlölet, hogy véleményt formálok, ami nem pozitív. Az már inkább az, mikor ezért a véleményért le-hungarofóbozol. De tedd nyugodtan, én nem veszem magamra, ez a Te véleményed.

Az simán lehet, hogy tudatlan vagyok. Viszont Te is azt hiszed, hogy az az igazság, amit Te tudsz, és ami ettől eltér, az mind hamis. Pedig ahogy az én igazságom is csak nekem igaz, úgy a Te igazságod sem igaz általánosan...

Ráadásul a magunkba nézést - amit bolond kartárs (joggal) hiányol - nem segíti meg, hogy kritikát tilos megfogalmazni, mert akkor hungarofób a kritikus. Fejlődés nincs a hibák felismerése nélkül, de ha a hibákról nem beszélünk, mert tilos (mert az hungarofób dolog), az előre vetíti a fejlődés megállását is.

Szerintem nem kell átlépni a határt ahhoz, hogy a Redditen külföldiekkel találkozzon az ember. Továbbá könnyen lehetséges, hogy a felsorolt jellemzőknek megfelelő emberek minden ~nyugati országban megtalálhatók, legfeljebb nem találkozol velük. De ha találkozol is velük, meglehet, hogy épp ~normálisnak tűnnek, mert pl. dolgoznak, és a főnök nem díjazná, ha valódi önmagukat adnák. Pl. egy woke-hívőre is kb. igaz, amit írtál, annyi különbséggel, hogy ő nem csak a neki nem tetsző szomszédja tehenét ölné meg, hanem a szomszédot is.

:)

Par eve mikor az r/hungaryrol ki lett mindenki bannolva akirol ugy gondoltak, hogy nem kozejuk valo (mert a minuszolas mar nem volt eleg), akkor volt csinalva jobbos orientacioju sub. Aztan jottek az rhubgary huszarok, es mindent mindig leminuszoltak es reportoltak. Majd a sok report miatt global bannt kapott a subredit. Lett uj csinalva, szinten eljatszottak ezt. Szoval nem, nem lenne semmi, mert egyszeruen uldozik azt ami nem a sajat szajuk ize szerinti.

Két nagyon fontos különbség azért lenne szerintem:

- Nevesítve lenne, ki adott pluszt vagy mínuszt, vagyis a trollkodás (és a kamu profilok) aránya kisebb lenne.

- Bízom benne, hogy alapvetően más közönség látogatja a HUP-ot. Olyan, aki jobban szeret építő jelleggel vitatkozni és nem csak mások munkáját fikázni jár ide.

A plusszolas melle kene egy minuszolas, de szinten ugy, hogy nevesitve legyen a szavazat.

Szép út lenne a gagyi Reddit echo chamber felé. r/hungary féle szemetek pl.

trey @ gépház

Ez nem indulat, ez egy megállapítás. Topikcímek alapján. Nem a "kire", hanem a "mire" (tartalom) vonatkozott.

Ez igazabol mindegy, en azt nem olvasom, ezt olvasom, itt ugyanigy jelen van az ilyesmi, "terdeles, fajtad, stb.", ez a legnagyobb baj a politikaval itt.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ez szerinted politika?

https://hup.hu/node/186243

Nem tudom mit kezdjek a fenti linkkel. A blog bejegyzes (nem is forum tema, tehat kevesbe van szem elott) tartalma ennyi: "Nem tudja vki, ez politikai téma?:)" Szerintem ez senkit sem erdekel, legalabbis engem biztos nem, ergo: nem kattintok ra, nem szolok hozza, igy szamomra lathatatlan (volt a hozzaszolasokkal egyutt) amig nem linkelted.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ez egy egyszeru igen/nem kerdes volt! Es nem sikerult megvalaszolnod, helyette irtal minden masrol. Ranezesre narcisztikus emberektol tanultal terelni.

Esetleg felvilagositanal, hogy a linkelt blogposztnak mi koze az allitasomhoz amire valaszul erkezett? Tudtam volna igennel vagy nemmel felelni a kerdesre, de nem ertem, hogy miert tettek fel.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Tanulmanyoztam a moderalasi iranyelveket

Az oldalra TILOS beküldeni:

  • jogosulatlanul megszerzett, illetve szerzői jogokat sértő adatokat, tartalmakat,
  • a társadalmi értékekre és az emberi méltóságra nézve sértő cikkeket, blogbejegyzéseket, hozzászólásokat, fórumtopikokat,
  • félrevezető, durván személyeskedő, trágár, pornográf, erőszakos tartalmú, törvényellenes cselekedetre felbujtó tartalmakat,
  • olyan adatokat és információkat, amelyeknek közlése a hatályos törvényekbe, jogszabályokba ütköznek.

Mely "társadalmi értékekre" serto? Honnantol serto valami az "az emberi méltóságra"? Mi a "felrevezeto tartalom", ki es hogyan allapitja meg? Honnantol "durvan szemelyeskedo" egy tartalom? Ha "pornograf" tartalom tilos akkor "soft" lehet? Ki es hogyan allapitja meg, hogy mi melyik kategoriaba esik? Mi az "eroszakos tartalom"? Honnantol az?

Ha ezekre vannak valaszok, akkor valoszinuleg az altalad feltett "mi a politika?" kerdesre is van valaszod.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

torzit a dolog mivel akiket elegge zavart, az mar nem jon szavazni, pl egy baratom irta nekem, hogy evek ota nem olvassa, miota propagandaoldal lett.

Pedig jól megmutathatta volna!

Nekem írt egy képzeletbeli HUP tag barátom, aki azt írta, már azért nem jön az oldalra és most szavazni, mert túl sok szabály készül a HUP-ra és ő pont azért szerette a HUP-ot, mert kvázi szabályok nélkül, szabadon lehetett beszélgetni!

https://hup.hu/comment/3110008#comment-3110008

HTH ^^^ (még a pol. korr. / libsi AI szerint is a HUP a legkevésbé politikamentes szakmai IT fórum/blog jellegű oldal a hazai palettán, haverodnak további jó puffogást ;))

trey @ gépház

gondoltam, hogy ezt be fogja dobni valami. Tudod mit. Akkor nem irt, csak kitalaltam. Nincs senki akit annyira zavar, hogy inkabb nem jon. Igy jo?

 

Nem puffogot, megkerdeztem, valaszolt. Nem egy puffogos fajta.

senki nem vitatja, hogy a HUP a legkevesbe politikamentes, pont ez a lenyeg. Ehhez nem kell libsinek vagy nem libsinek lenni.

Ez logikailag egyaltalan nem cafolja amit mondtam. Lehet, hogy a 39 most 42 lenne, vagy 45, tok mindegy, ami ugyan meg mindig kevesebb mint a fele.

viszont:

- Ha ugy teszed fel a kerdest, hogy Legyen zero tolerancia es a kek szebb mint a zold, illetve legyen zero tolerancia es a zold szebb mint a kek, akkor mar kapasbol csak 20%-ot fog kapni mindketto, plane kisebbseg, ugye?

- Option 1, Option 3 nagyon hasonlo, kevesebb politikat szeretne latni, 1 egyaltalan nem akar politikat, 3 pedig csak egy elkulonitett helyen, nyilvan op3 egy jo kompromisszum Op1-eseknek. Illetve Option 2 es Option 4 is nagyon hasonlo

- Option 5+ nem szamolhato sehova

PS: Mit jelent szerinted a libsi es a baloldali?

Azok a regi szep idok

Vagom, hogy mas nyitott politikai topicocat, blogokat, neha-neha, de ha bele nezunk a blog historyba, a pol tulnyomo tobbsege egy szemelytol szarmazik. jomagadtol, pajti

> Én bármikor megállom, hogy nem politizálok.

hiszem ha latom, amikor mar kibujt a szellem a palackbol :)

Azok a regi szep idok

Nem kellett volna elbaszni! Amikor 2-3 hónapig mást sem láttam itt, mint az O1G-ezést, 45. kérés ellenére is ... Tudjátok mi a bűnötök, mit tereltek?

a pol tulnyomo tobbsege egy szemelytol szarmazik. jomagadtol, pajti

Hát, miután megszavaztátok, hogy titeket ez nem zavar (2019-es szavazás), most már zavar, hogy visszanyalt a fagylalt?

hiszem ha latom, amikor mar kibujt a szellem a palackbol :)

Ennek semmi akadálya, ehhez az kell, hogy a HUP szabályzata zéró toleranciát alkalmazzon. A mindenféle gagyi kivételszabályozás ezen nem fog változtatni. Kipróbáltam. 2 hétig. Ahogy mondják. Semmi sem változott.

trey @ gépház

kik azok a ti? Tudod egyenkent mind a 240 ember motivaciojat, aki az 1-re es a 3-ra szavazott?

 

Engem egyreszt a szemelyeskedes zavar, de pl ha ezt bassza ki valaki ide, akkor ez is zavar, mert meg ha igaz is, akkor is demagog

https://www.reddit.com/r/hungary/comments/1fb940y/tudta/

a LegalAdviseUK-t szoktam olvasni, a hungary-ra nem vagyok feliratkozva, de ha valami erdekeset dob fel elolvasom, pl tegnap volt egy olyan cimmel, hogy autos uldozesben vettem resz, majd kiderult, hogy nem, de ezt elolvastam, es csak onnan tudom, hogy hungary-n volt, mert itt szoba kerult. 

Szerintem nem a mennyiseggel van a baj, hanem az eloszlassal. Ha van egy tema, benne tobbe-kevesbe ontopik hozzaszolasok, akkor baromi zavaro, amikor megjelennek a summer/trey-fele kommentelok, es beleirnak valami politikai talalos kerdest, amit igazabol senki nem ert, hogy kerul oda. Darabszamra nincs problemam a politikai kommentekkel, mint ahogy azzal sem kulonosebben, hogy az olyan topicokban, mint pl. nemreg a DAP approl szoloban, megjelennek a politikai preferenciak pro es kontra is.

Illetve a masik, az ilyen tartalom relevanciaja. Amikor van mondjuk egy gazdasagi tema, es Oregon rakommentel valamit, azzal akkor sincs bajom, ha epp full nem ertek vele egyet. Ez normalis. Az viszont nem, hogy amikor triggerelodik valamelyik narancsfideszes/kekfideszes chatbot, es telefingja a threadet az aktualis propagandaval.

Szerintem minden kommentnek helye van, a világ tele van cenzúrával, torzítással és fals hírekkel. Itt legalább tudod hogy valós személy írja a kommentet, nem megrendelésre megy, aki amit leír saját (nick)nevével vállalja a véleményét és szerintem ez így helyes. Felnőtt emberek vagyunk, kezünkben az egér/tapipad amivel el tudjuk dönteni hova kattintunk és mit olvasunk el, ha nem vagy kíváncsi rá akkor nem olvasod el és kész.

Annyi kérés hogy a pol taget ne felejtsétek el kirakni hogy tudjam hogy azokat a topikokat el tudjam kerülni ha esetleg a címe alapján nem egyértelmű.

Azt hiszem, hogy a "toleránsok ellentmondanak önmaguknak... 3... 2... 1..." hozzászólással elkéstem. 🙁

Szerkesztve: 2024. 09. 09., h – 10:29

A kommentek alatt lehetne egy "dislike/-1/hide" gomb amit ha elegen megnyomnak akkor a komment eltunik, bezarodik, stb.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

A HUP-nak van Reddit oldala.

Nem tudtam, van aki hasznalja?

Lehet elrejteni is.

Ezt sem tudtam.

Arra tessék! Ott is lehet kommentelni!

Miutan a hup at lesz iranyitva oda vagy a reddit engine be lesz epitve ide akkor siman. Addig minek? Ha redditezni akarok akkor oda megyek. Az ottani elrejtesrol nem tudtam ott, mivel read-only vagyok arrafele ha oda tevedek.

Jaaa, hogy azt nem látja senki? :D :D :D

Az exhibicionizmusotoknak az nem jó?!!

Nem tudom ez kinek szol, en nem vettem magamra.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Jelenleg 39% tiltana, viszont (26+16+11+3) 56% szerint rendben van a politika, esetleg a jelenlegi gyakorlattal ellentetben adna erre egy kulon, zart csoportot neki (bar ezek nelkul is veri a 0 tolerancias csoportot, 39% vs 40%).

Ilyenkor mi a dontes? Gondolom elfogadja trey a kozosseg donteset, es marad.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Az oldalad impresszumában ez szerepel: "HUP - Rendszeradminisztrátoroknak, üzemeltetőknek, fejlesztőknek szóló hírportál és fórum"

Ebből számomra az következik, hogy az IT téma való a hup.hu domain alá.

Politikai tartalomhoz valami politikához illő másik domain-t lehetne kitalálni. Ez nem jelenti azt, hogy IT-sek ne politizáljanak, csupán annyit,, hogy ezen a másikon tegyék.

Én azon gondolkodnék, hogy a hup rendszeréből készítenék egy másolatot másik domain alá (így talán a tartalom migrálása is egyszerűbb lenne) és a kinézeten változtatnék, hogy még ez se tévessze meg a látogatókat / felhasználókat. A nem HUP-ra való tartalom pedig átmozgatásra kerülhetne. Ez így a későbbi moderálásnál is egyszerűsíthet. Nem gondolom, hogy ez valami nagy találmány. Persze egy rendszeren belül is létezhet megoldás, hogy más domain-nek látszódjon bizonyos ága és más kinézet legyen. Amit hasonlót alkottam, azon csak a kinézet változott a különböző egységek számára, de ott az igény a hasonló tartalom miatt, ennyi volt.

Meg az is, hogy

  1. a politikát nem lehet leválasztani at IT-ról
  2. politikai szál olyan témánál ki kialakulhat, ami nem annak indul
  3. mi a politika?

és az is, hogy a többséget nem zavarja.

Fogalmam sincs, hogy miért kellene ezek után bármit is csinálni.

Illetve, mennyi időnek kellene eltelnie ahhoz, hogy a politikamentes HUP-on feltűnnének a nem politikamentes HUP linkjei válaszként.

Ja, és ki fizetné a másik szerver költségeit. Ki moderálná és mi alapján a politikamentes HUP-ot.

Megannyi kérdés. Mindezt miért? A nagy semmiért, néhány hópihe kedvéért.

Nagy ötlet! :D

trey @ gépház

a politikát nem lehet leválasztani at IT-ról

Ez csupan attol fugg, hogy milyen cikkek/temak jelennek meg az oldalon. Vilagos, hogy van ami nem egyertelmuen szakmai, de emlitesre melto.

politikai szál olyan témánál ki kialakulhat, ami nem annak indul

Igen, sajnos...

mi a politika?

Mas megkozelitest javaslok: a "mi az IT?" vagy "mi az IT szakmai portal?" kerdesre adott valaszokon kivul eso dolgok.

néhány hópihe kedvéért

Azt ugye tudjuk, hogy mondjuk a lyukkartya korszakaban az IT-vel foglalkozok is a "nehany hopihe" kategoriaba tartoztak.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Lehet más szavazást nézünk,

Bizony! Biztos mást nézel!

e én azt olvasom ki belőle (a jelenlegi állás mellett), hogy a szavazók 56%-ka nem elégedett a mostani rendszerrel, és valamit tenne (moderálna vagy elzárná).

Szerinted. A szavazás kérdései 2019-esek, akkor még nem volt a Flame-be terelve a politika. Azóta megtörtént.

trey @ gépház

Szomoru vagyok, hogy a zero tolerancia vezet 40%-kal. Ha tiltva lesz a politizalas, ez az oldal akar le is huzhatja a rolot.

Masreszt viszont nem aggodom, mert trey ugysem fog semmit csinalni, barmi lesz is a vegeredmeny. :)

Szerkesztve: 2024. 09. 10., k – 12:19

Hup régóta egy IT kocsma, ahol nem kell inni, ennek ellenére sokan részegen fórumoznak. ;)

Azert az is kemeny, hogy a politikus vagyok!!!! opcio szavazoinak szama a legutobbihoz kepest 2.5x-ere nott.

Komolyan ugy latjak bizonyos politikai erok, hogy 5-6-7 millio emberen mulo valasztasra ekkora hatassal lehet ez a parezres olvasottsagu kozosseg, es ezert direktben kell itt propagandistakat alkalmazni, vagy csak ennyivel tobben lettek vicces kedvukben, amikor komolytalannak tartottak a szavazas kiirasat? :)

hogy a politikus vagyok!!!! opcio szavazoinak szama a legutobbihoz kepest 2.5x-ere nott

Tisza Párt 0 politikussal, 2 értelmi fogyatékosnak kinéző kétes alakkal, meg egy feleségverő pojácával indult. Kellett oda felvenni politikust is, na!

trey @ gépház

Ezt nehez megmondani.

X db szakmabeli elszokott - vagy azert, mert szelsosegesen ellentetes velemenye volt az adminetol vagy mas forumtarsaketol, vagy azert mert zavarta, hogy nincs szakmai tema es ahelyett errol kene olvasnia, ami nem erdekli

Y db politizalni vagyo frissen erkezett

Es nem kizart, hogy szamszerint Y > X - sot

Meg az sem egyertelmu, hogy az X atlag IQ-ja hatarozottan sokkal nagyobb lenne az Y-enal, de nehany ertelmes embert szerintem "eluldoztunk" azert ezzel. :(

Egészen konkrétan ezért jöttem el a HWSW fórumáról. Sok-sok évvel ezelőtt, még a disqus előtti időktől kezdődően rendszeres írtam oda, de pár évvel ezelőtt megcsömörlöttem, rájöttem, hogy csak az időmet vesztegetem amikor olyan write-only nickekkel "vitázok", mint itt nálunk bolond. Ott Enola vélte úgy, hogy az értelmes vita helyett legyen mocsár, itt meg Trey teszi ugyanezt. Úgyhogy már vagy 3-4 éve nem hogy nem írok oda, de nem is olvasom a HWSW fórumát, se a cikkeket, úgy elengedtem az oldalukat mint anno az origo.hu -t.

A Prohardveren a szak topicokban szeretek még beszélgetni, ott értelmes emberekkel értelmesen lehet beszélgetni és konstruktívan lehet vitatkozni is.

Nem pont bolondot emelnem ki. O leginkabb tenyleg az, aki egyertelmuen ugy szokta "kezdeni", hogy "visszaut".

Elso korben azokkal kezdenem, akik a semmibol bevisznek egy elso utest. Csak nehez igy, hogy mar trey is raszokott erre, es mar olyan tempoban nyitogatja a topikokat, mint Summer aktivabb napjaiban (az a keves, amit mostanaban nyitott tan meg el is fer).

azok se tartalmaznak semmi ujdonsagot. mondhatni egy szinten vannak \o/

Ha ugy vesszuk a tied sem tartalmaz semmi ujdonsagot, ilyenkor kesztetest erez valaki arra hogy pocskondiazza a masikat?

Kapcsolodo: Akkor most egy szintre tetted magad vele?

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

HWSW fórum detto, valaki anno beírt valami akkora retardáltságot hogy sok év után vállat rántva közöltem hogy akkor jó és azóta rá se néztem.

Bolond a hupnak olyan mint a bazi nagy görög lagziba a fater aki szerint minden is görög, ha leírod neki hogy kakaós csiga abból is kihozza hogy térdelő kétharmad. Neki ez a "special" skillje.

Ne nekem mondd, bar bevallom, szerintem azok kozt vagyok, akik "kezdtek". De en ha a tobbiek abbahagynak, magam is atertekelnem, hogy mennyire idevalo nepszerutlen politikai nezeteim kibontasa.

De jelenleg tobb oldalrol aktivan ki van provokalva, hogy a legtobb ember leirja a velemenyet.

Na, ez szep volt Trey, ezt mar szeretem! :)

Ha ez belefer jelenleg itt a moderalasi iranyelvekbe, akkor gyerekek nincs mit aggodnunk a szolasszabadsag miatt.

Meghogy szemelyisegi jogok, meg "durvan serto, szemelyeskedo tartalom"! Szegeny ertelmi fogyatekosok vajon tehetnek a szuletesi rendellenessegrol, esetleg a orult BMW-srol aki majdnem halalra gazolta oket gyerekkorukban? Na mind1.

A Magyar Nemzet cikkeit pedig ovatosan citalnam, mert 2. vagy 3. helyezett a helyreigazitasi listan (ertsd: hazudnak). Amugy meg ketes alakokban (pedofil, drogos, stb.) azt hiszem a Fidesz kicsit elorebb jar a Tiszanal. Ezek raadasul birosag altal elitelt bunozok, nem annak "kinezok".

A felesegvero szinten nem stimmel, mert par ujsagcikken kivul nincs ami alatamassza az allitast. Varga Judit maga a mintegy 2 oras Hajdu Peter interjuban sem tett emlitest tettlegessegrol. A raesett konyveket es a hozzavagott gatyat azert ne nevezzuk veresnek szerintem.

Az viszont elhangzott Varga Judit szajabol, hogy pofon vagta MP-t azt hiszem szo szerint. Na, az viszont testi sertes.

Tudod ki lehetett igazi felesegvero? Varj, remlik valami egy bizonyos vak komondorrol, amin az asszony atesett es tele lett az arca kek-zold foltokkal. Erdekes sztori. :)

Nekem ezzel nincs bajom, Borkai pedig nem a Fidesz tagja.

Tettek -> következmények

Magyar Peti matt részegen elkövetett tettlegessége és telefon Dunába hajítasa? Következménye? Úgy értem, ha már kibújt az általa megszüntetni kívánt (már nem?) mentelmi jog mögül 😆🤭

trey @ gépház

Nekem ezzel nincs bajom, Borkai pedig nem a Fidesz tagja.

gizike-gozeke

Magyar Peti matt részegen elkövetett tettlegessége és telefon Dunába hajítasa? Következménye?

Nem tudom, nem kovetem a fejlemenyeket. Talan meg kene kerdezni az Blikket vagy a Pesti Sracokat, ok cikkeztek nagyon rola. Allitolag ez itt a kovetkezmenyek orszaga: volt fejlentes? vizsgalodik a rendorseg? hol tart az ugy? vagy inkabb ez is csak egy a sok szaz hasonlo hangulatkelto cikk kozul?

Remelem nem MP-tol varjuk, hogy bilincset kattintson magara es besetaljon a sittre egyedul...

Miért fáj annyira egy másik településen lakónak, hogy Győrben kit választottak meg? Azt se lehet mondani, hogy senki nem tudta, mert bőven a választások előtt kirobbant az egész, szóval kb. mindenki tudott róla.

Mérlegeltek, belefért még ezzel is és megválasztották, kész.

A következő mi lesz? Józsi pógi Bivalyalsón bebaszott a kocsmába, ezért rászáll majd az országos politika?

Te biztosan elolvastad a szálat, amihez hozzáböfögtél?

Miért fáj annyira egy másik településen lakónak, hogy Győrben kit választottak meg?

Borkai, akit kizártak a Fideszből, majd a végén lemondott. HTH

Következmény a párt részéről: kizárták

Következmény az érintett részéről: lemondott

Milyen következménye volt a Magyar tetteinek? Mármint, hogy azon kívül, hogy gyáván bujkál amögött a mentelmi jog mögött, amiről tavasszal még azt nyilatkozta, hogy azonnal meg kell szüntetni?

trey @ gépház

Kovetkezmeny a torveny reszerol: semmi.

Borkai lopott, sikasztott, csalt kozbeszerzeseken, hutlen kezelt, kurvazott, illegalis drogokat fogyasztott es hazudott. Ezek kozul tobb is buntetojogi kategoria amiert borton jarna. Kizartak es lemondott. Mindjart elmorzsolok egy konnycseppet.

A sornak raadasul itt nincs vege: a pedofil Kaleta Gabor sem kapott aranyos buntetest. Szajer detto. Pedofilok, (kituntetett) gyerekbantalmazok szinte mar havi rendszereseggel bukkannak fel a Fidesz koreiben es kivetel nelkul megusszak egy ejnye-bejnyevel. Neked ez eleg, oke.

A sikreszeg, bulizo (ez kinek problema oszinten?) MP-hez odament egy megafosos provokator a telefonjaval es nekiallt felkostolni. En a gyereket is Dunaba dobtam volna, nehogy elvesszem a telefonja.

Kizartak es lemondott.

Igen, ez a politikai vonzata. Ne tettesd a hülyét. A büntetőjogi vonzatát a bíróságon lehet indítványozni, nem emlékszem, hogy mentelmi jog mögé bújt volna.

Peti haverod pedig, aki ellen garázdaság, hűtlen kezelés/korrupció stb. gyanúja merült fel, a mentelmi jog mögött bujkál. 

Hát, ez a nagy különbség.

trey @ gépház

Szerkesztve: 2024. 09. 10., k – 14:32

nemide

28 politikus van a hupon?

Éreztem én, hogy valami nem stimmel ezen a portálon.

Szerintem nem tiltani kellene, hanem kötelezővé kellene tenni! Mindenkinek az adatlapjára kellene írnia egy négy soros politikai manifesztót. Ezen kívül a legfontosabb politikusokról egy kétsoros _saját_ véleményt írni. Trey minden két hétben kiír egy politikai témát, amire kötelező egy épkézláb hozzászólást írni, ami nem lehet másolás, hanem _saját_ szavakkal _saját_ vélemény kell hogy legyen!

Aki ezt nem teszi meg, annak a hozzászólásai figyelmen kívül hagyhatók és valid módon lehet válaszként írni, hogy IDIÓTA! Merthogy aki nem foglalkozik politikával, az IDIÓTA ugye az ókori görögök szerint is.

Szavazzuk meg!